blaze
|
IZVORNA PORUKA: sara.at IZVORNA PORUKA: blaze hvala na komplimentu - to mi je tako trebalo. puno hvala. eh draga moja koliko sam ja lexica ( i svojim tableticama pocela tepati ) popila da bi bistru glavu sacuvala, koliko su mi se ruke tresle kao da imam 70god, koliko suza isplakala, koliko noci budna provela gledajuci kroz prozor u nepoznat grad u kojem nemam ni svoje ptice, koliko put sam sama sa sobom pricala sama u stanu da sam mislila da ludim polagano,koliko jutara sam sama kafu popila sa cigarom u ruci gledajuci kako snijeg pada,kako se zaljubljeni vode za ruke a ja od braka nemam ni slovo B, koliko sam puta zavrsila sa koferom u ruci na cesti da nisam eura imala u novcaniku, koliko ponizenja, psovke je kroz moje usi proslo, koliko sam puta stojala na mostu i gledana dunav kako tece i po kozna koji put mi se u glavi radjala misao da jednostavno svoj zivot potopim i tako su moji dani prolazili pune 2,5god dok jednog dana nisam ni kofer u ruci imala,ni jedan dokument ni jedno poznato lice na ulici da mi ruku pruzi tad sam u nebo pogledala i upitala Boga "do kad ovako il me uzmi il mi srecu daj jer ja nemam vise snage"....okrenula novi list, sama se borila, posao,stan,auto i kraj ociju slijepa i ljubav koju godinama gledala a nisam vidjela, kad sam sve postigla gad mi je plakao na slusalicu, pred moju zgradu dolazio, na sudu molio da se ne razvedemo, obecavao da ce se promjeniti al vuk dlaku mjenja al cud nikad..... sad kad se okrenem iza sebe uvijek kazem da nisam to sve prezivjela nebi znala sad svoj zivot,svoj brak i svog zlatnog muza da cjenim, nebi znala koliko sreca kosta i kolika je cjena zivota.... zato digni glavu i kreni dalje,takvi kao tvoj ex nisu zasluzili ni pogled pun sazaljenja a da ne govorim o jednoj noci milovanja, sve ima kod njega zasto i kako, prije mu nisi valjala sta je sad odjednom.... glavu gore jer sto kazu sreca te iza coska ceka, niko se nije rodio da se pati cjeli zivot..... tako lijepo pises...tvoja sreca me nekako usreci u momentu.dugo sam kuzila ovaj sajt i citala vas.drago mi je da sam danas konacno 'pristupila'.i ja vjerujem da je sve ovo dobro djubrivo za super berbu u buducnosti.ja sam nadjubrila posteno s ovim.ne zelim da mu 'skidam gace'.on gace treba na glavi da nosi, a ne na guzici.nista mi ne treba.cak ujutro zamolim vasionu da mu podari sve za cim traga i da se usreci, da ne vrijedja druge oko sebe vise.njegova nesreca me ne bi usrecila, mada iskreno, ne volim ga vise.ne mogu voljeti nekoga ko je samnom bio iz cistog koristoljublja.dovoljno sam jaka i pametna da sam sve stekla sto mi teba i da imam divnog oca koji me podrzava i koji mi je jaran i po.da mu je dug zivot, caci mom dragom.znam da je sad faza kada ovo djubrivo smrdi oko mene.mozda rodim bebu, ko zna? mozda neka druga nafaka ceka iza coska.znam da ce ovo uroditi nekim socnim plodom.mora ... sa dosta suza sam i ja sve ovo zalila. ljubim vas sve i vase bebice rodjene i one 'u redu' za izlaz.
|