|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
12.9.2010 18:17:42   
anidla
user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1201
12.9.2010 21:22:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anidla

user posted image

user posted image nek i ti nesto znas napravitiuser posted image user posted image user posted image user posted image
salim se jela sam ovo al kad mi je zena pocela citati recept rekla sam neka hvala,zovi me ti kad opet napravisuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 1202
12.9.2010 21:22:29   
milenium
anidla,nije ovo tema slike inspiracijauser posted image
molim recept!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1203
12.9.2010 21:25:19   
anidla
hahahahaha, samo da znas noa, to je jedini kolac kojeg znam napraviti a po meni jedan od tezih, treba 5 sati da ga napravis...milenium, nakon ove gore recenice, sigurna si da zelis jos uvijek recept? user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1204
12.9.2010 22:11:34   
milenium
želim želim,samo ti dajuser posted image
i ako je ostalo jos ovog kolaca uslikaj presjek da vidimo kakav je iznutra

< Poruku je uredio milenium -- 12.9.2010 22:13:04 >

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1205
12.9.2010 22:18:42   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: bebana27

da li neka od vas ima recepat o kolaca sa bananicama ili piskotama

vidi ovo:

• 6 jaja
  • 25 dkg secera
  • 25 dkg brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 3 kasike kakao
  • 6 kasika vruce vode
Krema:
  • 2 pudinga od vanilije
  • 5 kasika brasna
  • 1 l mlijeka
  • 20 dkg secera
  • 1 margarin
  • jedna kutija piškota
  • crna kava za namakanje
Preliv:
  • čokolada

Priprema:Ispeci koru i kad se ohladi razrezati,napraviti kremu od 2 pudinga od vanilije,5 kasika brasna,1 l mlijeka,20 dkg secera i u hladno dodati jedan umuceni margarin.pripremiti kutiju piskota i crnu kavu za namakanje.donju koru premazati polovicom kreme,na to poslagati piskote,premazati sa ostatkom kreme i poklopiti sa drugom korom,gore glazura od cokolade
slikica, nije mojauser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 1206
12.9.2010 22:33:33   
neki
Sta ste ovo utanjile sa ovim kolacima?user posted image user posted image user posted image
Ja samo da prijavim da sam pravila tzv. arapsku baklavu,sa svim i svacim,nisam htjela onu standardnu za Bajram...
Mogu vam reci da sam samu sebe iznenadilauser posted image user posted image user posted image Bila,ali bila je mljac,mljacuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1207
12.9.2010 22:37:48   
neki
Imam jedan recept za najlaganiji kolac na svijetu,ne znam postoji li na ovoj temi taj recept...
Skuhati 6 pudinga od vanilije,kad se ohladi umutiti u njih jedan maslac ili margarin,podijeliti u tri dijela...
U jedan dio dodati 300g kokosovog brasna,u drugi 300g mljevenog keksa,u treci 300g mljevenih oraha,redati slojeve jedan na drugi,posuti necim interesantnim,doooobro ohladiti i uzivatiuser posted image user posted image user posted image

P.S.Posto ja ne kuham puding otkako postoji GALETTA(puding koji sa samo umuti),pokusajte i viuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio neki -- 12.9.2010 22:38:29 >

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1208
13.9.2010 10:36:54   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: neki

Imam jedan recept za najlaganiji kolac na svijetu,ne znam postoji li na ovoj temi taj recept...
Skuhati 6 pudinga od vanilije,kad se ohladi umutiti u njih jedan maslac ili margarin,podijeliti u tri dijela...
U jedan dio dodati 300g kokosovog brasna,u drugi 300g mljevenog keksa,u treci 300g mljevenih oraha,redati slojeve jedan na drugi,posuti necim interesantnim,doooobro ohladiti i uzivatiuser posted image user posted image user posted image

P.S.Posto ja ne kuham puding otkako postoji GALETTA(puding koji sa samo umuti),pokusajte i viuser posted image user posted image user posted image

Neki moja sveki pravi taj kolac i mogu ti rec da je pravo ukusan, ona ga cini mi se zove pijesak ili tako nesto. MM bas voli ovaj kolac, a ja nikako da ga napravimuser posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1209
13.9.2010 10:58:38   
neki
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: neki

Neki moja sveki pravi taj kolac i mogu ti rec da je pravo ukusan, ona ga cini mi se zove pijesak ili tako nesto. MM bas voli ovaj kolac, a ja nikako da ga napravimuser posted image

Jeste pijesak nekakavuser posted image user posted image user posted image
Ma preukusan je,lagan pravo,ma ja se odusevilauser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1210
17.9.2010 12:40:53   
mala86
evo recepta za oblatne,brz,ukusan a vrlo jednostavan

Cokoladne oblatne

200ml mlijeka
400gr secera
100gr cokolade
100 gr mljevenih oraha
100gr mljevenog keksa
250 gr margarina

Zagrijati mlijeko, zatim u njega dodati secer, cokoladu i margarin. Kada se sve ljepo rastopi dodati keks i orahe, masu dobro izmjesati, i filovati oblatne

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1211
6.10.2010 17:25:01   
elkina_mala
ajjjjjjj zene imal vas igdje???
pravila sam ovaj Monte kolac
imam problem sto je bjela kreme prerijetka,samo mlijeko
stavila sam citavu kesicu gustina izmiksala al isto sve:s
jos margarin nisam umutila
molim vas recite mi dal se jos stagod moze uciniti il da ga bacam??
mogul ga vratit na sporet i izmijesat (jer to nisam prvi put uradila) i onda dodat margarin???pussa

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu Koalinka)
Neposredna veza do poruke: 1212
6.10.2010 17:55:55   
myb@by
Mlijeko ti treba prokuhati, i onda u to stavis gustin i dalje kuhas mjesajuci. Pravis kao puding user posted image . Probaj sad to vratiti na sporet, nek ti prokuha i mjesaj par minuta na sporetu.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 1213
6.10.2010 18:04:49   
elkina_mala
aha prokuhala sam ja to bila mybaby
i u 200ml umijesala 12k,gustina i 8 secera i onda kad je mlijeko porkuhalo ja skinula i dodala ovu smjesu sa gustinom i mjesala miksala al isto,i kasnije pregledam sta su sve pisale forumasice i vidim da treba da se to stavi na vatru bas kao puding,e jbg tad je vec kasno bilo...sta mislis imal sanse da ja to sad vratim onakvo na sporet i mjesam??,

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1214
6.10.2010 18:08:52   
myb@by
Vrati sad to na sporet i mjesaj, i kad opet prokuha ti i dalje na sporetu mjesaj, samo malo smanji vatru kako ti ne bi zagorilo

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 1215
15.10.2010 9:56:59   
MaminaBeba
Svaka čast žene za ovu temu! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 1216
16.10.2010 0:42:30   
MaminaBeba
Evo i od mene jedan recept, večeras sam pravila ovaj kolač, nisam stigla sve pogledati, pa ne znam da li je neko već ovo pravio i objavio recept, ali svakako ću ga podijeliti sa vama.

Kolač zovem KINDER ŠNITE!

Potrebni sastojci:

Za biskvit:
5 bjeljanjaka,
5 punih kašika meda,
5 kašika brašna,
1 puna kašika kakaa,
5 žumanjaka,
1 prašak za pecivo,
4 kašike ulja.

Fil:
2.5 dcl slatkog vrhnja,
1.5 dcl hladnog slatkog mlijeka,
1 vrećica želatine.
(Po želji u smjesu dodati bademe ili lješnjake).

Preljev:
100gr. čokolade tamne za kuhanje,
100gr. mliječne čokolade,
150gr. margarina.

Postupak:
Mikserom umutiti bjelanjke i postepeno dodavati po kašiku meda, zatim jedno po jedno žumanjce, ulje i na kraju brašno u koje smo dodali prašak za pecivo. Biskvit peći na 220°C cca 15 min. (U tepsiju staviti papir za pečenje, da se biskvit ne bi zalijepio i raspao).

Fil:
Izmutiti slatko vrhnje, dodati mlijeko, želatinu spremiti prema uputama sa vrećice i dodati je u smjesu.

Preljev:
U posudi otopiti obje vrste čokolade zajedno sa margarinom.

Kada se ohladi fil i topljena čokolada, biskvit izrežemo na dva jednaka dijela. Na jedan dio prelijemo prohlađenu čokoladu (u koju sam predhodno isjeckala bademe, mada to ne piše u originalnom receptu), pa preko biskvita i čokolade premazujemo ohlađeni fil, zatim drugi dio biskvita stavljamo preko fila i isti postupak ponovimo (preko biskvita topla čokolada+fil).

Radi dekoracije, preko završenog kolača izrendamo čokoladu i poredamo bademe, kako sam ja to uradila, ili naravno vi ukrašavate po želji.

Kolač je preukusan i evo sličice, mi nismo mogli čekati da se ohladi, pa možda ne izgleda onako "stegnuto" kako bi trebalo.

Prijatno, ko god bude pravio! user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1217
16.10.2010 2:15:52   
melly__
Super izgleda Maminabebouser posted image user posted image a vjerujem da je i ukusanuser posted image moracu ja to probatiuser posted image

17.06.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1218
16.10.2010 3:10:03   
MaminaBeba
user posted image Ja sam te Melly zvala! Blizu smo! user posted image Navratite! user posted image

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 1219
16.10.2010 23:44:22   
de_de
IZVORNA PORUKA: mala86

Cokoladne oblatne

200ml mlijeka
400gr secera
100gr cokolade
100 gr mljevenih oraha
100gr mljevenog keksa
250 gr margarina

Zagrijati mlijeko, zatim u njega dodati secer, cokoladu i margarin. Kada se sve ljepo rastopi dodati keks i orahe, masu dobro izmjesati, i filovati oblatne

Mala86 ove oblatne su super, hvala za recept. Ja ih vec drugi put pravim.
P.S. ja sam umjesto oraha stavljala ljesnjake i odlicno je

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1220
17.10.2010 7:50:37   
mala86
IZVORNA PORUKA: de_de

IZVORNA PORUKA: mala86

Cokoladne oblatne

200ml mlijeka
400gr secera
100gr cokolade
100 gr mljevenih oraha
100gr mljevenog keksa
250 gr margarina

Mala86 ove oblatne su super, hvala za recept. Ja ih vec drugi put pravim.
P.S. ja sam umjesto oraha stavljala ljesnjake i odlicno je

bas mi je drago da ti se svidio,i meni je odlican user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ja ne volim ono kad treba nesto kuhat,hoce li se zgusnut,nece,sa ovim sam sigurna user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1221
17.10.2010 15:22:40   
Hanady RR
nisma sigurna dali nam je bambi stavila recept i na ovoj temi al znam na ramaznskoj jeste pa ga prenosim
za Maju posebnouser posted image

IZVORNA PORUKA: Bambi09

MOZAK U PJENI

KORA:
- 3 jaja
- 9 kašika (supenih) šećera
- 9 kašika (supenih) mlijeka
- 9 kašika (supenih) ulja
- 9 kašika (supenih) brašna
- prašak za pecivo

FIL:
- 3 jaja
- 9 kašika (supenih) šećera
- čokolada za kuhanje
- 2/3 margarina

2 šlag kreme

PRIPREMA:

Ispeći koru, kad se ohladi isjeckati na kockice, izvaditi u dublju posudu i preliti filom. Lagano mješati da bi se smjesa izjednačila. Istresti smjesu na oval te oblikovati po želji. Ostaviti da se ohladi nekih 15-ak minuta u frižider. Umutiti 2 šlag kreme i premazati smjesu. Po želji se može posuti orasima ili čokoladom.

PRIPREMA FILA:

Jaja i šećer pjenasto umutiti te dodati rastopljenu čokoladu za kuhanje i ponovo izmutiti. Zatim dodati margarin i mutiti dok se smjesa ne izjednači.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1222
17.10.2010 16:17:02   
maja78 RR
hvala hanady user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1223
17.10.2010 18:25:47   
Anoniman

Piskote torta, koga zanima recept nek trazi user posted image Ukusno a jednostavno!

user posted image   
user posted image

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 1224
17.10.2010 18:36:42   
Hanady RR
Malena de ti nama recept ocve torte na temu TORTI KLIK
čini mi se nema jajauser posted image
nema pečenja...
a piškote mi gode...mogla bih sebe obradovatuser posted image a i ukućaneuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *