|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
18.10.2010 17:12:49   
maja78 RR
ne moras stalno mijesati samo povremeno, a cca 20 minuta nakon sto propisti, naravno mrvicu smanji vatru inace ce ti usi probiti pistanje hehe

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 401
   RE: Recepti,recepti
19.10.2010 11:48:12   
amanullah
user posted image


čokoldna delicija by me

Sastojci

Biskvit

3 jaja
5 kasika šećera
3 kašike brasna
100 gr čokolade u prahu
kasika mala p za pecivo

Fil

2 šlag kreme odd vanilije
150 gr putera
2 vanilija šećera

Tamni fil

1 puding od čokolade
250 gr nutelle


Način Pripreme

Poredati po plehu 2 pakovanja milkinih biskvita, i premazati ih sa skuhanim pudingom od čokolade u koji sam dodala nutellu i dobro izmjesala ( puding napravila po ustaljenoj proceduri )

U medjuvremenu napravila biskvit, umutila bjelance u čvrst snijeg i postepeno dadavala slijedeće sastojke ( šećer, zumanjke, čokoladu u prahu , brasno i prasak ) pekla na 200 C 15 minuta

Biskvit prebacila preko čokoladnog fila

Slijedeći postupak,

Umutila šlag kreme od vanile, omeksali puter, vanilijin šećer  i prelila preko biskvita.

čokoladna glazura

250 gr mliječne čokolade
150 gr putera

Mliječne čokolade rastopiti na pari, dodati joj omeksali puter, i finalno premazati cijelu tortu

Ukrasiti čoko bombonicama i euro blokom






_____________________________

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 402
   RE: Recepti,recepti
21.10.2010 11:42:36   
mamana
Koji milka biskvit da stavim?

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 403
   RE: Recepti,recepti
21.10.2010 11:43:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamana

Koji milka biskvit da stavim?




ima milka kao topsuser posted image

(odgovor članu mamana)
  Neposredna veza do poruke: 404
   RE: Recepti,recepti
21.10.2010 13:10:24   
Dinkica
Ima li neko provjeren recept za slane šarene rolate sa ajvarom i špinatom, što u fil idu sir, jaja, krastvaci i salama ? Treba mi hitno i ako ih je neko pravio mogu li se stisnuti u frizideru za 1 h, jel to dovoljno ?
Hvala


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 405
   RE: Recepti,recepti
21.10.2010 13:36:11   
mamana
ima milka kao tops

Imaju tri ukusa čokolada, malina i narandža. Zato sam pitala koji?

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 406
   RE: Recepti,recepti
21.10.2010 17:46:06   
DobraVila
ne znam da li sam na pravoj temi ali ipak...Hitno mi treba recept za sarenu salatu (kiselu) koja se pravi bez esencije.Znaci samo kupus,mrkva,paprika,biber i so i voda user posted image .da li se moze takvo nesto napraviti bez esencije???Unaprijed zahvalna

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 407
   RE: Recepti,recepti
21.10.2010 17:49:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: DobraVila

ne znam da li sam na pravoj temi ali ipak...Hitno mi treba recept za sarenu salatu (kiselu) koja se pravi bez esencije.Znaci samo kupus,mrkva,paprika,biber i so i voda user posted image .da li se moze takvo nesto napraviti bez esencije???Unaprijed zahvalna





idi na temu zimnicauser posted image

(odgovor članu DobraVila)
  Neposredna veza do poruke: 408
   RE: Recepti,recepti
22.10.2010 7:50:11   
amanullah
IZVORNA PORUKA: mamana

Koji milka biskvit da stavim?


Milka biskvit od čokolade.

_____________________________

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 409
   RE: Recepti,recepti
22.10.2010 23:49:00   
Dinkica
Pravila prije  par dana pa ljubiteljima čokolade i višanja toplo preporučujem

Čokoladna torta sa višnjama

Tijesto:
120 g čokolade
25 g putera
3 žumanceta
4 bjelanceta
40 g šećera

Čokoladu i puter rastopite. Žumanca tucite s polovicom šećera, a bjelanjke s drugom polovicom. Sve pomiješajte kašikom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

user posted image

Krema:
krema:
200 ml vrhnja za šlag
350 g čokolade
250 ml vrhnja za šlag

Prokuhajte 200 ml vrhnja. Čokoladu razlomite na manje kockice i prelijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se malo ohladi.

user posted image

Istucite šlag od 250 ml vrhnja. Umiješajte šlag u čokoladnu kremu.
user posted image

Ostalo:
višnje iz kompota, ja sam uzela sve višnje iz tegle a moglo je i manje da se fil bolje prilijepi uz koru
slatko vrhnje za šlag
kakao u prahu za posipanje

Na pečeno tijesto stavite višnje, na višnje kremu. Neka se torta dobro stisne u hladnjaku, zatim skinite obruč, namažite je tučenim slatkim vrhnjem (ja sam uzela 400 ml vrhnja) i pospite kakaom u prahu.

user posted image

user posted image

Svi su me pitali je li kupovna, ne vjeruju da sam ja pravila user posted image



_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 410
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 13:51:58   
Medić*
Male pogacice sa sirom


800 gr brasna
1/2 kg svapskog sira
1 margarin
3 kasike soli
1 jaje

Pomijesati brasno, omjeksao margarin, sir i so i zamijesiti glatko tijesto.
Tijesto razviti oklagijom debljine oko 1 cm.
Malom okruglom modlom ili soljicom vasiti pogacice i redjati ih u pouljenu tepsiju.
Pogacice premazati jajetom i peci 15 tak min u prethodno zagrijanoj rerni

Sinoc isprobano, veoma su ukusne a ne zahtjevaju vremena i sastojaka, zaboravih slikati ali svakako probajteuser posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 411
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 14:03:15   
Mya_81 RR
A koji bi bio švapski sir?

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 412
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 14:19:54   
Medić*
ja sam uzela u merkatoru samo trazila svapski jer mi isao po receptu nikad ga ranije nisam konzumirala

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 413
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 14:28:07   
medi87
Eh drage moje, ako neka ima odbar recept za sirup od grožđa nek ga stavi ja se kanim danima da pravim, ali nesto nisam sigurna u ove s interneta pa ako ko ima provjereno sta bila bih zahvalna, jer do sada nisam nikad pravilauser posted image

_____________________________

RR porodica :-)))

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 414
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 14:58:27   
manuela RR
Šubarice ili Ruske kape

Sastojci
4 jaja
5 šoljica šećera
4 šoljice ulja
3 šoljice mleka
3 šoljice oraha
5 šoljica brašna
1 prašak za pecivo

KREMA
0,5 l mleka
5 kašika brašna
1 vanilin šećer
250 g margarina
250 g šećera

DEKORACIJA
100 g čokolade
kokosovo brašno
orasiPriprema
Odvojiti žumanca od belanaca, a belance penasto izmešati i zatim dodati žumanca sa šećerom. U tu smesu dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešati i staviti da se peče.

Kad se ispeče ohladiti i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove. U mleko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se dobijena masa ohladi dodati margarin. Kremom premazati šubarice pa ih spajati. Gotove šubarice uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom.
user posted image

Ovo je za Breskvu koja je tražila receptuser posted image user posted image user posted image user posted image


< Poruku je uredio manuela -- 23.10.2010 15:00:32 >


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 415
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 15:01:20   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: medi87

Eh drage moje, ako neka ima odbar recept za sirup od grožđa nek ga stavi ja se kanim danima da pravim, ali nesto nisam sigurna u ove s interneta pa ako ko ima provjereno sta bila bih zahvalna, jer do sada nisam nikad pravilauser posted image

hejjjjjjjjjjj
pa imaš na temi zimnici recept dala zaha...
i ja sam ga pravila super jeuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 416
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 15:03:17   
Hanady RR
manuela ti si super...ikombinovana dva kolača...user posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene je to jedan ruske kape a drugi ahmedije....user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 417
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 15:07:03   
Anoniman
hvala draga... ima oko ovog posla, ali mislim da je i ukusno..

(odgovor članu manuela RR)
  Neposredna veza do poruke: 418
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 15:12:50   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Breskva

hvala draga... ima oko ovog posla, ali mislim da je i ukusno..

ali i ispadne dosta toga...treba posla al vjeruj isplati se svaku uloženi trud jer su super
evo mojih slikica za bajram što sam postavljala za znači iste kolače al eto ja to nešto razdvajam u dvije vrsteuser posted image user posted image user posted image user posted image
ahmedije
user posted image
pa ruske kape
user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 419
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 17:09:18   
Hanady RR
krompir paniran u palenti-zapačen
može se jesti kao toplo i hladno predjelo, ovako spremljen može se nakon pečenja izdubiti na sredini pa na to mjesto staviti pavlaku i suho meso pomješano kao i kiseli krastavac.user posted image

u zdjelu pomješati ulje, so, biber ili vegetu ako koristite začine, staviti panetu ili kukuruno brašno i pormješati da dobijete smjesu malo gušću.

krompir oprati i izrezati po polovini uzduž....
u vatrostalnu zdjelu staviti malo ulja i stalagti kropir koji umačete u smjesu ali kad umašete pazite da na zaobljenoj strani ostane smjese pa spuštate tako u zdjelu ( ravna strana krompira na dno zdjele)
kad poredate u zdjelu sa strane naspete pola čaše vode i stavite u zagrijanu pećnicu...
za 25 minuta izvadite i to je to...
ja pečem na najačoj temepraturi i bude tada gotov u zavisnoti od vaše špećnice sačekjte da odozgo stavlkljena smjesa sa panetom porumeni.

evo slike i ovdje...ribu prepoznajete prilog je krompir.
user posted image
Mona prijatnouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 420
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 21:15:12   
Medić*
HURMASICE


1 jaje
250 gr brasna
2 dcl kisele pavlake
150 ml ulja ili margarina
100 gr kokosovog brasna
1 kasicica praska za pecivo

Agda ili serbet

400 gr secera u prahu 200 ml vode i malo limuna

Pomijesati brasno, jaje, pavlaku, kokos, pecivo i ulje te zamijesiti tijesto, praviti hurmasice, svaku od nih pritisnuti na rendi i poredjati u podmazan plen. Peci 20 tak min na 220 stepeni.
Hurmasice pecene preliti secernim sirupom user posted image  

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 421
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 21:24:40   
amela2208
 
Medic slatki hvala jos jednom
uh ja se ubila trazeci recept za hurmasice ali nije to to sto ja trazimuser posted image user posted image . Po ovom receptu sam i ja spremala ali mi izlaze meke. Hocu tvrdeuser posted image user posted image user posted image Mozda sam se ja pogresno izjasnila a kod nas se u Sandzaku to kaze dudovi ili harcalije, ali tvrda mi verzija treba i prave se sa orasima. Jooooj evo voda mi krenu iz usta tako budu dobreuser posted image
Hanady nemoj ustajat odmaraj se lave moj
zgleda da cu ja morat zvati komsinicu sjutrauser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio amela2208 -- 23.10.2010 21:25:37 >


_____________________________

Sara&Mohammad

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 422
   RE: Recepti,recepti
23.10.2010 21:39:48   
Medić*
Amelice moja mi u sandzaku jos ih zovemo i hadzemakulice user posted image  user posted image  user posted image  , ali sad ce nama to Hanady naci ne sumnjam. iako su po mom ukusu bolje mehke nego tvrdje, a ako neces mehke ti ih ispeci i ne zaljevaj agdom user posted image  tako ih moj m jede user posted image , sala ne zamjeri draga user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 423
   RE: Recepti,recepti
24.10.2010 14:52:22   
Hanady RR
Zpačeni makaroni sa 4 vrste ''''sira''''

makarone skuhati u slanoj i pouljenoj vodi, prati i isjediti...

u vrhnje za kuhanje staviti gongonzola sir da se istopi na vrućem kolu
u veću tavu staviti kašiku maslinovog ulja i staviti makarone pa malo zagrijati, dodati gire navedenu smjesu i izmejšati, posoliti i pobireriti malo.

U vatro stalnu zdjelu namazanu uljem staviti 1 polovinu navedenim makarona pa namazati kiselo vrhnje ili pavlaku...pa opet red makarona pa narendati oko 150 gr sira trapisla po želji.
Staviti u uzagrijanu pećnicu i peći 15-20 minuta na najačoj temperaturi.

slika nakandnouser posted image user posted image user posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 424
   RE: Recepti,recepti
24.10.2010 16:26:17   
sporty mamaa
Hanady dobra si, ja ti to pravim na jednostavniji nacinuser posted image Skuham makarone, a nekad zajedno s njima i one zvjezdice, spagete ili bilo sta drugo... Pouljim tepsiju, istresem makarone, napravim smjesu od 3 jaja, jedno vrhnje u casici(brzo fino), pola litre mlijeka, soli i to pospem odozgor... Na kraju narendam dosta sira i njami budeuser posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *