Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 10:18:52
Lara83
adne naidjoh na ovo u trudnickom kalendaru pa procitaj:
24. sedmica U ovom periodu ginekolog može prema stručnoj prosudbi odrediti probirni test za otkrivanje šećerne bolesti u trudnoći odnosno gestacijskog dijabetesa. Ta forma šećerne bolesti otkriva se kod približno 1 % trudnica. Testiraju se i buduće majke kod kojih se uoči povećan rast ploda ili koje imaju povijest šećerne bolesti u porodici, najčešće kod roditelja ili djedova i baka. Dodatni rizici su: protekle trudnoće, između ostalog i spontani abortusi, prerani porodi, preteška djeca obzirom na gestacijsku fazu i djeca sa nepravilnostima u razvoju. U drugu skupinu spada trenutna trudnoća: velik plod, velika količina plodne vode, glukoza u majčinom urinu, prekomjerni kilogrami i dob preko 30 godina. Ako se potvrdi šećerna bolest u trudnoći, potrebno je liječenje i stroga kontrola.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 10:21:10
Lara83
evo jos Probirni test za otkrivanje šećerne bolesti je uistinu »sladak«. Naime, trudnica mora popiti slatku tečnost, a dva sata poslije joj se uzimaju četiri uzorka krvi. Ako je količina šećera u nekom od uzetih uzoraka visoka, to je pokazatelj šećerne bolesti. U tom slučaju će vam stručnjaci dati dodatne upute u pogledu prehrane, a u krajnjim slučajevima možete početi dobivati i injekcije inzulina. Da vas utješimo, reći ćemo vam da trudnički oblik šećerne bolesti poslije poroda nestaje, ali treba znati da će vam se kasnije životu više puta razviti pravi oblik šećerne bolesti. Zato je ovdje potreban savjet životne škole kojeg bi se bilo jako mudro držati: zdrava prehrana bez većih količina masnoća i jednostavnih šećera, odgovarajuća tjelesna težina i redovito kretanje. Sve navedene mjere umanjuju rizik od nastajanja šećerne bolesti ali i visokog pritiska.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 10:56:05
Almaa
IZVORNA PORUKA: Ida2010
Almaa a jesi li i ti radila na pocetku trudnoce?
jesam sa manjim prekidima, iskreno receno mene je jako grizla svjest sto radim, jer sam morala po osam sati da sjedim, a u kancelariji se pusilo, pa sastanci, stranke, nikako mi nije godilo, tako da se nisam vise usudila vracati na posao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 11:36:38
Rimljankaa
Evo i mene konacno!!!! Ovih dana bas je frka i nikako nisam stigla da se javim... Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave!!!! Sve najbolje od srca!!!!
Ja se hvala Bogu dobro osjecam. 8. mjesec trudnoce,a sva sam poletna. Po cijeli dan mogu hodati,nista me ne zaboli,nekad samo malo ledja,ali ja to ignorisem. Otoka nema jos uvijek I nekako mi drago da sam pokretna,samo da hoce jos posluziti ov lijepo vrijeme,pa da mogu sto vise izlaziti.
Odlucila sam poceti ici na vjezbe. U ponedjeljak imam kontrolu,pa cu vidjeti i s doktoricom. Kad su ono vjezbe u Skerlicevoj? ?Ponedjeljkom i petkom??? U koliko sati?
Sunce da ti cestitam sto si postala tetka! Dug i zdrav zivot maloj bebici...
Rose,upratila sma da je beba zadrzana u bolnici radi zutila?! Koliko znam,nije to nista opasno?! Nadam seda je bebica vec s tobom i da uzivate! Jesi li se imalo oporavila? Imas li neki savjet za nas?
Esmina,jesi li bolje??? vala bas kud sad da te uhvati kao da bira kad ce... Nadam se da si bolje---
Sta je s Admirom??? Je li se pordila???
Laro,i ja isto tako... Jako rano zaspim,ali se rano i probudim. Najduze sto mogu izdrzati je 23h. I bas mi to prija. Bolje nego da je obratno. Nemoj da te brinu te price,nemoj ni da slusas.. ja izbjegavam. Necu vise ni da se bojim. Kako je tako-je. Mora da boli,svakog boli,pa ce i mene. Izdrzacu! Nije vjecno!
Ido dobro dosla. Zelim ti laganu trudnocu. I ako Bog da da rodis svoju zeljenu i cekanu bebicu zivu i zdravu. Sto se posla tice,to je ipak odluka na tebi. Ali kako Lara rece ide zima,pa skontaj. Izvagaj gdje si i sta si pa odluci...
m.i.n.a. se vidim javila! Gdje si se to krila ovih dana? :) I jos da te pitam,gdje si kupila madrac i koji? Mi kontali da kupimo Dormeo,vidjela sma na reklami da ima 120x60. Jos nismo odlucili,pa cemo vidjeti...
Jos uvijek sma u potrazi za adekvatnom ogradicom... Nista ne mogu da nadjem da mi se bas svidi i da me odusevi.... Sve nesto polovicno,a tako necu da kupujem,bar dok jos imam vremena...
Jos da vam kazem da ja sad mogu napipati i glavicu svoje bebice. Ustvari nadam se da je to-to... Aktivna je stalno... Najteze je kad bez imalo milosti puca u mokracni mjehur... :) I vidim da joj se mjesto smanjuje,pa nekad tacno osjetim guranje,ne udarac,nego kao da se proteze i gura me,heheh... Pile malo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 11:58:31
adne
evo mene opet da vam malo mahnem bila sam jutros na gak-u zbog onog nalaza ogtt ali rekli su mi da dodjem u ponedeljak u 06:20h nisam ni znala da ovako rano rade. Lara83 hvala sto si se potrudila da mi nadjes ovaj clanak, i ja sam otprilike tako nesto procitala. Usput sam cula da se sele na Jezero 25 novembra Saljem vam puno poljubaca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 12:07:23
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: adne
evo mene opet da vam malo mahnem bila sam jutros na gak-u zbog onog nalaza ogtt ali rekli su mi da dodjem u ponedeljak u 06:20h nisam ni znala da ovako rano rade. Lara83 hvala sto si se potrudila da mi nadjes ovaj clanak, i ja sam otprilike tako nesto procitala. Usput sam cula da se sele na Jezero 25 novembra Saljem vam puno poljubaca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 12:45:05
Lara83
Rimljanka drago mi je da se dobro osjecas...dani lete i jos malo pa cemo i s tobom odbrojavati Sto se vjezbica tice, dogovarala sam se sa gagach i sarah da krenemo slj.sedmice pa eto mozemo onda zajedno. Ja cu ipak preskociti neke vjezbice jer sam zaboravila pitati dr da li mogu ali idem da slusam i da se druzimo Adne i meni je moj dr rekao da se Jezero otvara 25.11. a vec su preselili skoro sve. Jedva cekam da gore idem na pregled
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 13:00:52
Anoniman
Inace dobro sam hvala Bogu, u 22h vec budem u krevetu i dok se mm raspremi ja vec zaspem. Umorna sam pa vise i ne ustajem u wc...Ledja malo bole ali izdrzljivo je. Pocela sam da imam nocne more, vjerovatno od svakakvih prica i ''savjeta''. Panicar sam po prirodi ali uopste ne razmisljam jos uvijek o porodu ali ko god stigne dobaci ''kod nas doktori svakoga isijeku'', ''neces moci sjediti mjesec dana'', ''pripremi se na ovo, pripremi se na ono...'' ma dajte vise!
svasta ,al eto uvjek bilo pa i ostalo da se prica kojekakve gluposti....jos prvorotkinji.... Nebrini nijedan porod nije isti,vjeruj mogu ti ja moze ti tko bilo milijun drugi zena pricati,al dzaba kad covjek neosjeti na svojoj kozi neka prica ko sta hoce... Zato,mila nerazmisljaj uzalud i nedumaj glavom bezzzz opusti se i samo misli na svoje cedo malo,koje ces mirusati,maziti ,ljubiti i gledati te male sicune okice..... Sve bude i prodje,mora boliti to je istina al taj bol je tako brzzzz ,da ces ga zaboraviti cim bebi izadje jer znas da si se rijesila i da je bebi dobro..... Posle poroda naravno da ce boliti ako te budu sjekli,a nemora znaciti da ce te sjeci sve zavisi od zene do zene i dimenzija dole .....Pa iako te malo cap,cap proce vjeruj to je nista sasvim normalo Uj,i ja se uzivi i raspisa Ljubim te Ostele moje velikiii pozdrav imate
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 13:02:05
sunce27
Hvala vam mile moje na cestitkama, ja sam presretna. Malo smo se sinoc zabrinuli jer seki bebu do jutros nisu donijeli pa se ona rasplakala a i mi svi sa njom, ali hvala Bogu najgore je proslo. Maleni je tezak skoro 4 kg pravi veliki decko, seka se dobro osjeca i ne zali se da je ista boli. Ja sam super i idem danas malo da skitam, ne mogu u kuci i ako je lose vrijeme. Sve vas ljubim i pozdravljam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 13:44:02
Medi_87
Eh darge moje da ugrabim makar malo vremnea da vdiim sta se desava, imate veliki pozz od nas dvoje moja beba ne prestaje da se gura i udara čak me i probudi ne treba mi više alarm a gosti stalo dolaze, crkoh od suda moram sebi kupiti mašinu ili da ja ovo sve strpam u veš mašinu nema veze oprace i ona
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 15:00:45
Rimljankaa
Laro ni ja ne bi radila vjezbe. Imam kontrolu u ponedjeljak pa cu pitati doktoricu. Bojim se nekog pokreta,pa da me opet ledja ne zabole..Uh..
Cula sma da ima kao savjetovaliste ,pa bi ja isla zbog toga,ne zbog vjezbi. Kad su termini? Super da idemo skupa...
Felix hvala za iskrenost! Boljeti mora,pa izdrzacemo... Citala sma negdje da svaka zena uvelica tu bol. Koliko god da je boljelo,prica da je jos vise...Vjerujem da tu ima istine... A opet nisam cula da je ikada i jedna odustala od poroda,zato sto se namucila i jer je jako boljelo pri prvom porodu...
Zanima me,da li se trebamo mazati necim dole,kako bi koza postala rastezljivija,pa mozda da ne bude cap cap?
Sunce,samo setaj... bas mi je drago da ti se da..Ja danas u kuci... Hvala Bogu da su seka i bebica dobro! :)))
Medi,obavezno masinu kupi... Posebno sad kad beba dodje. Uh,meni je moja najbolja prijateljica.. Vjerujem da ti je sad muka sudje prati (ne bi ti u kozi bila),i sigurno da te krsta bas zabole. Sve sto mozes olaksati i trebas da olaksas sebi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 15:04:36
Anoniman
Zanima me,da li se trebamo mazati necim dole,kako bi koza postala rastezljivija,pa mozda da ne bude cap cap?
nemas se s cim mazati mislim da se pije haman maslinovo ulje opet nisam sigurna al sjecam se da je to neko pisao ,da je pio.....ma nema na cemu draga nemate sta brigati ....vidjet cete usotalom uvjerit cete se sami porod je 0.nasprem obaveza koje vas posle cekaju,sve ima svoje i dobri i losi strana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 15:05:21
Rimljankaa
Ovo sam citala u kalendaru trudnoce za 32.sedmicu....
Nikako i nikada ne slušajte priče (čast iznimkama) žena koje opisuju svoja porođajna iskustva. Vjerujte, te su priče napuhane do besvijesti i samo će vam naštetiti ako ih budete uzimale zdravo za gotovo. Da li ste ikada slušale muške pričice o služenju vojnog roka? E pa ženske priče o porodima su ženska varijanta muških vojnih priča! Kada pripovjedačice vide kako buduću mamu oblijeva znoj i kako joj se tresu ruke, upuštaju se u još veća pretjeravanja. Dakle, izbjegavajte nepotreban stres! Porod je nešto posve prirodno i što se bolje na njega pripremite – posebno je važna psihička priprema – to će on biti ljepši. Da, dobro ste pročitale, porod je lijepo iskustvo! Savjetujemo vam da se prepustite rukama iskusnih babica (možda i muških babica) i slušate njihove upute. Isplati se! Bebica će tako stići brže u vaše ruke!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 15:06:20
mamin cvjetić
Ćao moje bebele kako ste sve od reda. ja danas bila na kontroli ona moja dr opet nije bila tu otišla žena negdje na poslovni put peko vikenda pa sam opet završila ko drugog ljekara i to kod N akašamlađeg joj legende čovjeka majko mila.Elem fala bogu da je sve u redu plodne vode imam u izobilju bebica nije sitna nego u normalnim dimenzijama opet idem na kontrolu u slijedeći petak tj. za 7 dana pa valjda ću tada kod svoje dr ako opet ne bude neka frka sa njom ma nebitno je važno je samo da više nema problema i da je sve ok. puno vas pozdravljam i ljubim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 15:13:15
m.i.n.a.
Oliii... Evo i nas direktno sa vjezbi,bas je godilo prohodat iako je jutros tako puhalo da kad sam usla u salu mogla sam i zaspat odmah..hvala babici pa nam je vjezbu za opustanje produzila duplo,da je jos jednom ukljucila muziku ja bih i zaspala... Laro...evo ja koja sam nova u Sa i kojoj muz nece biti prije i poslije poroda tu (a uzecemo da prisustvo muza itekako psihicki znaci ma koliko nam moze ili nemoze biti od pomoci )vjeruj da me nije strah..sad kad smo bili u Ze prvi put su krenule prize od toga sta nosim (svekar cak je dao komentar da je sin )do toga jadna ja znam li sta me ceka,kako cu se poroditi..ma hiljadu stvari na koje ja ili odmah pekinem pricu i kazem da je svaki porod razlicit ili saslusam i kazem hvala ali ja to ne vjerujem..kad krenes na vjezbe bice ti lakse,evo dana ssmo mi bas iuzmedju sebe komentarisale kako je praksa u bolnicama to rezanje naprimjer bez da te ikom pita sta ti mislis ali kad je babica dosla i sama kaze to jest praksa ali slobodne budite pa recite sve dok nije najveca nuzda ja to necu jer kad bi i trudnice se vise tome protivile i do njih bi doslo..a opet i da bude rezanja pa nije kraj svijeta,bitno je znati sa ranom,istina napati se covjek ali nije sad aman da se nemoze... Adna,dobro nam dosla..ti i ja ko da imamo istu doktoricu,ni meni moja nece da kaze spol i to me polahko nervira... Rimlajnko..bas mi je drago da si dobro i aktivna..mene kompjuter zezo,pa onda propreme za Bajram,bila sam vrijedna..hihi...madrac smo kupili u Ze u Centru,radnja se zove Kidi oz..anatomski,antialergijski,nije bio skup..vjeruj da sam gledala i po Ze i po Fisu i po Sa...ovdje u radnji kod Socijalnog imas od 40-60 mislim i jedan da je bio 90..tako nekako..ovaj sto je od 60 mi smo platili 55 otprilike,nisam sad bas sigurna jeol bas isti ali i ovdje u radnji mi nije znala tacno reci od cega je vec samo kaze ma dobar vaj je on..a ovaj sto smo kupili ima moja prijateljica i ona zadovoljna..i ja sam razmisljala o dormeo ali obzirom da cemo mi seliti za skorije vrijeme a vjerovatno ga necemo nositi tako da sam se ja za ovu opciju odlucila..a sto se tice posteljine ista sam ti,nisam ni za jednu rekla e ova je vala bas po zelji,ima njih dosta lijepih koje sam izdvojila ali sve reko nek ceka jos malo,mozda naleti neka bolja..cak sam razmisljala da skrojim sama,imam viska jorgan za bracni krevet i moze mi ispasti dva kompleta posteljine i ogradice ali kad bih nasla lijepo platno a to nije lahko... Medi..sta da ti kazem,ja i mm smo sami pa mi dodje da sudje krenem bacat kroz prozor..jednostavno uvijek ga ima..a bas mi je u petak bilo lijepo kad sam sve zavrsila,prozori se cakle u kuhinji nigdje nista..ma sija sve..al eto...nek se ti dobro osjecas to je bajbitnoje.. Sunce vidis bona da je aktivna beba samo dok si se ti brinula za seku,brinula se i ona za tetku...opusti se.. Esmina kako je odjutros..isss,isss prehlada... Eto ja se raspisah a svasta sam jos mislila al zaboravi se...hihih.. veliki pozz svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 15:15:26
mamin cvjetić
Ma žene moje kakvi bolovi i babske priče oko poroda.Naravno da mora malo da boli ali vvjerujte mi da to uopšte nije toliko strašno ja kad vam kažem.Stomak malo boli kako kad se ima upala a dobije se mensruacija eto kakva je bol kad zaboli a porod vjerujte mi prođe ma da uopšte niste ni svjesni kako brzo i bezbolno kao kada imate stolicu i zato nikoga ne slušajte i samo se što više opustite možda vam ovo zvuči smješno ali pokušajte samo što više opušteno shvatite porod kao nešto normalno ma kao fiziološku potrebu organizma i sve će proći najnormalnije. Rimljanko možeš se dole mazati nevenom ili maslinovim uljem a imaju i vježbice za opuštanje međice to ćeš naučiti na vježbama i mogu ti reći da su korisne znači međicu možeš pripremati na taj način.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 23:12:06
rose
IZVORNA PORUKA: Ida2010
Jutro drage !!! Kako ste mi jutros? Nisam se duze javljala,imala sam jako puno obaveza,ali sam upratila da se rose mashAllah porodila i naravno CESTITKE i sve najbolje i njoj i bebici.Takodje sam upratila da smo rose i ja imele rodjendan na isti dan Drage moje,meni treba pomoc,jer sam u velikoj dilemi Sad sam,hvala Allahu pred kraj 10 sedmice.Juce su me zvali s posla,ustvari nemam posao,vec je jedan prof otisao na bolovanje i sada me zovu da ga mijenjam 3 mjeseca.Ni sama ne znam sta da radim .Naravno,volila bih da radim,ali se pomalo plasim.Bebu smo cekali 3 godine i sam uz pomoc IVF. Da li ste vi radite i jeste li radile i u pocetku trudnoce? Mada ni kod kuce ne lezim,uvijek nesto radim,a na poslu bih max radila 5h dnevno i to samo utorkom i srijedom,a ostalim danima ili 1h ili 3h,zavisno od casova
ako se dobro osjecas i imas urednu trudnocu, ne moras da mirujes, radi...ja sam radila do 1. novembra a termin bio 7...curicu rodila 13og
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 23:19:15
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Odlucila sam poceti ici na vjezbe. U ponedjeljak imam kontrolu,pa cu vidjeti i s doktoricom. Kad su ono vjezbe u Skerlicevoj? ?Ponedjeljkom i petkom??? U koliko sati?
Rose,upratila sma da je beba zadrzana u bolnici radi zutila?! Koliko znam,nije to nista opasno?! Nadam seda je bebica vec s tobom i da uzivate! Jesi li se imalo oporavila? Imas li neki savjet za nas?
vjezbice utorak i srijeda od 4.30 do 6-30, petkom oko 11, meni je disanje mnogo pomoglo cak i kod sivanja, predisala sam svaki ubod igle...sada se prisjecam stvari zaa njegu bebe i primjenjujem...eto i pupak nam je vec otpao a njegovala ga kako su nas ucili
bebica je kuci, pava, a od savjeta samo da masirate medjicu i mazete se maslinovim uljem da postane elasticnija te da tako probate izbjeci epiziotomiju...ja se ne sjecam porodjajne boli i mogu reci da me nije bolilo ali ovo razvaljuje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 0:33:35
vila.vilica
Cao bembele.. evo me pala sam sa nogu dosla kuci u pola 7 i nisam sjela do 00:00 fakat nisam normalna..ali sta cu kad mi se elan za kucnim poslovima javi bas petkom popodne...pa da iskoristim jer ce me sutra po defaultu boljeti glava hmm pokusavam da upratim sta se sve desilo ali koncentracija mi je ispod nule od umora! Admiraaa da li si se raspodjelila na dva dijela ? Rimljanko..ho''''''''s nam se to i ti pridruziti na vjezbicama...ja nisam prekjuce ni isla niti znam da li je bilo...ali nadam se da cu u utorak aBd..pa da se vidimo..i naravno ove tri debele gagach, sarah i lara također...ima li još neki kandidat? sunce cestitam na sestricni ili je djecacic? sta god da je nek je zivo i zdravo! usput ne brigaj sto je beba mirna..pa ova moja je prefrigana strasno...jel dos''''''''o vikend ne cuje se ziva...al zato kad oplete jarane trese mi se u glavi hehehe..mada kod mene jos nema onih obrisa na stomaku kad se ispupci laktic i slicno..jos su blagi talasici koje uocim kad piljim u stomak ko luda rose...blago tebi!!!! nemam komentara vise osim da onu malu secerlamu cmokis jednom od mene u onaj obrascic esmina je li to popustila prehlada? cuvaj se posebno sad kad nemamo na raspolaganju sve lijekove inace dozvoljene... taurus...tako i ja kopiram tekst i neki dan napisem post kao da vam se pohvalim kako sam pocela odbrojavati od 99 dana heh i posaljem i fakat mi ne javi gresku ali mog posta nigdje..evo sve me huja drzala do danas laro ..je li se meni cini ili su tebe prerano pocela boljeti ledja? zar ti problemi ne dolaze sa trecim trimestrom? ja se psihicki pripremam za taj treci koji ce poceti uskoro..jer do sad nisam imala oticanja ni nogu ni ruku, nit me ledja bole, zgaravica me muci ponekad, jos uvijek znam da potrcim pa me opomenu..helem UPRAVU je ko kaze da je drugi trimestar najbolji! ona moja prva tri mjeseca su bila uzasna po pitanju mucnina..ne volim se sjecati tog razdoblja! ido...evo ja cu ti reci moje iskustvo... na pocetku trudnoce sam imala par putovanja avionom, onda sam taman u fazi u kojoj si ti sad isla u Egipat gdje je bilo pakleno vruce jer je bio kraj jula...uz konsultaciju sa ljekarom doduse..jer smo sve vec bili platili..nisam izlazila iz vode, bila u sauni i kojekakvim masazama i hvala Bogu sve je bilo ok...osim sto su mi mucnine sve kvarile...sto se posla tice...jedan dan sam se vratila kuci s posla jer sam imala strasnu glavobolju posto mi se gadila kafa i tri dana je nisam pila i onda me sastavilo a ni u apoteci mi nisu htjeli nista dati jer sam tek drugi mjesec bila....onda sam se domalo truckala 800 km u autu po BiH i CG i onda sam stala sa putovanjima...na posao i dalje idem regularno, a sad sam u 27oj...To ti je moje iskustvo...a ti vidi sad..ako sama ne mozes odluciti posavjetuj se sa doktorom sretno u donosenu odluke! naidice jesil to jos ljuta sto si post pisala 3x
Ostale sve stalne i usputne forumasice...ljubim vas uz privodjenje kraju ovog predugog posta (p.s. pa nisam se javljala nekoliko dana..valja nadoknaditi)... i evo pusa svakom stomacicu posebno
< Poruku je uredio vila.vilica -- 20.11.2010 0:39:21 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.11.2010 4:49:30
esmina i bebina mam
Eh evo i mene nisam mogla vise spavati jer sam sinoc sazpala u 9 isla sam na kontrolu nije mi pritisak u redu bio je 140/90 dr mi je ukljucio apaurin te metildopu ali on kaze da je to pred porod sasvim normalno. Ja sam se osjecala ok sve dok on nije opet za bebu rekao da nije siguran dok se beba rodi i dok je pedijatar ne pregleda da li je sve u redu sa otvorom anusa radi te nakupine mekonija.Ja sam do kuce dobila strasnu glavobolju koja me tek sad popustila uzas sam se isplakala. Napiosao je cak i kao tu dijagnozu pa ako se neka razumije crijevne vijuge u lijevom hemiabdomenu distendirane.
Uradio mi je CTG koji je bio ok tako da me narucio da idem u bolnicu u ponedeljak ujiutro na preoperativne pripreme.
Dijete me i sinoc otpililo ostala je kod MM-ovih ali je mozda i bolje jer ja nisam mogla gledati na oci pa cu po nju kad MM ustane.
Sto se tice prehlade on ne smatra nista ozbiljno pregledao mi je grlo nije upaljeno a onaj visak leukocita u urinu pripisuje samom stanju,te mi je rekao da stavim jos jednu canesten vaginaletu.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.