|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
14.10.2010 23:08:32   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ne znam ti sigurno, ali povišen estrogen (koji je u pilulama), čini mi se smanjuje proizvodnju mlijeka. Zato i prije manstruacije dojiljama se nešto malo smanji proizvodnja.

Mi smo uvijek koristili kondom, osim u par navrata pilule, ali ja tad nisam dojila. I poslije prvog poroda nisam imala želju, ihaj haj, 40 dana mi nije bila nikakva granica.

ma nece ni meni biti :))) kazu ovo su pilule za dojilje da ne utice na bebu ma ako sta skuzim da ne pase prestajem odmah kod mene moze komotno na 80 dana da pomjere user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2951
14.10.2010 23:12:19   
vjestica
zato je meni sad dr rekla da korisitm bar rikverc metodu user posted image user posted image user posted image user posted image

dala mi taj letak o spermicidnoj kremi, i kažem ja njoj ali ja sam se liječila zbog neplodnosti, zatrudnila inseminacijom, ne treba to meni user posted image
kaže ona kako nikad ne znam kako sad poslije poroda može biti, pa da bar rikverc metodu koristim

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2952
14.10.2010 23:17:01   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Malena_A

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ne znam ti sigurno, ali povišen estrogen (koji je u pilulama), čini mi se smanjuje proizvodnju mlijeka. Zato i prije manstruacije dojiljama se nešto malo smanji proizvodnja.

Mi smo uvijek koristili kondom, osim u par navrata pilule, ali ja tad nisam dojila. I poslije prvog poroda nisam imala želju, ihaj haj, 40 dana mi nije bila nikakva granica.

Eh dok si tu da te i ja malo zamorim jednim pitanjem. mi dojimo ,ali nekad mi se zna desit da moja N vuce i pocne plakati ja joj dam drugu siku, ali isto unervozi se i place,napravim joj AD mlijeka samo 60ml dodam joj i ona mirna, iako kad ja stisnem da izdojim mlijeko, mlijeka ima il je to samo mali dio user posted image  Sta bi to moglo bit?

Možeš li odrediti neki period u vremenu kad se to dešava, povezati sa nečim?

Ne/Mogućnost da se nešto izdoji nije mjerilo proizvodnje. Mlijeka uvijek ima, makar malo.

Kad se dešava taj nemir, da li ti osjetiš kad mlijeko krene (da li to osjećaš u opće)?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2953
14.10.2010 23:19:49   
Anoniman
navece pred spavanje oko 10 sati se deseva, ali ne uvijek samo po nekad.

kad pocne da doji osjetim mlijeko kako ide, al u tom trenutku ne.

sad neznam da li stvarno joj je malo ili je ona malkice lijena, ili se umoriuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 2954
14.10.2010 23:24:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vjestica

zato je meni sad dr rekla da korisitm bar rikverc metodu user posted image user posted image user posted image user posted image

dala mi taj letak o spermicidnoj kremi, i kažem ja njoj ali ja sam se liječila zbog neplodnosti, zatrudnila inseminacijom, ne treba to meni user posted image
kaže ona kako nikad ne znam kako sad poslije poroda može biti, pa da bar rikverc metodu koristim

oprostite sto upadam al imam frisak slucaj...prijateljica nakon duge borbe s neplodnosti zatrudni insaminacijom,rodi bebicu i nakon 4 mjeseca ostane trudna i nedavno rodila djecakauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 2955
14.10.2010 23:27:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa

oprostite sto upadam al imam frisak slucaj...prijateljica nakon duge borbe s neplodnosti zatrudni insaminacijom,rodi bebicu i nakon 4 mjeseca ostane trudna i nedavno rodila djecakauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  za prijateljicu.. user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2956
14.10.2010 23:27:58   
Anoniman
Saroooooooooooo virissssssssssssssssssssuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2957
14.10.2010 23:29:34   
vjestica

user posted image user posted image user posted image user posted image
drago mi je čuti za ovakve slučajeve, jer to znači da i za mene postoji šansa da prirodno zatrudnimuser posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2958
14.10.2010 23:32:29   
sara.at
Mirkice kabanicu i na posao,user posted image izgleda ovi nasi neznaju iskakati moj promasi sve stanice user posted image
StO se tice zelje ja Sam mm prakticki "iskoristila" vec 29 dan,vala nisam Mogla vise cekati a on sve bi i nebi....
Sljedeci cetvrtak idem kod doktora na kontrolu Pa Cu Sa njim popricati o zastiti jer tablete nedolaze u obzir ja to zaboravim popiti i eto belaja,odmah bi sebi debel strik kupilauser posted image Pa Cu najvjerojatnije hormonsku spiralu nekako mi najsigurnijauser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2959
14.10.2010 23:33:07   
Mirkica

drago mi je čuti za ovakve slučajeve, jer to znači da i za mene postoji šansa da prirodno zatrudnimuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image navijamo :)))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2960
14.10.2010 23:35:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mirkica

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image navijamo :)))))

i ja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Malena_A -- 14.10.2010 23:36:15 >

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 2961
14.10.2010 23:37:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sara.at

Mirkice kabanicu i na posao,user posted image izgleda ovi nasi neznaju iskakati moj promasi sve stanice user posted image
StO se tice zelje ja Sam mm prakticki "iskoristila" vec 29 dan,vala nisam Mogla vise cekati a on sve bi i nebi....
Sljedeci cetvrtak idem kod doktora na kontrolu Pa Cu Sa njim popricati o zastiti jer tablete nedolaze u obzir ja to zaboravim popiti i eto belaja,odmah bi sebi debel strik kupilauser posted image Pa Cu najvjerojatnije hormonsku spiralu nekako mi najsigurnijauser posted image

user posted image user posted image  ja sam smotana sto se tice i tableta i spirale, spiralú nebih smjela stavit uhhhhhh , a nedao mu bog da ne iskoci na vrijemeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ja bi njega saro objesila user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Malena_A -- 14.10.2010 23:41:09 >

(odgovor članu sara.at)
  Neposredna veza do poruke: 2962
14.10.2010 23:38:51   
bedelindja
Kod mene je situacija ovakva:Samo je dojila do prije 2 sedmice zbog slabog napredovanja 1 obrok nocni dok spava davala sam joj aptamil.Prosle sedmice mi je izgubila 100 grama i uvela sam joj 2 obroka Aptamila.Ove sedmice je uzasno plakala kad doji(place vec 3 sedmice al sad bas se otima vristi) i nakon 3 i 3ipo sata kad bi trebalo da ogladni ona je plakala na siki i odbijala.Nisam je smjela drzati gladnu i dala sam joj teska srca Aptamil i pojede 120ml bez negodovanja.Juce je prvi dan normalno dojila,danas malo place al kad zavrsi sa podojem bude nekakva kenjkava,ja joj oko 4 napravim AD spucala ko da nikad nije jela i odmah druga beba.Mirna sretna igra se...Neznam sta da radim,bojim se da mi ne nestane mlijeka zbog ovog kombinovanja a nesmijem da je pustim i cekam da ogladni jer jako malo napreduje i kao sto rekoh izgubila je 100 gr prosle sedmice.
Citala sam na temi problemi sa dojenjem svasta i o strajku beba pokusala sam sve sto se tamo savjetuje al nista nije upalilo.Nama se plac desava samo u popodnevnim terminima dojenja kad pusti siku ponekad bukvalno mali mlaz tece, a nekad i kad stisnem nema
user posted image user posted image

Kad mislite da vam neko jede iz ruke .. prebrojte sve prste

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2963
14.10.2010 23:39:07   
Anoniman
drago mi je da te obradovah vjesticeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image slucaj je 100% istinit al nije jedini-zato pazi dok je beba malauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2964
14.10.2010 23:40:19   
bedelindja
Ih vi o keksu pisete sad mi niko nece odgovoriti malo kasnimuser posted image jbg

(odgovor članu bedelindja)
Neposredna veza do poruke: 2965
14.10.2010 23:42:00   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: sara.at

hahhahahah nisam ja meni su storgo zabranili 6 sedmica a i da nisu nebih al to je druga prica , ma i ja zaboravim te pilule ali sad se radi o mom zdravlju jer stavrno nebih smjela ostati bar godinu trudna tako da moram misliti :)))

BA 13.12.2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2966
14.10.2010 23:43:16   
danijela27
a jesam svasta propustila user posted image
ja sam samo navratila da vas pozdravim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2967
14.10.2010 23:44:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bedelindja

Ih vi o keksu pisete sad mi niko nece odgovoriti malo kasnimuser posted image jbg

neznam sta da ti savjetujem, i ja mojoj dodajem Ad al samo navece i kad place posle podoja, i mene je strah da se ne privikne na AD pa da nece htjet dojit ali ne znam sta da radim nemogu je slusat da place, u tom momentu je nervozna, mlata rukicama, nogicama user posted image user posted image  ali sta da radim bolje dodati nego da je gladna i da place, iako kod mene napreduje hvala Bogu.. ti mila gledaj sta je bolje za tvoju bebicu, pokusaj i dojit, a ako joj je malo pa i dodaj Boze moj, nebi bila prva a ni poslednja ljubimo vas user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2968
14.10.2010 23:44:13   
bedelindja
Usput meni je bolji keks sada nakon poroda( il sam se nafurala)
Iskace ima da iskace jer kad bi zatrudnila sad aaaaaa  benzin i zapalila bi seuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2969
14.10.2010 23:45:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: danijela27

a jesam svasta propustila user posted image
ja sam samo navratila da vas pozdravim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu danijela27)
  Neposredna veza do poruke: 2970
14.10.2010 23:45:55   
Mirkica

sacekaj da se javi Lejla ka , ja ti ne znam sta bi moglo biti stvarno ali za mene je bitnod a je beba sita i zadovoljna pa sada ako ne na ovaj onda na drugi nacin kako moze nismo svi isti .

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 2971
14.10.2010 23:46:15   
Anoniman

Iskace ima da iskace jer kad bi zatrudnila sad aaaaaa  benzin i zapalila bi seuser posted image

nisi jedina user posted image user posted image user posted image .. mislim obome nam je bolji,, a sta ces sebe palit pali njega bona user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2972
14.10.2010 23:47:36   
bedelindja

neznam sta da ti savjetujem, i ja mojoj dodajem Ad al samo navece i kad place posle podoja, i mene je strah da se ne privikne na AD pa da nece htjet dojit ali ne znam sta da radim nemogu je slusat da place, u tom momentu je nervozna, mlata rukicama, nogicama user posted image user posted image  ali sta da radim bolje dodati nego da je gladna i da place, iako kod mene napreduje hvala Bogu.. ti mila gledaj sta je bolje za tvoju bebicu, pokusaj i dojit, a ako joj je malo pa i dodaj Boze moj, nebi bila prva a ni poslednja ljubimo vas user posted image user posted image

I ja se bojim da mi se ne odvikne od dojenja al neznam sto ovoliko place,kad je pocela sa placem nije okusila AD tako da nije zbog toga.Nesmijem je pustiti gladnu nikako jer ova mala cuva liniju.user posted image
Hvala ti Malena jer i pored ovih interesantnijih tema ti meni odg user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2973
14.10.2010 23:48:17   
Mirkica

nisi jedina user posted image user posted image user posted image .. mislim obome nam je bolji,, a sta ces sebe palit pali njega bona user posted image user posted image user posted image

hahahha jeste lude nemoj te se paliti molim vas :)))))) ja kad se sjetim prva tri dana posle CR ojjjjj opreznost i to kakva

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2974
14.10.2010 23:49:29   
bedelindja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *