|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PORODILJSKA NAKNADA HA, HA
11.8.2010 13:34:02   
lavić Simba
E neka ste i to vise dobile............a moja opstina to ne dajeuser posted image tako da budite zadovoljne dame mojeuser posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2126
11.8.2010 14:42:43   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: škorpija

jupiiii jučer bi poštar, došla 13. naknada od grada za mjesec maj-260 KMuser posted image

a meni? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image meni niko nije bio, pa ni postar user posted image user posted image jesi ti u N.G. ili N.S?

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2127
11.8.2010 14:44:32   
teacher75
nije bio ni na grbavici a ja trebam dobiti naknadu za par dana u julu (prekinula porodiljsko 5.jula), pa cekam da vidim hoce li me zakinutiuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2128
11.8.2010 15:35:30   
škorpija
pocy ja sam općina novo sarajevo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2129
11.8.2010 18:51:26   
leona81
centar bila

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2130
   RE: Porodiljska naknada
11.8.2010 21:34:28   
škorpija
pocy sad sam se sjetila da je Rafo tačno mjesec dana mlađi od ajdina, a pošto su sad podjelili samo naknade za maj, a ti trebaš dobiti junsku, to vjerovatno znači da ćeš u slijedećoj turi dobiti, a s obzirom koliko sam čekala, ti ćeš možda dobiti nekad pred novu godinuuser posted image , al hajde, kad god dođu dobro su došleuser posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 11.8.2010 21:39:55 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 2131
12.8.2010 23:49:12   
Puslica
docekah ija 13. opstina Stari Grad,prie dva dana 360 km,vec nema ni feninga  ha  ha 

DJECA SU NAJLJEPŠI POKLON ,VOLIM VAS CURICE MOJE!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2132
13.8.2010 11:31:43   
dubravka01
Drage moje pozz svima,

Ima li neka od vas da je skoro regulisala porodiljsku naknadu u Opcini Ilidza?

Interesuju me neki detalji za koje mi se ne skace po opcini od kancelarije do kancelarije pa bi
mi pomoc dobro dosla.
Mozete se javiti i pp

Hvala unaprijed

(odgovor članu Puslica)
Neposredna veza do poruke: 2133
13.8.2010 11:55:03   
malena_t
Ne znam sta te zanima, ali odi na www.novigradsarajevo.ba pa klikni s lijeve strane na servis gradjana, i spusti se do dijela koji se odnosi na Sluzbu za rad, socijalna pitanja, zdravstvo... Imas tu objasnjeno sta ti treba od papira. Isto je za sve opstine. Sve ti moze prikupiti muz, ali moras otici na kraju ti licno u opstinu da se potpises. 

< Poruku je uredio malena_t -- 13.8.2010 11:56:50 >

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 2134
13.8.2010 12:07:58   
mila81
Evo 13., a jos nije bila na Sirokaci, on valjda ceka da je donese sa rucinima, pa koja joj poslije fajda i donosituser posted image user posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 2135
13.8.2010 13:19:49   
š t a
ej zna li neka mama poslije koliko vremena uplate onih 400 km jednokratno u Mostaru?

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 2136
13.8.2010 13:32:35   
dijamant157
Nedavno sam sredila papire za porodiljsku naknadu u Opcini Ilidza i na njihovoj stranici imas 2 dokumneta koja mozes skinuti a imas ih i u Opcini da uzmes. Sljedeca dokumnetacija ti treba:
1.      Kopija lične karte i prijava mjesta prebivališta ili boravka
2.      Uvjerenje o kretanju
3.      Izvod iz matične knjige rođenih za dijete-cu
4.      Ugovor ili rješenje o radu
5.      Uvjerenje pio-a ili poslodavca da su redovno uplaćeni porezi i doprinosi za imenovanu sa tačno navedenim registarskim brojem obveznika uplate doprinosa i ličnim matičnim brojem osiguranika i kopija prijave na pio - m2 obrazac
6.      Original uputnica specijaliste kao dokaz da se nalazite na porodiljskom odsustvu
7.      Ovjerena izjava da ćete koristiti porodiljsko odsustvo

Sva dokumnetacije ne smije biti starija od 6 mjeseci i moraju biti ovjerene kopije tako da ti treba nekoliko dana sve da prikupis i dostavis, a radi ove zadnje izjave moras licno u Opcinu da ovjeris svoj potpis. Sve onda predas na salt_er Sluzbe za rad i socijalnu politiku ... i za par dana dobijes rijesenje na adresu. Sad kad tacno pocinje isplata naknade nisam sigurna jer ja jos uvijek nisam primila nista a od 5.7. sam na porodiljskom. Sretno sa papirima!

< Poruku je uredio dijamant157 -- 13.8.2010 13:36:57 >

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 2137
13.8.2010 13:37:59   
Nana84
Ja sam iz Zenice i ineteresuje me šta mi je potrebno od dokumentacije za porodiljsku naknadu i kada se to predaje?

(odgovor članu dijamant157)
Neposredna veza do poruke: 2138
13.8.2010 18:15:42   
dubravka01
malena_t i dijamant157 hvala vam za informacije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jos samo jedno pitanje,vezano za ovo
5.      Uvjerenje pio-a ili poslodavca da su redovno uplaćeni porezi i doprinosi za imenovanu sa tačno navedenim registarskim brojem obveznika uplate doprinosa i ličnim matičnim brojem osiguranika i kopija prijave na pio - m2 obrazac

Uvjerenje će ovjeriti u firmi tako da nema potrebe za ovjerom u Općini,ali šta je sa ovim M-2 obrascem, da li i ta kopija mora biti ovjerena ili je dovoljno sto se na samoj toj kopiji vide svi  oni silni pečati??

Sorry sto gnjavim user posted image

(odgovor članu Nana84)
Neposredna veza do poruke: 2139
13.8.2010 22:16:30   
dijamant157
Nazalost tu potvrdu od firme ne priznaju ukoliko je privatna firma pa sam ja vadila u Socijalnom u gradu na 7 spratu potvrdu, 10 KM uplatis i zahtijev popunis i dobijes potvrdu odmah. Moze ti izvaditi i neko drugi. M2 sam uzela iz firme i ovjerila kopiju i predala u srijedu a vec u subotu dobila rijesenje jer sam kompletnu dokumentaciju predala. Mozda da nazoves i pitas prije dolaska u Opcinu ali mislim da mora biti ovjerena kopija. Sretno!  

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 2140
14.8.2010 16:35:59   
mia27
ja sam podnijela prijavu u 3 mjesecu(bebi je bilo par dana),u 4 mjesecu je stiglo rjesenje a u 7 smo dobili lovu tj.400km, znaci nka 3-4 mjeseca treba da ti uplate.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 2141
15.8.2010 9:54:21   
lavić Simba
ne mora znaciti ja sam dobila za 1,5 mjesec!!!!!!user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu mia27)
Neposredna veza do poruke: 2142
15.8.2010 11:50:55   
dijamant157
Koliko sam shvatila na forumu pisu da otprilike dobijes za 2 mjeseca nakon prijave i to odmah nakande za 2 mjeseca, ovaj mjesec nista nismo dobili znaci sljedeci bi trebali. Ma bit ce nekad bitno je da smo mi prijavili 2 mjeseca od pocetka porodiljskog jer ako zakasnis gubis pravo a uplatit ce prije ili kasnije nece biti ni lose dobiti 2 nakande odjednomuser posted image  Mene samo brine to sa postarom, jer sta ako se mimoides sa postarom (sto nije tesko ako izades u setnju sa bebom) neke forumasice pisu da naknadu dobijes tek naredni mjesec zar ne mozes u posti podici pare naknadno?
Pozdrav svim porodiljama

(odgovor članu mia27)
Neposredna veza do poruke: 2143
16.8.2010 10:56:03   
aminana
U petak sam i ja dobila 260 od Grada.Stanujem u Novom Sarajevu.

Neposredna veza do poruke: 2144
16.8.2010 12:02:05   
malena_t
IZVORNA PORUKA: dijamant157
Sad kad tacno pocinje isplata naknade nisam sigurna jer ja jos uvijek nisam primila nista a od 5.7. sam na porodiljskom. Sretno sa papirima!

Ja sam porodiljsko otvorila 21. marta, a prvu naknadu sam dobila u maju. Najkasnije do 15. u mjesecu, cim postar podijeli penzije. Sta u slucaju da se mimoidjes s postarom ne znam. Mada je najlogicnije da je mozes dici u posti. Moj je u takvim situacijama ostavljao ili kod sebe ili kod svekrve, samo ostavi poruku na vratima.  user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

Neposredna veza do poruke: 2145
17.8.2010 23:34:50   
anidla
Imam jedno pitanje za nasu dragu, uvazenu Hanady user posted image

Naime, nakandu za juni mjesec nisam dobila...bila sam odsutna i znala sam da cu biti i nazvala sam Opstinu i rekla im kakva je procedura...teta je rekla da cu je dobiti retroaktivno uz slijedecu....dolazi ta slijedeca ali nema one od juna....

nazovem tetu, kaze da nisam ispostovala neki rok, pa rekoh naravno da nisam kad nisam bila tu ali ste rekli uz slijedecu da cete poslati...kaze ne ne ne....bla bla....

ja se bojim da ce se te pare tako i zagubiti,...

sta mi preporucujes da uradim? kakva je stvarna procedura u mom slucaju?

hvala, sveznalico moja draga! user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2146
18.8.2010 0:36:44   
Hanady RR
trebaš otići do opštinek služne i pismeno im podnijeti da nisi primila naknadu za taj period.

naime nakanda dolazi na adresu i ako te nema tu poštar je dužan da ostavi obavijet a ti po osnovu iste da se javiš u poštu u roku od 14 dana i preuzme je lično.

kako je tebi taj rok poršao pošta je morala vratiti novac pošiljaocu tj. Opštini ....
Opština drži novac kod sebe na računu za te nemjene ...da se istome licu naknada ne ispostavi 2 mjeseca za redom tj. 60 dana opština bi tražila reviziju rješenja o mjestu stanovanja lica koja prima naknadu.

znači ti treba da odeš u opštinu i u službi za rad i socijalnu pokitiku podneseš pismeno zahtjev za isplaćivanje nakande za period 1.6. do 1.7. 2010. godine pa će ti ista biti dostavljena sa narednom.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2147
18.8.2010 0:40:31   
anidla
tako fno mi reci user posted image hvaja punooooo user posted image tako cu im sve fino reci, naucit cu napamet, da vide kako sam pametna user posted image

ajd sad opet idi na zimnicu user posted image nemoj da te trudna zena ceka user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2148
18.8.2010 0:42:15   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: anidla

tako fno mi reci user posted image hvaja punooooo user posted image tako cu im sve fino reci, naucit cu napamet, da vide kako sam pametna user posted image

ajd sad opet idi na zimnicu user posted image nemoj da te trudna zena ceka user posted image

user posted image user posted image user posted image
ma naletila bih ja na pitanje do sehura...ne briniuser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2149
18.8.2010 8:13:07   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: škorpija

pocy sad sam se sjetila da je Rafo tačno mjesec dana mlađi od ajdina, a pošto su sad podjelili samo naknade za maj, a ti trebaš dobiti junsku, to vjerovatno znači da ćeš u slijedećoj turi dobiti, a s obzirom koliko sam čekala, ti ćeš možda dobiti nekad pred novu godinuuser posted image , al hajde, kad god dođu dobro su došleuser posted image

pa mislim da bi trebala i ja vise tu 13/tu da dobijem, pogotovo zato jer vidim da je isplata pocela, nema veze sto sam se ja poslije tebe porodila jer su oni svakako kasnili, pa onda kada su vec poceli dijeliti, trebali su i meni user posted image user posted image
nego, neke forumasice pisu da su doble sad ovu 13/tu naknadu od grada sarajeva, pa me samo zanima ima li koja da se porodila u maju kao i ja i da je vec dobilauser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

druženje?!
marny

da li mislite da se ljudi manje druže nego prije par godina? da li su se ljudi promjenili ili se meni čini?!

osjeti se (94%)

ne, sve je isto (6%)

Broj svih glasova: 139

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *