|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
28.9.2010 13:06:25   
taurus
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Stipu to, šta kaže UZV user posted image

i po UZV je curicauser posted image user posted image user posted image user posted image
nadam se da se do slijedećg pregleda nećeništa promijenitiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 501
28.9.2010 13:31:53   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: aazra

IZVORNA PORUKA: dzemka

ja sam juce bila na kontroli usla sam u 20 sedmicu trudnoce,,,,,doktor mi je rekao da je curica,,,,,,al ja ima neki osjecaj da je musko neznam zbog ceka,,,test sam radila izislo 58 postu musko,pa sad neznam ,,,,mozeli i doktor pogrijesit neznam ,,,,al hvala bogu da je sve uredu i da je to najvaznije

Pa kada je curica uvijek moze doci do nekog iznenađenja...user posted image  Ali kada kazu da je djecak to je uglavnom to. Meni su rekli u 5-om mjesecu. A sta ja znam imas one starinske - ali cesto pogode.
Kada je stomak kao lopta i ide na spic onda je user posted image , a ako je kao lubenica onda je user posted image user posted image

Ja se ne bi slozila sa ovim, cak vise da je obratno...u vise slucajeva kazu da je djecak pa ispadne curica u smislu, da od pupcane misle da je ........... .

< Poruku je uredio Skvo RR -- 28.9.2010 13:33:04 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 502
28.9.2010 13:41:37   
Lejla Ka
Ma generalno, kod ovog određivanja oko 20. sedmice bude grešaka i tamo i vamo. Poslije se već teže griješi, al mi nestrpljivi user posted image

Kod mene je prvi put bilo: pregled u 17. sedmici - neće da se namjesti, u 21. sedmici - okrenula se leđima, u 25. - opet se okreće od UZV, kažem ja dr. "ma stidna", kaže dr. "i ja mislim", te tako i bi, na slijedećem pregledu, stidljivo nam se pokazala, u 7. mjesecu.
Mali se odmah rasklembečijo u 18. sedmici, da se pofali user posted image A ja sam skontala da je muško kad sam primjetila da samo zamišljam situacije u kojima se svađam, a najviše sa ljekarima, stano sam vizualizirala "ako mi kaže ovo, ja ću njemu ono", i skontam ja višak testosterona, jer ja sam totalno nekonfliktna osoba user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 503
28.9.2010 13:47:29   
aazra
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ja sam juce bila na kontroli usla sam u 20 sedmicu trudnoce,,,,,doktor mi je rekao da je curica,,,,,,al ja ima neki osjecaj da je musko neznam zbog ceka,,,test sam radila izislo 58 postu musko,pa sad neznam ,,,,mozeli i doktor pogrijesit neznam ,,,,al hvala bogu da je sve uredu i da je to najvaznije

Pa kada je curica uvijek moze doci do nekog iznenađenja...user posted image  Ali kada kazu da je djecak to je uglavnom to. Meni su rekli u 5-om mjesecu. A sta ja znam imas one starinske - ali cesto pogode.
Kada je stomak kao lopta i ide na spic onda je user posted image , a ako je kao lubenica onda je user posted image user posted image

Ja se ne bi slozila sa ovim, cak vise da je obratno...u vise slucajeva kazu da je djecak pa ispadne curica u smislu, da od pupcane misle da je ........... .

Moj rođak nakupovao roza stvari cekao user posted image  rodio se user posted image , moja kuma pripremila sve za user posted image , u devetom joj rekli da je user posted image ....
mozda ima i suprotnih primjera ali ja ih ne znamuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 504
28.9.2010 16:38:53   
Skvo RR
Ovaj....de nam sapni ko im je vodio trudnoce da zaobilazimo...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 505
28.9.2010 16:46:13   
Hanady RR
ma ja sam vodeća na ovoj temiuser posted image user posted image user posted image user posted image

oba puta fula teška...
joj baš sam slagala u nedelju neke papire...e naletih na sliku handine ćune sa Uz pregelda...
moram vam to skenirati i staviti...fino strelice nam stavio da je ćuna u pitanju i 4mm duga...hahaha mašalllah ćuneuser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 506
28.9.2010 17:53:54   
Lejla Ka
Ima još cura da su se predomislile u zadnjem trenutku user posted image Ja sam svojoj sestri stalno govorila da je bila muško do pred sam porod, no to je više bilo prema karakteru, tad nije bilo UZV-a.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 507
27.10.2010 11:14:59   
lilybeby
juce sam bila kod dr.Nakasa na pregledu,24-ta sam sedmica i rekla sam mu doktore necu da znam sta je,hocu da je cekam i da joj se nadam jos koji mjesec,s obzirom da kuci imam djecaka,mada ste mi sa 16.nedelja rekli da mi necete jos reci i da vam se cini da je djecak mada je kao rano za pol.i ja se ufurala puna dva mjeseca da je opet djecak,cak smo mu i ime smislili:-)kaze on juce,nakon 3 minuta gledanja(na 4d uzv)ja gledam pol al ne vidim ali sad bih se smio zakleti da je curica:-)ali pogledaj i pokazuje mi,prekrstila nogice,pupcanik medju nogama i sakicom pokrila pol ali ovo ti je djevojcica i nastavi da gleda.kaze nakon 3 minuta 90% sam siguran da je djevojcica.kazem ja njemu,meni to doktore nije sigurno svasta nesto ima preko kaze meni jeste evo 95% ti garantujem da je curica.i zezam ja njega posle,kazem mu pa ja se doktore cudim kako djecak kad ja starsno osjecam da je ovo curica,samo se kindjurim.covjek je crkao od smjeha.
dzaba sve to,meni nista jos nije sigurno i ne znam kako tvrdi skoro 100% kad je svasta nesto preko stavila.sta vi mislite.tjesi me jedino sto je 4d uzv pa se rijetko grijesi:

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 508
27.10.2010 13:29:23   
Gemelli

Znaci tek u 20 sedmici, bas me muz jutros pita kad bi mogli potvrditi da su djecaci user posted image
tu sam ga malo upozorila da ne pretjeruje, ali valjda svi muskarci tako razmisljaju
ja bi bila presretna kad bi bilu u paruuser posted image i user posted image user posted image , ali najvaznije je da su mi zivi i zdravi pa sta bude

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 509
1.11.2010 15:56:08   
lilybeby
zanima me da li neka od vas zna na osnovu cega doktori znaju kog je pola beba a da se to na uzv ne pokaze direktno?da li negdje mogu o tome opsirnije da procitam?moja beba se konkretno krije na uzv ali doktor tvrdi da je djevojcica 95%!meni nije toliko vazno ali bih voljela da je upravu!ne mogu da cekam do iduceg pregleda.inace sam 25 sedmica trudna.pozz svima

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 510
1.11.2010 16:03:29   
tinchita
Mi smo baš rano saznali da nam stiše pišonja...u 18. tjednu!!!Ono, baš nam fino okrenuo pišonju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 511
1.11.2010 16:04:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ja sam cula da se zenske (curice) da se nedaju vidjet na uzv.okrenuti jer su stidne user posted image dok muskim to nije problem odma pokazat malu cunuuser posted image eh,sad koliko ima istine u toj prici neznam
Ja sam saznala u 20sed.da jeuser posted image i pogodila od prve...
I to ona meni rukom pokazuje na uzv vidi kao musko ovo je sigurno cunauser posted image ja nista nevidim al nema veze nije pogresila

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 512
1.11.2010 16:35:17   
balasgirl
Mislim da se to ne može odrediti prema tim bapskim mjerilima, najpouzdaniji ti je uz, mada i on nekad zna pogriješiti, tj. doktoru se učini jedno, a ispadne nešto sasvim drugo. Ja sam saznala spol moje bebe u 18-19 sedmici na 4d. 

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 513
2.11.2010 16:41:50   
Lilly
Meni sad nista nije jasno.... Bila na UZ (7mj.) kod dr. Rovcanina i nisam ni pitala za spol a on kaze sam da je muska beba. Kasnije odem ponovo na UZ 4D kod istog dr. a bila je prisutna i asistentica, uglavnom, oboje misle da je djecak..... I ja naravno uvjerena da nosim djecaka. Stomak spicas_t, uopce se nisam udebljala osim na stomacicuuser posted image , blistam svauser posted image ...Jos mi neke zene kazu da se vidi na meni da jeuser posted image iako tajim spol bebe. Odem ponovo na UZ(36sed.)kod dr. Muminbasica ali on nije mogao vidjeti sta je. Na momenat mu se ucinilo kao da nesto ima (visi), ali nije bio siguran. Danas odem na UZ kod istog (38sed) i on kaze da vidi neke 3 tacke i da nije djecak ali to je tek rekao kada sam spomenula da drugi tvrdi da je djecak...Uh....user posted image Sta sad??? Sve mi se cini kao da me ovi doktori zezaju. Hvala Bogu da je sve u redu sa bebom ali mogu vam reci da je sok kada govore jedno a onda u zadnjem momentu drugo. user posted image .... Kome sad da vjerujem???? user posted image

< Poruku je uredio Lilly -- 2.11.2010 16:48:40 >

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 514
3.11.2010 18:06:41   
yoko
Ja sam u 26tj. U 20 tjednu mi je doktorica rekla da je vjerovatno curica, još čekam potvrdu.... Meni je sasvim svejedno, prva mi je beba, želim samo da bude zdrava, ali sam se nekako navikla na ideju da je curica...user posted image
Ne znam zašto uopće išta govore ako nisu sigurni?!!

Čula sam za 3 slučaja u zadnjih god dana, curica pa dečko, dečko pa curica...
Čudi me to user posted image
Pitm se kako vide sve ostale organe, i oni su jako mali?!!
Nije valjda da i tu nagađaju????? user posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 515
4.11.2010 8:05:26   
Lilly
Da, naravno da je bolje da nista ne kazu ako nisu 100% sigurni! ... Svi kazu i tako jeste - vazno je da je zivo i zdravo, i naravno da prodje sve u redu, kako do kraja trudnoce, tako i na porodjaju ali.... JA SAM totalno iznenadjena - ne razocarana!!! ... Ipak, kada ti vise puta kazu da je musko, psihicki se pripremis na to da ce biti djecak a da ne govorim za ostalo... I curice su mi drage ali imam osjecaj da i kad je rodim da ce mi nedostajati onaj djecak iz stomakauser posted image

...............(_/....

(odgovor članu yoko)
Neposredna veza do poruke: 516
4.11.2010 10:29:59   
yoko
Potpuno te razumijem.
Kada mi je dr.rekla da je beba u najboljem redu...pa i da je najvjerovatnije curica...ja samo razmišljam o noj, pričam s njom.... Tako da sada imam osjećaj da se nas dvije savršeno poznajemo... Mala mamina i tatina princeza user posted image

Sad da se dr. predomisli, mslim da bi se osjećala kao i ti.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 517
8.11.2010 20:43:21   
entinte
Drage moje,

Ja sam danas bila na kontroli... 18-3 sam trenutno... I danas sam saznala da nosim jednog malog bracu user posted image  :))) sve ide kako treba hvala Bogu :)) želim vam svima ugodnu user posted image      user posted image  pozzzz

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu yoko)
Neposredna veza do poruke: 518
19.11.2010 17:57:55   
Lilly
Evo porodila sam se i tek saznala spol bebeuser posted image . Govorili su mi da je djecak pa onda na kraju u 38sedmici da je djevojcica i to je dr. bio gotovo 100% siguran. Ipak,...rodih ja djecakauser posted image ...Neka mi je ziv i zdrav!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

...............(_/....

(odgovor članu Tralala)
Neposredna veza do poruke: 519
19.11.2010 18:00:05   
Mjeseceva Pratilja
Lilly, neka je djecak ziv i zdrav aBd.
Ja sam saznala spol negdje u 33 sedmici. Djevojcica nam je uvijek okretala svoj sjedez, a i kada se lijepo namjesti onda nekako stavi nogu preko noge..Prava damica! user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 520
19.11.2010 23:31:11   
teacher75
i meni su svi na osnovu fizickog izgleda govorili da je user posted image , jer se nisam bila puno promijenila ni udebljala a na kraju bi user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 521
20.11.2010 0:36:13   
Skvo RR
Svi OT postovi su pobrisani...o gatkama, kalendarima i kinezima,o zivotu kao masovnoj pojavi,  ima se gdje pisati.

LP

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 522
23.11.2010 8:40:55   
Cickolini
Mi smo saznali spol nase curice u 15-oj sedmici trudnoce. Sad uspjesno gazimo 31 sedmicu user posted image

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 523
7.1.2011 18:11:28   
bint
u 18 sedmici smo saznali spol...al ja mislim ad svaka zena predosjeca sta nosiii...bar se kod mene tako ispotavilo a sad sam 39 sed.i na svakom uz su govorili iso 'djecak' pa et vidjecemooo aBd jos malo....al sam cula da kao djvojcice se kriju pa nisu odmah dokotri sigurni dok je djecaka lakse prepoznati...koliko ima u tom istine ne znamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
samo nek su anm zdravi i ziviuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 524
8.1.2011 0:47:06   
ElRa
U 24 sedmici.

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li imate kredit ?
manuela RR

Da li imate kredit i koliko vam mjesečno ide na otplatu istog?

ne nemam kredit (45%)

da i rata 200KM i manje (10%)

da rata od 200 KM (2%)

rata 300 KM (11%)

400 i više... (33%)

Broj svih glasova: 156

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *