|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
22.8.2010 9:55:52   
mrkva
E kakva je ova nasa drzava, Boze moj, i stvarno moras biti prijavljen u opstini godinu dana pa da dobijes tu porodiljsku naknadu, jer ta srdstva koliko skontah izdvaja opstina a ne kanton????????? Ja onda necu dobiti ni feninga nego''uzdaj se u se i u svoje kljuse'' sto bi se reklo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zna li iko je li to uistinu tako, pomaše li sta ako je muz duze od godinu prijavljen u toj opstini, i sta je sa prijasnjom opstinom??????

Ako iko ima ove informacije nek mi pise molim vas, moze i pp

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2151
22.8.2010 15:05:20   
Danin_Sara
Pozdrav svima,
interesuje me slijedece,
Porodilja je nezaposlena i na birou a muz radi i plata prelazi onih 120 po clanu!
Najvise me interesuje ovaj dio oko djecijeg doplatka!
U zakonu pise,

IV - ZASTITA PORODICE SA DJECOM
Clan 4.
1. Djeciji dodatak
a) Maksimalan prihod korisnika po clanu domacinstva kao
uslov za ostvarivanje prava na djeciji dodatak (20% od
prosjecne neto plate, cl. 129. stav 1. Zakona) 120,00 KM

E sad ima li neko da je pravnik i da se razumije u ove stvari, naime, 20% prosjecne neto plate nije 120 KM, to je mozda bilo 2005 kada je prosjecna plata bila oko 600KM pa je odatle tih 20% odnosno 120KM! Trenutna prosjecna plata u kantonu Sarajevo iznosi preko 950 KM pa bi onda umjesto 120KM taj iznos bio oko 190KM. Jesu li moguce malverzacije sa ovim zakonom i da li se ovaj procenat odnosi na prosjecnu platu u kantonu ili u Federaciji?
Ima li neko link na ovaj zakon?

Prosjecna plata u FBiH juli 2010 = 802KM ( 20%=160,4)
Prosjecna plata u Kantonu Sarajevo, juli 2010 = 976,71 KM (20%=195,2KM)

Odakle njima onih 120KM kad u zakonu pise 20% od prosjecne neto plate???

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 2152
22.8.2010 21:12:06   
lejna_
Da li mi neko moze odgovoriti koliko sada iznosi porodiljska naknada za mame koje su na birou prijavljene i koja je procedura oko ganjanja te naknade??

(odgovor članu Danin_Sara)
Neposredna veza do poruke: 2153
22.8.2010 22:44:59   
lila25
120 KM,MM je ganjao papire ne sjeca se sta sve treba od papira user posted image

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 2154
22.8.2010 22:48:37   
lila25

Pravo na novčanu pomoć ženi – majci koja nije u radnom odnosu, za vrijeme trudnoće i porođaja

Pravo na novčanu pomoć za vrijeme trudnoće, porođaja i njege djeteta, žena majka koja nije u radnom odnosu može ostvariti pod uslovom da ona ili bračni drug imaju prebivalište najmanje godinu dana u Kantonu Sarajevu, odnosno boravište pod uslovom da imaju regulisan status raseljenog lica.

Uz zahtjev je potrebno priložiti slijedeće:

1. Izvod iz matične knjige rođenih za dijete,
2. Uvjerenje o redovnom školovanju
3. Kopija lične karte podnosioca zahtjeva i prijava mjesta prebivališta,

Zahtjev za ostvarivanje pomenutog prava se može preuzeti na Info punktu Općine Novi Grad Sarajevo.
Informacije za ostvarivanje ovog prava mogu se dobiti u sobi 121/I ili na telefon 291-270.

evo nasla sam

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 2155
22.8.2010 22:53:45   
lejna_
Pretpostavljam da umjesto uvjerenja o redovnom skolovanju meni treba potrvda sa biroauser posted image
samo 120KM,. ....cccccccc
SRAMOTA

Hvala puno

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 2156
22.8.2010 22:56:57   
lila25
da da...user posted image

(odgovor članu lejna_)
Neposredna veza do poruke: 2157
2.9.2010 22:19:05   
kleoopatra
imal nam posara do bajrama,znal iko

22.02.2010. Sara

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 2158
2.9.2010 22:23:07   
veeseelaa
joj kako meni fali ova tema user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu kleoopatra)
Neposredna veza do poruke: 2159
3.9.2010 9:49:18   
lavić Simba
Zenice moje 439 KM ovaj mjesec.....user posted image user posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2160
3.9.2010 10:37:40   
Dzenana_G
Lavicu moj kad je bio cika postar...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 2161
3.9.2010 10:45:46   
kleoopatra
JEL BIO POSTAR..SARAJEVOOOOOOOOOOOOOOOOO

22.02.2010. Sara

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 2162
3.9.2010 10:49:11   
mama Nataša
Ja se ovaj mjesec nadam toj 13.-toj pomoći...

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu kleoopatra)
Neposredna veza do poruke: 2163
3.9.2010 10:50:13   
škorpija
moja prijateljica je rodila početkom juna i jučer je dobila 13. naknadu 260 KM(opcina novo sarajevo)

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 2164
3.9.2010 10:57:06   
kleoopatra
a jel bio danas ili

22.02.2010. Sara

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2165
3.9.2010 11:36:06   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: škorpija

moja prijateljica je rodila početkom juna i jučer je dobila 13. naknadu 260 KM(opcina novo sarajevo)

Hej draga ja sam juce napokon dobila 13-u naknadu,tako da bi vjerovatno i tebi trebala doci. Nakon 5 mjeseci zakasnjenja,ja bila izgubila svaku nadu. A postar me bas obradovao,dobro ce doci za Bajramuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2166
3.9.2010 11:42:48   
vjestica
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

Zenice moje 439 KM ovaj mjesec.....user posted image user posted image user posted image

jel to svima tako
ja sam prošli mjesec dobila rješenje na kojem mi piše 360 km i šokirala se kako je mala naknada user posted image
valjda ću ovaj mjesec dobiti naknadu, a jkad dođe hoće li mi onda isplatiti za 2 mjeseca?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 2167
3.9.2010 11:46:40   
anidla
hanady,

zvala sam u Opstini finansije, rekli mi da nikakav zahtjev ne moram podnositi za onu zaostalu junsku naknadu...kaze da ce mi sad poslati junsku i augustovsku....

smijem li se na to osloniti sta je rekla preko tel?

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2168
3.9.2010 11:47:38   
cucu
draga,svima na rjesenju pise 360, al svaki mjesec bude drugacije, al do sad nikad ispod 400. Sad ces dobiti sve od dana otvarannja bolovanja

Moja mala princeza je moj veliki svemir...
19.02.2010

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2169
3.9.2010 11:48:19   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: lavić Simba

jel to svima tako
ja sam prošli mjesec dobila rješenje na kojem mi piše 360 km i šokirala se kako je mala naknada user posted image
valjda ću ovaj mjesec dobiti naknadu, a jkad dođe hoće li mi onda isplatiti za 2 mjeseca?

vještice na rješenju ti piše fino 60% od porsječne plate federacije za posljednja tri mjeseca po posljednjim statističkim podacima...
tih 360 što piše to je bila suma koja je napisna onda kada je zakon usvojem i forma je reješenja...znači tada je iznosila 360 KM tih 60%....

svakom piše isto na rješenju... a svaki mjesec varira čak i u 40 Km kada stigne poštar...jer porsječna plata federacije se mjenja...nekada je veća nekada je manja...pa obračunavaju 605 u skladu sa tim.user posted image

znači da i tebe ovo sljeduje ovaj mjesecuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2170
3.9.2010 11:48:30   
Dinkica
hoćEM i ja ovu naknadu, to su mi bila najdraža primanja user posted image

vjestice to je samo rjšenje na 360 dobices kao i ostali preko 400 km i isplatice ti sve odjednom za prethodna obično 2mjeseca. (zavisno koliko kasne) s tim da se računa od datuma rođenja bebe a ne od 1og u mjesecu.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2171
3.9.2010 11:49:42   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: anidla

hanady,

zvala sam u Opstini finansije, rekli mi da nikakav zahtjev ne moram podnositi za onu zaostalu junsku naknadu...kaze da ce mi sad poslati junsku i augustovsku....

koliko se ja sjećam problematike...oslonina si se na to i prošli put...
rekla ti je da će doći pa nije došlo...
sačekj sada ovu...možda je ona u službi naznačila odmah po tvopm prvom javljanju...
ako ti ne dođe sada...ja ću ti napisati zahtjev...poslati e.mailom pa ga ti potpiši i predaj na portokol.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2172
3.9.2010 11:51:21   
Dinkica
vjerovatno je cucu upravui za ovo "od dana otvaranja bolovanja" jer su meni dan rođenja bebice i otovarnja bolovanja bili isti. Gulila žena do kraja user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2173
3.9.2010 11:53:32   
vjestica
cure hvala, odmah ste me razveselile user posted image
a pošto jeprošlo skoro 2 mjeseca od poroda i prošli mjesec sam dobila rješenje, sad valjda i ja mogu čekati čika poštara user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 2174
3.9.2010 11:54:35   
anidla
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: anidla

hanady,

koliko se ja sjećam problematike...oslonina si se na to i prošli put...
rekla ti je da će doći pa nije došlo...
sačekj sada ovu...možda je ona u službi naznačila odmah po tvopm prvom javljanju...
ako ti ne dođe sada...ja ću ti napisati zahtjev...poslati e.mailom pa ga ti potpiši i predaj na portokol.user posted image

joooooooooj , svaki put iznova iznenadis....

prosli put sam navodno ja bila nesto kriva..nevermind...nisam je ni ja skontala...

jucer nazvala kaze teta nije doslo jos od poste spisak ko nije dobio naknadu, rekoh, ne zanima me taj mjesec, meni treba junska naknada...ona me nasla i kaze ok je to, doci ce uz augustovsku...
ako ne dodje, javicu ti se...hvala superzeno user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

top shop
salmy

Kupujete li u top-shopu? i jeste li zadovoljni sa prozvodima?

kupujem (34%)

ne kupujem (66%)

Broj svih glasova: 74

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *