Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja imam jedno pitanje, mozda je vec neko negdje napisao odgovor, ali ja nisam mogla da nadjem. Naime, sutra treba da uradim kontrolne ginekoloske briseve i iz jednog od postova nase drage Jasmin, razumjela sam da mi to nece pokvariti post. E sad, takodje treba da mi izvade krv za TORCH. Kvari li to post?
_____________________________
I. srce mamino 16.01.2012. A. mamin dobrica 21.02.2014.
Ja imam jedno pitanje, mozda je vec neko negdje napisao odgovor, ali ja nisam mogla da nadjem. Naime, sutra treba da uradim kontrolne ginekoloske briseve i iz jednog od postova nase drage Jasmin, razumjela sam da mi to nece pokvariti post. E sad, takodje treba da mi izvade krv za TORCH. Kvari li to post?
vađenje krvi ne kvari post a za briseve mislim ito al nesmijem sa sigurnoću tvrditi.
moja mam je i poršle godine a i ove radila nalaze iz krvi u vrijeme posta... pitala hodžu na teraviji i on joj rekao da neće pokvariti post
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ja se ispricavam sto upadam al zaista ima divnih recepata i ja se izgubih u moru postova,moze li moderator ovog pdf-a sve recepte skupiti u jednu temu kao sto je ilhana uradila sa ''inspiracijama za torte'' znaci recept i slika bez 100 postova divno,krasno,mljac i ostalo.. i naravno zelim vam sto laksi post
Noa, odlicna ideja! Ja sam maloprije listajuci po ovoj temi razmisljala upravo o tome koliko ima divnih recepata i vec sam se vidjela kako jedan vikend sjedim pred kompjuterom i prepisujem sve ove odlicne recepte
_____________________________
I. srce mamino 16.01.2012. A. mamin dobrica 21.02.2014.
mamine oči super kao i svaki put... ja sam danas pravila slanu štrudlu sa piletinom i gljivama...supu od teleće koljenice... meso samo onako od koljenice poskidala i lešo jeli....i krompirića zapekla malo.
nego ja imam jedno pitanje...kad bi de koja prošlogodišnja vrjednica sjetila neko nam je prošle godine dao recept za komade pilećih fileta...pa nešto sa trapistom pa pohovano.... čak je bila slika kao prilog uz makarone.... al ja to na receptima ne nađoh...garant je bilo na iftarima a te teme nema sada... i naravno nema ga zapisanog kod mene ako koja zna o čemu govorim ili se sjeća kako smo pravilae neka mi napiše...ja bih to za sehur spremila
< Poruku je uredio Hanady RR -- 1.9.2010 22:05:01 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
mamine oči super kao i svaki put... ja sam danas pravila slanu štrudlu sa piletinom i gljivama...supu od teleće koljenice... meso samo onako od koljenice poskidala i lešo jeli....i krompirića zapekla malo.
nego ja imam jedno pitanje...kad bi de koja prošlogodišnja vrjednica sjetila neko nam je prošle godine dao recept za komade pilećih fileta...pa nešto sa trapistom pa pohovano.... čak je bila slika kao prilog uz makarone.... al ja to na receptima ne nađoh...garant je bilo na iftarima a te teme nema sada... i naravno nema ga zapisanog kod mene ako koja zna o čemu govorim ili se sjeća kako smo pravilae neka mi napiše...ja bih to za sehur spremila
imas ovaj filete kao snicla redjas salamu trapist pretnodno namazes pavlakom uvijes u rolnu zatvoris cackalicom i u prezle stavis przis na zagrejano ulje
imas ovaj recept
gramaza piletine po zelji zavisno za koliko ukucana kuhate:) pilece filete isjeci na tanke snicle svaku sniclu posoliti malo vegete i poprskati uljem prekriti folijom i ostaviti da odstoje 1 sat u frizderu. kasnije snicle preprziti na ulju samo 5min sa obe strane i redjati u podmazan pleh(tepsiju) kad se poredjaju snicle na svaku staviti po parce salame(prsuta,sudzuk ili bilo koja salama ko sta ima) preko salame narendati trapista da prekrije snicle staviti u zagrejanu rernu 15 minuta da se pece zatim izvaditi iz renne i preliti smjesom (od 3jaja ,jedna mala pavlaka)sjedinit smesu i preliti, tepsiju vratiti u rernu i peci jos 20 min. gramaza piletine po zelji zavisno za koliko ukucana kuhate:) pilece filete isjeci na tanke snicle svaku sniclu posoliti malo vegete i poprskati uljem prekriti folijom i ostaviti da odstoje 1 sat u frizderu. kasnije snicle preprziti na ulju samo 5min sa obe strane i redjati u podmazan pleh(tepsiju) kad se poredjaju snicle na svaku staviti po parce salame(prsuta,sudzuk ili bilo koja salama ko sta ima) preko salame narendati trapista da prekrije snicle staviti u zagrejanu rernu 15 minuta da se pece zatim izvaditi iz renne i preliti smjesom (od 3jaja ,jedna mala pavlaka)sjedinit smesu i preliti, tepsiju vratiti u rernu i peci jos 20 min. po zelji moze se samo preliti vrhnjem za kuhanje,prijatno
to je ovaj prvi... sa sirom i salamom... znam da sam pravila i mužu na um pade...a ja nikako da skontam kako smo to pravile. hvala ti mila eto meni sehura
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Poz drage moje iftari su mashAllah prekrasni vam, trudimo se sto ljepse iskoristiti ovu zadnju trecinu ramazana ja sam malo u nedoumici ko sinoc sam vidjela hajz kao da pocinje medjutim danas nista subhanAllah a nisam zapostila jutros pa neznam bas dokle da cekam ma da znam da je kod svakoga to individualno da mi Allah dz.s oprosti ako grijesim, trudim se malo doviti , zikriti koliko mogu, citati nesto korisno i tako Ljubim vas sve jasmin super text, a mamine oci prava si kuharica mashAllah da te Allah dz.s nagradi za tvoj trud AMIN!
Hanady za recept hazdijski je ispao samo tako ispadoh ja kuharica zahvaljujuci vama hb iftar prosao dobro, pravila sam topu, supu sa teletinom i povrcem, zatim hadzijski cevap, pa krompir, pa pileci fileti, pa paprike, salate naravno hurmasice koje je moja mama pravila i vocaaaa
evo jedan prijedlog ako hiocete da vam krompir bude hrskav i fino pecen sa svih strana pogulite izrezete bna zeljene oblike i skuhate ga malo nekih 5 min, pazite da se ne pekuha i onda ga stavite u tepsiju pouljite zacinite po zelji nakon 15 minuta okrenete krompir tako da porumeni i sa druge strane, moji budu odusevljeni,
za mamine oci sto si se trudila da mi napises recept i sto svaki tvoj iftar bude neprikosnoven
_____________________________
mrvica nas obradovala 26.juna 2009. seka stigla 13.aprila 2012.
joj ja jučer na iftaru i aparat pripremila d asve slikam i onda naravno zaboravila bilo je:
tarhana na mesnoj vodi topa
šiš ćevap zapečena teletina s krompirom pohovane palačinke punjene mladim sirom prilog povrće piletina u sosu sa suhim mesom ćufte ala Hasan paša pitice sa sirom trokutići sa mesom salata kupus
od slatka bilo monte i eclairs
ostalo je pitica sa sirom pa jutros uslikala, i monte, a slika eclairs je od neki dan sad su mi ispale ljepše
Ja sma pravila koru umjesto keksa, a crni fil je puding od čokolade pa je preko preljeveno sa malo čokolade otopljene u vrhnju.
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
joj ja jučer na iftaru i aparat pripremila d asve slikam i onda naravno zaboravila bilo je:
tarhana na mesnoj vodi topa
šiš ćevap zapečena teletina s krompirom pohovane palačinke punjene mladim sirom prilog povrće piletina u sosu sa suhim mesom ćufte ala Hasan paša pitice sa sirom trokutići sa mesom salata kupus
od slatka bilo monte i eclairs
ostalo je pitica sa sirom pa jutros uslikala, i monte, a slika eclairs je od neki dan sad su mi ispale ljepše
Ja sma pravila koru umjesto keksa, a crni fil je puding od čokolade pa je preko preljeveno sa malo čokolade otopljene u vrhnju.
Joj, Dijana ma sta mi kazes za vadjene krvi, a ja dva dana nisam postila zbog nalaza, bas mi je zao,mada nema logike, krv je krv, pa kako god da potekla,
A, ovo sa piletnimo to ti je cordon blue, a umjesto salame ide prsuta, bude predobro
Sinoć su mi na iftaru bile komšije i pravila sam šiš ćevap po receptu LejleKa i kako sam žurila, Nemirko se oko mene vrzmo, pričo mi priču, svježe okrečene zidove umazo čokoladom... u receptu piše narezat na kockice i ja bukvalno na kockice. Pa ni kad sam servirala nisam primjetila al kad sam uzela jednu čačkalicu ima luk, ima šargarepa i 2 mrve mesa- mišu oko da istera što kažu
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Sinoć su mi na iftaru bile komšije i pravila sam šiš ćevap po receptu LejleKa i kako sam žurila, Nemirko se oko mene vrzmo, pričo mi priču, svježe okrečene zidove umazo čokoladom... u receptu piše narezat na kockice i ja bukvalno na kockice. Pa ni kad sam servirala nisam primjetila al kad sam uzela jednu čačkalicu ima luk, ima šargarepa i 2 mrve mesa- mišu oko da istera što kažu
Kockice po obliku, a dimenzije kao jedan pristojan zalogaj. Ja režem cca 1cmx1cmx1cm, sitnije, ali ne premalene, kao npr. za sitni čevab.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
Sinoć su mi na iftaru bile komšije i pravila sam šiš ćevap po receptu LejleKa i kako sam žurila, Nemirko se oko mene vrzmo, pričo mi priču, svježe okrečene zidove umazo čokoladom... u receptu piše narezat na kockice i ja bukvalno na kockice. Pa ni kad sam servirala nisam primjetila al kad sam uzela jednu čačkalicu ima luk, ima šargarepa i 2 mrve mesa- mišu oko da istera što kažu
Na koje čačkalice se stavlja, na one male ili velike kao za ražnjića ?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......