Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
IZVORNA PORUKA: anidla evo ga bio je u Hrasnom, 923 KM
hvalaaaaa
bila sam se najvise brinula da mi opet nece dati zaostalu naknadu iz juna mjeseca, ali sad je sve ok, evo jos spakujem par stvarcica, kolac u kesu i put pod noge
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
meni danas dosla naknada- 439 km iako sam zakljucila porodiljsko sa pocetkom jula. prosli mjesec su mi dali mali dio za par dana u julu sto sam se vodila da sam na porodiljskom. sad mi nije jasno otkud ova sad jel moguce da sam dobila "13. naknadu" iako sam ranije zakljucila porodiljsko il su se nesto zeznuli? nadam se da necu morati vratiti pare
meni danas dosla naknada- 439 km iako sam zakljucila porodiljsko sa pocetkom jula. prosli mjesec su mi dali mali dio za par dana u julu sto sam se vodila da sam na porodiljskom. sad mi nije jasno otkud ova sad jel moguce da sam dobila "13. naknadu" iako sam ranije zakljucila porodiljsko il su se nesto zeznuli? nadam se da necu morati vratiti pare
teacher koliko tačno mjeseci si bila na porodiljskom... jel imaš toliko punih mjeseci pirmljene nakande...alp imaš to ti nije 13-ta ona ne iznosi toliko nego 260KM... te pare ćeš u tom slučaju morati vratiti... vjerovatno je grešla pri pravljenju spiskova nisu te skinuli iako si prekinula porodiljsko...jesi dobila rješenj o ranije vraćanju na posao.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 8.9.2010 19:59:30 >
teacher koliko tačno mjeseci si bila na porodiljskom... jel imaš toliko punih mjeseci pirmljene nakande...alp imaš to ti nije 13-ta ona ne iznosi toliko nego 260KM... te pare ćeš u tom slučaju morati vratiti... vjerovatno je grešla pri pravljenju spiskova nisu te skinuli iako si prekinula porodiljsko...jesi dobila rješenj o ranije vraćanju na posao.
e bas ste me razocarale predala sam im sve sto sam im trebala predati i dobila rjesenje o ranijem vracanju na posao. prosli mjesec su mi platili sam oza par dana pocetkom jula i sad odjednom citava
Porodiljsko odsustvo sam otvorila od 14.09. i kako pripadam Općini Ilidza u DZ samo su mi dali "nalaz i misljenje specijaliste" na kome stoji "otvoriti porodiljsko odsustvo od 14.09.10" sa faksimilom i pecatom od doktora i ZZŽM Kantona Sarajevo. I jos sam dobila i uputnicu za bolnicu.
Medutim u firmi mi traze doznake koje navodno trebam da vadim svaki mjesec, kad sam za te doznake pitala u DZ receno mi je da se to ne radi tj. ne izdaju te doznake od 2003.god.
U firmu sam uredno predala samo kopirana ova dva dokumenta sto sam gore navela. Medutim jutros me opet zovu iz firme i kao MORAS dostavit doznake??? Molim vas ako neko ima neko iskustvo ili rjesenje nek napise, inace sjediste firme je u Bugojnu a ja radim u Sarajevu (ne znam ima li to kakve veze)???
To su tvoji u firmi nešto pobrkali. Ja nikakve doznake nisam nosila dok sam bila na porodiljskom, niti se, koliko znam, nose.
U vezi ovih dokumenata koje si predala u firmu....Kad dobiješ nalaz i mišljenje od ginekologa koji ti je vodio trudnoću o otvaranju porodiljskog, odeš svom ljekaru kod koga inače ideš kad si bolesna i on ti otvara porodiljsko bolovanje i daje dokumentaciju za firmu.
< Poruku je uredio malena_t -- 16.9.2010 11:11:50 >
ginekolog u DZ ti otvara porodiljsko bolovanje i nema nikakvih doznaka kao kad otvaraš obično bolovanje u porodičnoj ambulanti rpije je bilo da se svaki mjesec donosi , a sad ti otvori ginekolog i to važi za cijelu godinu
dubravka01, kad predaš za porodiljsku naknadu, oni će također poslati tvojoj firmi, jer su mene iz moje firme zvali d avid eod kad sam na porodiljskom, jer im još ništ anije stiglo od opštine, ja svojoj firmi nisma ništ aposebno dostavljala.
Porodiljsko odsustvo sam otvorila od 14.09. i kako pripadam Općini Ilidza u DZ samo su mi dali "nalaz i misljenje specijaliste" na kome stoji "otvoriti porodiljsko odsustvo od 14.09.10" sa faksimilom i pecatom od doktora i ZZŽM Kantona Sarajevo. I jos sam dobila i uputnicu za bolnicu.
Medutim u firmi mi traze doznake koje navodno trebam da vadim svaki mjesec, kad sam za te doznake pitala u DZ receno mi je da se to ne radi tj. ne izdaju te doznake od 2003.god.
U firmu sam uredno predala samo kopirana ova dva dokumenta sto sam gore navela. Medutim jutros me opet zovu iz firme i kao MORAS dostavit doznake??? Molim vas ako neko ima neko iskustvo ili rjesenje nek napise, inace sjediste firme je u Bugojnu a ja radim u Sarajevu (ne znam ima li to kakve veze)???
Hvala unaprijed
draga moja... moguće je da sve zavidi od toga što je sjedište tvoje forrme u SBKanotonu. naime zakon o zdravstvenom osiguranju je na nivou kantova i vrlo lako je moguće da se kod njih mjesečne doznake još uvijek dostavljaju.... E sad pošto ćeš ti naknadu ostvarivati po mjestu stanovanja na Ilidži nema potrebe da išta nosiš prema opštini tj. te mjesečne doznake... A firma će dobiti kopiju rjšenja o stupanju na porodiljsko odustvo i time pravdadti tvoje odustvo i ne isplaćivanje plaće kroz dokumenatciju. ja tebi sugerišem da nazoveš firmu i pitaš ih po kom zakonu to zahjetvaju od tebe... a kada ti kažu po kantonalnom ti njima fino kaži da su oni prijave za Pio izvršili na federalnom nivou i da je tvoje mjesto rada u drugom kantonu te da ti osim rješenja iz opštine i kopije dokumenat o stupanju na porodiljsko bolovanje njima ništa više dostaviti nemožeš po vladajućim porpisima u kantonu sarajevo.
tako su štititli sistem da recimo osoba se ne vrati u firmu a u isto vrijeme prima i platu i naknadu....
ja se čak sjećam da kada sam 2006 godine otvarala porodiljski dopust meni su dali obrazac u opštini gdje je ispod pisalo obavezno svaki mjesec ili svako 2 donositi doznake...ostao im stari formular iu perioda do 2003.
ja se čak sjećam da kada sam 2006 godine otvarala porodiljski dopust meni su dali obrazac u opštini gdje je ispod pisalo obavezno svaki mjesec ili svako 2 donositi doznake...ostao im stari formular iu perioda do 2003.
boze sacuvaj!!! nevjerovatno... Samo mi je to falilo da se zaje*** svaki mjesec...
hvala tebi na objasnjenju Kisses
Hanady,
kada od prilike stigne da 13-ta naknada? Koliko vremena nakon zakljucenja porodiljskog, da znam da li da presrecem postara ili ne
veliki pozdrav,
Aya