|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
27.10.2010 22:28:42   
Hanady RR
fildžana mirkice milauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1251
27.10.2010 22:29:07   
Ilhana RR
mislim da ti je to fildzan =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1252
27.10.2010 22:29:34   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

hahahahhahahahahhahahahha nebi mi ni za godinu naumpalo ne zamjerite mi cuj gdje fildzan da zaboravim :))) hvala

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1253
27.10.2010 22:30:16   
Ilhana RR

eh stize li prije mene? :P

ider vidi upozorenje sto sam ti stavila hahahahahahahahaha

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 1254
27.10.2010 22:33:38   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

eh stize li prije mene? :P

ider vidi upozorenje sto sam ti stavila hahahahahahahahaha

gdjeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1255
27.10.2010 22:34:39   
Ilhana RR
na temi kako izgleda vas dom =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 1256
28.10.2010 8:34:03   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

danas ovo pravila, odlicno je, pravila u cetvrtastoj tepsiji, znaci kao kolac

recept i sliku preuzela sa coolinarike:

Fenomenalna čokoladna torta/kolac
Sastojci
1 Maslo ili maslac (250 gr)
20 dkg šećera u prahu
20 dkg tamne čokolade
10 dkg mliječne čokolade
5 jaja
2 žlice krušnih mrvica
 Priprema

Na pari otopiti maslo, čokoladu izlomljenu na komadiće i šećer u prahu. Sve lagano miješati pjenjačom.
Kada su se sastojci spojili, maknuti posudu sa vatre, i umiješati jedno po jedno jaje, i dobro sjediniti. Na kraju i umiješati dvije jušne žlice krušnih mrvica.
Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva, kalup za torte premazati maslom, posuti krušnim mrvicama, višak istresti. Uliti smjesu u kalup, te staviti peći u toplu pećnicu 30 minuta.
Tortu možete odmah poslužiti, super je i topla i hladna, pospite je šećerom u prahu, poslužite u kombinaciji sa voćem, pekmezima, šlagom ili sladoledom...

user posted image

Ovu sam pravila par puta, topla uz Ness kafu ma user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1257
29.10.2010 13:18:32   
henna ze
ČOKOLADNA BOMBA:
sastojci:
3 jaja
5 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
1/2 praška za pecivo
300 gr čokolade za kuhanje
300 ml tekućeg slatkog vrhnja
200 ml čokoladnog mlijeka
1 kašičica arome mente
i
od jaja šećera, ulja,brašna ,kakaa, mlijeka i praška za pecivo izraditi masu za biskvit.pećnicu zagrijati na 200 stepeni. smjesu izliti u uži i dublji pleh koji ste prethodno dobro namazali i pobrašnili.peći 15-20 minuta.
gotov biskvit ohladiti i preliti ravnomjerno čokoladnim mlijekom.
zagrijte tekuće vrhnje da bude vruće a da ne prokuha.čokoladu otopiti na pari i umiješati u slatko vrhnje.kremu lagani miješati na pari dok se ne otopi čokolada.dodati aromu mente.gotovu kremu preliti preko biskvita i ostaviti da se ohladi.

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1258
30.10.2010 20:41:41   
Hanady RR

Amelauser posted image
brzi tiramisu user posted image
potrebo
200 gr piškota
200 gr sirnog namaz ( vindija ili duketela ili tome slično)
200 gr šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
2-3 kašike čajne gorki kakao
kafa ili 3 u 1 nees

skuhtai kafu po želji i mukatai piškote...
sto grama piškota poredati jednu do druge u vidu rolata
umutiti sirni namaz i šećer u prahu pa u to dodati umućeno vrnje za šlag i još zajedno mutiti da se dobije črvsta krema...
polovinu kreme staviti na piškote, pa ostalih 100 gr piškota umakati u kafi i redati po keremi...
sve prekriti ostatkom kerme i posuti kakom.
Ostaviti u frižideru 2 sata i spremno za jelo.
user posted image

user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1259
31.10.2010 23:46:40   
maja78 RR
Slatka savijača sa sirom
Sastojci:
Punjenje:
10 dag grožđica
1 dl tople vode
2 žlice ruma
50 dag svježeg sira
8 dag šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
1/2 limuna – naribana korica

Ostalo:
50 dag lisnatog tijesta (ledino pakovanje / dva komada lisnatog)

Priprema
Grožđice namočiti u toploj vodi i rumu (ja namocila u martiniju, nestalo mi ruma).
Izmiješati svježi sir, šećer i vanilin šećer.
U sir dodati jedan i po žumanjak. Preostalu polovicu žumanjka staviti u šalicu za kavu. Bjelanjke istuči posebno metlicom ili viljuškom u snijeg pa i njega umiješati u sir. Na kraju ocijediti grožđice i primješati siru.
Uključiti pečnicu na 200 st.C da se grije.
Pola žumanjka u šalici promiješati sa žličicom vode.
[color=#000000 size=3]Razvaljati komad lisnatog tijesta na dužinu tepsije cca 35×30 cm. U sredinu tijesta staviti pola nadjeva, [color=#000000 size=3]preklopiti centimetar krajeva[color=#000000 size=3] tijesta koji su ostali bez nadjeva na nadjev, premazati žumanjkom (da bi se tijesta zaljepila) kraj tijesta pa preklopiti jedan [color=#000000 size=3]suprotni kraj preko nadjeva[color=#000000 size=3]. Namazati ga žumanjkom i lagano [color=#800080 size=3]preklopiti preostali kraj tijesta kako bi se kasnije listalo za gore. Staviti u tepsiju i na nekoliko mjesta izbosti čačkalicom. Tepsiju navlažiti hladnom vodom ili ispod savijača staviti papir za pečenje.
Isto napraviti i sa drugim komadom lisnatog tijesta.
[color=#000000 size=3]Staviti peći 45 minuta na 200 st.C. [color=#000000 size=3]Pečene[color=#000000 size=3] posuti [color=#000000 size=3]šećerom u prahu

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 1260
31.10.2010 23:52:01   
sporty mamaa
Majo prestaniuser posted image user posted image user posted image user posted image Ne mogu ja ovo podnjet, a nemam ni grama cokolade u kuciuser posted image user posted image user posted image user posted image Al ovu pravim prvom prilikom....user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1261
31.10.2010 23:56:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Majo prestaniuser posted image user posted image user posted image user posted image Ne mogu ja ovo podnjet, a nemam ni grama cokolade u kuciuser posted image user posted image user posted image user posted image Al ovu pravim prvom prilikom....user posted image user posted image

Ja nemam ruma a ni martinija, moze li vodka Majo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 1262
1.11.2010 0:00:05   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ja nemam ruma a ni martinija, moze li vodka Majo user posted image user posted image user posted image

probaj, nije isao ni martini pa se uklopio user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1263
1.11.2010 0:01:08   
milenium
hvalauser posted image ja imam lisnato već u kući pa ću ovo praviti prvom prilikomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1264
1.11.2010 12:30:03   
henna ze
LEDENO NEBO:

KORA: 7 bjelanjaka umutiti sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna..istresti u pleh i peći na 150 stepeni.kada se kora ispeče zaliti sa 2 dcl vrućeg mlijeka
FIL: 7 žmanjaka umutiti sa 7 kašika šećera 2dcl mlijeka i 6 kašika brašna.sve to istresti u 1/8 l ključalog mlijeka u kuhati dok ne dobijemo gustu smjesu kao puding..kada se to malo ohladi dodati umućen 1 margarin i nanijeti na koru...umutiti još 1/2 l slatkog vrhnja ( za šlag) i nanijeti na fil
kolač je jako ukusan.brz i jednostavan..ne može da ne uspije...

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1265
   RE: Kolači....
1.11.2010 21:17:15   
Anoniman

Amelauser posted image
potrebo
200 gr piškota
200 gr šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
kafa ili 3 u 1 nees

To je halta ili ?

Neposredna veza do poruke: 1266
1.11.2010 21:34:53   
mala86
IZVORNA PORUKA: henna ze

LEDENO NEBO:

KORA: 7 bjelanjaka umutiti sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna..istresti u pleh i peći na 150 stepeni.kada se kora ispeče zaliti sa 2 dcl vrućeg mlijeka
FIL: 7 žmanjaka umutiti sa 7 kašika šećera 2dcl mlijeka i 6 kašika brašna.sve to istresti u 1/8 l ključalog mlijeka u kuhati dok ne dobijemo gustu smjesu kao puding..kada se to malo ohladi dodati umućen 1 margarin i nanijeti na koru...umutiti još 1/2 l slatkog vrhnja ( za šlag) i nanijeti na fil

ja cu ovo probati ovih dana user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1267
1.11.2010 21:51:12   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Gracanka

Amelauser posted image
potrebo
200 gr piškota
200 gr šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
kafa ili 3 u 1 nees

To je halta ili ?

upravo to ili megle ili hulla...uglavnom to je to...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1268
1.11.2010 21:57:48   
Hanady RR
ja sam večeras imala goste i opet pravila tiramisuuser posted image po njihovoj želji a oni me podsjetiše na još jedna super brzi kolač..

torta za lijenu ženuuser posted image user posted image user posted image mislim smiješan naziv ali tako je izašao u onome magazinu debeli i sretni pa nije do mene ( ne zna se koji je naslov gori il torte il magazinauser posted image user posted image user posted image user posted image )

uglavnom
potrebno je 4 dl kisele vode
4 šlag kreme od čokolade
200 gr petita
200 grama čokolade za kuhanje

umutiri 2 šlag kreme sa 2 dl kisele i u to dodati mljeven ili rukama izdrobljen keks pa staviti u posudu oblika po želji, ja to stavim u torten pleh...elem to je 1 kora...

umutiti druga 2 šlag kreme sa 2 dl kisele vode i dodati 200 gr narendane čokolade pa staviti odozgo po tzv kori. torta se ohladi sat vremena i gotova.

ba je brza i lagana za napravit.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1269
2.11.2010 8:31:27   
henna ze
IZVORNA PORUKA: mala86

IZVORNA PORUKA: henna ze

LEDENO NEBO:

ja cu ovo probati ovih dana user posted image user posted image user posted image user posted image

e dok nisi probala..da ipsravim greška u kucanju..ova žumanjke sa šećerom i brašnom istresti u 1/2 litra ključalog mlijeka..valjda sam na vrijeme

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1270
3.11.2010 11:54:07   
sporty mamaa
Joj zene ja ne znam kako ste vi zadovoljne vrhnjem za slag... meni je samo "dolcela" jestiva, ove ostale mi imaju okus "deterdenta", gorke, jednostavno to nije to... Prvi dan inekako, al drugi, treci, ma uzas, fuj, fuj i fuj....
Ja pravila neki dan kolac, kupila onaj hopla("manitura", a bila sam rekla necu nikad vise), jer mi je bio jeftiniji, cijeli mi kolac pokvario... I ja fino drugi dan kupim dolcela slag kreme, pokupim sa kolaca onaj "hopla" i u kantu za smece.... Sad je kolac vec jestivuser posted image user posted image Dosta ljudi mi se zalilo na te neke marke vrhnja za slag, meni osobno samo dolcela vrhnje ima okus pravog slaga... Kao i one vrecice u prahu(e one su zakon) dr.oetker, podravka isto su ok...

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 3.11.2010 11:55:49 >

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1271
3.11.2010 12:03:13   
henna ze
vrhnje za slag mi je dobro u ovoj kombinaciji sa čokoladom svako...ali za njami njami i ja uvijek kupujem dolcela..meggle katasrofa...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1272
3.11.2010 13:40:58   
Medić*
evo jednog preuzetog slatkog recepta,ja ga nisam pravila,veceras namjeravam jer nemam trenutno namirnice sve,jako je ukusan i nije tezak,probala juce kod kolegice, jako ukusan a ja kad napravim stavim slikuci kako je ispalouser posted image

sIFR_callback_0_DoFSCommand(info, args);
Pariske bananice
Autor: Mira, uputstva.co.yu

user posted image
user posted image

Imate bolju sliku?

user posted image Verzija za štampanje

Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: 45 minuta
Posno jelo: ne
Težina pripreme: srednje
Ove bananice nestanu posle pola sata.
Sastojci za više od 10 porcija
3 jaja
450 g šećera u prahu
300 g mlevenih oraha,
2-3 kapi sirćeta ili soka od limuna
120 g brašna
5 dcl mleka.
1 puter ili margarin
Priprema
Umutiti: 3 belanca sa 300 g šećera u prahu u čvrst sneg
dodati 300 g mlevenih oraha, 2-3 kapi sirćeta ili soka od limuna i 1 kašiku brašna.
Uzeti špric za tulumbe i na podmazan i brašnom posut pleh ili aluminijumsku foliju istiskivati male štapiće.
Peći oko 25 min. na 150° da ne pregori.

Fil: 3 žumanceta, 1 kaš. šećera i 120 g brašna skuvati u 5 deci mleka. Da fil bude gust.
Ohladiti i zatim pomešati sa umućenim 1 puterom ili margarinom i 150 g šećera u prahu.
Staviti u špric i špricati preko pečenih štapića.
Svaku poprskati sa rastopljenom čokoladom.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1273
3.11.2010 18:15:07   
niki83
ima li neko neki jednostavan recept za nutela tortu....

N&N

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1274
3.11.2010 18:27:34   
jasmin
Kupis smjesu za gotove cokoladne kore.Skuhas dva pudinga od cokolade na 800 ml mlijeka.U ohladjen puding umutis 100 gr.maslaca i 4-5 kasika nutele.Kore poskropljene s malo(samo malo) kafe premazes filom i na kraju premazes s 2 kesice (umucenog)slaga.Ukrasis rendanom cokoladom.:)

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *