|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
24.10.2010 16:30:52   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Dinkica

Pravila prije  par dana pa ljubiteljima čokolade i višanja toplo preporučujem

Čokoladna torta sa višnjama

Tijesto:
120 g čokolade
25 g putera
3 žumanceta
4 bjelanceta
40 g šećera

Čokoladu i puter rastopite. Žumanca tucite s polovicom šećera, a bjelanjke s drugom polovicom. Sve pomiješajte kašikom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

user posted image

Krema:
krema:
200 ml vrhnja za šlag
350 g čokolade
250 ml vrhnja za šlag

Prokuhajte 200 ml vrhnja. Čokoladu razlomite na manje kockice i prelijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se malo ohladi.

user posted image

Istucite šlag od 250 ml vrhnja. Umiješajte šlag u čokoladnu kremu.
user posted image

Ostalo:
višnje iz kompota, ja sam uzela sve višnje iz tegle a moglo je i manje da se fil bolje prilijepi uz koru
slatko vrhnje za šlag
kakao u prahu za posipanje

Na pečeno tijesto stavite višnje, na višnje kremu. Neka se torta dobro stisne u hladnjaku, zatim skinite obruč, namažite je tučenim slatkim vrhnjem (ja sam uzela 400 ml vrhnja) i pospite kakaom u prahu.



user posted image

user posted image

Svi su me pitali je li kupovna, ne vjeruju da sam ja pravila user posted image




Ja sinoc napravila ovu torticu... Moram reci da je super ukusna, ja obozavam sve u sto ide puno cokolade i slaga
Samo meni se nije dala nikako izvaditi, sva se raspala kada sam je vadila Drugi put cu je uzvadit prije pa tek onda staviti kremu i visnje... I probat cu sa dvije kore, recimo u jednu cu staviti crnu cokoladu a u drugu bijelu milka... Nadam se da ce uspjeti

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 426
   RE: Recepti,recepti
24.10.2010 20:48:23   
Hanady RR
SLANI ROLATI iz moje arhiveuser posted image user posted image user posted image
( svi probani i pravljeni više puta, pogodni za zabave za veliku i malu raju)user posted image user posted image user posted image

e ovaj recept nam je nekada davno rokoko postavila...super je i nevjerovatno ukusan

Rolat sa kikirikijem

7 jaja
10 kašika supenih brašna
500 ml mlijeka
100g susama
150g kikirikija
300g feta sira
3 kašike supenih pavlake
so

Mlilijeka staviti da prokuha i u njega sasuti brašno koje smo prije toga pomješali sa 6-7 kašika hladnog mlijeka.Kada se zgusne skinuti sa vatre i prohladiti.U to dodati umućena žumanca, so i čvrst snijeg od bjelanaca.Peći na masnom papiru

pečen biskivit staviti na vlažnu kuhinjsku krpu i urolati kao rolat.

Za fil umutiti feta sir,pavlaku,sjeckani kikiriki i susam.

Rastvoriti rolat pa namazati smesom i zarolati.

Rolat sa špinatom

6 jaja
6 kašika brašna
3 kašike vode
3 kašike mlijeka
1 prašak za pecivo i so po želji ( cca 1 kafena kašika jer špinat se lako presoli pa treba paziti)
500 gr špinata ( ja koristim dvježi koji obarim pa ga sitno isjeckam a može se koristiti ledo zalećeni samo ga odletiti i malo obartiti-ubaciti u ključaju vodu na 4-5 minuta)

Fil:
500 gr mladog sira
1 mala pavlaka
300 gr goveđeg pršuta ( ili ko jede šumka) a jako je ukusno i sa purećim prsima
300 gr kiselih krastavica
1 rendano kuhano jaje

Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 bjelanaca u čvrst snijeg  sa kašičicom soli
Dodajte žutanjke i dobro izmjepaje. Dodati molijeko i vodu. promješati. Dodati brašno i pračak za pecivo. kad se umuti dobro na laganoj brzini miksera dodati špinta.
peći na masnom papiru.
kad se stavlja na pečenje voditi računa da pleh bude fino popunjen smjesom...malo lupnuti plehom od radnu površinu da se nebi napravio koji mjehurić.
peći na 180 stepeni oko 25 minuta, vrhom čačkalice porbati jeli pečeno...ako je suha jeste ako je vlažna nek s ejoš peče.
vruć rolat umotati u oblik rolata papirom na kojem se peklo.

napraviti fil...od svih gore sastojaka, ohlađen rolat namazati pa saviti opet čvrsti i staviti u alu ili plastičnu foliju i osatviti da prenoći preko noći u frižideru.

Rolat sa faširanim mesom
500 gr faširanog mesa
1 glavica crvenog luka
so, biber
1 jaje
malo prezle 3-4 supene kašike
1 kašika ulja
2 kašike tople vode


6 kuhanih jaja

zamješati faširano meso, izrendati luk crveni, dodati sve sastojke gore navede sem naravno kuhanih jaja.
smjesu dobro izmješati i napraviti kuglu koja stoji nekih 1-2 u frižideru.

Kuhana jaja oguliti.
smjesu razvaljati u pravougaonik debljine  1cm na aluminiskoj foliji i na njega kroz sredinu staviti kuhana jaja jedno za drugim. saviti rolat u foliji, ubaciti pažljivo u pleh za pečenje...pleh pouljiti i pobrašniti na mestu gdje ćemo spustiti foliju.
peći na temperaturi 180 stepeni oko 40-45 minuta...

kad se ispeče izvaditi i čekati da se ohladi, pa skinuti pažljivo foliju i rezati.

Rolatići sa paštetom i maslinama

uzeti jedan hljeb tepsijaš...oguliti mu koru sa svih strana pa onda od hljeba izrezati pažljivo uzdužno pravougaonike ( znači sječemo ga dužinom i od jednog dobijemo 4-5 pravougaonika.
uzeti pileću paštetu po izboru, argeta ili čak napraviti domaću od tunjevine i namazati svaki pravouhaonik.
masline punjene paprikom unutra poredati krajem desne kraće strane pravougaonika cijelom dužinom.

na komadu folije rolati mali rolatić i staviti da stoji preko noći u frižideru u jako zategnutoj foliji.

Štrudla od piletine

potkuhati tjesto
500 gr brašna
1 germa
na vrg kašike praška za pecivo
1 jaje
malo soli
1 kašika ulja
i potkuhati toplim mlijekom tvrdoće kao za štrudlu

neka stoji jedno 2-3 sata da nadođe

iskuhati batake ( 4 komada) sa soli, biberom, vegeotm i mlao ulja ( ja to stavim u pretis lonac naravno.)
iskuhane bateke skinuti sa kostiju na manje komadiće mesa.

kad štrudla nadođe podjeliti tijesto na dva dijela.

razvaljati na pobrašnjenoj površini pa namazati pavlakom i onda staviti piletinu iskomadanu i malo temeljac od iskuhavanja pokapati dužinom štrudle...saviti i peći.

znači dvije štrudle ispadnu od ove mjere.

peći na 250 stepeni oko 40 minuta...kad porumene izvaditi pokapati vodom sa ruke i zamotati u kuhinjekse salevete ili stoljnjake da odmekne.

Rolovana teletina


potrebno je

1,5 kg telećeg mesa bez kostiju ( od plećke ili  meso od buta, od rebara na grudima itd.) meso naravno treba biti iz jednog komada.
oprati a posoliti, pobieriti o premazati uljem dobro.

saviti u rolat taj komad mesa i uvezati špagom čistom ( ja koristim običnu građevinsku špagu koju prije svek upotrebe operem u vrućoj vodi pazeći naravno da je ne pokidam)

eh sad vezanje tom špagom najteži je dio a evo da opišem polako....
uzmete špagu pa je na polovini stavite na jedan kraj teletine čvrsto svezanui onda idete do kraja rolata unakrst porvlačeći preko rolata...kad dođete do drugog kraja opt čvsto svezati pa se nazad vraćati unakrst da vam špaga bude uvezana kao male baklave. Kad se vratite na početak sa njom cijelom dužinom je preko krajeva prevudite i svežite na sredini rolata jak čvot.

stavite je u pomašćen pekač za meso...
u zagrijanu pećnisu na 250 stepeni...u pekaš na poetlu stavite 2-3 filadžana vode...
nakon poal sata otvorite pekaš pa pecite još sat vremena stalno je zaljevajući vodom iz pekača. samo kašikom poljevajte odozgo.

ovako spremljena teletina jede se hladna.
Može da stoji nekoliko dana i super je za hladno predjelo.

prije nego je koristite nožem prerežite špahu ali vodite računa da je ohladila rolada i smao hladan može s rezati.

user posted image
















_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 427
   RE: Recepti,recepti
24.10.2010 22:31:39   
Hanady RR
ih ima negdje po internetu što sam stavljala nisma sve slikala ponaosob....
eh sad da se sjetim bar nekih....
znam da ima na temi ovaj zeleni rolaz i ovaj od rokoko ona je pravila...

hajd da malo iskopam valjda vama neđem šta po porodičnim sjelima pa da samo hranu prezentiramuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 428
   RE: Recepti,recepti
25.10.2010 10:13:01   
Dinkica
sportymama , jesi li stavlila masni papir na kalup na onaj donji dio , a ono sa strane malo pouljiš , mada možeš i izvaditi koru ranije pa staviti fil jer je dovoljno gust. Kod moje je mana bila previše višanja, cijala tegla, drugi put ću pola, pa fil nije mogao fino prioniti za koru, bio je ko na točkovima user posted image . Uglavnom i fil treba fino razmazati da "uđe" među višnje.  

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 429
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 10:31:05   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: medic slatki

Male pogacice sa sirom


800 gr brasna
1/2 kg svapskog sira
1 margarin
3 kasike soli
1 jaje

Pomijesati brasno, omjeksao margarin, sir i so i zamijesiti glatko tijesto.
Tijesto razviti oklagijom debljine oko 1 cm.
Malom okruglom modlom ili soljicom vasiti pogacice i redjati ih u pouljenu tepsiju.
Pogacice premazati jajetom i peci 15 tak min u prethodno zagrijanoj rerni

Sinoc isprobano, veoma su ukusne a ne zahtjevaju vremena i sastojaka, zaboravih slikati ali svakako probajteuser posted image


Jel sir ubacis u smjesu?
Hocem veceras da probam.user posted image
I stavljas li germu?

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 430
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 10:41:25   
Medić*
Skvo sve ide zajedno  i sir naravno samo da nije slan, pola germe, sad vidim da sam je izostavila user posted image  user posted image , nama se jako svidjaj, nekad ih prelijemo jogurtom a nekad samo poprskamo sa malo vode i ulja

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 431
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 10:47:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

lisnato tjesto razvaljas i pospes sa livanskim sirom ili nekim slicnim po ukusu

user posted image

zatim sam malo preprzila tikvice na roštiljskoj tavi na maslinovom ulju...tikvice prije przenja uvjek držim deset__ak minuta izrezane i posute s malo vegete
user posted image

zatim sam preko svega posula sa izdnistanim na luku mljevenim mesom u kojie sam ubacila 2 kasike nekok paradajz sosa...ili malo obicnog kecapa... i da bi bilo sarenije jednu kuhanu mrkvu nasjeckala (ostavim malo za dekorcaiju tanjura)

user posted image

sve zarolaš...naraezes ostrim nožem do trecine pa premazes zumanjkom ...pospes susamom (a li ja ga opet nisam imala )

user posted image

stavis u vec zagrjanu rernu na 250 C... kad pocne da rumeni smanjis na 200 ...ja ga obicno pecem 25 min... al sama zanas svoju rernu...(ispalo mi je reije jer tako voli MM user posted image )

user posted image

originalana verzija pahuljicine pite je ...umjesto tikvica stavis mjesavinu za francusku salatau iz kesice (ali ja radije i konzerve jer ne moram kuhati)...
odlican je i samo sa sirom i dinstanim sampinjonima... to su sad sve varijacije po ukusu i mogucnostima iz frizidera...

i na kraju

user posted image

I ovo cu praviti...super izgleda..Ja cu samo od povrca i sira...bez mesa...user posted image
Skvo, mozes umjesto fasiranog, staviti tunu(ja stavim Evu iz konzerve). Isto tako mozes praviti zeljanicu. (s tim da ja i sa zeljem, jajetom i pavlakm, pomijesam i ovaj naribani sir). Bude mmmmm

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 432
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 10:54:29   
new mama
IZVORNA PORUKA: medic slatki

Skvo sve ide zajedno  i sir naravno samo da nije slan, pola germe, sad vidim da sam je izostavila user posted image  user posted image , nama se jako svidjaj, nekad ih prelijemo jogurtom a nekad samo poprskamo sa malo vode i ulja

Koji tacno sir stavljas,a je li motas ove pogacice user posted image hocu i ja da pravimuser posted image


_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 433
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 10:58:16   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Skvo, mozes umjesto fasiranog, staviti tunu(ja stavim Evu iz konzerve). Isto tako mozes praviti zeljanicu. (s tim da ja i sa zeljem, jajetom i pavlakm, pomijesam i ovaj naribani sir). Bude mmmmm


Cekaj...kad si vec tuuser posted image ...a ovo je tvoja pita...user posted image user posted image user posted image

Par tehnickih pitanja...zumance mazes i pospes odmah susamom?

Sta je sa pica sastojcima salama, gljive i slicno..ispeku li se za 25 minuta...

Onda spomenu zeljanicu...jel zelje obaris prije ovoga..mene samo buni hoce li se ispeci za 25 minuta?


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 434
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 10:59:32   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: new mama

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Skvo sve ide zajedno  i sir naravno samo da nije slan, pola germe, sad vidim da sam je izostavila user posted image  user posted image , nama se jako svidjaj, nekad ih prelijemo jogurtom a nekad samo poprskamo sa malo vode i ulja

Koji tacno sir stavljas,a je li motas ove pogacice user posted image hocu i ja da pravimuser posted image


Ja sam skontala da se ne motaju...user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 435
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 11:01:21   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: new mama

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Skvo sve ide zajedno  i sir naravno samo da nije slan, pola germe, sad vidim da sam je izostavila user posted image  user posted image , nama se jako svidjaj, nekad ih prelijemo jogurtom a nekad samo poprskamo sa malo vode i ulja

Koji tacno sir stavljas,a je li motas ove pogacice user posted image hocu i ja da pravimuser posted image


Ja sam skontala da se ne motaju...user posted image

pa nema se šta motati, kad razvaljate tijesto samo čašom izvadite pogačice ili čak ako imate okruglu modlu za kolače.

a ovaj sir ima kupiti i u konzumu i merkatoru tako se zove Švapski siruser posted image
Dođeš na onaj frižider sa sirevima i tražišuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 436
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 11:04:25   
new mama
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: new mama

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Skvo sve ide zajedno  i sir naravno samo da nije slan, pola germe, sad vidim da sam je izostavila user posted image  user posted image , nama se jako svidjaj, nekad ih prelijemo jogurtom a nekad samo poprskamo sa malo vode i ulja

Koji tacno sir stavljas,a je li motas ove pogacice user posted image hocu i ja da pravimuser posted image


Ja sam skontala da se ne motaju...user posted image

pa nema se šta motati, kad razvaljate tijesto samo čašom izvadite pogačice ili čak ako imate okruglu modlu za kolače.

a ovaj sir ima kupiti i u konzumu i merkatoru tako se zove Švapski siruser posted image
Dođeš na onaj frižider sa sirevima i tražišuser posted image


E hvala,skontala,danas cu traziti taj sir u mercatoruuser posted image


_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 437
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 11:06:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Skvo, mozes umjesto fasiranog, staviti tunu(ja stavim Evu iz konzerve). Isto tako mozes praviti zeljanicu. (s tim da ja i sa zeljem, jajetom i pavlakm, pomijesam i ovaj naribani sir). Bude mmmmm


Cekaj...kad si vec tuuser posted image ...a ovo je tvoja pita...user posted image user posted image user posted image

Par tehnickih pitanja...zumance mazes i pospes odmah susamom?

Sta je sa pica sastojcima salama, gljive i slicno..ispeku li se za 25 minuta...

Onda spomenu zeljanicu...jel zelje obaris prije ovoga..mene samo buni hoce li se ispeci za 25 minuta?


-Prvo izrezem, pa namazem zumancetom, pa onda odmah i susamom.
-Ja nisam nikad stavljala ni salamu ni gljive, tako da ti nisam tu od povjerenja. Ali pomojoj logici, alko se na pici nesto ispece za 15-ak minuta, zasto se ne bi i ovdje za 25-30?!user posted image
-Zelje ne obarujem. Ja sa stavljala spnat. samo ga operes, isitnis, pomijesas sa pavlakom, jajetom i ovim naribanim sirom i zarolas. Postupak nakon rolanja je isti. Kad se ispece, malo zalij.
U sutini, mozes stavljati sta god zelis. Uvijek dobro ispaneuser posted image A brzo. I za doce gostiju je super. Svi ostanu prijatno iznenadjeni kad probaju i obavezno traze receptuser posted image
A sto se tice pecenja za 25 min. meni se zaista ispece, jer ubacim u zabrijanu rernu, pa kad podje rumeniti smanjim na 180. A tbe ako je stah, smani na 150, pa peci malo i duze.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 26.10.2010 11:09:12 >

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 438
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 11:11:48   
Anoniman
Da sad ne bih sve redom ispravljala gram. greske, sorry, zurim..Imancica me zeza

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 439
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 11:13:33   
Medić*
cure user posted image  ne mota se nista kao sto Hanady rece , tijesti razvijete oklagijom debljine da nije ni tanko ni debelo oko 1 cm i modlom vadite, soljicom za kafu, pecete i jedete user posted image , ja vec dva dana na dijeti pa ne smijem puno uzivati user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 440
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 18:50:54   
tekja
Medeno srce
 
Kora:
2 solje secera, 2 solje mlijeka, 4 kasike ulja, 4 kasike dzema od sljiva, 2 solje i 2 kasike brasna, 1 kasika kakaa, 1 kasikica cimeta i 2 kasikice sode bikarbone
 
Nadjev: dzem od sljiva
 
Glazura: istopljena cokolada sa 3-4 kasike ulja
 
U dubljoj posudi sastaviti i izmijesati sastojke za koru, peci 30 minuta na 180 stepeni u tepsiji 30-32.
 
Koru premazati dzemom i na vrh staviti istopljenu cokoladu. Prijatno!user posted image


_____________________________

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 441
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 19:41:03   
jasmin
Recept za majstora Niobe.
Jedan tanjir(manji) kuskusa prelijes kipucom vodom i pustis nekih 5 minuta da nabubri.Zatim narezes salatu koju imas(krastavce,paradajz,mladi luk i zelena salata),pouljis i posolis je.U nabubren kuskus dodas kasiku paradajz sosa i dobro umijesas,a zatim dodas i narezanu salatu i sve pazljivo ujednacis.Kada se ohladi,spremna je za jesti.Skroz jednostavno.user posted image

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 442
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 19:43:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: jasmin

Recept za majstora Niobe.
Jedan tanjir(manji) kuskusa prelijes kipucom vodom i pustis nekih 5 minuta da nabubri.Zatim narezes salatu koju imas(krastavce,paradajz,mladi luk i zelena salata),pouljis i posolis je.U nabubren kuskus dodas kasiku paradajz sosa i dobro umijesas,a zatim dodas i narezanu salatu i sve pazljivo ujednacis.Kada se ohladi,spremna je za jesti.Skroz jednostavno.user posted image

a ja našla...što je moje sjećanje...

jasmin pravila za ramazan, a mona pitala kako...pa joj jasmin na ovoj temi napisla recept
28.6.2010.godineuser posted image user posted image user posted image al evo napisla ga opet pa da ne kopiram taj postuser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 443
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 19:44:23   
maja78 RR
a sa koliko vode se zalije?

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 444
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 19:45:33   
jasmin

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

a sa koliko vode se zalije?


Samo da se prelije povrsina kuskusa.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 445
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 21:11:58   
amela2208
Evo mene... dosla da vas bombardujem sa receptimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

RİZA

2 case rize uprziti malo sa maslinovi uljem (moze i margarin, maslac...po zelji)
dodati 4 case prokuhane vode i staviti da se kuha na najnizoj temperaturi sve dok ne upije svu vodu
so

Piletina sa paprikama na Amelin nacin
 
4 kokosja bataka malo prokuhati u slanoj vodi izvaditi isjeci na komade.
U drugu posudu isjeci 2 glavice crvenog luka na krugove, uprziti ih malo da omeksaju.
Dodati jos 2 crvene paprike, 2 zute-zelene paprike i jednu ljutu isjecene na komade kao
na slici.Pomijesati isjeckanu piletinu sapovrcem i mijesati malo. Zacine po ukusu stavljati...
2 izrendana paradajza i malo vode i to je to...

user posted image

Palacinke sa gotovim sosom od gljiva user posted image user posted image user posted image
 
Unutrasnji dio palacinke: Mislim da se to kod vas kaze kraljevska ili carevska mjesavina (gotova u teglama)
koja se sastoji od graska, mrkve i krompira. Uprziti 1 isjeckani luk, 1-2 cehneta bijelog luka, isjeckati skroz
sitno pileci file, dodati ovu kraljsku mjesavinu i 1-2 kasike salçe(gotov sos od crvene paprike ili paradajza)sve
to fino uprziti dodati zacine po zelji.
Kad se to napravi staviti na sredini palacinke i zaviti palacinku kao na slici.
Sos od gljiva je gotovi sos koji se inace koristi za makarone...Polijte palacinke sa tim sosom i ima prste da pojedete. Jos ovo da napomenem koristila sam inegralno brasno za palacinkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Novopazarski dudovi po Hanady receptuuser posted image

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

novopazarsli dudovi...
ja sma to davno pravila poslednji put...
imam jednu tukinju koja je udata za Turčina čiji su rodom iz sandžaka živjeli su kod moje mame do sam djevojka bila...mogu ti reći dosta sam od nje recepata pokupila...moja Hatidže baš sam je poželjelauser posted image
Ona me mantije, dudove i tursku baklavu-one male sa pistacijama naučila praviti.user posted image



Napomena: ja sam stavljala upola mjere jer je dovoljno za osrednju tepsiju.
evo i slike
user posted image
mislim da je dosta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio amela2208 -- 26.10.2010 21:12:37 >


_____________________________

Sara&Mohammad

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 446
   RE: Recepti,recepti
26.10.2010 23:28:37   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Dinkica

sportymama , jesi li stavlila masni papir na kalup na onaj donji dio , a ono sa strane malo pouljiš , mada možeš i izvaditi koru ranije pa staviti fil jer je dovoljno gust. Kod moje je mana bila previše višanja, cijala tegla, drugi put ću pola, pa fil nije mogao fino prioniti za koru, bio je ko na točkovima user posted image . Uglavnom i fil treba fino razmazati da "uđe" među višnje.  


Nisam, trebala si napomenut hahauser posted image Nije mi pao na pamet vjeruj, al eto opet se pojelo sve za dva dana iako se malo raspadala... I ja stavila sve visnje, ma super je okus, ja sam je i okolo premazala da izgleda ljepse... Pravim opet ali sa dvije kore i malo vise jajauser posted image user posted image

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 447
   RE: Recepti,recepti
29.10.2010 21:02:11   
muaaa
                                           RAVIOLI
500gr brasna,120gr putera,120gr secera,vanilija,1dl mlijeka,4 zumanjka,korica limuna.
NADJEV-250gr badema,200gr secera,20gr putera,1 jaje,korica limuna,2 kasike ruma,ili maraskina,1 kasika cokolade u prahu,1 mala kasika cimeta,malo muskantnog oraha u prahu +2 bjelanjka preostala od tjesta istuci u snijeg.
Napraviti tijesto tako da razmrvite maslac u brasno.Zumanjke,secer,vaniliju i koricu limuna izmjesati pa dodati brasnu.Za vrijeme mjesanja dodavati mlijeka po potrebi da se dobije tvrdo i glatko tijesto.Ostaviti 10 min.u hladnjak.Bademe proprzit,samljeti.Izmjesati ostale sastojke,maslac ne topiti nego u komadu dodati 2 bjelaca tucena.Sve izmjesati da bude kompaktno.Tjesto razvaljati na 3mm,casom izrezivati,puniti nadjevom,preklapati i krajeve pritiskati viljuskom.Prije pecenja premazati sa 2 preostala bjelanca istucena.peci na 180c dok malo ne porumene.Prohladiti i uvaljati u secer u prahu.Prijatno

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 448
   RE: Recepti,recepti
30.10.2010 20:07:41   
Visnja RR
user posted image

recept za Ilhanu

Jedan somun prerezati na cetvrt...ja uvjek tako rezem da moji djelovi budu manji od  MM user posted image
u njih poredas prvo topljeni sir... pa tikvice koje si malo preprzila na rostisljskoj tavi na maslinovom (tikvice uvjek malo pospem vegetom prije przenja).. izdinstas na luku malo sampinjona i pospes preko tikvica...poklopis  i stavis 2 min u mikrovalnu da se sir rastopi... dodas jaje , paradajz i sta hoces po želji na tanjur...
poenta je da je sve bez mesa a preukusno

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 449
   RE: Recepti,recepti
30.10.2010 21:06:35   
amela2208
Hanady evo i recepta koji si trazilauser posted image user posted image malo sa interneta slika i malo ja slikavala pa ako sta nebude jasno pitaj

Sastojci:

5 patlidzana
3 kasike od caja (one najmanje) soli
1 casa maslinovog ulja
2 luka
200 gr mljevenog mesa
4 komada paradajza
50 gr persuna
kasika slce od paprike-paradajza
4 cehneta bijelog luka

Nacin spremanja:

Patlidzan oguliti kao na slici.

user posted image
 

İsjeci ih uzduz(znaci ne skroz dodna samo da bi mogla smjesa od mesa tu da se stavi)i staviti u vodu sa
3 kasike male soli da odstoji 30 min.

user posted image


İzvaditi i posusiti patlidzane, uprziti ih na ulju dok ne dobiju zlato boju.

user posted image user posted image
 

spremanje mesa: 2 luka  i 2 cehneta bijelog luka isjeci i prziti ih dok ne omeksaju, dodati 200gr mesa i prziti dok meso ne ispari svu vodu,dodati 4 paradajza sitno isjecena i njih prziti zajedno dok ne ispari sve. Ugasiti vatru i dodati 50 gr sitno isjecenog persuna.
Patlidzane koje ste uprzili na ulju i koje ste rasjekli uzduz napuniti sa smjesom koju ste napravili od mesa.

user posted image

Poredjajte u tepsiju ukrasite sa paradajzom i paprikom.

user posted image

U posebnoj posudi napravite 2 case vode, salça, maslinovo ulje i 2 cehneta bijelog luka isjecenog. Pomijesajete sve i zalijte po patlidzanima. Ubacite u sporeti pecite 20-25 min dok sva voda ne ispari ne ostane samo sos. İ  dobit cete ovako nesto

user posted image

Napomjena: Patlidzni trebaju bit tanji i ne puno dugi, u slucaju da su vam patlidzani debeli puno moze se napraviti 2 od jednoga.

< Poruku je uredio amela2208 -- 30.10.2010 21:11:11 >


_____________________________

Sara&Mohammad

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *