Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja i MM se dogovorili da nam ne bude prevelika razlika idemo na drugo dijete to je bilo u februaru aBd ocekujemo u novembru Esmi ce biti 3,5 godine pa valjda ce klapati. Ja bi i jos manju razliku ali posto sam rodila na CR nismo htjeli ni pokusati prije.
a tiki ti nisi ništa dobivala od plate tokom porodiljskog? pri tom ne mislim na porodiljsku naknadu
nisam ni marke, zato sam se i vratila ranije na posao zezala sam se nekidan sa kolegicama da ce biti baby bum u kolektivu kad usvoje taj zakon, svi se bas zbog toga jos ne usudjuju na drugo dijete, a znas kako je u skolama- 90% uposlenika su zene...
Ja imam kćerkicu od 3,5god imam super posao i radim kod privatnika,tako da nikad ne znam hoću li se vratiti poslije porodiljkog iako oni kažu da neće biti frke mene panika hvata od same pomisli da ostanem bez posla. Rado bih još jednu bebaru
najbolje za zenu je 3 g razlike izmedju djece ... e sad kolko ce se kasnije djeca druziti to je diksutabilno...obicno svako ima svoju raju... MM i ja smo oduvjek zeljeli samo jedno djete... ali sam ga neki dan dok smo setali i gledali "roditeljski zaljubljeno" Asju, pitala moze li zamisliti kako bi nam izgledalo drugo djete... ko zna, da sam mladja mozda bih i poklekla...
Veeseelaa, Pa tu si mozda i u pravu....Ali nisi se bas najbolje izrazila...Jer po tome bi znacilo da je minimum 50 posto mama na ovom forumu "uskraceno za majcinsku ljubav" a da ne govorim o onima koje imaju vise od jednog sina Pa me znajuci to iznenadila tvoja zelja da Ajši rodis brata.
opet me nisi shvatila, ja sam ispunila tu želju i rodila kćerku, a ako se odlučim na drugo dijete voljela bi da bude sin Ne mislim da su uskraćene za majčinsku ljubav žene koje imaju samo sinove ali definitivno su uskraćene za nježnost, požrtvovavanje i brigu koju bi im kćerka dala u znatno višem obimu E sad ima izuzetaka, negdje su sinovi ko curice Nisam htjela nikog uvrijediti al mislim da će se većina složiti samnom i same smo žene i dobro znamo kako smo brižne prema svojim majkama, pa na svakoj temi majku smo spomenule stotinu puta dok to sinovi rijeđe čine, zar ne?
Veeselaa, ništa ja ne zaključujem samo me malo čude tvoji često kontradiktorni postovi...Na onoj drugoj temi bila si prilično oštra prema zenama koje zele djecake ili su sretne sto ih imaju da sada zaista iznenađuje tvoja zelja da rodis jednog... U svakom slucaju, samo da znas u nekim stavrima nisi u pravu - ja nisam uskracena ni za njeznost ni za majcinsku ljubav vec sam presretna sto prema mom subjektivnom misljenju imam najljepse i najdraze dijete na svijetu I ponavljam ti ja nista ne zakljucujem samo me i dalje cudi tvoja zelja da, nakon svega sto si napisala imas djecaka...Na kraju, zelim ti akbg. sretnu i zdravu trudnocu a da li ce biti ili to je i sama znas najmanje bitno
Veeseelaa, Pa tu si mozda i u pravu....Ali nisi se bas najbolje izrazila...Jer po tome bi znacilo da je minimum 50 posto mama na ovom forumu "uskraceno za majcinsku ljubav" a da ne govorim o onima koje imaju vise od jednog sina Pa me znajuci to iznenadila tvoja zelja da Ajši rodis brata.
opet me nisi shvatila, ja sam ispunila tu želju i rodila kćerku, a ako se odlučim na drugo dijete voljela bi da bude sin Ne mislim da su uskraćene za majčinsku ljubav žene koje imaju samo sinove ali definitivno su uskraćene za nježnost, požrtvovavanje i brigu koju bi im kćerka dala u znatno višem obimu E sad ima izuzetaka, negdje su sinovi ko curice Nisam htjela nikog uvrijediti al mislim da će se većina složiti samnom i same smo žene i dobro znamo kako smo brižne prema svojim majkama, pa na svakoj temi majku smo spomenule stotinu puta dok to sinovi rijeđe čine, zar ne?
Veeselaa, ništa ja ne zaključujem samo me malo čude tvoji često kontradiktorni postovi...Na onoj drugoj temi bila si prilično oštra prema zenama koje zele djecake ili su sretne sto ih imaju da sada zaista iznenađuje tvoja zelja da rodis jednog... U svakom slucaju, samo da znas u nekim stavrima nisi u pravu - ja nisam uskracena ni za njeznost ni za majcinsku ljubav vec sam presretna sto prema mom subjektivnom misljenju imam najljepse i najdraze dijete na svijetu I ponavljam ti ja nista ne zakljucujem samo me i dalje cudi tvoja zelja da, nakon svega sto si napisala imas djecaka...Na kraju, zelim ti akbg. sretnu i zdravu trudnocu a da li ce biti ili to je i sama znas najmanje bitno
meni je veeseela potpuno jasna, nista mi tu nije kontradiktorno. i sama sam prizeljkivala da imam curicu jer smatram da su kcerke puno privrzenije i pozrtvovanije od sinova (cast izuzecima). sada kad imam jednu , voljela bih i jednog , al ne bi mi smetalo ni da opet bude , bitno da imam vec jednu
uh tobe jarabi, ja sam samo rekla da sam sretna jer imam djevojčicu, bila bi u behutu da je nemam.... da sam rodila dječaka panika bi me hvatala dal će sljedeće biti ponovo muško, sad kad imam curicu opuštena sam maximalno, ja imam divnog brata i dečki su mi super al prvo djevojčica nek bude hvala na željama al ja ne radim na tome Znam da nisi uskraćena za nježnost, pa djeca su sva ista, al kad porastu vrlo se razlikuju (u većini) dječaci i djevojčice, djevojčice su puno puno privrženije i brižnije za svoje roditelje, pa oduvijek se to zna
meni je veeseela potpuno jasna, nista mi tu nije kontradiktorno. i sama sam prizeljkivala da imam curicu jer smatram da su kcerke puno privrzenije i pozrtvovanije od sinova (cas_t izuzecima). sada kad imam jednu , voljela bih i jednog , al ne bi mi smetalo ni da opet bude , bitno da imam vec jednu
e baš tako, jednom smo pričale na nekoj temi o ovome, i ti mene andstend baš al možda bi i ja reagirala slično kao aazra da imam dječaka, ljudi se nadju uvrijedjeni, mada nije mi namjera, svak nek rodi sebi po želji, ja sebi rodila, ljubi je majka al realnost je da su zenska djeca privrzenija roditeljima u vecini slucajeva e sad svega ima.... o tome sam govorila
< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.9.2010 9:58:36 >
Ha, ha vi odoste daleko..Pa ni ja ne znam kakav će moj sin biti u dvadeset_oj , trideset_oj kad se osamostali...Ja vidim i po mm da smo mi zene puno privrzenije..Ali i ne razmisljam o tome zelim od njega izgraditi ličnost kako treba a sad u ovom periodu dok je još mali uživam maksimalno...Iskreno ne mislim ni da ste vi nešto sretnije što imate , ustvari svaka je mama najsretnija jer misli da ima najbolje dijete na svijetu pa bilo ono ili ..
Meni iskreno kada bih se odlucila da opet budem trudna sasvim bi mi bilo svejedno kao sto je bilo i prvi put....
A da se vratim na temu "razlike" vidim da ima mama ciji muz ne zeli drugo pa mislim da je to ok, ja svog ne bi "fatala na foru" ako on to ne zeli..Za tako nesto je ipak potrebno dvoje i ne bih zeljela biti trudna a da znam da to nije bila zajednicka zelja.
sto se tice ovoga da muzevi ne zele drugo dijete, mislim da je vise u pitanju panika i strah nego da stvarno ne zele, kao sto je slucaj i kod nekih zena. prije nego sto sam ja zadtrudnjela, mm je govorio da nam dijete ni ne treba, jer je to velika odgovornost, obaveza, pa kad sam ostala trudna i puno povracala bilo mu je zao sto mene takvu vidi i znao je reci: "kud smo ikako ganjali dijete" i slicne stvari, a sada niko sretniji od njega i u zadnje vrijeme cesce od mene spomene drugo dijete
nemoj da se ljutiš, ja se ne bi ljutila da ti kažeš da ti je želja da imaš dječaka, pa svak ima svoje želje Bože moj, nismo svi isti, ima žena koje ne vole curice, one bi samo dječake i imaju svoje razloge i to mi je ok, sve dok ih meni neko ne nameće kao obavezu i način življenja
e ticerko bas mi je zao za zakon mislim ne moras odmah drugo dijete ali builo bi lijepo da je zakon za sve nivoe obrazovanja
veeseelaa ja en radim u drzavnim institucijama, zezala sam se za zakon ako ostane ovakvo stanje kod mene u firmi nema plate garant za vrijeme porodiljskog pa prema tome kad budemo spremni idemooooo