|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
20.8.2010 10:53:39   
Nedi
sarayka ovih dana si mi često na um pala i šaljem ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 476
20.8.2010 14:39:09   
blaze
IZVORNA PORUKA: sarayka

Evo mene, nisam se javljala godinama user posted image

Citam postove blaze i sve je tako drugacije kad nemate djecu, naime svakom je svoje muka najteza i ti si voljela da imas dijete ali vjeruj lakse ti je...user posted image
Mi smo prosli 3 sastanka za rastavu od kojih je doticni dosao samo na 1., a ostale mimo termina jer nije mogao od posla user posted image
Sve su to faze...da budem iskrena cesto se uhvatim da mislim o tome da li mi fali ON??
I vecinom je odgovor isti, puno je daljine izmedju nas ova 3,5 mj pa nisam luda kad pomislim na njega ali mi fali on kao dio nase porodice, fali mi da se igra s Lamijom dok sam tu...To mi cesto nedostaje.
Kontakti su nam minimalni i samo vezani za dijete.
Godisnji vecinom provodi u svom rodnom mjestu gdje kako cujem krije da nismo skupa , valjda ga stid user posted image
Ujedno derneči sa nekim bivsim rospijama al ne zamjeram ja to musko je to, nemaju oni ni mozga za pametnije stvari.
Jedne prilike mi je rekao da "se koprca dok je ljeto" (u smislu živi) a "samo on zna kako ce mu biti kad se zimi osami u stanu"user posted image
I hajd ti reci da je on normalan?? user posted image
Puko covjek skroz, nije svjestan sta ga ceka. Žene se brzo pomire sa problemima lakse nastave oni samo odlazu agoniju.
Helem, nas predmet za rastavu ide dalje a tako i mi u novim zivotima dan za dan.
Samo Bog zna sta ce biti, i sta nas čekam.
Pozz svima user posted image user posted image

vidi sarayka,
ova ''''nasa'''' dvojica kao da su jednojajcani blizanci...isto ponasanje.da li je ovo kriza srednjih godina ja ne znam?zaista mi se cini da ovi muskarci nisu normalni. najteze mi pada ovih dana kada vidim neke druge, rahatnije zene po mnogim pitanjima, kako klize kroz zivot poput jedrilica, a mi k''o ledolomci...a sta nam fali?sudeci po ovim postovima, prepametne smo, lijepe, vrijedne, humane...ako cemo po toj logici - sve mi se cini da bi bilo bolje da nemamo mozga i ovih ''''testisa''''sto su nam izrasli pod pritiskom situacija u kojima smo se nasle uz pomoc ovih ''''neodlucnih'''' muskaraca.
kaze ''''mozda sam neodlucan, a mozda i nisam''''.uhhhhh sto me zbobi ljuta kad na to pomislim.
drz se sarayko. zna on da su tvoja veca od njegovih u tome je i problem.
pusa

< Poruku je uredio blaze -- 20.8.2010 14:49:57 >

"Za potpuno osvješćenje je neophodan bol." - Jung

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 477
23.8.2010 17:53:24   
D_K
IZVORNA PORUKA: sarayka

Vjeruj mi ta dernečenja mi nisu na kraj pameti, još sa takvim ženama vjeruj da je to njegova bruka jer da moze kako bolju nasao bi user posted image
Ja takodjer to shvatam kao bijeg od realnosti i vjeruj mi da ce ga to stici kad tad, nisam vidovita ali sam svjesna da ce doci dan kad se shvatit da ovakav zivot koji sad vodi nije vrijedan porodice koju je imao.
Sto bi rekli doce maca na vratanca user posted image
Nije to nikakva zloba ako me shvatas ali zivim za taj dan kad ce se ispostavit da sam bila u pravu. On zeli da bude ono sto u dusi nije, zaista je porodican tip al se u pravom smislu rijeci koprca i meni to godi jer ja sam se sa ovakvim zivotom pomirila i izborila sama sa sobom, a njemu tek predstoji...

e ovo je vazno.. hajde sto cete vas dvoje patiti ali pita li se on kako ce njegovo ponasanje uticati na vase dijete? kako ce ona odrastati i zasto da odrasta sa traumama koje za dijete nosi razvod? pita li njega neko za ovo?

Onaj pogled :))))

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 478
23.8.2010 18:51:09   
Ella_H
Poz drage zene...Vi ste zmajevi sta sve zensko moze da prodje u zivotu...
Nebrinite nista jer sve biva s Bozijom odredbom, ako ste odlucile zatvoriti
vrata ponizenju, blamiranju, i laznim pricama odlicno ako jos niste sigurne
dobro razgledajte situaciju pogotovo kad su djeca u pitanju, a to sto se prica
to je hir nema veze ovo ono pa koliko tih hirova mi to trebamo oprostiti nekom
dripcu obicnom...Ja sam dala sve i dajem jos uvijek za ovaj brak i svoju djecu i ne kajem se,
granice se moraju znati najbolji prijatelj i drustvo mi je Allah dz.s i s tim sam veoma zadovoljna...
Zelim vam samo reci vi koje imate djecicu moja majka je prebrodila i odgojila 3 kcerke u ratnoj
situaciji i nakon smrti muza, skucila 3 kuce u izbjeglistvu itd i ona je moja snaga velika
i zato nikad nisam nikom dozvoljavala da me spusta na male grane...
Ljubim vas sve i zelim vam srecu da vam dragi Bog podari ono sto je najbolje
za vas i vasu djecu AMIN!

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 479
6.9.2010 14:13:22   
veeseelaa
a koja je procedura za pokrenuti razvod braka????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 480
6.9.2010 14:15:45   
koka i po
puno pitas veselice..... bolje je da ne znas user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 481
6.9.2010 14:16:16   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: koka i po

puno pitas veselice..... bolje je da ne znas user posted image

ne, stvarno me zanima....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 482
6.9.2010 14:23:40   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Sto?user posted image user posted image user posted image

Tuzba za razvod braka...ili Zahtjev za sporazumni razvod...user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 6.9.2010 14:24:43 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 483
6.9.2010 14:25:32   
veeseelaa
tužba

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 484
6.9.2010 14:26:21   
Skvo RR

tužba

Uzmes advokata, das mu punomoc i on preda tuzbu za razvod na sud u ime osobe koja tuzi.

Neposredna veza do poruke: 485
6.9.2010 14:26:29   
veeseelaa
a može i obje opcije da se napišu ako ko zna

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 486
6.9.2010 14:27:18   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

tužba

Uzmes advokata, das mu punomoc i on preda tuzbu za razvod na sud u ime osobe koju tuzi.

a nema potrebe nešto drugo deverati, samo tako user posted image  advokat, tužba i to je to 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 487
6.9.2010 14:28:18   
Skvo RR

tužba

Uzmes advokata, das mu punomoc i on preda tuzbu za razvod na sud u ime osobe koja tuzi.

Uz ovu tuzbu moze i  zahtjev za hitnu mjeru privremeno izdrzavanje, ako je bracni drug koji tuzi u losoj materijalnoj situaciji.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 488
6.9.2010 14:28:50   
Skvo RR

tužba

Uzmes advokata, das mu punomoc i on preda tuzbu za razvod na sud u ime osobe koju tuzi.

a nema potrebe nešto drugo deverati, samo tako user posted image  advokat, tužba i to je to 

To je to.

Neposredna veza do poruke: 489
6.9.2010 14:29:18   
veeseelaa
e hvala draga za info, ako neko zna zanima me i procedura za sporazumni raskid braka

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 490
6.9.2010 14:31:08   
Skvo RR
Isto, samo je kraci postupak cca oko 3 mjeseca i mozete imati jednog advokata.
I jedno i drugo se u toku postupka moze promjeniti. Mislim tu tuzba za razvod da se pretvori u sporazumni i obratno.
Pocetna taksa za tuzbu za razvod kada predas je 200 KM.

Neposredna veza do poruke: 491
6.9.2010 14:32:24   
veeseelaa
hej kuku ja sa teme smak svijeta na razvod braka user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 492
6.9.2010 14:34:18   
Nedi
I vrlo važno napomenuti da  kod sporazumnog razvoda...obje strane u postupku se mogu dogovoriti oko skrbništva djece i time poštedjeti djecu ( ukoliko su određene dobne starosti) trauma socijalnih radnika i ostalih manjih i većih neugodnosti.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 493
6.9.2010 14:34:45   
Hanady RR
evo izvod iz Porodičnog zakona F Bih
zakona koji je na snazi

8. Razvod braka

Član 41.
Bračni partner može tražiti razvod braka ako su bračni odnosi teško i trajno poremećeni.
Član 42.
Razvod braka može se zahtijevati tužbom ili zahtjevom za sporazumni razvod braka.
Član 43.
Muž nema pravo na tužbu za razvod braka za vrijeme trudnoće žene ili dok njihovo dijete ne navrši tri
godine života.
Član 44.
(1) Sud će razvesti brak po zahtjevu za sporazumni razvod braka:
a) ako je od sklapanja braka proteklo najmanje šest mjeseci,
b) ako postoji sporazum bračnih partnera, sklopljen u postupku posredovanja, o: ostvarivanju
roditeljskog staranja, izdržavanju djeteta, uvjetima i načinu održavanja osobnih odnosa i neposrednih
kontakata djeteta sa roditeljem koji ne ostvaruje roditeljsko staranje i izdržavanju bračnog partnera.
(2) Sud će odbiti zahtjev za sporazumni razvod braka ako sporazum koji se tiče djeteta nije u
djetetovom interesu.

9. Posredovanje
Član 45.
(1) Prije pokretanja postupka za razvod braka bračni partner ili oba bračna partnera koji imaju djecu
nad kojom ostvaruju roditeljsko staranje dužni su podnijeti zahtjev za posredovanje fizičkom i pravnom
licu ovlašćenom za posredovanje.
(2) Federalni ministar rada i socijalne politike u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog
Zakona propisat će uvjete koje mora ispuniti osoba iz stava 1. ovog člana. Izbor fizičkog i pravnog lica
koje ispunjava uvjete izvršit će federalni ministar rada i socijalne politike na osnovu javnog poziva
objavljenog u dnevnoj štampi. Popis izabranih lica dostavit će Federalnom ministarstvu pravde.
(3) Zahtjev za posredovanje mogu podnijeti i bračni partneri koji nemaju djecu nad kojom ostvaruju
roditeljsko staranje.
(4) Bračni partner nije dužan podnijeti zahtjev za posredovanje ako je boravište drugog bračnog
partnera nepoznato najmanje šest mjeseci i ako je bračnom partneru oduzeta poslovna sposobnost.
Član 46.
(1) Zahtjev za posredovanje podnosi se ovlašćenoj osobi na čijem području podnosilac zahtjeva ima
prebivalište, odnosno boravište, ili na čijem su području bračni partneri imali posljednje zajedničko
prebivalište.
(2) Izuzetno, bračni partneri mogu podnijeti zahtjev za posredovanje ovlašćenoj osobi izvan mjesta
svoga prebivališta, odnosno boravišta.
Član 47.
(1) Osoba ovlašćena za posredovanje dužna je u roku od osam dana od podnošenja zahtjeva pokrenuti
postupak posredovanja i pozvati oba bračna partnera da osobno pristupe i učestvuju u ovom postupku.
(2) Punomoćnici ne mogu zastupati bračne partnere, niti mogu prisustvovati u postupku posredovanja.
Član 48.
(1) U postupku posredovanja ovlašćena osoba nastojat će ukloniti uzroke koji su doveli do poremećaja
bračnih odnosa i izmiriti bračne partnere. Prema potrebi preporučit će im da se obrate savjetovalištima
ili drugim ustanovama koje im mogu dati potreban savjet.
(2) Ovlašćena osoba upoznat će bračne partnere sa posljedicama razvoda braka, a posebno sa onim koje
se odnose na djecu.
Član 49.
(1) Ako se oba bračna partnera, uredno pozvana, ne odazovu na poziv da učestvuju u postupku
posredovanja, a ne opravdaju svoj izostanak, postupak će se obustaviti.
(2) Izuzetno, postupak se neće obustaviti u slučaju izostanka bračnog partnera koji se nasilnički ponaša
prema drugom bračnom partneru.
(3) Ako nakon obustave postupka iz stava 1. ovog člana bude podnesena tužba ili zahtjev za
sporazumni razvod braka, sud će taj podnesak odbaciti.
Član 50.
(1) Ako se u postupku posredovanja bračni partneri ne izmire, ovlašćena osoba nastojat će da se oni
sporazumiju o tome sa kim će živjeti njihovo maloljetno dijete ili dijete nad kojim se ostvaruje
roditeljsko staranje nakon punoljetstva, o njegovim osobnim odnosima sa roditeljem sa kojim neće
živjeti, o njegovom izdržavanju i o ostalim sadržajima roditeljskog staranja.
(2) Ako bračni partneri ne postignu sporazum iz stava 1. ovog člana, ili postignuti sporazum ne
odgovara interesima djeteta, organ starateljstva će na zahtjev ovlašćene osobe ili po službenoj dužnosti
odlučiti o pitanjima iz stava 1. ovog člana.
(3) Odluka iz stava 2. ovog člana važi do pravomoćnosti odluke o razvodu braka.
(4) Žalba protiv odluke iz stava 2. ovog člana ne odlaže njeno izvršenje.
Član 51.
(1) O postupku posredovanja ovlašćena osoba sastavit će zapisnik.
(2) Ovlašćena osoba dužna je u roku od dva mjeseca okončati postupak posredovanja.
(3) U naročito opravdanim slučajevima rok iz stava 2. ovog člana može se produljiti za jedan mjesec.
(4) Federalni ministar rada i socijalne politike u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog
Zakona propisat će osnovne elemente koje mora sadržavati stručno mišljenje u postupku posredovanja.
Član 52.
Ako se tužba ili zahtjev za sporazumni razvod braka podnese prije okončanja postupka posredovanja,
sud će taj podnesak odbaciti.
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 494
6.9.2010 14:36:45   
veeseelaa
Hanady user posted image user posted image  

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 495
6.9.2010 15:25:52   
veeseelaa

Sto?user posted image user posted image user posted image

Tuzba za razvod braka...ili Zahtjev za sporazumni razvod...user posted image

ja ne odgovorih, u žurbi bijah
drugarica iz osnovne škole mi se razvodi, zvala me da vidi dal imam nekog finog advokata pa ja rekoh da upitam jel advokat neminovan.... mislim zbog trošenja novca
A inače razlog njenog razvoda je NOVAC, neodgovornost njenog supruga prema njoj i djetetu, šta god treba njoj i bebici kaže nemam a za svoje rekreativne aktivnosti ima.... obzirom da njeni nju pomažu ono baš oslonio se na to, a njoj je više dosta, nakon par velikih svadja odlučila se za ovaj korak
Držim joj fige da sve bude kako je po nju i bebaru najbolje

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 496
6.9.2010 15:28:27   
Hanady RR
vesela onda ona mora da zna da će u procesu podredovanja u okviru poslova koje obavlja centar za socijalni rad...prići tzv.fazu mirenja....
pa eto...
ako je baš odlučna za taj korak.....
neka zna...viđaće ga još u centru za socijalni rad..
nemoj da napušta domaćinstvo ni sluačjno kada ovo pokrene...
ovo joj reci...nemoj da ode kod svojih pa podnese zahtjeva za posredovanje, razvod itd....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 497
6.9.2010 15:35:59   
veeseelaa
nažalost ona se već iseljeva, isto sam je savjetovala ali ona ne želi više da bude s njim ni minute....
jadnica zvala je čak i svekrvu u nadi da će ista uticati na sina al ona joj je rekla "ako ne možete zajedno, razvedite se", strašno, povrijeđena je ono baš..... a stan je inače svekrov, nije na mužu tako da .... neznam....
za ovu njenu "borbu" znam već dugo al sinoć me zvala i jutros i ispričala mi detalje
Kaže nije cijelu noć oka sklopila, molila je Boga da donese ispravnu odluku i odlučila je da ode....
I njeni su je podržali, vide i oni da više nema selameta, svaki dan je sve nervoznija a rješenja ni na pomolu
Njen muž samo brine o sebi i o svojim ličnim potrebama

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 498
6.9.2010 15:39:10   
Hanady RR
šteta...
ali zajedničko domaćinstvo sa djetetom nije trebala napuštat...pravno gledano..
kao čovjek tj. decidnije žena...razumijem da je nakon ovakve odluke donijela i tu za nekoratktnim pravnim potezom nažalostuser posted image

sa srećom neka joj je svaka naredna aktivnost i život naravno

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 499
6.9.2010 15:43:28   
veeseelaa
pa ja ne kontam sta moze uraditi kad stan nije na njenom mužu????? ipak je sve na svekru....
njen muž će se vaditi da nema nikakve imovine ili da mora stan koju su koristili vratiti ocu il mozda čak da su bili podstanari itd
Neznamuser posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *