|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
9.11.2010 10:49:24   
profa
ee cure moje kakoste? evo ja upravo procitala sta ste pisale u ovih zadnjih mjesec dva kolko me nema ovdje.Vidim svasta se izdesavalo i uglavnom ste mi dobro hB.Ja evo vec 3-4 mjeseca ne pijem nista i vecinu vremena sam dobro.Ponekad me malo uhvati onaj ruzan osjecaj kao da ce me strefit napad al izborim se nekako.Ali eto preksinoc me kad sam legla odjednom uhvatio napad iznenada izgleda podsvjesno jer mi je mama otisla sestri u posjetu u inostranstvo pa kontam mozda je od toga.Ovako me to nit sikira nit brine cak mi je drago ali izgleda podsvjesno sto joj nemogu trknut kuci da se vidimo ispricamo i tako.Samo me brine da me to sad ne sredi kad sam bila dobro i bez lijekova pa da me nedaj Boze vrati u ono stanje od prije,pu pu daleko bilo.Moram se nekako oraspolozit ali ne znam kako :((  :)) Juce sam isto cijeli dan bila down al sam ako nista hvala Bogu dobro spavala.Kad sam ustala opet neki osjecaj nelagode il nesto pa ne znam sta bih mogla popit dal leksaurin il sta da me ne bi nedaj boze ovo nase ufatilo :) Ima li neko slicno iskustvo poslije prekida terapije da mu je ovako bilo i kakva je alternativa? Sto je najgore sad ce mi bit onaj strah da se ovo ne vrati :( Ljubim vas sve puno puno i veliki pozdrav novim clanovima.Na pravom ste mjestu. 

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1576
9.11.2010 16:40:47   
AnzA
...evo par dana sve hocu da se javim da pisem,lose se osjecam,nerkako se borim,al ovaj osjecaj u meni ruzan,i dalje je tu,ovih dana jace nego predhodnih. danas je najvise ,dolaze mi crne misli,dokad vise ovako i ad pijem i bolje mije nravano,al cim me zareda ovako par dana da mi je lose ja mislim eto sad ce se sve vratit,nenzma vise ni sama,znam da me razumijete,i vama je tako,al eto moram s enekome poazlit,a samo vama mogu najotvorenije sve rec....

nego je pitao jel pije neko ZOLOFT,ja ga pijem,sad ce 7 mjesec,sta ci imam sa njim i padova i da kazem uspjeha,moje stanje se NIKAKO NEMOZE PJERIT PRIJE ZOLOFTA,I POSLIJE,pa ako vam ga ljekar prepise,slobodno ga pijte,ako nebude odgovrao,hvala Bogu imam drugih AD,pa jedan ce pomoc.

drage moje drzite se,zelim vbams ve najljepse,elmasi puno srece,snage da prevcazidje taj raskid,i vama svima svaku prepreku inace u zivotu da uspjesno predjete,puno vas volim i pozdravljam janu,sanchez,jacu,zabicu,taru,novu,blizanac,bambi,maj i sve druge ako koga izostavim,ne znaci da ga ne pozdravljamuser posted image hvala jaci na divnom textu,mogo ga je lijepo i pocuno ISCITAVAT STALNO KAD SER OVAKO OSJECAMO,LJUBIM VAS

ZA SRECUuser posted image

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 1577
10.11.2010 9:18:16   
sanchez
Sabahmoning placljivice moje .
Nije me bilo par dana vidim suza do koljena .ELMA pa sta je sa tobom nemoj da me sekiras .Glavu gore sve ce biti ok .Znam da je u stanju nasem kad nas spici tesko povjerovat da ce biti ok ali bit ce .Mora biti.
Asto se tice momka ma pomirit ce te se vi .A ako se ne pomirite boze moj pa zivot je pred tobom.J sam imala vezu 5 god .Kad bih god prekini ili se posvadaj ja zavrsim na hitnoj .Umirem .Treba mi kisik jer sam mislila da bez tog momka cu da umrem.Jer kako da zivim bez srca .Mislila sam ako propadne veza sa njim katastrofa moj zivot nemma smisla .Ali kad prode vrijeme i kad se glava ohladi sve se gleda drugim ocima .LJubav nade put do srca onako iznenada tiho i necujno.Vidjeces vjeruj da ces se nekad u buducnosti smijati zbog cega si plakala.
ANZAAAAAAAAAAAA
sta je sa tobom
udri brigu na veselje nemoj da se pravis luda
kakve crnjake pusti muziku i radi evo ide nam i bajram ako bog da radi sredi kucu sebe izadi sa rajom.
Ja sam relativno dobro .Nisam savrseno ko neki dan ali nedam se .
Evo na primjer isla sam kod ginekologa i otkrijo mi je neku izraslinu na jajniku sumljivog sadrzaja odmah sam radila tumur markere .I sata bih sad trebala da placem .
E necu .
Hocu da idem u inat da se uzdicem ko soko sivi nedam ovim jebenim bolestima da me gaze .Ja sam jaca od njih .ZATO GLAVU GORE I NEDAJ MO SE.
Znam da je nekad tesko ali zivot ide dalje . MORAMO SE BORITI .
JOJ ODOH RADITI PA SE JAVIM DRUGI PUT LJUBIM VAS OD SRCA .
KAD SE DRUGI PUT JAVIM NECU DA VIDIM OVE SUZE
JEL JASNO.
POZDRAV .

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 1578
12.11.2010 21:55:20   
taraG
Ej zene izgleda da ste spucale anks. dok vas nema! Ajde makar se javite da se hvalite kako ste dobro! :) :) Ja danas bila kod psihijatra, ismijali se, pricali malo uopste o zivotu, trudim se da ide na bolje da kucnem u drvo, daj Boze da i bude tako! Cekam da ovi stabilizatori raspolozenja krenu djelovati, pijem ih tek sest dana!
Daj mi recite kakav je ovaj seroxat? Drugarica mi dobila da pije, pa reko da ne trazim na onom depresivnom forumu, mislim da je neko ovdje pisao da ga je pio! Pusaaa!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1579
12.11.2010 23:03:40   
nova_
Cao cure moje, evo me na kratko da se javnem. U ponedjeljak sam bila bas ko' go... da izvinete na izrazu, bas me bilo spucalo cijeli dan. Hvala Bogu trajalo je samo jedan dan, a i stvarno ne pamtim kad sam imala neku vecu krizu. Naleti ponekad neki strahic ali ja to zanemarim i prodje. Morala bih i ja kod dr na kontrolu, nisam isla od juna, a mrsko mi se nakaniti. Taro moja drugarica pije seroxat i ona kaze da joj super pomaze, ali to sa AD je individualno, ne pase svakom isti. Koliko dugo moras piti tegretol? Ja sam ga bila dobila od jednog doktora prije nego sam otisla svom psihijatru, ali ih nisam pila. Neki izbjegavaju propisati AD pa daju te stabilizatore raspolozenja. Meni je konkretno moj psihijatar rekao da je bezveze da to pijem i da je AD pravobolje rjesenje. Ko ce ga znati... Svaki dr ima svoju pricu. Kazu da ni taj tegretol nije dobar za piti na duze staze, ali ne valja ni jedan. Mislim da je najbitnije pronaci lijek koji ti odgovara pa sad da li je to AD ili neki drugi svejedno.

Drage moje puno vas ljubim sve!!!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1580
12.11.2010 23:31:12   
taraG
Karbamazepin i tegretol su znaci isto? Gubim se malo u ovih hiljadu naziva za iste lijekove heheh! Svaki doktor ima svoj nacin! Moj kaze da ne propisuje seroxat! On je meni dao ove stabilizatore rasplozenja, nije rekao na koliko dugo, vidjecemo kada krenu djelovati! On kaze zbog toga jer ja nisam nimalo depresivna, cak sta vise hiperaktivna sam vecinom, samo me nekada sto on kaze uhvati kratak spoj (pa uhvatim deprimirati ljude po forumu heehheh), pa on smatra da su stabilizatori raspolozenja puno bolje rjesenje za mene! Sada vidjecemo, da meni pomogne! Nacitah se svega i svacenja, od toga da ljudi misle da je to samo za epilepsiju, preko toga da se drogiraju njim, pa do toga da je dobar ili los! Idem kod njega stalno, bas sam se navikla, fino se brine za moje zdravlje, dobro me poznaje i pomaze mi, a uz to je jedan od najboljih psihijatara ovdje, pa vjerujem da zna sta radi! Uzgred mojoj toj drugarici na drzavnoj klinici nakon ispitivanja da nije nista drugo, utvdili da su panicni, i odmah lexillium i AD, jebote nisu s curom ni popricali kako treba, kao ajde pij AD pola god., pa nisu to vitaminske bobice da ih tako propisuju!
Nova ma jedan dan krize, sta je to, ti si super! Ljubim teee!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1581
13.11.2010 2:26:45   
AnzA
...nisu to vitaminske bobice naravno,ali nisu ni neki bauk,obicne tablete kao i Cofadon,samo sto je AD da ti regulise raspolozenje,tara sto se tice tvoje prijateljice,ona cim je pocela pit odma AD,prije ce i ''ozdravit''pice ih mozda najmanje 6 mjeseci,i kraj,a mozda i manje il vise,i srecom na AD se nemozes navuc ko na druge tablete,to je moje msiljenje i zivio AD user posted image user posted image user posted image user posted image

i da kazem da sam ja bila seroxat,extra AD,al ja sam ga morala prestat pit zbog sexulane disfunkcije.

nova drzi se,ma ti si extra ,evo i mene koji dan je drmalo,sad sam vec bolja,vidis malo dodje i prodje cmok

ljubim vas sveeeeeeeeeeee ,,,,moju janu,jacu,taru,,,,,novu profu,lirio,maj,bas me zanima sta je sa strijelac ,kako tako ljudi samo nestanu,a mi se brinemo gdje su sta su,jel im bolje,,,naravno i sve druge pozdravljam kao i uvijek user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1582
13.11.2010 14:48:36   
AnzA
user posted image user posted image user posted image user posted image jedan dan dobro,jedan dan lose,,,,sad se trenutnoosjecam ko govno,isto nista,nemam volje za nista,i malopre sam se ispovracala kao nekad kad mi dodju crne misli,jel ima iko na forumu da mi napise ista ,bar jednu rijec,tako se lose osjecam,vise neznam sta da radim sa ovim sranjem,sto mora bit ovako,taman se izborim i sve mi padne u vodu,i sve tako,mislim da s eovo nikako ne moze pobijedit,nego se smao malo smiri,pa opet i tako ce mi bit citav zivot user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1583
13.11.2010 15:54:16   
taraG
AnzA nedaj se, uzmi procitaj svoje postove kada je bilo super! Ti znas da je to samo mala kriza, isplaci se, dozvoli si na kratko da budes i slaba, to nije nista lose, i onda jos jace kreni u nove pobjede!
Ja uopste ne razmisljam da ovo kao "izlijecim", vise gledam kako da naucim zivjeti s tim i kako da ja kontrolisem te svoje strahove! Pa i oni su dio mene, a ja volem sebe hehehh! Pusaaa!

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1584
13.11.2010 18:13:47   
nova_
Draga Anza, ne daj se. Jedana izgubljena bitka ne znaci izgubljen rat. Tako i kod nas, jedan los dan ne znaci da nas je anksioznost pobijedila i da necemo uspjeti. Najbolji primjer sam ja sama sebi. Na pocetku sam imala toliko kriza da sam razmisljala da mi nikad nece biti dobro. Vremenom sve manje i manje, i sad je hvala Bogu super. Tara je ovo odlicno napisala

"Ja uopste ne razmisljam da ovo kao "izlijecim", vise gledam kako da naucim zivjeti s tim i kako da ja kontrolisem te svoje strahove! Pa i oni su dio mene, a ja volem sebe hehehh!" user posted image user posted image user posted image

Upravo ovako ja postupam, vec sam sinoc pisala. Pojave se ti mali strahovi i anksioznost, ali ne pridajem im znacaj i oni prodju. Mislim da je to poenta ove nase boljke. Dok sam ranije na najmanji strah i anks. padala u bed i samo si pogorsavala stanje, sad to fino na IGNORE i super.

Zato moja mila Anza ako ti je muka ti povrati, onda se lijepo umij, istusiraj, nariktaj se i u carsiju. Ko sisa anksioznost. Ignorisi je, budi jaca od nje. Ljubim te i saljem  user posted image podrske! Javi se da znamo da li si bolje.

Pozdrav i pusa Tari i svim ostalim!!!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1585
13.11.2010 21:40:59   
AnzA
....hvala tara,i nova sto ste me malo''podigle'' tim rijecima,evo sad mi je malo lakse.
pa da taro trebala bi tako,naucit zivjet sa ovim,ma neznam vise ni sama preosjetljiva sam na sve zivo oko mene,i brzo se nerviram,pa mi valjda i ta nervoza stovri neki strah anksioznost,pa posizim,nadam se bicu jos bolje,a i vi drage moje ,hvala vam na svemu ljubim vas SVEEEEE.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1586
14.11.2010 20:08:05   
jaca76
I ja sam imala krizu prije dva dana,kratko je trajala jer upravo i ja kao sto kaze tara i nova pomirim se s tim,ne panicim kad se ne osjecam dobro,kazem sutra je novi dan i sutra cu vec zaboraviti na to..ne pitam se vise zasto bas meni,koliko ce dugo trajati i sl..Primjetila sam da sam bas kao i ti Anza dosta osjetljiva,da se brzo dam isprovocirati,naljutim se brzo i zato izbjegavam biti u drustvu ljudi koji mi stvaraju tu nervozu...Ali najvaznije od svega je da shvatimo svi mi da je moc uma jaka toliko da kako smo sami zapali u ovo stanje tako isto mozemo i otkloniti sami isto to..pozzz

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1587
16.11.2010 10:06:30   
jana mk
Pusa cure moje,kako ste mi ?Anza duso sta je stobom ajde dizi glavu kakve padove ....svi smo isti mila, padnemo ustanemo i opet tako i tako ...zivot ide dalje,ja sam uglavnom i tak i tak ,puno me muci vid posebno danju osecam se ko sve da mi se spava po cjeli dan i kad sam napolju posebno vid mu se tako zamuti da jedva vidim,bilo mi i ranije tako pa me je proslo sad me opet spopade upm...ali sta je tu je ,jer neko od vas ima ovaj problem sa vidom i osecaj kao sve da mu se spava? sve vas ljubim cure moje drzi te se procice i ovo ......

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1588
19.11.2010 19:05:38   
profa
ee drage moje evo i ja svaki dan se borim jer mi dodje period u danu da me spuca anksioznost i pocetak napada pa prodje.Nekako se izborim da ne panicim oko toga al jeste tesko pogotovo kako ne pijem nista.Ja kobojagi prihvatim te strahove kao svoje jer ja sam ih i proizvela ali opet dodje jedan period kad je bas tesko tako razmisljat...Citam dosta knjiga samopomoci pa nadam se da uspijem pokupit dobar savjet iz njih hehe.Sto se tice seroxata ja sam ga pila nekada davno i vrlo brzo mi je poceo djelovat i poboljsavat stanje ali nakon 2 god. je prestao djelovat izgleda zbog prezasicenja organizma i onda su poceli ovi napadi.Poslje toga dobijem asentru i misar al mi asentra nije pomagala.Sreca pa mi nekako ovo stanje samo od sebe ode pa sad nista ne pijem.Ali do kad jer mi se znaju dogodit ove krize pih :(( Ljubim vas...taru,anzu,sanchez,janu,novu,sve sve

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1589
21.11.2010 1:32:48   
AnzA
Drage moje kako ste ? Kakvo je ovo zatisje? user posted image

iskreno se nadam da ste dobro,ako ko ima malenih kriza,proci ce. Ja kao sto sam vec pisala bila sam dosta losije,pa bolje i sad opet losije,ma sta cu vise neznam ni sta da mislim,kad me napadnu misli , trzaji kao da cu dobit panicni napad,prodje,i ja pomislim,kako je to ovoliko jako da smo svejesne sta nam je ,da nismo bolesne,da su ove misli samo izluzije,kako to da opaet popustimo ovim iracionalnim mislima,i savladaju nas,kad ZNAMO DA NAM NEMOGU NISTA. Al eto mislim,kao sto sve vremenom blijedi,da te i ovo isceznuti jednoga lijepoga dana user posted image .....evo malo se smijem al bas mi nije do smjeha.

Zanima me djevojke,zene koje piju AD kolika im je doza,ako piju vise od jedne tablete,jel je u isto vrijeme piju,eto ako mozete odgovorite? I ja neznam kako da savladam nervoza,jako sam razdraljiva,al to mi nikako ne prestaje,i slaba mi je koncentracija,pa mi recite jel iko od vas to osjeca? Ljubim vas sve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 1590
23.11.2010 1:24:11   
jaca76
e ovo ti je zatisje pred buru user posted image  

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1591
23.11.2010 16:56:55   
nova_
Hello moje dame!
Jeste li mi to sve ozdravile? Kod mene bez promjena, dobro sam hvala Bogu. Malo nekad osjetim neki strah, ali nije vrijedno pomena. Ovo sto pita Anza oko tableta, ja pijem samo jednu dnevno 10mg. Sto se tice razdrazljivosti, i ja sam poprilicno razdrazljiva. To sam osjetila prvi put prije ovog stanja da sam postala jako razdrazljiva, i onda me sve ovo spopalo. Koncenracija mi je prije bila katastrofa, sad je vec dobro. Mada, i sad ovisi od raspolozenja. Ali kako je bilo na pocetku sad je super. Profa me malo uplasi ovom pricom o prestanku djelovanja AD. Zamisljam odmah sta ako meni prestane dejstvo pa se opet sve vrati kao prije. Pu pu pu gluho bilo.
Hvala Bogu njoj sad i ne trebaju. Ali ja se kunem u cipralex i sad zamisljam sta bi bilo da prestane njegovo dejstvo, grrrrrrrrrr
Evo i ovo je znak da se jos nisam potpuno izlijecila cim ovako razmisljam. user posted image

Cure moje lijepe, sve vas ljubim i user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1592
23.11.2010 19:34:48   
taraG
Ej cure kako ste mi! Ja sam bila hB dobro, bila sam kod psihijatra i on kaze da bi mogli prorijediti dolaske! Pijem tablete, mada ne osjecam neko narocito dejstvo, osim sto eto manje kriza imam, sada da li je do mene sto se trudim ili do njih, ne razmisljam puno! Moj psih. kaze da je to sve ipak do mene, ne mogu ni same tablete odraditi posao, a i da mi je dao ispod min. doze tako da ako osjetim poboljsanje to je odlicno, ako ne mogu onda uzeti neku normalnu dozu! Uglavnom nadam se da je to sve doboro i da ce aBd i biti! Drago mi je da ste i vi curke dobro! Sto manje pisete, kontam da ste bolje! Medjutim uhvatila me prekjuce neka kriza, strah onaj sa pocetka! Usla u bus nakon bas burnog dana sama, mislim inace i idem sama, ali nakon silnih ljudi taj dan, u bus usla sama! I slusala svasta o raznim onim teroristima. I usao neki covjek sa nekim paketom cudnim! I ja se sva utripala i pretrnula od straha sta ako on nosi tako nesto! Ufff tako se bojim da ne postanem paranoicna! Sto i jesam bila u tom trenutku, ali mada znam da je to malo vjerovatno, mene bilo strah toga! Neki cudan strah kao kada mi je tek krenula anks., kada sam se vozila busom, pa me uhvati da ce ne daj Boze biti udes! I sada sam malkice poljuljana radi toga, sto sam se tada tako prepustila tome strahu i strah me tih paranoja! Trudicu se, aBd valjda bude bolje! Ucim, malo hodam, trudim se uglavnom koliko mogu! Malo sam se raskukala i raspisala hehe! Pusaaa svima!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1593
23.11.2010 20:54:51   
Daj daj
Je li moguce da na pocetku terapije se simptomi malo pogorsaju? Ili Flusetin nije neki bas dobar lijek?

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1594
23.11.2010 21:33:05   
nova_
IZVORNA PORUKA: Daj daj

Je li moguce da na pocetku terapije se simptomi malo pogorsaju? Ili Flusetin nije neki bas dobar lijek?

Moguce, obicno tako i bude. Koliko ce trajati tio je individualno. Svaki AD ti pojaca simptome. Meni je bilo najizrazenije prva tri dana, a nekome traje i duze. Strpi se i proci ce, vrijedi izdrzati zarad boljih dana koji ce doci nakon pocetnih kriza. Puno srece i nadam se da ce ti biti boljeuser posted image

(odgovor članu Daj daj)
Neposredna veza do poruke: 1595
24.11.2010 17:06:50   
Elmasa
Pozdrav moje drage cure
Nazalost nemam vremena da citam, ni dugo pisem, jer sam lose i zabrinuta jako.

Danas sam bila kod doktora.
Uz Tegretol, pocela sam piti i Lamictal.
Znali iko ista o tome lijeku i da li ga ko od vas pije?

Mene zaista puca depra i strah me da nemam dipolarni poremecaj... :(

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1596
24.11.2010 22:04:42   
nova_
Draga Elmasa, odakle ti ideja o bipolarnom poremecaju? Koji dr ti je dao taj lijek i da li je rekao razlog zbog kojeg ga trebas piti? Gledala sam malo po net-u i pise da se daje kod epilepsije i BP. Ti si pisala o napadima epilepsije koje si ranije imala i vjerovatno je to razlog zbog kojeg si ga i dobila. Mila ne brini se, ako si nesigurna i uplasena potrazi misljenje drugog dr. Nemoj se dodatno brinuti, samo sebi skodis. Sve bi se mi uplasile, to i jeste dio nase anksioznosti (strah od svega), ali da bi ti bila spokojna najbolje da pitas zasto su ti dali taj lijek, naravno ako ti vec nisu kazali.
Mila, pusa velika i ne brini se!

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1597
25.11.2010 23:39:06   
taraG
Zene kako ste? Nesto nas se samo par javlja, valjda su druge jos bolje! Elmesa nedaj se, nadam se da ce brzo proci ta krizica, ne moj se brinuti oko tableta, to je jedan od osnovnih strahova kod anskioznih i nemoj si umisljati to, lijepo ti je rekla Nova! Ali eto svima nama je lakse tjesti druge, sto je jako lijepo, ali tesko sebe! Ja sam sinoc sanjala da mi je neko prorekao da cu umrijeti i ja kao pitam kada i kao brzo, brzo! I ja sam sada toliko preplasena, da to nije neki predosjecaj! Znate koliko se ja bojim da nesto ne predosjecam i sada to sanjam! Znaci prestravljena sam, zeludac me nakon dugo vremena boli strasno! Jos sam prije par dana imala tu krizu, a bila duze bas dobro i sada ovo! Bila sam danas i kod psihijatra i malao se oraspolozila, ali veceras opet katastrofa! Bas me obuzeo skroz strah, ne znam kako mu se suprostaviti, ne znam da li ce se zaista to desiti! :( :( Pusaaaaa vama!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1598
26.11.2010 11:56:53   
profa
Drage moje nadam se da na vas ne utice lose ovo vrijeme kao na mene :) Nesto sam danas lose valjda zbog vremena a i pritisak mi je jako nizak a ako popijem kafu onda cu se bas uhakat jer cim je popijem spiči me anksioznost.Bila sam zadnja 4 dana dobro pa me ovo danas losije stanje opet zabrinu i nadam se da se necu prepustit tim nasim strahovima sta ako? i sl. :)) Nova_ nemoj da se brines oko prestanka djelovanja AD unaprijed...samo ti pij i ne razmisljaj o tome...ali za to vrijeme dok pijes nastoj se ne prepustat strahovima nikakvim pa akobogda i ti tablete uskoro prestanes pit.Ljubim vas sve,nedajmo se :) :*

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1599
28.11.2010 14:54:19   
jaca76
Drage moje,nešto ste se ušutile pravo?!Drago mi je ako je razlog tome što ste bolje...Ja sam što se tice anksioznosti cini mi se dobro,ali sam u jednom teškom periodu života.user posted image ...nekoj prekretnici možda..naime odlucila sam se rastati..Najveci razlog je to što smatram da je nezadovoljstvo u braku doprinjelo tome da se moram boriti sa anksioznošcu...Nadam se da necu pogriješiti..Teško jeste odluciti se na jedan takav korak nakon devet god zajednickog života,ali sve cu pokušati samo da ja budem ona stara..Uvijek sam žalila drugog..Valjda cu konacno shvatiti da sam ja sama sebi najpreca..Daj javite se kako ste..Ja sam otišla sinoc i Mekkiju,ali više da sama sebi dokažem da mogu i to i da se ne bojim..POZZ

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *