Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 9:27:23
Almaa
esmina, pokusaj da ne brines, bice sve ok ako Bog da, ma ne znam sto im to treba da govore zenama pred porod, a vjeruj mi nisi jedina koju isprepadaju tako, a poslije sve bude u redu hvala Bogu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 10:49:32
rose
vilice...ova moja je lopovica prava...voli da joj se prica, da je se ljulja, eno je na suncanju u dnevnoj sobi...babuka je malo ljulja svako malo kenjka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 11:18:55
rose
na kraju sam je morala uzeti sebi da zaspi
jos nesto...posto sam imala onu babylove kremu za bradavice koja se mora oprati prije podoja....zahvaljujuci svekrvi saznam da je neki balzam koji mi je dala ujedno i za usne te ne bi trebalo stetiti....dodatno skontam da je i labelo dobro za bradavice pa da znate
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 11:30:17
sunce27
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
Eh evo i mene nisam mogla vise spavati jer sam sinoc sazpala u 9 isla sam na kontrolu nije mi pritisak u redu bio je 140/90 dr mi je ukljucio apaurin te metildopu ali on kaze da je to pred porod sasvim normalno. Ja sam se osjecala ok sve dok on nije opet za bebu rekao da nije siguran dok se beba rodi i dok je pedijatar ne pregleda da li je sve u redu sa otvorom anusa radi te nakupine mekonija.Ja sam do kuce dobila strasnu glavobolju koja me tek sad popustila uzas sam se isplakala. Napiosao je cak i kao tu dijagnozu pa ako se neka razumije crijevne vijuge u lijevom hemiabdomenu distendirane.
Uradio mi je CTG koji je bio ok tako da me narucio da idem u bolnicu u ponedeljak ujiutro na preoperativne pripreme.
Dijete me i sinoc otpililo ostala je kod MM-ovih ali je mozda i bolje jer ja nisam mogla gledati na oci pa cu po nju kad MM ustane.
Sto se tice prehlade on ne smatra nista ozbiljno pregledao mi je grlo nije upaljeno a onaj visak leukocita u urinu pripisuje samom stanju,te mi je rekao da stavim jos jednu canesten vaginaletu.
Drage moje to vam je to
Draga moja nemoj da se brines, sve ce to da bude dobro, kod moje seke je isto bio visok pritisak pa su ga doveli u red, pa su joj rekli da joj nalazi nisu ok, izgleda da vas bas tamo u Ze opasno plase. A da ti ne pricam kako su nas prepali nakon njenoga poroda, da smo svi kuci plakali, ali hvala Bogu sve je ispalo tako dobro, zato samo bez brige...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 11:37:49
rose
esmina, methildopa ce rijesiti stvar...meni je tek 5 tableta dnevno normalizovalo pritisak...zadnje dvije tablete popila u bolnici kad sam isla da se porodim a pila 2 ujutro, jednu u podne i dvije navece i pritisak svela na 130/80 kako je i bio cihele trudnoce...sestra mi izmjeri nakon poroda...130/80...sad ga vise ni ne pratim, moja beba je ok a i ja sam sve bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 12:10:12
Medi_87
Pozdrav drage moje, kako ste danas, meni od jutra opet gosti, sad opet u pranje suda i onda moram raditi malo magistarski, ccc bebica lupa li lupa samo opet problemi dole opet pojačan iscjedak i bas me svrbi, opet moram hecimu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 12:17:14
Anoniman
medi,vama gosti nedaju mira Otidji kod ginica dat ce ti vag.tab da stavljas vjerovatno i canasten mazu koja je jakoo dobra za svrab. esmina i bebina mam nebrini se ovi dok,sta drugo naju nego prepast covjeka ma bit ce to sve dobro abd.vidjet ces...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 12:26:33
Medi_87
Ma joooooj moj muz ima 3 tetke, 2 dajdzi i to samo s mamine strane, a zamisli koliko ih jos ima s oceve pa to kad navali, nigdje kraja vec sam se pozalila da hocu masinu za sude ili cu sve poceti trpati u onu za veš pa bujrum jos kad navale kad se beba aBd rodi uh ne mogu ni da razmišljam odmah mi je slika kamare suda ispred očiju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 12:41:35
naidica
cao drage moje!!! jeste li dobro??? vila vilice nisam se naljutila,,nego nemam bas dosta vremena da pisem,,uglavnom na brzinu procitam sve!!!gosti i kod mene non stop,,sreca imam masinu za sudje ja sinoc nisam bas nikako spavala,,tri puta me stomak da izvinete protjera u wc,,ja odem ono nista,,i sve tako.i ja odem i sjedila sam gotov sat sva sam otrnula,,i ono kao malo skroz samo izaslo ne znam da li je od eritromicina ili...nemam pojma!!!bas mi se stomak napuse,,i ono kao zrakovi izlaze !!! je li imao ko slicno iskustvo???? uglavnom maleni je aktivan pravo!!! pozdrav za ostale trudnice i cuvajte se!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 15:41:24
Rimljankaa
Pozdrav ...
Kako ste mi danas?
Ja sam hvala Bogu dobro... U pokretu stalno... Kupili smo za bebu babyphone.Vjerujem da ce nam trebati. I jos nekakve odjece,tako da vise nista od odjece necu kupiti jer sam pretjerala. Oko 25 bodica i gegica smo kupili. 5 dekica smo uzeli.Nesto smo i dobili,a sve je 56 ili 62 velicina. Jos dusek,ogradica,i kozmetika i to je to...
m.i.n.a. vjerovatno ni mi necemo Dormeo sad uzimati. Ipak je beba mala,nema nekog pritiska,pa cemo kupiti ovaj od 90Km,dosta ljudi ga kupuje i kazu d aje super.
Rose hvala za info za vjezbe. Ja cu aBd u utorak vec poci,pa koja hoce bujrum...Rose ja sam vidjela u Merkatoru Aventove kreme za bradavice,kontala ja tu kupiti. Negdje oko 22KM. Ne znam je li njihova dobra i mora li se ona prati? Vidjela sma tu i cucle Aventove oko 15Km,dodju 2 komada pa sma i njih mislila uzeti. A flasicu kasnije,ako mi bude trebala. Jer kontam ako beba bude dojila flasica mi i ne treba.
Vilice svakako se onda vidimo u utorakna vjezbicama.. :)
Esmina,nemam nekog iskustva da bi ti dala savjet,ali nadamse da ce biti sve uredu... Jos malo i porod. Samo slusaj ljekare,nemoj se sikirati i aBd bice to sve dobro :)
big mamy dobro nam dosla!!!!!! Trebala si se i ranije javiti.... Blizu smo s terminom,pa ako si iz Sarajeva mozda se budemo i druzili u porodilistu... :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 16:27:43
big mamy
Hvala vam na dobrodoslici Nisam iz Sarajeva iz Bihaca sam, ne zivim u BIH(daleka dijaspora). dugo vec citam vase postove po raznim topicima...sad mi je polako prigustilo pa odlucih da vam se prestavim i prestanem biti samo posmatrac ..... je tako su mi bar rekli pa vidjet cemo najkasnije nakon poroda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 18:46:47
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Rose hvala za info za vjezbe. Ja cu aBd u utorak vec poci,pa koja hoce bujrum...Rose ja sam vidjela u Merkatoru Aventove kreme za bradavice,kontala ja tu kupiti. Negdje oko 22KM. Ne znam je li njihova dobra i mora li se ona prati? Vidjela sma tu i cucle Aventove oko 15Km,dodju 2 komada pa sma i njih mislila uzeti. A flasicu kasnije,ako mi bude trebala. Jer kontam ako beba bude dojila flasica mi i ne treba.
moj savjet ne kupuj aventove flasice, dudica im je pretvrda---ja imam i nuk staklene i aventove i koristimo nuk jer dohranjujemo...moje mlijeko jos nije doslo i ovo malo joj je nedovoljno...tako da malo siki pa se izmazimo i onda flasica...predugo bi trajalo hranjenje na kasikicu, posebno nocu...ja sam isto mislila da necu koristiti flasice, dudice...al kad je prvu noc vristala gladna pogazih sve principe...jos kad je zavrsila na pedijatriji...ja bih radije da je sita nego da se ja drzim nekih principa tip ne valja cucla, ne valja flasica...cuclu ako joj i stavimo svakako pljune cim zaspi...cini mi se da su kod mene nuk ili babylove one cuclice sa zutom gumom
ja sam cula da avent ne mora da se brise al mi draze da sam se sjetila labela :)
< Poruku je uredio rose -- 20.11.2010 18:48:05 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 19:09:47
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Rose ja sam vidjela u Merkatoru Aventove kreme za bradavice,kontala ja tu kupiti. Negdje oko 22KM. Ne znam je li njihova dobra i mora li se ona prati? Vidjela sma tu i cucle Aventove oko 15Km,dodju 2 komada pa sma i njih mislila uzeti. A flasicu kasnije,ako mi bude trebala. Jer kontam ako beba bude dojila flasica mi i ne treba.
Aventova krema se ne mora prati i odlična je. Ja nisam imala nekih problema sa bradavicama jer ih je muzilica dobro izvukla ali sam kremu koristila u 9. mjesecu kada sam mazala bradavice da bi ih izvukla.
Ja koristim Avent flašice (izmuzem mlijeko pa joj noću dajem) i meni su se pokazale odlične. Odmah ih je prihvatila bez problema.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 19:14:10
rose
sad nesto kontam evo lady zadovoljna s aventom i njena beba se rodila veca od moje..mozda ima veze sa bebinom snagom...mojoj su aventove pipe pretvrde iobavezno se rasplace kao i na moju lijevu siku gdje joj je bradavica manja od one na desnoj...probali smo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 19:16:24
ladyblue RR
upravo to sam i ja pomislila. Ova moja je mladunče godzile , velika se rodila i jede mnogo. Imala je snage da vuče čim se rodila. Danas sam je vagala i za ove 3 sedmice je dobila skoro 900 grama.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 22:12:58
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
upravo to sam i ja pomislila. Ova moja je mladunče godzile , velika se rodila i jede mnogo. Imala je snage da vuče čim se rodila. Danas sam je vagala i za ove 3 sedmice je dobila skoro 900 grama.
mashala evo ja jedva izdojila 40 ml svog mlijeka i dohranjujemo je....danas joj stolica zelena pa se brinemo jel gladna...hranimo je svaka 3 sata sad smo na dva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 22:21:06
Almaa
rose, neki dan sam gledala pedijatricu na TV-u, objasnjava kakva kakica treba da bude kod bebe, na pocetku je crna, onda mjenja boju do zelene, na kraju postaje normalne zuckasto-smeđe boje, tako da mislim da je to kod tvoje bebe u pitanju, a ne glad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 23:53:36
rose
IZVORNA PORUKA: Almaa
rose, neki dan sam gledala pedijatricu na TV-u, objasnjava kakva kakica treba da bude kod bebe, na pocetku je crna, onda mjenja boju do zelene, na kraju postaje normalne zuckasto-smeđe boje, tako da mislim da je to kod tvoje bebe u pitanju, a ne glad
bila je crna, pa zelena pa svijetlo smedja a danas opet zelena...zato se brinem
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.