Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 16:15:14
adne
Drage moje,
evo da vam se i ja konacno javim. Kazem "konacno" jer sam 28 sedmica trudnoce, prvi put vam pisem a pratim vas od prvog dana trudnoce, samo sam bila malo sebicna pa vam nisam pisala. Tako sam vas sve upoznala, i mnoge ispratila na temu bebe, radovala se s vama a sada da se i ja vama predstavim. Nadam se da se ne ljutite sto nisam prije pisala i da cete me prihvatiti kao sve koje su se javljale na ovoj temi. Moja trudnoca je uredna hvala Bogu i nemam nikakvih poteskoca od samog pocetka. Ne znam spol bebice jer dr nece da nam kaze ali nije bitno, nek je zivo i zdravo Sutra aBda vadim nalaze ogtt, pa me intersuje da li je to redovna kontrola, rade li to sve trudnice i kako se rade ti nalazi.
Nije me bilo par dana na forumu pa vidim da smo dobili jos novih clanova i da nam se i Rose javila. Sretna sam da je Rose dobro i da je njena bebica s njom. ljubim vas sve i saljem puno zagrljaja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 16:30:52
sunce27
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
Sunce...cestitam na jos jednoj tituli TETKA...nadam se da je sve odlicno proslo,da su mama i beba super...sigurno si odahnula
Hvala mila moja, presretna sam i napokon odahnula, seka je dobro cim se probudila javila nam se, bebi je takodjer dobar, ona svaki trenutak ceka da joj ga donesu, kaze da je jos nista ne boli, ali kasnije ko zna! Ja sam bila kod doktora i kod mene je sve ok i kaze da je i dalje cura.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 16:31:43
Medi_87
Hello drage moje, kako ste mi danas, joj meni jucer frka cijeli dan nisam stala, gostiju puna kuca, ledja su me sinoc uzasno bolila, ali eto proslo je Rose drago mi je da je tvoja princezica stigla kuci Sunce kako seka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 17:12:53
sunce27
Medi, hvala sto pitas, kaze da je dobro pricala sam sa njom, cim se probudila eto sada ceka da joj njenog malenog bebaca donesu da ga vidi. Joj ista sam ti i ja sam jucer pala od umora, ali dobro je, sve je proslo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 17:26:54
dada83
IZVORNA PORUKA: adne
Sutra aBda vadim nalaze ogtt, pa me intersuje da li je to redovna kontrola, rade li to sve trudnice i kako se rade ti nalazi.
cao , radila sam i ja taj test, radis secer u krvi tj preopterecenje, mozda imas secer na granici pa su te poslali na tu pretragu. Kod mene je bio 5.3 pa sam morala raditi ogtt. Uglavnom izvade ti krv a prije tog ne smijes nista niti jesti niti piti, pa popijes casu vode razmucenu sa secerom i sjedis oko 2 sata opet bez jela i pica , pa ponovo vadis krv. Eto to ti je to, malo je dosadno sjediti na jednom mjestu 2 sata ali izdrzi se....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 17:34:01
naidica
pozdrav drage moje.evo po treci put pisem pa valjda upali!!!!iznervira me dzaba!!!! kako ste mi vi???? mi smo masala,,pravo smo aktivni!!! sunce cestitam,,drago mi je sto je sve proslo kako treba??? pozdrav za sve ostale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 17:40:15
sunce27
Hvala naidice. Moja beba do danas bila jako mirna, ali kako sam danas otisla kod doktora na UZ i rekao da je sve ok ona se pravo aktivirala i samo me udara.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 18:04:46
adne
IZVORNA PORUKA: dada83
Sutra aBda vadim nalaze ogtt, pa me intersuje da li je to redovna kontrola, rade li to sve trudnice i kako se rade ti nalazi.
cao , radila sam i ja taj test, radis secer u krvi tj preopterecenje, mozda imas secer na granici pa su te poslali na tu pretragu. Kod mene je bio 5.3 pa sam morala raditi ogtt. Uglavnom izvade ti krv a prije tog ne smijes nista niti jesti niti piti, pa popijes casu vode razmucenu sa secerom i sjedis oko 2 sata opet bez jela i pica , pa ponovo vadis krv. Eto to ti je to, malo je dosadno sjediti na jednom mjestu 2 sata ali izdrzi se....
hvala dada83, ja zapravo nikada nisam kontrolisala secer tako da i ne znam da li je na granici, a nesto sam citala po netu pa moguce da me dr uputio posto mi je i bebica malo krupnija nego sto bi trebala biti po sedmicama trudnoce, a mozda i sto sam imala ranije jedan spontani pobacaj... u svakom slucaju nema veze, uradit cemo i taj nalaz i onako smo ih do sada uradili bezbroj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 22:09:46
esmina i bebina mam
Prvo da pozelim dobrodoslicu adne i mary s
Ja sam od jutros pravo bolesna uhvatilo me grlo i nos te slabost po citavom tijelu kao da je gripa kud ce me sad pred porod pa sam se uspanicila. Sutra aBd idem na kontrolu pa cu razgovarati sa dr da vidim sta on veli kad mi je MM dosao s posla doveo je i esmu e tek onda umor jadno moje dijete je presijedilo na meni koliko me pozeljela Ja popila paracetamol popila jedno litar limunade a najvise me dozvao tanjir supice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 22:10:27
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: sunce27
Hvala naidice. Moja beba do danas bila jako mirna, ali kako sam danas otisla kod doktora na UZ i rekao da je sve ok ona se pravo aktivirala i samo me udara.
Da ti i ovdje ovako zvanicno cestitam sto si postala tetka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 22:13:54
esmina i bebina mam
Drage moje,
evo da vam se i ja konacno javim. Kazem "konacno" jer sam 28 sedmica trudnoce, prvi put vam pisem a pratim vas od prvog dana trudnoce, samo sam bila malo sebicna pa vam nisam pisala. Tako sam vas sve upoznala, i mnoge ispratila na temu bebe, radovala se s vama a sada da se i ja vama predstavim. Nadam se da se ne ljutite sto nisam prije pisala i da cete me prihvatiti kao sve koje su se javljale na ovoj temi. Moja trudnoca je uredna hvala Bogu i nemam nikakvih poteskoca od samog pocetka. Ne znam spol bebice jer dr nece da nam kaze ali nije bitno, nek je zivo i zdravo Sutra aBda vadim nalaze ogtt, pa me intersuje da li je to redovna kontrola, rade li to sve trudnice i kako se rade ti nalazi.
Nije me bilo par dana na forumu pa vidim da smo dobili jos novih clanova i da nam se i Rose javila. Sretna sam da je Rose dobro i da je njena bebica s njom. ljubim vas sve i saljem puno zagrljaja
Ja sam radila u ovoj trudnoci ogtt kad sam bila trudna otprilike kao i ti. To ti je sada kazu standardna procedura nista ne brini samo sto ces biti izbodena 5* za 2 sata znaci na svakih pola sata ce ti vaditi krv. Nemoj nista ni jesti ni piti prvi nalaz je nataste pa ti dadne glukozu da popijes i to je to sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.11.2010 22:15:41
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: Maleno85
Stvarno nije fer, ispisala sam kilometarsku poruku i onda error
Evo sad cu ispocetka..
Cao drage moje ,moram da vam kazem da se ne osjecam bas najbolje. Taman kad sam mislila da su mucnine proslost, one me napale kao nikada prije. Juce sam se bas napatila povracajuci, i danas mi je puno muka. Najgore mi je sto nosim nisko i treba da izbjegavam naprezanja, a kod povracanja to nije lako. Strah me koliko me od juce boli stomak od naprezanja, kontrola mi je tek 06.12., ali ako nastavi ovako, oticu i prije.
Zamolila bih vas, ako je neka imala iskustva sa crvenim flekama po licu(obrazi,celo, brada) da mi napise nesto o tome. Mislim da je od povracanja, mada mi se ranije javljalo bas ovolikko, a stalno sam povracala. Mozda je nesto sto bi trebao pogledati doktor? Ne boli, ne svrbi, ne pece, nego eto samo sam tako isatirana, ni u pubertetu nisam ovako izgledala
Unaprijed vam hvala na odgovorima.
Rose draga, beskrajno mi je drago sto je tvoja curica sa tobom, uzivajte i nadoknadite propusteno vrijeme.
Novim trudnicama zelim toplu dobrodoslicu, a svim ostalim zelim lijep dan, da mi budete zdrave, nasmijane, zadovoljne i bebele
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 0:08:07
rose
admira sve ti hocu reci kako sam ja na dan kad mi je pukao vodenjak bila na kontroli, 3 prsta otvorena i receno mi dodji za dva dana i taj put prvi put primjetila sukrvicu na vesu...mislim da sam bila 6i dan preko termina a do tad pomalo ispadao sluzni chep...sad ce to kod tebe jos malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 6:38:22
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: rose
admira sve ti hocu reci kako sam ja na dan kad mi je pukao vodenjak bila na kontroli, 3 prsta otvorena i receno mi dodji za dva dana i taj put prvi put primjetila sukrvicu na vesu...mislim da sam bila 6i dan preko termina a do tad pomalo ispadao sluzni chep...sad ce to kod tebe jos malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 9:12:52
rose
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
Jeli dosla cura
jeste, pava i pomalo se javlja....sad cemo je presvlaciti a doce i patronazna danas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 9:16:42
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
Jeli dosla cura
jeste, pava i pomalo se javlja....sad cemo je presvlaciti a doce i patronazna danas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 9:52:50
Lara83
Da vam se malo javim jer vjerovatno vam se preko vikenda necu stici javiti, dolaze majstori a ja se polako moram seliti...Uglavnom ne vidim kraja radovima... Inace dobro sam hvala Bogu, u 22h vec budem u krevetu i dok se mm raspremi ja vec zaspem. Umorna sam pa vise i ne ustajem u wc...Ledja malo bole ali izdrzljivo je. Pocela sam da imam nocne more, vjerovatno od svakakvih prica i ''savjeta''. Panicar sam po prirodi ali uopste ne razmisljam jos uvijek o porodu ali ko god stigne dobaci ''kod nas doktori svakoga isijeku'', ''neces moci sjediti mjesec dana'', ''pripremi se na ovo, pripremi se na ono...'' ma dajte vise! Rose 10 sati jaooo ali hvala Bogu sve je proslo dobro i princeza je sada s tobom. Cuvaj se i susi ranu... Admira doci ce bebica i prije nego sto mislis sretno! Maleno85 nadam se da ce mucnine sto prije proci, a sto se kontrole tice ne moras se ti striktno drzati datuma koji ti je dr rekao. Ja sam znala ici i svakih 7-10 dana dok se sve nije stabilizovalo. Bolje da znas da je sve ok nego da si stalno u nekom grcu i da se sekiras. Bice to sve ok ako Bog da. Sunce najsretnija tetka drago mi je da je pregled dobro prosao i da se curica javlja! Je li ti rekao kolika je? Adne dobro nam dosla i od sada nam se cesce javljaj a nemoj samo virkati Naidice pa poslusaj mene i pisi u wordu i nece biti nerviranja drago mi je da je sve ok. Esmina kako si nam od jutros? Javi kako je prosla kontrola. Ostale trudnjace kako ste? Sve vas redom pozdravljam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 9:59:04
Ida2010
Jutro drage !!! Kako ste mi jutros? Nisam se duze javljala,imala sam jako puno obaveza,ali sam upratila da se rose mashAllah porodila i naravno CESTITKE i sve najbolje i njoj i bebici.Takodje sam upratila da smo rose i ja imele rodjendan na isti dan Drage moje,meni treba pomoc,jer sam u velikoj dilemi Sad sam,hvala Allahu pred kraj 10 sedmice.Juce su me zvali s posla,ustvari nemam posao,vec je jedan prof otisao na bolovanje i sada me zovu da ga mijenjam 3 mjeseca.Ni sama ne znam sta da radim .Naravno,volila bih da radim,ali se pomalo plasim.Bebu smo cekali 3 godine i sam uz pomoc IVF. Da li ste vi radite i jeste li radile i u pocetku trudnoce? Mada ni kod kuce ne lezim,uvijek nesto radim,a na poslu bih max radila 5h dnevno i to samo utorkom i srijedom,a ostalim danima ili 1h ili 3h,zavisno od casova
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 10:10:41
Lara83
IZVORNA PORUKA: Ida2010
Jutro drage !!! Kako ste mi jutros? Nisam se duze javljala,imala sam jako puno obaveza,ali sam upratila da se rose mashAllah porodila i naravno CESTITKE i sve najbolje i njoj i bebici.Takodje sam upratila da smo rose i ja imele rodjendan na isti dan Drage moje,meni treba pomoc,jer sam u velikoj dilemi Sad sam,hvala Allahu pred kraj 10 sedmice.Juce su me zvali s posla,ustvari nemam posao,vec je jedan prof otisao na bolovanje i sada me zovu da ga mijenjam 3 mjeseca.Ni sama ne znam sta da radim .Naravno,volila bih da radim,ali se pomalo plasim.Bebu smo cekali 3 godine i sam uz pomoc IVF. Da li ste vi radite i jeste li radile i u pocetku trudnoce? Mada ni kod kuce ne lezim,uvijek nesto radim,a na poslu bih max radila 5h dnevno i to samo utorkom i srijedom,a ostalim danima ili 1h ili 3h,zavisno od casova
Draga Ida, Takvu odluku je najbolje da sama doneses. Ja radim cijelo vrijeme i mozda sam od pocetka trudnoce uzela 3-4 dana slobodno. Ali s obzirom da si jako dugo cekala bebicu i sada si hvala Bogu trudna 10. sedmica, dobro razmisli. Ipak sada ide zima, snijeg, led…Ti si jos uvijek na samom pocetku trudnoce. Ali opet ti najbolje znas mozes li i u kakvoj si trenutno situaciji. Ako zelis i imas potrebu onda pocni raditi. Ja bi licno u kuci poludila, hiperaktivna sam u svakom pogledu. Jest’ da nekad pozelim da se naspavam i odmorim ali opet drugacije je kad imas svaki dan neku obavezu... Sretno sta god da odlucis!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 19.11.2010 10:11:59
Almaa
IZVORNA PORUKA: Ida2010
ida, ti znas najbolje, ja sam radila do 21 sedmice i od tada sam na bolovanju
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.