Mona Mohamed
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 Evo i nas,,, danas smo uzas!!! Od sinoc I samo plače, kenka, memu i hoće i neće. Plače, stavim je na memu, umjesto da se umiri, počne još više plakati, povuče 2-3 puta i opet u krug! Dignem je da se smiri, pa opet ispočetka! Ne znam ni sama šta joj je, skroz mi je slabo jela, spavala također! Sve kontam nisu grčići, a možda i jesu?! Kako da znam da su grčići???? Slabo mi kaki, jedanput na dan, napreže se kad prducka i kad kaki, mada joj je stolica baš rijetka!!! Koliko je beba stara, duso? Mozda je skok u razvoju. Tada se bebe malo *cudno* ponasaju. Nemoj da brines. Pogledaj joj stomacic. Je li tvrd..Skupis saku, stavis na stomacic, a odozgo drugom rukom kuckas..Nadam se da si razumjela ovo moje slikovito objasnjenje. Ako nisi, uslikat cu, pa cu ti postaviti da vidis. Beba kada ima grceve jako place, glasno..istegne noge i kao da se malo ukoci..Otprilike ovako..Ima li redovnu stolicu? Ili na preskok? Kakve je boje? Ti se smiri pa ce se ta pozitivna energija i tvoje dobro drzanje odraziti i na nju aBd. Malo je pronosaj..pjevusi joj..ljubi je bezbroj puta..Uradi nesto sto prije nisi. Pokazi joj neku igracku..Malo joj odvrati paznju.. Ne bi bilo lose, ako sumnjas na grceve, da se posavjetujes sa pedijatrom..da ti preporuci neki caj, sirup, kapi..I to ce proci aBd. Nemoj da nam se brines. Mazite se, pazite se i javi nam kako ide..Isto tako, mozes uzeti ulja, maslinovog ili baby pa joj masirati stomacic u pravcu kazaljke na sat..To ce je dodatno opustiti i smiriti..Veliki zagrljaj.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
|