idacha
|
eh, dok sve iscitah... ljuuuuuuuubim sve koji su se sjetili nas, aida., opet... uh, vidim bilo je polemike oko davanja mlijeka, kravljeg-tetrapaka.. drago mi je sto ste pokrenule tu pricu, jer se ja mnogo dvoumim oko davanja istog.. ja Imiju jos nisam ni kapi davala, bilo me strah alergije, ali razmisljam po malo da mu stavljam tetrapak mlijeka u hranu.. mi lijepo ruckimo.. AD pije mozda 2 flasisce dnevno, a ako je mama lijena da pravi hapice, onda nekada i 3 AD.. mada se zaista trudim da mu uvodim cvrstu hranu, jer vidim da je lijepo prima i da je zadovoljan.. ujutro mu dajem vocne hapice, a poslije slane i medjuobrok-bananu, najcesce.. fino sam se upraksala, tako da je dota dobro za sada.. nekada mi bas zafali malo mlijeka da razblazim hapicu, ali kazem do sada se nisam usudila da mu dajem.. ni keks nikakav jos nije jeo, kao obrok citav... to je po savjetu ped, jer je poguzija napredan, pa da se ne bi jos vise debljao... inace, ja sam do prije mjesec dana bila uzasno rigorozna po pitanju ishrane djetata.. kada bi mu neko dao da lizne, samo da lizne cokoladu npr meni bi se zeludac prevrcao.. sada vise nisam takva.. na kraju krajeva, Imiju ce sada punih 7 mj nazdravlje, tako da smatram da nema potrebe biti TOLIKO opterecn hranom.. sada mu dam svasta da proba... od jednog ''liza'' nece mu biti ama bas nista.. cak sam sada sebi malo smijesna kakva sam bila... ja uveliko razmisljam o odlasku u Sa, iako sam odlucila da cu ostati ovdje sa Imijem.. imam mnogo, dobrih razloga, o kojima ne bih javno, zbog kojih bas pozelim da se maknem odavde... covje fakat ne moze biti pametan u ovakvim situacijama, ali otom potom, vidjecemo.. novost je da smo se odlucili za ime ako bude curica.. jeste rabo, ne znam ni sta je jos u pitanju, ali ja kazem normalno neka je zdravo i zivo, sta Bog dragi da neka bude, ali se nadam curici... i, da, ako bude curica zvace se Amina... dosta je cesto ime, ali se meni jako svidja, tako je zenstveno i njezno... eto, svasta ja napisah, sorry na dugom postu, ali to je ono ''kad me ima-ima me bogme, kad me nema- nema ni za lijeka''...