Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pa tako dode.ja sama s njima kod kuce i stvarno nemogu svaku sekundu pazit.a ona jadnica gori od temp a samo njega zove i kako da ja njoj zabranim da ga dira
steznik neće ništa pomoći, možda malo na početku da pridržava i ne treba ga predugo nositi, jer on samo imobiliše trbušne mišiće problem je što se trbušni mišići rastegnu tokom trudnoće i oslabe i treba ih ojačati, a to se može postići samo vježbama ja ga nisam nosila, čekam da me prestane trtica boliti da počnem raditi vježbe
Zoe znam da ne popravi Al to je samo privremena kamuflaza Dok se ja odlucim za malo vjezbe, moram od sveki da donesem traku za trcati, mozda to sta popravi Bebacha nemoj se sikirati draga,proce to, Pa nemozes djete izolovat a Alen je Mali on sve brzo prima,nisi tu ti Kriva
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
nisam pojasnila, imobiliše mišiće, a ne vrati ih u prvobitni položaj i prvobitnu snagu, a imobilizacija samo još više oslabi mišiće,tako da steznik više može štetiti nego koristiti kad se dugo nosi ja mu iskreno ne viidm svrhu, osim estetike i malo na početku da ti pridrži stomak, da me landara (ja sam se tako osjećala da mi landara, dok nije spao stomak)
ma da budem iskrena, čekam da se nakanim da radim vježbe fakat moram, mislim ja stanem u sve svoje tole i suknje, i nikad nisam imala ravan stomak, ali moram ojačati trbušne mišiće, radi njihove funkcije (osjetim da su preslabi) i radi trbušnih organa
Ma skontala Sam ja tebe vjestice,nego nekako mi neugodno izici van a da mi stomak trci ispred mene Al ja Ga nosim samo kad podjemo nekud a Po kuci je u slobodnom stanju ,mada se dosta povukao Al bas StO mazes treba to vjezbom dotjerati,a posto idu hladniji dani nevjerujem da Cu trcat vani zato Cu na traki Al Imam i stepenica u kuci a dok prodje ovih 40dana ima i malo keksa Pa popeglat ce se polako
Nego jedno pitanje jel uredu da djete poslije jela malo povrati kao usirito,malo i ne svaki put i danas mi djete pocelo da guguce,sve Ga cujem kako oce da mi nesto kaze. Danas je Bio Miran u voznji,igrao se rucicama,guguce i nakraju zaspao
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
E konacno i ja da se javim! Cijeli dan radim,cistim,perem,ma sve me boli,a hocu da sve bude tip top za Bajram! Ostalo mi je jos samo 1 sprat da uradim(od moguca 2) a to cu sutra aBd,jos je i mm nesto nervozan,cijeli dan se uspjesno izbjegavamo Bebacha,ne znam mila vise stvarno sta da ti kazem,samo zelim da ti djecica sto prije ozdrave! a doktor je Nemam snage vise da kucam,ukocih se na ovoj stolici
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Evo i nas..Prva vakcina prosla dosta dobro. Malo je zaplakala ali cim sam je uzela, prestala je. Sada imamo drugi problem..Ako je problem..Ona ne spava. Sinoc se je budila svakih sat vremena, ruckila po 2-3 min i razgledala okolo..Danas oko 15 h sam je okupala jer tada najljepse zaspi no nista..Sita, suha i nec da lezi..Vec da se malo ispravi..Nece muzu..Samo meni. Nadam se da je ovo bilo samo na jedan dan /noc i da ce veceras biti bolje..
Bebacha, jesi li probala masazu maslinovim uljem..dlanovi i tabani..Pokusaj.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
da vas nakratko samo pozdravim,pauza od ucenja danas je meni i mm 2.godisnjica braka,mogu rec da su mi ove dvije godine bile predivne nadam se da ce tako biti i dalje Nikola spava,zadnjih par noci je bio los nadam se da ce veceras biti bolje, jer kad se ne naspavam ne mogu funkcionirat. bebacha želim da ti djecica sto prije ozdrave svim bebicama i mama velki pozdrav
Danas sam dobila od mm Orbitrek spravu za vjezbanje To je bila moja zelja kad me pitao sta cu da mi kupi kad se porodim,i obecano ispunjeno. Sad jos samo da pocnem vjezbati uhhh
pusa ženice,vidim da je neko pitao ako majka pije Prenatal netreba D3. I jas sam par dana nosila steznjak ma samo me žulja mislim da je to samo kamuflaža. A vježbe ne pomažu sve do jedem 3 parčeta torte dnevno, ŠTA ću kad volim slatko??Ma da se nebi lagali i nerade mi se... Ej da vas pitam jeli neko od vas uplaćuje životno osiguranje za bebu ja nešto kontam koje da uzmem? puse
Evo i nas ..pozdrav za mame i malu raju Joj narode da nam vidite odjela za Bajram ja sam odusevljena,mogla sam ga pojesti kako je sladak u njemu..uh jedva cekam da mu ga obucem Marijana sretna godisnjica braka..sve najbolje od Leena..pa gdje ste vi..sta radi malena princeza slatka.ljubi je od nas Idacha gdje ste vas dvoje..falis u mahalanju..pussa i Mona..super za vakcinu a za ne-spavanje ne znam sta bi ti rekla evo i moj djecak je jos budan,igra se ima li kakvih slika da vidimo ljepoticu Aishu..poljupci i vama... Samedi..i ja jos nosim trudnicke hlace i bas me briga spast ce kile ima vremena aBd..pozz... Bebacha kakva je situacija..kako je Ajlica.. Aida No sikiriki.. Ostale pozz i
Mona bas mi je drago da je boca dobro prosla,i mi smo danas isli no medjutim vakcina trenutno nemaju pa da dodjemo za 7 dana. Sto se tice tog hranjenja meni je danas doktorica zadala novi rezim hranjenja.Ja sam isto svaki sat dojila po danu ,medjutim ona kaze da to nije uredu jer beba nemoze ogladniti za sat vremena i da joj u tom slucaju dojka sluzi kao utjeha a to nije hranjenje.Treba intenzivno da doji 20 min na svakih 2.5 sata i da je budim obavezno.Kad zaspi na dojci da je razbudjujem da jede a to je bas tesko jer tako useceri poslije 5 min sisanja. Znas da sam pisala da spava cijelu noc,danas mi je receno da je smijem pustiti max 4 sata nocu sad moram buditi djete.Al bolje i to jer bolje ce napredovati. Ja sam se drzala toga da bebu hranim na njen zahtjev i da na svaki plac prvo ponudim dojenje,al eto ispade da to nije ok,jer nestigne svariti ni prvi podoj nakon sat ide novi i onda samo bljucne pa ko da nije ni jela.Tako mi je danas rekla pedijatrica. Mi cemo sada strikno po ovom rezimu pa za 7 dana da vidimo napredak.
da vas nakratko samo pozdravim,pauza od ucenja danas je meni i mm 2.godisnjica braka,mogu rec da su mi ove dvije godine bile predivne nadam se da ce tako biti i dalje Nikola spava,zadnjih par noci je bio los nadam se da ce veceras biti bolje, jer kad se ne naspavam ne mogu funkcionirat. bebacha želim da ti djecica sto prije ozdrave svim bebicama i mama velki pozdrav
Iskrene cestitke u povodu godisnjice braka. Zelim ti da do kraja zivota budes tako sretna sa svojom porodicom.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Danas sam dobila od mm Orbitrek spravu za vjezbanje To je bila moja zelja kad me pitao sta cu da mi kupi kad se porodim,i obecano ispunjeno. Sad jos samo da pocnem vjezbati uhhh
Najtezi dio posla tebi ostavio. Bas je neki.. Prioni na posao i javi nam rezultate. Cini mi se da je ovdje na RR bilo kao neko takmicenje timova za skidanje kg-a..Pa pogledaj malo i prikljuci se..I naravno zasjeni ih svojim uspjehom.
pusa ženice,vidim da je neko pitao ako majka pije Prenatal netreba D3. I jas sam par dana nosila steznjak ma samo me žulja mislim da je to samo kamuflaža. A vježbe ne pomažu sve do jedem 3 parčeta torte dnevno, ŠTA ću kad volim slatko??Ma da se nebi lagali i nerade mi se... Ej da vas pitam jeli neko od vas uplaćuje životno osiguranje za bebu ja nešto kontam koje da uzmem? puse
Mi uplacujemo..Samo ne znam kako ti mogu pomoci jer ne zivim u Bosni.. Ja pijem samo zeljezo jer sam dosta krvi izgubila tijekom poroda i to je to..I antibiotike..No prestala sam. Danas mi je doktorica dala vitamin E u vidu jedne tabletice.. Imam i ja steznjak ali nekako sama sebi izgledam trapavo. Ne osjecam se prijatno pa ga i ne nosim. Obucem malo siru tuniku pa se vjesto sakrijem. Kada bebica malo poraste, imat ces dovoljno vakta i vidjet ces kako kg sami lete, a da se nisi pozahmetila. Meni je ostao stomak..No cudno mi je sto tek sad vidim linije skoro pa modro crvene boje na nogama a nisam ih imala u trudnoci. Mogu li se one kako izbrisati?
Mona bas mi je drago da je boca dobro prosla,i mi smo danas isli no medjutim vakcina trenutno nemaju pa da dodjemo za 7 dana. Sto se tice tog hranjenja meni je danas doktorica zadala novi rezim hranjenja.Ja sam isto svaki sat dojila po danu ,medjutim ona kaze da to nije uredu jer beba nemoze ogladniti za sat vremena i da joj u tom slucaju dojka sluzi kao utjeha a to nije hranjenje.Treba intenzivno da doji 20 min na svakih 2.5 sata i da je budim obavezno.Kad zaspi na dojci da je razbudjujem da jede a to je bas tesko jer tako useceri poslije 5 min sisanja. Znas da sam pisala da spava cijelu noc,danas mi je receno da je smijem pustiti max 4 sata nocu sad moram buditi djete.Al bolje i to jer bolje ce napredovati. Ja sam se drzala toga da bebu hranim na njen zahtjev i da na svaki plac prvo ponudim dojenje,al eto ispade da to nije ok,jer nestigne svariti ni prvi podoj nakon sat ide novi i onda samo bljucne pa ko da nije ni jela.Tako mi je danas rekla pedijatrica. Mi cemo sada strikno po ovom rezimu pa za 7 dana da vidimo napredak.
Znam da me odlicno razumijes kada ti kazem da ju je tesko probuditi jer ona bas useceri kao sto kazes..I kada je probudim, nije to to..Ona nesto malo rucki i natrag u carstvo snova..Evo danas je nakon kupanja kao pocela da spava. Zaspala je prije sat i pol i jos se ne budi. Raduje me. Nadam se da cu i ja veceras vidjeti makar mrven sna. Ja ne nudim na svaki plac dojenje. Uzmem je, malo milujem, pricam joj..A onda ona nekako sama pokaze da hoce ruckiti. Cak sam i upratila dva razlicita nacina plakanja: plakanje kad je gladna (jako place, i dosta glasno) i plakanje kad hoce da se mazi, trazi utjehu (dosta tise ali place..I ako ne dodem na vakat, ona pojaca). I ja sebi, odnosno nama, priustiti taj rezim ali cu joj jos veceras dopustiti da igra po svome. Vidjet cemo kako to izgleda. Sretno da bude, Bedelindja. Nadam se da je lijepa Mona do sada fino napredovala.
Melly, slike ako ne veceras, onda sutra ako Bog da.