Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
saro ne nestaje mi mlijeka samo sam htjela reći da to samo tako izgleda na početku ga ima previše dok se ne reguliše ponuda i potražnja (u početku sam morala uzdajati višak da ne dobijem mastitis) a sad ga ima dovoljno (znam to po redovno ukakanim i popiškenim pelenama) a samo prividno izgleda ko da nestaje govorim to zato što mnoge mame misle da im nestaje mlijeko, pa bespotrebno daju ad i bočicu (a onda im to pokvari dojenje)
Lejla_Ka sike su mi toliko mekane! Ja tek kada dobro natisnem vidim mlijeko izlazi i to pomalo. Ja ne želim da izgubim mlijeko, pa pijem i divku kafu i čajeve za doilje i sokove.. Bojim se da nije od stresa ili nespavanja.. Moja beba doji i samo želi sikom da se hrani, jer on ne zna ni na flašicu da pije, a već mu ima 2 mjeseca i 7 dana. Hvala na savjetima. Bojim se da kod mm nije ulkus ne daj mi Bože. Tako mi je sve to teško palo.
Aida kako mi je E? Ima li tebe na fb da te dodam?
Monice dušo hvala na savjetima. Ljubi mi pahuljicu lijepu! Puno vas grlim!
Oj bebacha jest mi te žao dušo draga, sve te nešto sastalo. Daj da otjeramo tu bolest išššššššššššššš!!!!!!
nema veze što su ti sike mekane, i meni su, pa ima mlijeka jel beba redovno piški, kaki, ima zlatnožutu stolicu? ako jeste, sit je a kod muža ti definitivno nije ulkus (ako misliš na ulkus želuca) jer tada je stolica crna zbog mješanja krvi sa želudačnom kiselom svježa krv u stolici obično upućuje na hemoroide
a ako misliš na hronovu bolest, onda bi imao česte, tečne, sluzave stolice u svakom slučaju nek ide ljekaru
Lejlo, evo vec napisah..Zbog manjka tecnosti..I onda mi se desi kada naglo krenem piti vodu, kompot, sok..mlijeko krene da ide u velikim vodoskocima i malenoj to ne odgovara. Dakako, moja je krivica. Bilo bi mozda bolje da pomalo pijem tecnosti ali cesto nego odjednom a mnogo..Evo danas je hvala Bogu vec bolje. Od jucer poslije svakog dojenja popijem po casu tecnosti i danas ide kao *podmazano*. Meni je fol u tome.
Ej draga samo da ti kazem, meni je babica rekla da popijem pola case soka od jabuke poslije svakog dojenja, i mogu ti reci da do sad to extra funkcionira. pozz
mona i meni je babica ovdje rekla da pijem poslije svakog podoja ili casu vode ili casu soka i da nece biti problema za mlijeko. ja tako i radim i mlijeka ima hvala Bogu. ali ja bas ozednim polije dojenja, bas mi se usne skroz osuse.
Vjestice Stvarno me svakog Dana ostavljas bez texta Stvarno si dosadna Sa Tim savjetima,sta ti mislis da svaka majka nebi volja da doji svoje djete,da svaku majku ne boli srce kad djete vuce flasu i gleda majku u oci a ona mu nemoze dati svoje mlijeko...dal ti mislis da je ovdje svakaka majka koja je u ishranu uvela i ad kao dodatno,uvela radi sege i promjene i zato StO se Ad na cesti djeli dzaba? Ne staji nikom na muku jer Neznas koliko je svaka od Nas suza prosula jer NEMA mlijeka. Po tvojoj prici i ponasanju svaka koja ne doji ili koja hrani na siku i daje i AD,Po tvojoj prici je losa majka,kontrolisi se malo i pripazi na svoje savjete. Jer svako je najbolja majka za svoje djete i ona najbolje zna i osjeca sta je njenom djetetu potrebno....
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
Lejlo, evo vec napisah..Zbog manjka tecnosti..I onda mi se desi kada naglo krenem piti vodu, kompot, sok..mlijeko krene da ide u velikim vodoskocima i malenoj to ne odgovara. Dakako, moja je krivica. Bilo bi mozda bolje da pomalo pijem tecnosti ali cesto nego odjednom a mnogo..Evo danas je hvala Bogu vec bolje. Od jucer poslije svakog dojenja popijem po casu tecnosti i danas ide kao *podmazano*. Meni je fol u tome.
Ej draga samo da ti kazem, meni je babica rekla da popijem pola case soka od jabuke poslije svakog dojenja, i mogu ti reci da do sad to extra funkcionira. pozz
da da i ja sam cula za sok od jabuke i ja ga pijem od kad sam se porodila. do sad sam cisternu soka od jabuke popila, al zato mlijeka na izvoz ima hvala Bogu
Mame moje drage, kad dođe do konačne uspostave (mamine) ponude i (bebine) potražnje, dojke postaju meke, ne pune se onako kao u početku, jer prestaje proizvodnja viška koji bebi ne treba. A to se baš dešava u ovom nekom uzrastu u kojem su vaše bebice. Količina mlijeka koju majka može ili ne može istisnuti iz dojke nikad nije pokazatelj ima li mlijeka u dojkama!
Mama i beba, usljed stresa i nespavanja prvo zašteka refleks otpuštanja mlijeka (kad beba sisa povuće mlijeko da krene samo), jer ti taj refleks ne podnosi adrenalin koji se diže stresom i umorom. Ne spavanje utiće i na prolaktin odgovoran za proizvodnju, tako da ti se to sve udruži i onda nastanu problemi. Mlijeko od stresa ne nestaje od jednom, to je nemoguće! No neredovan unos hrane i tečnosti, nespavanje i sekiracija sigurno utiču na cijeli proces proizvodnje i otpuštanja mlijeka. Tvoje je da pokušaš napraviti što bolje okruženje, što mirnije i za sebe i za bebu. Mlijeko neće nestati, samo ti moraš biti svjesna kako određeni faktori okoline utiću na dojenje i truditi se da ih otkloniš. Znači, ja sumnjam da se mlijeko smanjilo, već mislim da je došlo do problema sa otpuštanjem. Probaj dojiti u što mirnijem okruženju, na nekom opuštajućem mjestu. Ili priušti sebi nešto što će te opustiti i vratiti povjerenje u svoju neupitnu moč da hraniš svoje dijete.
Mona, doji doji, doji, i zdravo se hrani, onako kako tijelo zahtjeva.
cijeli dan kiša pada pa ne možemo ići vani Mamina bebo šalji muža ljekaru, najvjerovatnije su hemoroidi a kako vidite da vam nestaje mlijeka i meni su sike mekše, i ne nadolazi tako ko prije, da odjednom procuri, ali to je zato što se regulisala ponuda i potražnja i sad se stvara samo koliko bebi treba i beba sad ima jači cug, pa začas posiše i moja isto kad neće više da jede, buni se a s obzirom da mašala fino napreduje, fino kaki i piški, ima zlatnnožutu stolicu, znači da je sita i da joj je dovoljno i nama je pedijatrica rekla da dojenim bebama ne treba ništa dodavati prije 6 mjeseci
ja sam rekla svoje mišljenje i dajem savjete jer su ih tražile neke žene ko hoće nek prihvati, ko neće, ne mora nisam rekla da je neka loša majka zato što daje ad, rekla sam da smatram da nepotrebno daje, jer samo prividno izgleda da je nestalo mlijeka i meni se isto dešava ako beba neće siku, ne dajem joj dam joj kasnije kad ogladni
Lejla nebih da Te uvrijedim Al samo Cu ti iznijeti jednu cinjenicu.... Moja Mama je mene navecer podojila i ujutro vise nije imala ni jeden kapi,ja Sam Vukla siku i cenula se od placa cjeli dan Al mlijeka nije bilo e onda su me na flasicu stavili. Zao mi je StO Cu Te razocarati Al je moguce jer i kod mene vise nema nista otkako Sam Arianom onaj dan dosla od pedijatra,nije svacije tjelo isto,nazalost moju slutnju je i moja babica potvrdila. Nekom je dovoljan jedan stres i gotovo a nekom malo vise njih da se reducira.
Ja samo znam da mene moja dusa boli StO ne dojim svoje pile
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
Cao drage moje vidim da je tema oko dojenja bas i nemam nesto vremena iscitavati sve postove ali da iznesem svoje iskustvo oko prestanka dojenja. Oba puta mi je bilo identican slijed prvo mi se mlijeko povuklo iz lijeve sike a nadoslo u desnu pa sam par dana hodala kao da imam samo jednu siku i onda bukvalno preko noci povuklo se iz desne. Uvece sam podojula bebu a ujutro samo bila zuckasta tecnost kao kolostrum. Upste nije bilo postepenog povlacenja
Vjestice nemoj ti misliti jer svaka majka zna najbolje svom djetetu Nijedna nece uvesti AD bez potrebe,ona sama zna razlog
naravno da svaka majka zna najbolje ali ako neka majka ovdje traaži savjet,ako znam , ja ću joj ga dati a njeno je hoće li poslušati ili ne i hoće li joj se uopšte svidjeti moj savjet i moje mišljenje poenta je da je ovo otvoreni forum i svako ima pravo da iznese svoje mišljennje i naravno ja ću svoje i dalje iznositi
mona i meni je babica ovdje rekla da pijem poslije svakog podoja ili casu vode ili casu soka i da nece biti problema za mlijeko. ja tako i radim i mlijeka ima hvala Bogu. ali ja bas ozednim polije dojenja, bas mi se usne skroz osuse.
ja dok dojim flasa vode je kraj mene i pijem uvijek trazi mi se dok dojim.
Lejla_Ka sike su mi toliko mekane! Ja tek kada dobro natisnem vidim mlijeko izlazi i to pomalo. Ja ne želim da izgubim mlijeko, pa pijem i divku kafu i čajeve za doilje i sokove.. Bojim se da nije od stresa ili nespavanja.. Moja beba doji i samo želi sikom da se hrani, jer on ne zna ni na flašicu da pije, a već mu ima 2 mjeseca i 7 dana. Hvala na savjetima. Bojim se da kod mm nije ulkus ne daj mi Bože. Tako mi je sve to teško palo.
Aida kako mi je E? Ima li tebe na fb da te dodam?
Monice dušo hvala na savjetima. Ljubi mi pahuljicu lijepu! Puno vas grlim!
Oj bebacha jest mi te žao dušo draga, sve te nešto sastalo. Daj da otjeramo tu bolest išššššššššššššš!!!!!!
nema veze što su ti sike mekane, i meni su, pa ima mlijeka jel beba redovno piški, kaki, ima zlatnožutu stolicu? ako jeste, sit je a kod muža ti definitivno nije ulkus (ako misliš na ulkus želuca) jer tada je stolica crna zbog mješanja krvi sa želudačnom kiselom svježa krv u stolici obično upućuje na hemoroide
a ako misliš na hronovu bolest, onda bi imao česte, tečne, sluzave stolice u svakom slučaju nek ide ljekaru
hvala vjestice ja sam se vec brinula da ne staje mlijeko sad znam da je to normalno .
hahhaha i ja isto kaze meni muz ama kad znas pripremi sebi :))))
saro ti radis kako je najbolje moguce za tvoje dijete i ne brini ja te bar necu pogresno niti lose skontati tako je kako je ja nisam ni sata dojila jer nije islo pa niakd nisma bila bolesna niti imam alergiju niti gripu mozda poslednji put pre 5 godina niti sta znaci nece Arianu nista faliti jeste bolje majcino mlijeko ali kad nema nece biti losiji od ostale dijece.
Ima nade za bolje sutra... 04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.
Ma moramo i njih malo peglati, hajde bolan:D:D:D:D!!!
bas tako , ma moj da moze podojio bi koliko se vezao :))) dzeni ugodana vece ljubi mi mrkusicu
Ok, ti imaš mlijeko i hB to mi je drago, međutim stalno zapitkuješ zašto bebama dajemo čaj, vodu, to sve ima u mlijeku. Dajemo eto iz razloga što mislimo da tako treba, moja beba pije i čaj i vodu, ali joj je sika nezamjenjiva i nije se odvikao od nje. I od čaja i vode neće joj ništa biti sigurno.
Protivnik si AD-a to stoji, a zašto neke mame da pate bebe koje su gladne. Beba plače i da si na njihovom mjestu, šta bi uradila? Ti bi i dalje davala siku iako dijete plače i plače?
Ja forsiram dojenje i dojim ga i dalje, ali bude li mi dijete nezadovoljno, naravno da ću mu uvesti dohranu.
Lejla_Ka hvala na savjetima. Pravo si srce. Probat ću sve samo da ga mogu i dalje dojiti.