|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
23.10.2010 20:14:06   
maja78 RR
danas ovo pravila, odlicno je, pravila u cetvrtastoj tepsiji, znaci kao kolac

recept i sliku preuzela sa coolinarike:

Fenomenalna čokoladna torta/kolac
Sastojci
1 Maslo ili maslac (250 gr)
20 dkg šećera u prahu
20 dkg tamne čokolade
10 dkg mliječne čokolade
5 jaja
2 žlice krušnih mrvica
 Priprema

Na pari otopiti maslo, čokoladu izlomljenu na komadiće i šećer u prahu. Sve lagano miješati pjenjačom.
Kada su se sastojci spojili, maknuti posudu sa vatre, i umiješati jedno po jedno jaje, i dobro sjediniti. Na kraju i umiješati dvije jušne žlice krušnih mrvica.
Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva, kalup za torte premazati maslom, posuti krušnim mrvicama, višak istresti. Uliti smjesu u kalup, te staviti peći u toplu pećnicu 30 minuta.
Tortu možete odmah poslužiti, super je i topla i hladna, pospite je šećerom u prahu, poslužite u kombinaciji sa voćem, pekmezima, šlagom ili sladoledom...

user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1226
23.10.2010 20:25:23   
Visnja RR
Maaajoooooommmmljac...user posted image
ja pokušavam smisliti neki recept za kolač sa smokvama...pa ako ga smislim možda i napravim.... al da nije suh... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1227
   [Obrisana poruka]
23.10.2010 21:06:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 1228
23.10.2010 21:21:53   
Medić*
HURMASICE

1 jaje
250 gr brasna
2 dcl kisele pavlake
150 ml ulja ili margarina
100 gr kokosovog brasna
1 kasicica praska za pecivo

Agda ili serbet

400 gr secera u prahu 200 ml vode i malo limuna

Pomijesati brasno, jaje, pavlaku, kokos, pecivo i ulje te zamijesiti tijesto, praviti hurmasice, svaku od nih pritisnuti na rendi i poredjati u podmazan plen. Peci 20 tak min na 220 stepeni.
Hurmasice pecene preliti secernim sirupom user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1229
23.10.2010 21:34:26   
Medić*
evo jos lagani recept koji najcesce  pravim iznenadnim gostima na brzaka user posted image

OBLANDE SA JAFOM

400 dcl mlijeka
400 gr secera
100 gr cokolade za kuhanje
250 gr margarina
100 gr kokosa
1/2 mljevenog keksa
2 lista oblande
1 pakovanje jafa keksa

Prokuhati mlijeko, secer, cokoladu i otopljen margarin, kada se fil, ohladi dodati kokos i keks
Na list oblande nanjeti polovinu fila, poslagati jafa keks, premazati drugom polovinom fila i prekriti drugom oblandom.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1230
23.10.2010 21:36:52   
Hanady RR
PAZARSKI DUDOVI ( ili  jedna od vezrija hurmašica al direkt it turske hunjihe zašivjele u novom pazaru)

2 jajeta i 2 šoljice za kafu ( cas 4 fildžana) šećera dobro umutiti dok ne pobijeli. Rastopiti 500g maslaca u to dodati 2 supene kašike jogurta dobro ubutati. Sasatviti sve zajedno i opte dobro ubutati.
U to dodati malo manje od 1kg brašna i pola kesice praška za pecivo.
Zamjesiti rukom oblikobvati u kuglice i u njih stavljati seckane orahe.
Rernu zagrijati na 250C i peći dudove na toj temperaturi dok narastu posle smanjiti na 150C i peci oko 1h.

Agda od 1l vode i 1kg secera skuhati i pola limuna unutar na kolutove staviti.

vrućom agdom zaliti vruće dudove.

jel to Amelaaaaaaaaaaaauser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 23.10.2010 21:45:54 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1231
23.10.2010 21:41:01   
amela2208
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image to care, hvala i ako izadju lijepi dudovi postavit cu slike a ako ne...user posted image

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 1232
23.10.2010 21:45:14   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: amela2208

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image to care, hvala i ako izadju lijepi dudovi postavit cu slike a ako ne...user posted image

stavi sliku ba pa nećemo ih jesti sa slike...user posted image user posted image user posted image user posted image
biće super...tačno sam i ja mogla dejcu obradovati sutra...al imamo još čokoladne raspodije pa ne znam jel valja toliko slatkiša po kućiuser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 1233
23.10.2010 21:45:45   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

PAZARSKI DUDOVI ( ili  jedna od vezrija hurmašica al direkt it turske hunjihe zašivjele u novom pazaru)

2 jajeta i 2 šoljice za kafu ( cas 4 fildžana) šećera dobro umutiti dok ne pobijeli. Rastopiti 500g maslaca u to dodati 2 supene kašike jogurta dobro ubutati. Sasatviti sve zajedno i opte dobro ubutati.
U to dodati malo manje od 1kg brašna i pola kesice praška za pecivo.
Zamesiti rukom oblikobvati u kuglice i u njih stavljati seckane orahe.
Rernu zagrijati na 250C i peći dudove na toj temperaturi dok narastu posle smanjiti na 150C i peci oko 1h.

Agda od 1l vode i 1kg secera skuhati i pola limuna unutar na kolutove staviti.

vrućom agdom zaliti vruće dudove.

jel to Amelaaaaaaaaaaaauser posted image

ovo je telepatija ili nešto drugo...prije 20 minut ovaj recept čitam na recepti.co.ba user posted image  al odustah i od njega kao od kolača od smokava... sutra ću user posted image

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1234
23.10.2010 21:47:19   
Hanady RR
ja ti imam sa smokvama nešto što se zove saltki hljeb...i fakat je super...ja ga pravim onako za novu godinu jer može da stoji.user posted image
Hoćeš?user posted image
dok mi je kuhar moj u rukamauser posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1235
23.10.2010 21:48:37   
amela2208

IZVORNA PORUKA: amela2208

stavi sliku ba pa nećemo ih jesti sa slike...user posted image user posted image user posted image user posted image
biće super...tačno sam i ja mogla dejcu obradovati sutra...al imamo još čokoladne raspodije pa ne znam jel valja toliko slatkiša po kućiuser posted image user posted image user posted image

ne valja ne valja toliko kolaca u kuci drzatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 1236
23.10.2010 21:55:57   
Visnja RR

ja ti imam sa smokvama nešto što se zove saltki hljeb...i fakat je super...ja ga pravim onako za novu godinu jer može da stoji.user posted image
Hoćeš?user posted image
dok mi je kuhar moj u rukamauser posted image user posted image user posted image

imaš li šta kremasto.. user posted image  MM ne pika kolač koji nije sočan i kremast...
al pošalji i taj, sigurna sam da je ukusan dok ga imaš u svojoj riznici ... tj napiši ga na recepte......čekam i maju da mi poašalje jedan recept... ja htjela večeras da pravim jedan kremasti ali mi treba i džem od smokava aa njega imam u Merkatoru user posted image

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1237
23.10.2010 21:58:51   
Visnja RR
btw Hanady ti bi trebala otvoriti svoj blog...majke mi mile... fino pišeš tamo sve svoje savjete , recepte i onda ga staviš u potpis ovdje... baš nešto kontam šteta što to ne staviš sve na jedno mjesto...
ja pisala blog o Asji ali onda zagalvih s vama ovdje pa se ulijenih user posted image
al priznaj da je super ideja .... imala bi najposjećeniji blog garant user posted image

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1238
23.10.2010 22:09:07   
Hanady RR
Slatki hljeb
potrebno
140 gr šećera
4 jaja
kora narandže
50 grama badema ( koji su neoguljeni malo porpženi na ulju pa izrezani na listiće, a mogu se i kupiti već izerazni na listiće)
50 gr grožđica
100 gr suhih smokvi izrezanih na komadiće ( ako ne želite grožđice samo se poveća gramaža smokvi)
150 gr brašna
70 gr čokolade izrendane ili izerzane na kockice.

prvo žumance i šećer dobro umutiti da smejsa naraste, zatim dodati struganu koru od naradnže, listiće badema, grožđice, čokoladu, zatim brašno i na kraju čvrt snijeg od bjelanaca.
Sve lagano pormješati i staviti u namašćen i pobrašnjene duguljasti kalup ( a može i tepsija obična u kom obliku želite)
peći oko 40 minuta na temepraturi od 180C.
ospećčen hljeb staviti da stoji preko noći bu salveti krpenoj...
sutradan se može jesti ali 2 i 3 dan je najukusniji.user posted image

ja sam znala na ovo staviti bijelu glazuru od bjelanceta ili čak crnu od čokolade i bude super ukusnouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1239
23.10.2010 22:10:51   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

btw Hanady ti bi trebala otvoriti svoj blog...majke mi mile... fino pišeš tamo sve svoje savjete , recepte i onda ga staviš u potpis ovdje... baš nešto kontam šteta što to ne staviš sve na jedno mjesto...
ja pisala blog o Asji ali onda zagalvih s vama ovdje pa se ulijenih user posted image
al priznaj da je super ideja .... imala bi najposjećeniji blog garant user posted image

ma ja i bloguser posted image user posted image user posted image user posted image
nebi se ja bona sjetila njega.
ne znam ako mi bolovanje priduže i dalje ko zna...ionako mi je interent najbolje mjestu za boravak u kućiuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1240
23.10.2010 22:18:16   
Visnja RR
samo ti odluči za blog ...a to bi bila prava stvar majke mi... ma skroz jednostavno...ne trebaš ga ništa kititi... a sigurno mnogo toga već ima u kompu i samo to lagno copy...

< Poruku je uredio Visnja RR -- 23.10.2010 22:19:26 >

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1241
23.10.2010 22:23:42   
Hanady RR
joj našla sam i čokoladne smokve...
e višnja ovo je predobro moraš porbati...
meni mama i tetka svake godine iz ulcinja donesu domaće smokve imaju dole neku baku pa im proda...
vjeruj da sma jedne godine imala 5 kg smokvi jedva se kotarisla samo sam sa smokvama pravila kolačeuser posted image user posted image user posted image i otkrijem ovaj recpet čak mislim da je ona Ana na novoj neku subotu to pravila.

e ovako

oko 300 gr smokvi izrežeš na sitne komadiće...pa onda ih staviš u blender i dodaš 3 supene kašike meda, cimeta pola kašike kafene i narendane korice limuna i 2-3 kapi limuna, i dodaš u to 2 reda čokolade koje želiš narendane...ja sam stavljala milku red bijele-red crne čokolade.

kad se to izblenda onda se prave kuglice rukama i svaku nabiješ na čačkalicu pa umačeš u vruću čokoladnu glazuru i stavljaš u one papirne korpice da se isuši odnosno stisne u frižideru.

čokoladnu glazuru za ovo pravim ovako:
3 kašike vode
3 kašike šećera
100 gr čokolada za kuhanje i
50 gr putera ili margarina

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1242
23.10.2010 22:28:35   
Visnja RR
probam user posted image

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1243
24.10.2010 10:00:33   
Hanady RR
ČOKOLADNA RAPSODIJA BY MEuser posted image
potrebno
petit keks
pola litra mlijeka+ 6 kašika hladnog
2 pudinga od čokolade
200 gr čokoldae za kuhanje
250 g margarin ili puter
250 gr šećera
250 ml vrhnja za šlag

petit keks poredti na dno tepsije ( prvougaoni olik pleha koji je malo deblji, širina plena na pola ćenice a dužina kao pećnica...to je moj pleh u kome ovo pravim pa mu je i ova visina kolača)
malo poškropiti mlakim mlijekom odozgo keks.

pola litra mlijeka staviti da prokuha, odmah u mlijeko staviti čokoladu ( smao 1 red ostaviti za dekoraciju)
u 6 kašika hladnog mlijeka staviti 2 pudinga i izmješati...
kada se čokolda u mlijeku otopi i mlijeko prokuha dodati puding i mješati da se skuha....

ostaviti da se ohladi
a u drugu zdjelu izraditi 250 gr margarina ili putera sa 250 gr šećera...mlak pšuding stavljati na ovo i mješati brzo da se dobije glatka krema.
Kremu istresti po poredanom petiri keksu pa odozgo staviti još jedan red petiti keksa.
izmutiti vrhnje i staviti po površini kolača i dekorrisati narendanom čokoladom.

user posted image
Eto, brzo i efikasnouser posted image user posted image user posted image
prijatno Crvenauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1244
25.10.2010 11:41:07   
bebacha
Hanady hitno mi treba savjet.hocu pravit ovaj kolac al pola mjere jer se kod nas bas nejedu kolaci a i imam samo jednu cokolado od 100gr.e sad otkud pola litra mlijeka a 2 puding,jos i cokolada.hocel mi bit premalo samo 250ml mlijeka ič smijem stavot pola litra

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 1245
26.10.2010 11:07:36   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady hitno mi treba savjet.hocu pravit ovaj kolac al pola mjere jer se kod nas bas nejedu kolaci a i imam samo jednu cokolado od 100gr.e sad otkud pola litra mlijeka a 2 puding,jos i cokolada.hocel mi bit premalo samo 250ml mlijeka ič smijem stavot pola litra

mjera za ovu kremu je poal litra mlijeka i 2 pudinga...u to može 1 čokolada naravno...ali sad ako stavoš 250 ml mlijeka i 1 puding ne znam kako će ti se krema ''visinom'' ponašati sem ako imaš baš mali pleh četvrstasti da poredaš sve.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1246
26.10.2010 11:26:22   
Hanady RR
Breskvice

potrebno je:
700 gr bršan
2 praška za pecivo
2 vanilijin šećera
12 kašika šećera supenih
12 kašika ulja supenih
4 jajeta
ribana korica od pola limuna
soli kroz prste (vrlo malo)

za fil
150 gr margarina ili putera
100 grama mljevenih oraha
10 kašika supenih mlijeka
2 kašike ruma za kolače ( a ukusne su i bez njega mada on ima da poseban šmek)
150 gr šećera u prahu
150 gr džema od marelica ili čak jagoda a ja sam pravila i sa domaćim od drijenjaka i super su
sok od pola limuna

i kad se izdube ispečene breskvice idu te mrvice u fil.

Dekoracija
malo vode
kristal šećer
i ekstrakt jagode i mente po žljei.
u orginalnom receptu jedna strans e umače u ekstrakt jagode a druga u ekstrakt mente znači jedna crvena duga zelena ali savrešno su lijepe i uksne ako su obe strane u elstraktu jagode.

Postupak:

Umutiti bjelanca sa soli i šećerom u čvrst snijeg, dodai ulje i mješati, pa u to dodati vanilijin šećer i koricu limuna. Kad se to izješa dodavati brašno u koje je stavljen prašak za pecivo. zamjesiti tijesti i onda dodati žumanca ( ne mužćena smao onako kako smo ih odvojili od bjelanceta)
Eh kad to uradimo tjesto će nam biti ljepljivo ali i tvrdo. ostavimo ga zamotako u celofan najlonski u frižider ili peko noći može i 2-3 sata samo.

Kd izvadimo tijesto na brašnjavoj radnoj površini napravimo tanku valjak rukama razvaljan i onda otkidamo nožem istu dužinu...znači na savko 1 ili za veće 1,5 cm , pa rukama pravimo mnale loptice pazeći da budu savršenog oblika i glatke.

napravljene loprice slažemo u podmazan pleh na masni papir i voditi računa da ih fino odvojimo jednu od durge jer narastu baš dobro.

peku se na 200 stepeni oko 20-tak minuta.

Pčene povadimo iz tepsije pa onda svaku sa donje strane izdubimo malom kašikom...mrvice čuvamo trebat će nam.

Fil. Orahe obariti sa mlijekom i ohladiti, ohlađeno umiksati sve ostale sastojek pa onda fino izraditi puter i dodati sve u izrađen puter.

Puniti brekvice kremom i spajati po dvije, spojene ostaviti na ravnu površinu.

u dublji tanjir razmutiti ekstrakte jagode i mente
umakati breskvice i ostavljati na ravnu tacnu. nakon što smo ih umočili u ekstrakt idemo ponovo od prve i umačemo i kristalni šećer.

možete odmah nakon ekstraksta umakati u šečer međutim bolje je ovaj prvoopisani postupak jer šećer se može istopiti ako odmah umačemo pa iako je ukus isti vizuelno su mnogo ljepće sa drugim postupkom.

Eto ih.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1247
26.10.2010 13:31:22   
Dida79
Malo komplikovano ali vrijedi user posted image

Pravim ih ovih dana user posted image

Neposredna veza do poruke: 1248
26.10.2010 21:07:43   
Crvena

ČOKOLADNA RAPSODIJA BY MEuser posted image
potrebno
petit keks
pola litra mlijeka+ 6 kašika hladnog
2 pudinga od čokolade
200 gr čokoldae za kuhanje
250 g margarin ili puter
250 gr šećera
250 ml vrhnja za šlag

petit keks poredti na dno tepsije ( prvougaoni olik pleha koji je malo deblji, širina plena na pola ćenice a dužina kao pećnica...to je moj pleh u kome ovo pravim pa mu je i ova visina kolača)
malo poškropiti mlakim mlijekom odozgo keks.

pola litra mlijeka staviti da prokuha, odmah u mlijeko staviti čokoladu ( smao 1 red ostaviti za dekoraciju)
u 6 kašika hladnog mlijeka staviti 2 pudinga i izmješati...
kada se čokolda u mlijeku otopi i mlijeko prokuha dodati puding i mješati da se skuha....

ostaviti da se ohladi
a u drugu zdjelu izraditi 250 gr margarina ili putera sa 250 gr šećera...mlak pšuding stavljati na ovo i mješati brzo da se dobije glatka krema.
Kremu istresti po poredanom petiri keksu pa odozgo staviti još jedan red petiti keksa.
izmutiti vrhnje i staviti po površini kolača i dekorrisati narendanom čokoladom.

user posted image
Eto, brzo i efikasnouser posted image user posted image user posted image
prijatno Crvenauser posted image

Njami, njami.
Hvalauser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

Neposredna veza do poruke: 1249
27.10.2010 22:25:26   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Madam Mohamed

Njami njami! Hvala ti mnogo Pahuljice na receptu. Izgleda fino, brzo i jednostavno se pravi. Ako imas jos tih kolaca na taj kalup, slobodno pisi.user posted image
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

"Harmonija"

Tijesto:
2 fil.secera
2 jaja
2 fil. ulja
2 fil. kokos brasna
1 fil. kakaa
brasna po potrebi i
prasak za pecivo

Tijesto umutiti do odredjene cvrstoce(da bude kao tiesto za hurmasice), zatim oblikovati u poluloptice. Kad se ispece, preliti zaljevom, a kada zaljev upije, onda ih vaditi i uvaljati u kokos brasno.
Zaljev:
2,5 solje secera
3 solje vode

user posted image

Slika se bas dobro i ne vidi, al haj da vam stavim user posted image user posted image user posted image

meni nije jasan ovaj recept cefa dva FIl sta to zanci ???

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Madam Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *