|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
8.9.2010 14:15:15   
lavić Simba
evo bio i kod mene i donio koliko sam vam rekla 439user posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 2226
8.9.2010 14:42:23   
anidla
evo ga bio je u Hrasnom, 923 KM user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 2227
8.9.2010 15:00:29   
bebac2
a sad sretan put
IZVORNA PORUKA: anidla
evo ga bio je u Hrasnom, 923 KM user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2228
8.9.2010 15:07:49   
bubamarićka
da li je neko u starom gradu dobiouser posted image

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 2229
8.9.2010 16:26:25   
anidla
IZVORNA PORUKA: bebac2

a sad sretan put
IZVORNA PORUKA: anidla

hvalaaaaa

bila sam se najvise brinula da mi opet nece dati zaostalu naknadu iz juna mjeseca, ali sad je sve ok, evo jos spakujem par stvarcica, kolac u kesu i put pod noge user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 2230
8.9.2010 16:33:21   
Hanady RR
adila sretan putuser posted image
došla je to je najbitnije...
i ja vazadn pratim jel ti došla zaostalauser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2231
8.9.2010 16:36:51   
anidla
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

adila sretan putuser posted image
došla je to je najbitnije...
i ja vazadn pratim jel ti došla zaostalauser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

jos samo da kremu rijesimo user posted image

cujemo se iza Bajrama,uzivaj draga moja sa svojim princezama i muzem user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2232
8.9.2010 19:51:55   
teacher75
meni danas dosla naknada- 439 km iako sam zakljucila porodiljsko sa pocetkom jula. prosli mjesec su mi dali mali dio za par dana u julu sto sam se vodila da sam na porodiljskom. sad mi nije jasno otkud ova saduser posted image jel moguce da sam dobila "13. naknadu" iako sam ranije zakljucila porodiljsko il su se nesto zeznuli? nadam se da necu morati vratiti pare user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2233
8.9.2010 19:57:45   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

meni danas dosla naknada- 439 km iako sam zakljucila porodiljsko sa pocetkom jula. prosli mjesec su mi dali mali dio za par dana u julu sto sam se vodila da sam na porodiljskom. sad mi nije jasno otkud ova saduser posted image jel moguce da sam dobila "13. naknadu" iako sam ranije zakljucila porodiljsko il su se nesto zeznuli? nadam se da necu morati vratiti pare user posted image

teacher koliko tačno mjeseci si bila na porodiljskom...
jel imaš toliko punih mjeseci pirmljene nakande...alp imaš to ti nije 13-ta ona ne iznosi toliko nego 260KM...
te pare ćeš u tom slučaju morati vratiti...
vjerovatno je grešla pri pravljenju spiskova nisu te skinuli iako si prekinula porodiljsko...jesi dobila rješenj o ranije vraćanju na posao.

< Poruku je uredio Hanady RR -- 8.9.2010 19:59:30 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2234
8.9.2010 19:58:48   
škorpija
tičer to ne može biti 13 naknada jer ona iznosi fiksno 260 KM, nego ti se ušuti, pare potroši pa kako bog dauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 2235
8.9.2010 20:07:45   
teacher75

jel imaš toliko punih mjeseci pirmljene nakande...alp imaš to ti nije 13-ta ona ne iznosi toliko nego 260KM...
vjerovatno je grešla pri pravljenju spiskova nisu te skinuli iako si prekinula porodiljsko...jesi dobila rješenj o ranije vraćanju na posao.

e bas ste me razocaraleuser posted image predala sam im sve sto sam im trebala predati i dobila rjesenje o ranijem vracanju na posao. prosli mjesec su mi platili sam oza par dana pocetkom jula i sad odjednom citavauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 2236
16.9.2010 10:49:01   
dubravka01
Drage moje trudnice,

Treba mi pomoc, HITNO!

Porodiljsko odsustvo sam otvorila od 14.09. i kako pripadam Općini Ilidza u DZ samo su mi dali "nalaz i misljenje specijaliste" na kome stoji "otvoriti porodiljsko odsustvo od 14.09.10" sa faksimilom i pecatom od doktora i ZZŽM Kantona Sarajevo.
I jos sam dobila i uputnicu za bolnicu.

Medutim u firmi mi traze doznake koje navodno trebam da vadim svaki mjesec, kad sam za te doznake pitala u DZ receno mi je da se to ne radi tj. ne izdaju te doznake od 2003.god.

U firmu sam uredno predala samo kopirana ova dva dokumenta sto sam gore navela.
Medutim jutros me opet zovu iz firme i kao MORAS dostavit doznake???
Molim vas ako neko ima neko iskustvo ili rjesenje nek napise, inace sjediste firme je u Bugojnu a ja radim u Sarajevu (ne znam ima li to kakve veze)???

Hvala unaprijed

Neposredna veza do poruke: 2237
16.9.2010 11:10:21   
malena_t
To su tvoji u firmi nešto pobrkali. Ja nikakve doznake nisam nosila dok sam bila na porodiljskom, niti se, koliko znam, nose.

U vezi ovih dokumenata koje si predala u firmu....Kad dobiješ nalaz i mišljenje od ginekologa koji ti je vodio trudnoću o otvaranju porodiljskog, odeš svom ljekaru kod koga inače ideš kad si bolesna i on ti otvara porodiljsko bolovanje i daje dokumentaciju za firmu.

< Poruku je uredio malena_t -- 16.9.2010 11:11:50 >

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 2238
16.9.2010 11:14:38   
malena_t
Mislim da će ti Hanady RR najbolje znati odgovoriti na ovo pitanje, pa možda da joj pošalješ ppuser posted image

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 2239
16.9.2010 11:15:32   
vjestica
ginekolog u DZ ti otvara porodiljsko bolovanje i nema nikakvih doznaka kao kad otvaraš obično bolovanje u porodičnoj ambulanti
rpije je bilo da se svaki mjesec donosi , a sad ti otvori ginekolog i to važi za cijelu godinu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 2240
16.9.2010 11:26:09   
malena_t
A ipak je ginekolog. Dubravka izvini onda za dezinformaciju, vještica je friškija mama, ja sam izgleda već i to zaboravila.

Ali možda ima razlike od kantona do kantona ....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2241
16.9.2010 13:02:32   
delfin
dubravka01, kad predaš za porodiljsku naknadu, oni će također poslati tvojoj firmi, jer su mene iz moje firme zvali d avid eod kad sam na porodiljskom, jer im još ništ anije stiglo od opštine, ja svojoj firmi nisma ništ aposebno dostavljala.

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 2242
16.9.2010 20:10:14   
dubravka01
Hvala vam drage moje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 2243
16.9.2010 21:32:11   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dubravka01

Drage moje trudnice,

Treba mi pomoc, HITNO!

Porodiljsko odsustvo sam otvorila od 14.09. i kako pripadam Općini Ilidza u DZ samo su mi dali "nalaz i misljenje specijaliste" na kome stoji "otvoriti porodiljsko odsustvo od 14.09.10" sa faksimilom i pecatom od doktora i ZZŽM Kantona Sarajevo.
I jos sam dobila i uputnicu za bolnicu.

Medutim u firmi mi traze doznake koje navodno trebam da vadim svaki mjesec, kad sam za te doznake pitala u DZ receno mi je da se to ne radi tj. ne izdaju te doznake od 2003.god.

U firmu sam uredno predala samo kopirana ova dva dokumenta sto sam gore navela.
Medutim jutros me opet zovu iz firme i kao MORAS dostavit doznake???
Molim vas ako neko ima neko iskustvo ili rjesenje nek napise, inace sjediste firme je u Bugojnu a ja radim u Sarajevu (ne znam ima li to kakve veze)???

Hvala unaprijed

draga moja...
moguće je da sve zavidi od toga što je sjedište tvoje forrme u SBKanotonu.
naime zakon o zdravstvenom osiguranju je na nivou kantova i vrlo lako je moguće da se kod njih mjesečne doznake još uvijek dostavljaju....
E sad pošto ćeš ti naknadu ostvarivati po mjestu stanovanja na Ilidži nema potrebe da išta nosiš prema opštini  tj. te mjesečne doznake...
A firma će dobiti kopiju rjšenja o stupanju na porodiljsko odustvo i time pravdadti tvoje odustvo i ne isplaćivanje plaće kroz dokumenatciju.
ja tebi sugerišem da nazoveš firmu i pitaš ih po kom zakonu to zahjetvaju od tebe...
a kada ti kažu po kantonalnom ti njima fino kaži da su oni prijave za Pio izvršili na federalnom nivou i da je tvoje mjesto rada u drugom kantonu te da ti osim rješenja iz opštine i kopije dokumenat o stupanju na porodiljsko bolovanje njima ništa više dostaviti nemožeš po vladajućim porpisima u kantonu sarajevo.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2244
16.9.2010 21:55:21   
dubravka01
Hanady draga,

Hvala ti do neba na ovako iscrpnom objasnjenju user posted image

Neposredna veza do poruke: 2245
16.9.2010 21:59:35   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dubravka01

Hanady draga,

Hvala ti do neba na ovako iscrpnom objasnjenju user posted image

nema na čemu milauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2246
16.9.2010 22:10:42   
shejla
ne kontam kakve su uopce doznake za porodiljsko???? Jesi li ti na trudnickom ili porodiljskom????

zar postoje i takve administrativne gluposti???

< Poruku je uredio shejla -- 16.9.2010 22:14:12 >

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 2247
16.9.2010 22:15:08   
Hanady RR
šejla
i kod nas u kantonu je do 2003 godine svakla porodilja bila dužna donositi doznake dokaz u opštinu da je još uvijek na dopustuuser posted image

tako su štititli sistem da recimo osoba se ne vrati u firmu a u isto vrijeme prima i platu i naknadu....

ja se čak sjećam da kada sam 2006 godine otvarala porodiljski dopust meni su dali obrazac u opštini gdje je ispod pisalo obavezno svaki mjesec ili svako 2 donositi doznake...ostao im stari formular iu perioda do 2003.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 2248
16.9.2010 22:29:33   
shejla

šejla
i kod nas u kantonu je do 2003 godine svakla porodilja bila dužna donositi doznake dokaz u opštinu da je još uvijek na dopustuuser posted image

tako su štititli sistem da recimo osoba se ne vrati u firmu a u isto vrijeme prima i platu i naknadu....

ja se čak sjećam da kada sam 2006 godine otvarala porodiljski dopust meni su dali obrazac u opštini gdje je ispod pisalo obavezno svaki mjesec ili svako 2 donositi doznake...ostao im stari formular iu perioda do 2003.

boze sacuvaj!!! nevjerovatno... user posted image  Samo mi je to falilo da se zaje*** svaki mjesec...

hvala tebi na objasnjenju user posted image  Kisses

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 2249
21.9.2010 13:13:35   
aya

Hanady,

kada od prilike stigne da 13-ta naknada? Koliko vremena nakon zakljucenja porodiljskog, da znam da li da presrecem postara ili ne user posted image

veliki pozdrav,

Aya

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

Neposredna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

analni sex
anuska08

Jeste li probali analni sex?

jesam, sviđa mi se (32%)

jesam i nije mi se svidio (20%)

nisam (49%)

Broj svih glasova: 241

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *