|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
5.9.2010 0:35:36   
MaminaBeba
Joj ovaj tekst mi nešto poludio. Ovo u zadnjem dijelu teksta je trebalo biti pri vrhu. Žalila sam se da sam ogromna. user posted image Ne mogu naći odgovarajući br. hlača za sebe. Poludila sam. Htjela sam danas kupiti nešto lijepo za Bajram, ali ta lijepa želja je iščezla nakon što sam probala par hlača i ni jedne mi nisu mogle.. Grozna sam.  Nisam toliko u gornjem dijelu tijela, čak ni stomaka nemam puno, nego noge su mi ogromne, ma baš ogromne.. Iskreno, stid me da se pojavim vani ovakva...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1451
5.9.2010 0:48:43   
melly__
Evo nas user posted image user posted image
Imali danas goste pa set_ali i evo sad sjela za komp a nogom guram kolica a u njima Mirza spavauser posted image user posted image
Nece u krevetic mirno mu voli da se drndauser posted image user posted image
Idachauser posted image user posted image evo nas,jesi li ozdravila draga ??? kako nam je kolega,slusa li ???
Felix user posted image user posted image user posted image cestitam na zubicuuser posted image napokon..mogu misliti da ti je pao kamen sa srca user posted image ljubi nam djecacica od nasuser posted image
Sta..ja mislim da je to normalna reakcija na vakcinu--mora nestouser posted image i Mirza je uvijek kenkav poslije vakcineuser posted image sta ces..pussa i za vas..
Maminabebo..znas da su kod nas takvi doktori...fuj..kad se samo sjetim sestara u bolnici user posted image zlo mi dodje...ljubimo vas i naletite nam jedan dan da set___amo ovuda...nemoj da budes zalosna zbog viska kila sve ce to aBd sletiti..nikome nisu odmah spale...i mene teta u radnji pitala hocu li trudnicke hlace user posted image konta ja trudna user posted image ..kiss...
Ostale..cestitamo sve sto se ima cestitatiuser posted image zaboravila sam...user posted image user posted image

< Poruku je uredio melly__ -- 5.9.2010 0:50:05 >

17.06.

Neposredna veza do poruke: 1452
5.9.2010 0:50:31   
idacha
Maminabebo, tako mi je slatko kada čitam tvoj post, kao da sam ga ja pisala prije neka 3-4 mjeseca.. Naime, kada sam se porodila, poslije nekih mjesec dana sam pokušala obući pantalone od prije trudnoće, čisto da vidim ''dokle'' mi mogu.. zaprepastila sam se.. uuuuužas.. sljedeći dan sam oplakala svoj izgled i činjenicu da mi stare pantalone mogu do koljena.. vrlo brzo se sve vrati na svoje, mila, me brini... sačekaj malo i vidjećeš kako samo od sebe silazi..
ja sam prije trudnoće nosila br 34-36, poslije trudnoče 40-42, pa i 44, a evo me sada na 38... polako... doćiće sve na svoje... ljubim te puno i tvoje pilence

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 1453
5.9.2010 0:54:11   
idacha
melly, draga, nije kolega, on je šef user posted image user posted image bar nama :) sluđa, dobar je... prolopovio se malo, ali puštam ga, šta ću...
mene grlo još steže, sada kao da ima kliker u grlu kada gutam.. heh... valjda prođe uskoro.. sinoć sam respavala u dnevnom boravku na sećiji.. kašalj me uhvati naveče i hajde, rekoh, da zapsem tu, pa će me mm probuditi kada ustane na sehur.. i, naravno da nije, kaže žao mu bilo da me dira.. a, rekoh, nije ti žao mojih ledja... ccccc...

kako si nam ti? kako Mirzica? jel zaspao?

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1454
5.9.2010 1:03:41   
melly__
Mirza je super...dan mi tako proleti,tacno bi ga navece probudila da se igramouser posted image pozelim ga..jos kad nesto guguce,prica..ma pojela bi gauser posted image odnijela sam ga u krevetic al cim svane mora napolje..strah ga onih medica sto su nacrtani na posteljiniuser posted image
Bas mi je zao sto te muci taj kasaljuser posted image jesi probala pojesti malo medauser posted image meni to uvijek pomogne..
jeste li nasli odjele za Bajram ??? nama ce moja mama sasiti,a nasli smo kravatuuser posted image uh uh..jedva cekam...pussa..

< Poruku je uredio melly__ -- 5.9.2010 1:04:18 >

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1455
5.9.2010 1:05:18   
idacha
hajde na Hanume.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 1456
5.9.2010 1:06:03   
melly__
Eto meuser posted image user posted image user posted image

17.06.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 1457
5.9.2010 3:16:24   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: felix

Moja djevojcica ima prvu vakcinu u ponedjeljak aBd. Kakva su vasa iskustva? Cini mi se da je zutilo iscezlo. Oci su joj bijele.

Mona nista strasno,ja sam sa A.isla na prvu bocu kad je napunio 2.5kguser posted image malo smo kasnili posto smo se mali rodili.Nista samo joj iz pete izvade krv ,malkice ce plakati al neboj se nista strasnouser posted image user posted image i koliko se secam ubrzo nam je bila i dr.boca ili se varam .
Ona sto ide u rukicu i nogicu.
Ljubi je puno,kako papa spava kako napreduje koliko ima kg.??
Drago,mi je da zutila nema viseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kada je prosli put bila na kontroli kod doktora imala je 2.530. Sada je vjerujem jos dobila. Iz pete je vec vadila krv..Otprilike 4 dan po rodenju pa su tu krv dalje slali na neke pretrage..Tamam..Dakle, opet nozica pa kasnije rucica..Ok..Prezivjet cemo. Obicno idemo navecer kod doktora, a svakako da cu gledati da spava.
Jako lijepo spava. Budi se skoro svakih dva sata da rucki, malo razgleda okolo, voli da se jako mazi (to je moja krivica). Oko 7 dana unazad lijepo dize glavicu..Uglavnom, hvala Bogu, jako je dobro. Thx na info. Lakse se dise.user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1458
5.9.2010 3:18:42   
melly__
Mona user posted image user posted image user posted image tebi i Aishi..sto ti ne spavasuser posted image

17.06.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1459
5.9.2010 3:20:57   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: š t a

mona mi smo u bolnici dobili BSG i HEPAT-B,   to iz pete sa 7 dana, s mjesec ponovo HEPAT-B, a juče DI-TE-PER, POLIO I HIB i opet će to ponovo idući mjesec užas!!!
I svaka je užas stres za mene  a bol za bebuna, juče je plakao sat vremena nije toliko otkako se rodio, hladni oblozi i paracetamol pomažu. Jedino što neznam jesu li to iste vakcine i kod vas?

U bolnici je nisu bockali..Dobili smo njenu knjizicu gdje doktor biljezi sve potrebne podatke i tamo nam napisase prva vakcina 6. septembra. Meni te oznake nista ne govore.user posted image
Hladni oblozi, paracetamol..Hoces da kazes da ce imati temperaturu poslije? Doduse, kada su joj vadili krv iz pete, doktorica nam je rekla da ce imati temperaturu..No nije hvala Bogu. Je li to svaka beba nakon prve vakcinacije dobije..Najteze mi pada njen plac..Upravo zato volim da idemo kada spava..Neka prespava..Kada se probudi, malo cemo se maziti, malo pjevusiti, ruckiti..I trebala bi prestati..

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1460
5.9.2010 3:28:42   
melly__
Mona beba se mora razbuditi kad dobija vakcinu..ako spava oni je probude..nazalost,ali mora biti budna da je ubod ne prepadne puno...a temperatura..kako koja beba,neka ima neka ne,sve zavisi..daju ti na papiru zapisane posljedice vakcine koje bi mogle biti..i moras sacekati kod dr bar 30 min. kad je primi..mi uvijek cekamo jedini jer svi odmah oduuser posted image svasta..pozz..

17.06.

Neposredna veza do poruke: 1461
5.9.2010 3:35:12   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: melly__

Mona beba se mora razbuditi kad dobija vakcinu..ako spava oni je probude..nazalost,ali mora biti budna da je ubod ne prepadne puno...a temperatura..kako koja beba,neka ima neka ne,sve zavisi..daju ti na papiru zapisane posljedice vakcine koje bi mogle biti..i moras sacekati kod dr bar 30 min. kad je primi..mi uvijek cekamo jedini jer svi odmah oduuser posted image svasta..pozz..

Mmm..user posted image  Molim Boga da nam da snage da je prevazidemo..Mozda se i nepotrebno plasim..Tamam. Hvala ti sto si mi ovo rekla. Kako je Mirza? Slusa li, napreduje? Cmoxich za njega.

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 1462
5.9.2010 3:43:50   
melly__
Nista ne brini..nije to strasno,malo hladnih obloga,beba mako "kenka" taj dan i sutra sve super...Mirza je super,pravi momak Masalla,slusa guguce smije se..ma uzivam sa njimuser posted image
Pussa tebi i Aishi od nas dvoje..

17.06.

Neposredna veza do poruke: 1463
5.9.2010 4:00:50   
Anoniman
Mona draga, nemoj da se nepotrebno brines oko vakcine, jer to su boce koje svakako treba isprimati radi zdravlja... svaka beba je sama za sebe, ne mora znaciti da ce tvoja bebica imati temperaturu, ako je druga bebica imala... to sto su ti dali knjizicu sa oznakama i datumom je super stvar, tako pratis kad trebas odvesti princezu na koju vakcinu... ujedno znas sta je primila a sta nije... hladne obloge se svima preporucuju da se stavljaju na mjesto uboda da ne bi oteklo, da ne bi bolilo, da ne bi se zacrvenilo, jer to je sve moguce da se desi, ali nije obavezno... sto se tice temperature, isto tako moze je dobiti ali i ne mora, nije obavezno... ali, barem kod nas, uvijek savjetuju da se da paracetamol 2 sata poslije vakcine, ako bebica dobije temperaturu... doduse, nama dr. savjetuje da damo bez obzira da li bebica dobila ili ne temperaturu... preventive radi... uglavnom, ne brini se toliko, bice to sve u redu... plakati mora, jer sam maja bebica... ljubi ti tu svoju mrvicu 

(odgovor članu melly__)
  Neposredna veza do poruke: 1464
5.9.2010 9:38:17   
rose 87
jutro,ma zene u koliko se vi ovo druzite user posted image user posted image user posted image ,nadam se da ste mi svi dobro,mi smo bolje hB,ne kasljemo vise,slabo spavamo navecer pa se nadam da ce brzo jos jedan zubic,jucer smo imali prvi pad sa krevetauser posted image user posted image user posted image uhh pravo sam se prepala...
cestitamo sve propusteno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
felix user posted image user posted image user posted image user posted image znaci zubic tu,da mu budu lijepi i zdravi biseri i da sto lakse nicaju
svima veliki pozdrav i puse za user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1465
5.9.2010 10:08:16   
Anoniman
draga rose...
nadam se da ce drug biti bolje... ja malo sa sehura uletila i evo sada...
mi smo super hvala Bogu, napredujemo rastemo... bas jutros dok sam dojila Nane, gledam mu nogice, nisu vise onako bebele ko kifle, ali su zato se izduzile i bas mi je porastao... dusa majkina...
aman sto je jutros hladno... user posted image

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 1466
5.9.2010 11:27:50   
aida.

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Aida i moja Nejla je imala iste simptome prije 2 dana, nos zacepljen, kasalj, nervoz, i puno puno balila. tako da vjerujem da ce Erolu zubic brzo nici user posted image Zelimo vam da se sto prije rijesite tih tegoba.
Magistarski ne ide kako treba, ali ja sam sretna user posted image
Pusa svima

Draga Dzenana CESTITAMO ZUBIC user posted image user posted image user posted image i ja se nadam da ce uskoro ili izbiti zubic ili uglavnom prestati baliti, bas mi ga zao... To evo otkad traje, vise cini mi se od desetak dana..user posted image Nadam se da ce magistarski bolje krenuti user posted image al najvaznije je da si ti happy user posted image

Mona Muhamed tako mi je drago, mila, da je zutilo proslo... Mi sa prvom vakcinom nismo imali problema, malkice momcina zaplakio, mama ga uzela u narucje i odmah usutio... Samo bude zao, dusa boli, al hrabra su nasa djecica... Nemoj da se brines... Ja ipak poslije svake vakcine stavim malo hladne obloge u slucaju otoka.. Bolje sprijeciti...

idacha nama aquamaris nista nisu pomogle jer ih ne smijem toliko cesto kapati koliko se njemu brzo nakupljaju slinice a sunce moje malo bas zato smijem stalno kapati i izvlaciti aspiratorom... eto, nadam se da ce pomoci i da ce ubrzo proci i to... bemu misha... kako nam je drugar?? imal slika na vidiku user posted image

myb@by sretan rodjendan zelimooo user posted image user posted image user posted image sa malim zakasnjenejm...

svim ostalim veeeliki user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1467
5.9.2010 13:17:00   
aida.
bebacha kako je Ajla danas? Jel sta bolje? imal vise ture? javi naaammm...

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1468
5.9.2010 13:26:40   
Anoniman
pozzz.
Mi smo slabo spavali takodje ......
Al bit ce bolje valjda user posted image jednog dana
Bambi,raste nane rasteuser posted image bit ce on lijepi mamin djecak abd. :-)
Kako,nam je S.kako iscekuje svoje prve dane za skolu???Ljubimo je .
Aida kako ste vi ???
bebacha javi se brinemo za curicu nadam se da je bolje?
Rose,nebrini i A.je isto pao bezbroj puta al ne iz krevetca dusa mila,mogu misliti kako ste se prepaliuser posted image ljubimo cvorugicu malu.
Nadam se da se nije puno udario?
Mona masaalh napreduje ljepoticauser posted image user posted image user posted image user posted image
Melly,vidim slusa M.user posted image user posted image user posted image dusa draga .
Idacha ljubi pile malouser posted image
Ostale bebare takodje ljubim puno:-)

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 1469
5.9.2010 13:33:51   
aida.
ejj felix pokazuje li lopov bisercice :) mi smo danas ok, kod moje mame smo pa ja ooodmaram dok ga oni zabavljaju user posted image user posted image

uh ja dobila nakon evo skoro 6 mj. bila kod dr. neku noc i nije mi radila papa test, samo pregled i dala mi je neke vaginalete jer imam malo upale kad ja jucer dobi ljeva... do sad mi znalo bit ponekad i to pomalo skroz,,boli me stomak razvaljuje a ne znam smijem li sta popit user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1470
5.9.2010 13:41:32   
Anoniman
ejjj,aida.
A.je dobro pokazuje kak neuser posted image jedan al vrijedan idu jos dva za njimuser posted image pa slabije spavamo,samo da nema ture toga se nesto najvise bojim.
Ti,dobila ja odma posle 40esnice....pa nemogu se bas sjetiti koliko je islo al haman bilo je malo vise mora nebrini druga ce biti manje obilnijauser posted image
Ja imam mengu samo po 3.dana i nemam puno uopste .....isto kao i pre poroda.
Smijes,popiti tab.kako da ne paracetamol,ili kofadon,lekadol sta vec imas nece ti nista bitiuser posted image .
Ja sam juce bila kod mame miline jesam i iodmorilauser posted image damije bogdo ovako blizu isla bi joj svaki dan A.nositi user posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 1471
5.9.2010 13:45:33   
Mona Mohamed
Bebacha, ne znam koliko ti je beba stara, no zasto ne pokusas masazu maslinovim uljem? Maslinovo ulje dokazano izvlaci temperaturu iz tijela. Da krenes lagahno sa masazom tabana i dlanova bebe. Nemoj masirati glavu. Isto ako stavljas hladne obloge..Nemoj doticati glavu. Nadam se da ce se bebica uskoro oporaviti.

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1472
5.9.2010 13:45:43   
aida.
ja znam za analgin al rek od njega je jos obilnije sad cu ja popit paracetamol. moja mama od mene 5 min.pjese... visim kod nje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1473
5.9.2010 13:48:19   
samedi
Joj ja napisala citav post i sve mi nestade user posted image
Mamina Bbo,za kilazu,uhh ja jos nosim trudnicke hlace,nista mi drugo ne moze,a stomak ostao ko u 6 mjesecu user posted image  mene ima i gore i dole,i sprijeda i pozadi user posted image  kad trebam negdje ici prvo se isplacem pa onda obucem ono sto mi moze od trudnicke odjece user posted image

Bebacha,kakvo je stanje danas? Bas stalno mislim na vas,jel imalo bolje? jel Ajla dobila kakve lijekove,sirupe?

Mona,ne brini za vakcinu,moja Nejra do sada jos nijednom nije imala temperaturu niti je plakala zbog vakcine,malo oplace i odmah zaspi user posted image

Melly,Idacha,blago vama pa ste tako dokasno budne,ja sinoc zaspala u 9 a probudila me Nejra u pola 8 user posted image

Dzenana,cestitamo prvi zubic user posted image user posted image user posted image  nadam se da vas ostali nece namuciti ! Kod nas jos uvijek nista na pomolu,mada puno bali i gura rukice u usta,jutros sam joj kupila onaj silikon za zubice pa neka gricka,a ona stavi opet rukicu i njam njam user posted image

Bambi,kako je Sabina? Jel zaboravila nesrecu? A Nane se izduzio znaci,mashallah! Rastu nam pravo brzo user posted image
Felix,kod vas se jos zubica sprema,neka neka,eto vidis da su morali nekad niknuti user posted image
Rose,joj mogu misliti kako si se prepala? Kako nam je dusica draga,jel se udario puno?

A za debljinu i stomak,bila ja skoro kod zaove i bila jedna malena od 5 godina,i gleda ona i mazi Nejru i kad ugleda moj stomak kaze "a jel to jos jedna beba u stomaku?" svi legli od smijeha a ja user posted image  

Mellt.dobra si sa tim guranjem kolica,tako i ja nekad uspavam Nejru,zacas zaspi u kolicima,ali kad smo napolju,a maloprije sam kucala post lijevom rukom a desnom njoj mlatarala zveckom ne bi li zaspala user posted image  evo je sad u zemlji snova,srce mamino !
Za muzeve mi ne spominjite,uh kako se nekad znam naljutiti na svog user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

Neposredna veza do poruke: 1474
5.9.2010 13:49:12   
Anoniman
eh vidis zaboravila sam za analginuser posted image i ja to pijem uvjek i prodje me tiba i ja imam uzasss bolove prvi danuser posted image .
Blago tebi,mozes joj uvjek odnijetiuser posted image ......
Imam i ja sveki sprat nize al kao da nemamuser posted image user posted image user posted image nikad ga necuva .....

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *