Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 12:05:52
m.i.n.a.
Jutro... Rimljanka,Gagach...drago mi je da je bar malo lakse odjutros..vjerujem da ste se bas napatile i iscrpile..Gagach ti si vec sebi uvela dijetu pa ce to biti dobro..a mozda nisi nesto taj dan pojela vec prije..ja sam neki dan popila kafu i tek ujutro je svu povratila a citav predhodni dan nisam osjetila nikakvu smetnju..Rimljanko,probaj koliko mozes sama sebe masirati dok ti je muz na poslu..imaju oni kao valjci sa subcima sa drskom pa da pokusas to sebi zbavit pa da time masiras ako nemozes dohvatiti sama..a probaj i sa magnezijem,malo radi opustanja.. Mama2b super nek je bolje i sad samo pazi sta jedes,mada hajd vise znaj gdje valja a gdje ne.. Laro ti nam danas odmaras..bravo... Mynxlee sretno danas pa da nam se uskoro javis sa lijepi vijestima...mislimo mi na tebe... Sunce...tebe kad krene bel te krene...kazi is is prehlada od mene.. Kod mene noc relativno mirna samo sam skontala da kad mjenjam stranu sa lijeve na desnu ne moze tako lahko jer me odmah koce ledja i tesko disem..a i beba se pocne vrtit tako da prvo se vratim na ledja,malo odlezim pa na desnu stranu...iako sam prije uvijek spavala na desnoj strani sad tesko mogu rako zaspat ili se brzo okrenem,dok kad na lijevoj zaspim mogu spavat do pola noci pa sva utrnem jednako,i ruke i noge i ledja..al eto,sve ovo je dobro,nedo Bog dragi gore... Da vam se pozalim malo i ovdje..juce me nesto uze luda da malo osvjezim bebin ves koji sam donije od sestre,iako nisam mislila dok ne krenem sa kupovinom...i ja koja sam uvijek svima govorila bebikne stvari treba prati rucno u samponu za bebe,ja taj ves stavim u masinu,samo da osvjezi,medjutim nesto je pustilo boju..i sad je sve plavo..tako sam bila ljuta na sebe,i sad da ih stavim u malo varikine ipak su to djecije stvari ne znam bil..mrzim stvari koje pustaju boju i kad nesto kupujem prvo to gledam..a da stvar bude gora vec sto jest u pola svega mi stade masina,osigurac izbaci,ja podignem on odmah opet izbaci..tako da sad imam puno vjesalo vesa na balkonu dok se okapa da unesem pa ga ponovo prat jer ce se od ovog zraka samo usmrdit na balkonu.. Bas kad vam se nesto ne radi..ili kad niste skroz usredotoceni nemojte ni radit jer negdje bude belaj.. veliki pozz svima..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 12:38:28
Lara83
Evo mene jos danas na poslu, zavrsavam neke sitnice, i srijedu i cetvrtak sam uzela slobodno da se malo odmorim i opustim. Zakazala sam termine kod kozmeticarke, frizerke i masazu ledja jer ne mogu da se dizem iz kreveta...pa cu malo da uzivam. Puna mi je kapa svega... Sinoc sam popila apaurin i spavala sam k'o bebica, nit sam imala kontrakcije niti sam se budila hvala Bogu.
Felix, mynxlee, neda30 hvala vam na podrsci drage moje, evo sama sam sebe natjerala da malo promjenim tempo pa cemo vidjeti kako ce mi ici divne ste! Sretno jos jednom mynxlee! Admiraa dobro dosla u nase drustvo Sarah nisam znala da se moze od 5. mj ici na vjezbice. Hajde sacekat cu ja tebe i gagach pa da zajedno idemo sto se kafice tice, moze u ponedjeljak, hocemo li predvecer ili poslije posla oko 17h? Kakva si nam ti danas?Sunce jesi li ti ozdravila? Gagach draga nadam se da ce te to sto prije proci. E bas nam se ne da da barem mjesec dana budemo mirne. Ali tako je to, nepredvidivo drugo stanje...ostalo je jos dosta, nadam se da je najgore iza nas. Ipak moramo biti pozitivne! Cuvaj se draga Mama2b joj kad citam kroz sta si ti prosla i kroz sta sve trudnice prolaze, onda se ne bi niti jednom pozalila. Ali opet kazem svakom je njegov problem najveci. I meni su trzavice od pocetka, ne vidi se plod, pa ne vidi, predlazu kiretazu, pa onda se pojavi plod i cuju otkucaju srca, pa krvarenja, pa kontrakcije...i bas kad pomislim sad je sve ok, opet kontrakcije ali kao sto kazes autosugestija je cudo, samo se moram malo sabrati...hvala ti od srca na divnim savjetima! Medi jesi li ti ono pitala da li je ofirno nositi kaput? Ne mogu sve da popamtim. Ja kaput nosim vec 2 sedmice, i cizme naravno a kako je krenulo od sutra cu i rukavice staviti Rimljanka i ja deveram sa bolovima u donjem dijelu ledja i zato sam se i narucila na masazu. Ali nije me nikada toliko boljelo kao tebe. Nazovi dr i pitaj smijes li necim mazati? Mino sto se tice pranja vesa tj.bebine odjece, ja nisam cula da se pere na ruke Pa naravno da ces u masinu ubaciti, na 40 stepeni a na otkuhavanje gegice i bijelo. Nisam sigurna da li mozes vanish ubaciti, to bi ipak trebala malo iskusnije mame pitati sve vas puuunoooo pozdravljam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 12:57:00
dada83
Cao cao, Lara83 drago mi je da ti je bolje, ali moras malo usporiti taj svoj tempo, sve u svemu najvaznija si ti i tvoja bebica, a sve drugo pusti kraju, ali ti to moras sama shvatiti.Ja stvarno ne znam kako ti to sve stizes,ja cim malo duze stajim, ili hodam, ledja me razvaljuju, pa sam odlucila da nista mi na svijetu nije vaznije od moje bebice, tako da sad fino prvo mislim na sebe a onda na sve drugo. mynxlee sretno draga, nadam se da ce sve proci u najboljem redu, i da ce tvoja bebica stici bas danas jer je danas i meni rodjendan....... za ostale puno pozdrava....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 13:14:30
Lara83
IZVORNA PORUKA: dada83
Cao cao, Lara83 drago mi je da ti je bolje, ali moras malo usporiti taj svoj tempo, sve u svemu najvaznija si ti i tvoja bebica, a sve drugo pusti kraju, ali ti to moras sama shvatiti.Ja stvarno ne znam kako ti to sve stizes,ja cim malo duze stajim, ili hodam, ledja me razvaljuju, pa sam odlucila da nista mi na svijetu nije vaznije od moje bebice, tako da sad fino prvo mislim na sebe a onda na sve drugo. mynxlee sretno draga, nadam se da ce sve proci u najboljem redu, i da ce tvoja bebica stici bas danas jer je danas i meni rodjendan....... za ostale puno pozdrava....
i od nas SRETAN RODJENDAN i sve naaaaaj od !!! evo nadam se da cu i ja malo smanjiti tempo i vise misliti na sebe, pocevsi od danas kao sto kazes nista nije vrijedno ovog malog bica i moje sekiracije, jucer sam rijeku suza isplakala i samo nastetila i sebi i bebi. bice ako Bog da sve ok... cuvaj nam se i uzivaj u svom danu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 13:23:18
m.i.n.a.
Dada83 sretan rodjendan i od nas... Laro ovo za ves vec cu nesto smislit,mislim da cu obacit malo vanocha pa sta bude..a sto se tice pranja od vise sam osoba cula da peru rucno..ne znam koliko cu se ja toga pridrzavat jer neke stvari je ipak najbolje otkuhat..al ovo mi nesto bio bas cejf,sve su to male benkice,carapice,maicice i ja sam to zamisljala lijepo rucno proprati u samponu sa pjenom jos da je sunce i da imam kakvu livadu pa da iznesem da se promase..uhh moje maste..helem sve je otislo u plavo pa ko ce znat,mozda bude sin..ili ako nista tjesit cu se da je to protiv uroka..hehehehe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 13:51:45
Lara83
Mino nije mi jasno zasto peru rucno bebinu odjecu? Ja vec znam da je necu prati rucno vec u masini, ali cu morati pripaziti da mi se bi desilo ko tebi jer to nije nista novo za mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 13:52:22
Rimljankaa
Laro drago mi je da si bolje... I meni bi prijala ta masaza,ne znam smijem li?! A ne znam ni kako bi legla?! I onako se muz namuci,ja na stranu,pa sva izvrnuta nekakva,a on jadan pokusava da masira... Eh da mi je leci na stomak ko covjek pa se izmasirati...
Dadoo sretan ti rodjendan Da si ziva i zdrava jos puno godina!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 14:00:57
Lara83
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Laro drago mi je da si bolje... I meni bi prijala ta masaza,ne znam smijem li?! A ne znam ni kako bi legla?! I onako se muz namuci,ja na stranu,pa sva izvrnuta nekakva,a on jadan pokusava da masira... Eh da mi je leci na stomak ko covjek pa se izmasirati...
ma ne znam sto ne bi smjela, trudnice ne leze na stomaku dok se masiraju vec ima vise polozaja: sjedeci, te onaj na lijevom i desnom boku je za ledja a polu lezeci za noge. joj meni najvise nedostaje spavanje na stomaku, da se fino ''razljepim'' po krevetu i spavam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 15:00:31
sunce27
Kako ste danas drage moje trudnice? Nadam se da vam je bar malo lakse u odnosu na prethodnu noc? Ja sam dosta bolje jos mi samo nos curi, valjda me uskoro i ovo prodje. dada83 sretan rodjendan, sve najbolje ti zelim. Laro ja svu odjecu koju sam kupila i dobila od sestre sam oprala rucno.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 17:03:11
gagach
samo sam htjela podjeliti sa vama da sam upravo prosula vrelo ulje po nozi i udarila glavom od napu... uskoro ce mi morati mm nabaviti dadilju jer cu se jedan dan ubiti ... hahahhaha imam divnu cvorugu na celu jel moguce postati ovako smotan preko noci???? odoh spavat...tad sam najsigurnija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 17:29:13
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: gagach
samo sam htjela podjeliti sa vama da sam upravo prosula vrelo ulje po nozi i udarila glavom od napu... uskoro ce mi morati mm nabaviti dadilju jer cu se jedan dan ubiti ... hahahhaha imam divnu cvorugu na celu jel moguce postati ovako smotan preko noci???? odoh spavat...tad sam najsigurnija
ja cekam cvorugu da se ukaze..upravo sam u mercatoru pukla glavom od onaj viseci stalak za cigare
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 17:44:21
m.i.n.a.
Hehehe..jeste krenule sa tim udaranjem..za cvoruke i sl.kazu da je najbolje staviti pitera..pa eto probajte,bar to pali redovno kod sestrine djece..Gagach nadam se da ulje nece ostaviti posljedice,nisam sigurna ali mislim da bi mogla malo sircetom namazati.. cuvajte se..i P.S. ja sam na pocetku nekad znala sletit sa kreveta tako da nekad ni spavanje nije bezbrizno...hihihihih...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 27.10.2010 19:01:24
gagach
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
IZVORNA PORUKA: gagach
ja cekam cvorugu da se ukaze..upravo sam u mercatoru pukla glavom od onaj viseci stalak za cigare
hahahahaha joj stvano smo show ... hahahahhaa e nasmija me od srca nek nisam jedina