|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
30.8.2010 22:18:00   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: chuci

kod mene prekosutra iftar i aBd biće:
supa tarhana
topa
šišćevap
teletina zapečena s krompirom
piletina u vrhnju sa suhim mesom
ćute ala hasan paša
palačinci sa sirom
punjene gljive
pitice sa sirom i druge sa mesom u lisnatom (umjesto pite)

nešto kao monte kolač
eclairs

sokovi, somuni, voće i ostali redovni fazoni

pošto će biti djece ne znam trebam li još nešto posebno napraviti radi njih. ili će htjeti jesti nešto od ovoga. djeca su 1,5 2 6 11 god plus još jedno ne znam koliko joj je god i moja princeza. šta vi mislite hoćel oni nešto od ovoga ili je ovo hrana za ''odrasle''?

bice dovoljno djeca ce se vjerovatno bacit na palacinke uglvnom uvjek nam se cini malo a bude i viska posle prve kasike supe ili case vode ko da si jeo cjeli dan niko ne moze puno pojesti  a ovo sto ces sprematje sve okuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1301
30.8.2010 22:23:32   
Visnja RR
mamine oci  ti bi trebala pokrenuti biznis "pravim domace i mmmmljac"... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1302
30.8.2010 22:26:47   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

mamine oci  ti bi trebala pokrenuti biznis "pravim domace i mmmmljac"... user posted image

aha ako mi RR otvori pekaruuser posted image user posted image sala mala

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1303
30.8.2010 22:46:51   
SailorMoon
Eh drage moje, ja sam danas oko 4 pravila Monte kolac. Nazalost mi nije ispala crna kremauser posted image user posted image user posted image . Jos uvjek se nije stisnula. Ljepo sam stavila kao po receptu 500ml slatkog vrhnja, 325g cokolade ali jos se nije stisnula. Jos uvjek skroz zitko.
Sta sam pogrjesila?????

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

Neposredna veza do poruke: 1304
30.8.2010 22:50:55   
D_K
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Eh drage moje, ja sam danas oko 4 pravila Monte kolac. Nazalost mi nije ispala crna kremauser posted image user posted image user posted image . Jos uvjek se nije stisnula. Ljepo sam stavila kao po receptu 500ml slatkog vrhnja, 325g cokolade ali jos se nije stisnula. Jos uvjek skroz zitko.
Sta sam pogrjesila?????

ja sam isto tako stavila i lagano na vatru i mjesala nekih 15-tak minuta - nisam joj dala da baci kljuc.. malo sam je hladnula i sasula na kolac.. ja sam pravila poslijepodne i tek ujutro sam je mogla rezati a da se krema ne razlijeva - mozda ce se stvrdnuti - sacekaj jutro tj. sehur..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1305
30.8.2010 22:59:47   
Dinkica
sailor bas mi je zao, nisam pravila Monte kolac pa ne znam, ali pojacaj hladjenje, da je ne znam ti kakva krema stisnuce se kad prenoci, nadam se...
evo iftarcica sto sam spremila za sebe i svoju prijateljicu user posted image

supa i sos od gljiva
user posted image
zeljanica
user posted image
sve zajedno sa filetama i salatom
user posted image
uz kafu su bile čokoladice najljepše želje od mente i grožđe
kao što sam i rekla nisam puno pravila pa ništa nije ni ostalo osim zeljanice al taman za sehura user posted image

< Poruku je uredio Dinkica -- 30.8.2010 23:06:18 >

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1306
30.8.2010 23:09:24   
D_K
odlicno - bas po mom cejfu :))

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1307
30.8.2010 23:12:12   
mamine oci
Dinkicauser posted image user posted image user posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1308
31.8.2010 8:47:31   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: mamine oci

halalite zbog nejasnih slika jer slikam sa mobitela:)
user posted image
supica
user posted image
sarena tjestenina sa gljiva i bjelim mesom u besamel sosu:)

user posted image
salata od jrastavica i jogurta ili krastavci u jogurtu:)

user posted image
boranija
user posted image
mantije
user posted image
pogaca:)
user posted image
kolac nisam ja pravila vec nasa Dalil@ hvala joj mmm bas je ukusan
user posted image
voce:)

da te dragi Allah dz.š. nagradis to si sto si me lijepo ugostila:)
Tako mi je drago da sam upoznala ovu divnu zenicu koju vec dugo vrmena zelim upoznati.. i eto na lijepom Ramazanu ispuni mi se ta zelja.

Sva jela su preukusna bila:) Mamine oc je mashalah super kuharica:) Kad postim i iftarim kuci nekad pojedem i samo supu i malo somunai dalje ne mogu pa kasnije nastavim. juce sam sve malo probala i sve mi je bilo da ikako moze da stane jos negdje da uguram. U stomak nisam mogla vise ugurati al zato sam u kesu stavila :)
sramota :))
al kad smo kuci doslo sve puklo do iftara. eto mamine oci znas oliko sam pogace ponijela i sve pojedose Dzelila i mm. Ona se valjda stidila pa kad je kuci dosla izgladnila i bas joj se svidjela. Za mantije sam vec sve zapisala, pa odoh traziti recept za pogacu ako ne nadjem posaljes mi na PP al u detalje jer ja i tjesto nismo se bas cesto druzili :)

Nadam se da ce se nase druzenje nastaviti , Insalah:)

Imam ove sedmice 3 iftara od kojeg jedan muski ( prijatelji mog muza koji su mu bas bitni pa se moram i ja potruditi) Ne vjerujem da cu ista uspijeti slikati al eto bar cu pistai sta sam napravila :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 1309
31.8.2010 10:18:43   
ena23
Ja do sada dva puta pravila za iftar i dobila samo pohvale za ovaj nacin pripremanja rize, pa evo recept, drage moje, stvarmo je preukusno a jedan sasvim novi nacin pravljenja meni inace sasvim dosadne rize:

Neobicna riza

dakle, rizu napravim kao i inace sto je pravim, za nas dvoje jednu solju rize operem, bacim na vrelo ulje, proprzim dok se ne pocne raspadati, zalijem sa duplo vise vode (dakle, 2 solje) i dodam jednu supenu kocku. kad prokuha voda smanjim ringlu na jedinicu  i ostavim da se pari. kad nestane vode riza je gotova.

eh zatim, na malo maslaca proprziti dvije- tri kasike susama dok malo ne porumeni, dodati tri kasike otprilike suncoketovog sjemena, kad i ono pocne pucketati oko 5 kasika kikirikija malo obraditi cekicem za meso (u kesi naravno), tek toliko da ga malo raskomada i dodati na tavu, pa svo to zrnje preliti vrhnjem za kuhanje (oko pola pakovanja). U to dodati prije pripremljenu rizu.

da prste polizes!

naaaaaaaaaaajtoplije preporucujem, necete se pokajati

< Poruku je uredio ena23 -- 31.8.2010 10:27:45 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1310
31.8.2010 11:55:44   
amanullah
iftar od sinoć na mojoj sofri..

user posted image
šampinjoni
user posted image
zeljanica

user posted image
ćufte u sosu
user posted image
krompir
user posted image

rižoto s piletinom

user posted image

deserti

user posted image

palačinke za djecu

user posted image

čokoladni san

ovako je otprilike izgledao tanjur
user posted image

i sto je dekorisala za babu moja kćerkica koja ima nepunih 5 godina

user posted image

< Poruku je uredio amanullah -- 31.8.2010 11:59:06 >

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1311
31.8.2010 12:33:19   
Hanady RR
amanullahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sve je zaista divno kao i inače...ali ova dekoracija stola me posebno dirnula...bravo za tvoju pametnicuuser posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 1312
31.8.2010 12:45:27   
amanullah
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

amanullahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sve je zaista divno kao i inače...ali ova dekoracija stola me posebno dirnula...bravo za tvoju pametnicuuser posted image user posted image user posted image user posted image

hvala user posted image

Amatullah je u zadnjih 10 dana glavna kada je stol u pripremi, uziva  i veoma sam sretna, mada ima tu popravki, ali ne puno, sva je profinjena, elhamdulillah !!

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1313
31.8.2010 18:01:47   
jasmin
amanullah masaallah na iftarskoj sofri,prekrasna je,mamine oci takodjer...ma sve moje drage cure,stvarno su vam iftari prekrasni.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Drage moje postacice,mi znamo da se nalazimo u posljednjoj trecini ovog svetog mjeseca ramazana.Prva trecina je milost,druga trecina oprost,a zadnja trecina je oslobodjenje od vatre.U ovoj zadnjoj trecini,u njenim neparnim nocima,nalazi se noc koja je bolja od hiljadu mjeseci.Poslanik Muhammed sallallahu alejhi we sellem je praktikovao kada bi nastupila zadnja trecina ramazana odvojiti se od svojih zena i ozivljavati noc ibadetom. Budio je i clanove svoje porodice da ibadete sve do svanuca. Nema nikakvog pravila ili ustaljenog zakona da je Lejtetul-Kadr svake godine u istu noc. Vecina ljudi smatra da je ona 27. noc ramazana, sto ne mora biti tacno. Iz jednog hadisa saznajemo da je jedne godine u vrijeme zivota Muhammeda sallallahu alejhi we sellem lejletul-Kadr bila 21. noc ramazana.Nemojmo dozvoliti sebi da nam prodje ova noc a da smo nemarni prema ibadetu.Podignimo ruke nasem Stvoritelju i dovimo sve sto pozelimo,a najbolja dova koju mozemo uciti te noci jeste:Allahumme inneke afuwun tuhibul afwe fa`fuaniii.
Pored dove,mozemo klanjati nafile koliko mozemo,po dva rekata,pa koliko je ko u stanju.Na namazima se uci ono sto je najlakse covjeku.Takodjer,ucenje Kur`ana s prevodom i razmisljanjem.Zene koje imaju menstrualni ciklus mogu tu noc slusati neka poucna predavanja,ja toplo preporucujem da se preslusa predavanje o tome kako je preselio Allahov Poslanik na bolji svijet:

http://www.youtube.com/watch?v=KVLAa3b_K8c&feature=related

Ovo predavanje ima 6 dijelova,pa preporucujem svaki dio da se pogleda,jer je emotivno,a nije dugo.
Zatim,zena s menstruacijom moze da dovi i moli svoga Gospodara za milost,za neke dunjalucke i Ahiretske stvari.
Evo jedan kratki isjecak o lejletul-kadr

http://www.youtube.com/watch?v=WbEEnCRrVZE&feature=related

Na kraju,molim Allaha da nas ne ostavi u ovoj zadnjoj trecini a da nam ne oprosti grijehe i da nas ne upise medju dzennetlije i medju one koji su oslobodnjeni od vatre.Amiiin.

< Poruku je uredio jasmin -- 31.8.2010 18:05:50 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 1314
1.9.2010 0:53:32   
DM
Mi smo opet imali goste na iftaruuser posted image
Ja rasporedila na nekoliko noći, lakše mi nego da svi odjednom, j0oš pored ovih mojih indijanaca teško bi to bilo izvodivouser posted image
Na meniju: supa
               sarma
               geršlo
               đuveč u tepsiji
               piletina
               burek
               tikvenica
               pogača
               kompot
               kolač
               salata, sokovi, jogurt, kahva , lubenica, grožđe, lokumi....
ma ja i sveki nakuhale-mogle smo pola mahale nahraniti,sad imamo iftara za 2 dana, a imamo još jednu turu gostiju na iftaru za koji dan...

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1315
1.9.2010 0:59:35   
jasmin

IZVORNA PORUKA: doublemum

Mi smo opet imali goste na iftaruuser posted image
Ja rasporedila na nekoliko noći, lakše mi nego da svi odjednom, j0oš pored ovih mojih indijanaca teško bi to bilo izvodivouser posted image
Na meniju: supa
sarma
geršlo
đuve� u tepsiji
piletina
burek
tikvenica
poga�a
kompot
kola�
salata, sokovi, jogurt, kahva , lubenica, grožđe, lokumi....
ma ja i sveki nakuhale-mogle smo pola mahale nahraniti,sad imamo iftara za 2 dana, a imamo još jednu turu gostiju na iftaru za koji dan...

Draga,ma ovo je za masaallah.Stvarno puno hrane,a samo dvije plaho plaho vrijedne ruke.user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1316
1.9.2010 1:04:25   
DM
ma ja i sveki

2x2=4 rukeuser posted image !
Ma ja i ona kad se zarovimo u kuhinju.vidiš šta nastaneuser posted image user posted image user posted image
Prošle godine  nam je I.bio baš mali, pa nam je bilo baš nezgodno organizovati iftareuser posted image ,a i nekako kako idu ovi ramazanski dani u ljeto, lčjudi sve više imaju obaveza(ovodunjalučkih) da se iftari zajednički pomalo zapostavljajuuser posted image dogovaram se sa mm i kažem mu , pa hajde da ne kritikujemo samo, nego da im pokažemo(sve se može kad se hoće)!
Jasminuser posted image

< Poruku je uredio doublemum -- 1.9.2010 1:05:02 >

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1317
1.9.2010 9:19:42   
megi
masallah iftara
ja abd veceras imam iftar i planirala sam praviti topu, supu, pilece snicle, paprike, kriompri i tikvice i nesto saftali poput sitnog ili hadzijskog cevapa pa ako ko ima kakav provjeren recept da ne pravim svasta

Hanady  ti kao da si pravila hadzijski, Mamine oci, Amanullah dajte mi prijedloguser posted image user posted image user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1318
1.9.2010 11:37:25   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: jasmin

amanullah masaallah na iftarskoj sofri,prekrasna je,mamine oci takodjer...ma sve moje drage cure,stvarno su vam iftari prekrasni.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Drage moje postacice,mi znamo da se nalazimo u posljednjoj trecini ovog svetog mjeseca ramazana.Prva trecina je milost,druga trecina oprost,a zadnja trecina je oslobodjenje od vatre.U ovoj zadnjoj trecini,u njenim neparnim nocima,nalazi se noc koja je bolja od hiljadu mjeseci.Poslanik Muhammed sallallahu alejhi we sellem je praktikovao kada bi nastupila zadnja trecina ramazana odvojiti se od svojih zena i ozivljavati noc ibadetom. Budio je i clanove svoje porodice da ibadete sve do svanuca. Nema nikakvog pravila ili ustaljenog zakona da je Lejtetul-Kadr svake godine u istu noc. Vecina ljudi smatra da je ona 27. noc ramazana, sto ne mora biti tacno. Iz jednog hadisa saznajemo da je jedne godine u vrijeme zivota Muhammeda sallallahu alejhi we sellem lejletul-Kadr bila 21. noc ramazana.Nemojmo dozvoliti sebi da nam prodje ova noc a da smo nemarni prema ibadetu.Podignimo ruke nasem Stvoritelju i dovimo sve sto pozelimo,a najbolja dova koju mozemo uciti te noci jeste:Allahumme inneke afuwun tuhibul afwe fa`fuaniii.
Pored dove,mozemo klanjati nafile koliko mozemo,po dva rekata,pa koliko je ko u stanju.Na namazima se uci ono sto je najlakse covjeku.Takodjer,ucenje Kur`ana s prevodom i razmisljanjem.Zene koje imaju menstrualni ciklus mogu tu noc slusati neka poucna predavanja,ja toplo preporucujem da se preslusa predavanje o tome kako je preselio Allahov Poslanik na bolji svijet:

http://www.youtube.com/watch?v=KVLAa3b_K8c&feature=related

Ovo predavanje ima 6 dijelova,pa preporucujem svaki dio da se pogleda,jer je emotivno,a nije dugo.
Zatim,zena s menstruacijom moze da dovi i moli svoga Gospodara za milost,za neke dunjalucke i Ahiretske stvari.
Evo jedan kratki isjecak o lejletul-kadr

http://www.youtube.com/watch?v=WbEEnCRrVZE&feature=related

Na kraju,molim Allaha da nas ne ostavi u ovoj zadnjoj trecini a da nam ne oprosti grijehe i da nas ne upise medju dzennetlije i medju one koji su oslobodnjeni od vatre.Amiiin.

AMIN! Prekrasan post.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1319
1.9.2010 12:06:03   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: megi

masallah iftara
ja abd veceras imam iftar i planirala sam praviti topu, supu, pilece snicle, paprike, kriompri i tikvice i nesto saftali poput sitnog ili hadzijskog cevapa pa ako ko ima kakav provjeren recept da ne pravim svasta

Hanady  ti kao da si pravila hadzijski, Mamine oci, Amanullah dajte mi prijedlog

jesam pravila sam hadžijski...
evo kako ja to radim....
jednostavno a brzo a prste da poližeš....
tra ti ovo, ja stavivljam ovu mjeru jer uvijek rpavim kad nas ima više...nekako nemama naviku samo za nas da ga spremam.

1 kg teleće šnicle, pola kile šampinjona, 2 glavice srednje crvenog luka, 3-4 paradajza, začini so, biber i vegeta po želji.

e onda fino u dublju šerpu porpržim luk na kockice isječen pa dodam meso na kockice malo dinstam dok meso malo promjeni boju, onda dodam gljive isjeckane i na to dodam paradajz oguljen i isjeckan....

Dinstam još 15-tak minuta da sve pusti svoj saft
pa onda dodam 2-3 fildžana vode

dodam začine i još 5 minuta pa onda ide glavno

u dublju tepsiju stavim papir za pečenje po njoj a onda stavim foliju komade folija tačnije i zavrnem ih prema gore pa ulijem po 2-3 susaka napravljene smjese....
ja napravim taman onoliko koliko gotiju imama...znači po 6 folija otprilike...

zavrneš foliju na vrhu...znači upakuješ ga i staviš ua zagrinaju pećnicu jedno 30 minuta na 250 stepeni i onad još 15 na 150 stepeni...

na svaki tanjir ili sahan staviš tu foliju...
onaj ko ga jede sam otvara foliju i jede hadžijski...
etouser posted image
napominjem da neko umjesto folije stavi isto korpice od paprira za pečenje...al meni je nekako bolji sa folijom drži mi toplotu do početka iftarauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1320
1.9.2010 12:48:19   
megi
hanady hvala punoouser posted image user posted image  user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1321
1.9.2010 12:54:15   
mamine oci
megi draga hallali ja ti nista ne odgovori nesto mi cjelo jutro koci net taman napismem ono zakoci i tako vise puta doslo mi da slomim tastaturuuser posted image eto vidim nas Handy ti je odgovorila ona uvjek brza, vrijedna, efikasna kao i uvjek hvala joj i u moje imeuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1322
1.9.2010 12:57:25   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mamine oci

megi draga hallali ja ti nista ne odgovori nesto mi cjelo jutro koci net taman napismem ono zakoci i tako vise puta doslo mi da slomim tastaturuuser posted image eto vidim nas Handy ti je odgovorila ona uvjek brza, vrijedna, efikasna kao i uvjek hvala joj i u moje imeuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1323
1.9.2010 12:59:20   
salmy
Ja Hadjiski redovno pravim i mimo iftarauser posted image user posted image user posted image sve radim kao i Hanady stim sto ga ja ukuhavam oko 1 sat na laganoj temp.i  bude da prste polizes!
Obavezno dodam lovorovog listica da da malo smeka!
U subotu imam iftar bice nas oko 18 user posted image user posted image user posted image uz Hadjiski cu praviti:paprike filovane,supicu (telecu-pilecu),pita ( zeljanica-burek),pohovane
tikvice,patlidjane,salata(makaroni u boji sa svim mogucim zacinimauser posted image ) omiljena salata mojim dragim postacima! i bice ribana salata kupus,paradajz i krastavci! i peceni krompir
Pravicu marcipan  oblande i voce user posted image user posted image
Nadam se da ce sve biti ok!
Postavim slikice kad sofra bude spremnauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1324
1.9.2010 13:04:43   
Mona Mohamed
Kako ste vi sve od reda vrijedne, masallah. Ruke vam se pozlatile.user posted image
Nazalost, nemam mnogo vremena za pripremanje obilnijih iftara ili nekih novih jela koje do sada nisam pravila. Prepisujem vase recepte i jedva cekam aBd da Aisha malo poraste pa da se bacim u pravljenje monte kolaca.user posted image
Zelim vam primljen post te spas od vatre aBd. Veliki zagrljaj.
user posted image  za Mamine oci-kuharica za cistu desetku, Hanady- vec mirisem taj hadzijski cevap, Jasmin-na korisnim i lijepim postovima, predavanjima..
Znam da sam mnogo vas zaboravila..Sorry..Ove tri forumasice su mi prve pale na pamet..
I da..Prelijepa dekoracija stola..Masallah za pametnicu djevojcicu maminu.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *