Elmasa
|
IZVORNA PORUKA: AnzA ......da nova sve se mzoe kad se hoce upravlajt svojim mislila i malo uz pomoc AD i napredak hvala Bogu,hvala sto ti je drago ,,,cmokic, zelim ti sve NAJLJEPSE heheh sanchez ti me uvijek nasmijes bona,i to sto kazes nema me ko kise,ta tije dobra,da hoce malo past da ovo rashladi,sve se sprzi u basti valjda ce past da malo dodjemo sebi a Boga mi nije lahko ni postit po ovim vrelinama,ja cim se isrcpim onda dan ne postim,pa nastavim, i tako kako ti sa postom, selamim te puno,i pitala si me kako zoloft djeluje,ma dobro da kucnem od drvo jos sam na 1.5 tableti,al sad pocetkom septembra reci cu doktorici da mi smanji na 1 tabletu. elmasa izvini ne zelim zvucat surovo,al sta ces Boze moj iako se vrati bolest milioni ljudi je boluju,kolko imas godina to nisam procitala nigdje? Mislim vec znas kroz sta si prosal ,pa polako ne sekiraj se slusaj ddoktoricu i bice bolje utjesi se,sta nedaj boze rak leukemija,i jos neke bolesti kad venes u krevetu ,gluho bilo,pa i ova anksioznost i epilepsija i ostale psihicke bolesti trebamo nekkao prevazis borit se kad su nas vec napale,od Boga su,sve se mi pitamo zasto meni,al takva nam je sudbina valjda ovo je neko zivotno iskusenje i treba se borit maximalno,nemoj da te briga za ikoga ,samo ti budi na prvom mjesi u tvoja porodica muz ,najbitnija si ti,tako da izvini ako sam malo zvuala iskreno i surtovo,oprosti ,al to je moje misljenje,ljubim te tara super bas mi je milo sto ti je bilo extra na moru,sjetim se sebe kad sam bila prije mejsec takodje ko tebi ni traga ankisoznosti,sto kazes malo na kraj me uhvatila kad sam htjela kuci puno srece iduce nedjelje kod psihijatra. Pitas sta mi mislimo o otme da uzimas rivotril,moje misljenje je da pocnes AD moje misljnjenje,al eto ti vidi opet sama sa sobom a i sa doktorom,nije lahko poicet pit ad ,mlade tebi je cini mise 22,meni 24 al eto ,ako ces malo doc sebi sto da ne koji mjesec pit ad,cim ti bude bolje uvidjet ces da su to samo glupi strhovi iracionalni,evo ja npr sad kako i je bolje hvala Bogu,kad me uhvati na tren da mi je lose,sejtim se kako mi je bilo grozo na pocetku uporedim sa ovim sad i kazem sebi ma proci ce me ovo je mali traj i tako i bude,takod a podrzavam ad,al eto ti jos razmisli....cmokic veliki Anza^^ Ja jos nisam sigurna, a ni doktorica da je ovo sve zbog epilepsije, to su neke prve pretpostavke, pa mi je zato za svaki slucaj ukljucila opet terapiju. Itekako trebam pregledati i stitnu zlijezdu ( sutra to radim ), jer mi to haman svi govore. Mozda je to sve izazvalo i pokrenulo. Ko ce ga znati vise... Ja imam 25 godina, nisam udata, i nisam radjala djecu, sto naravno ako Bogda, jedva cekam. i puno vise sam opterecena svime, jer razmisljam dalje, dijete, kako ce se sve to odraziti na trudnocu...Al evo vidim i cujem dosta primjera gdje su zene sa epilepsijom rodile zdravu djecicu... epilepsija ustvari nije psihicka bolest, to je neuroloski poremecaj, ali naravno kod nekih slucajeva ( recimo ja :D ), povezana je jako sa psihom i moze izazvati depresiju ili anksioznost.... Ja se naravno nikad ne predajem, ali je lakse covjeku kad zna tacno zbog cega se nesto desilo i sta je uzrok...sutra kad pregledam stitnu zlijezdu, i vidim nalaze, bar cu znati na cemu sam, bili dobri ili losi nalazi, i onda cu djelovati... Nemoj misliti da zvucis surovo, samo si mi rekla iskreno...i ja to sve znam...uvijek ima gore, sto kazes...Meni bi ovo sve bilo vjerovatno sitnica, da mi toliko nije pocelo uticati na raspolozenje, psihu, i izazivati crne misli... Al hajde, tek sam na pocetku borbe...a mozda zato sto sam brzo reagovala i nisam nista prepustila vremenu, mozda ce borba krace trajati... Hvala, i nisi uopste surova, vec pozitivna... pozz i pusa
|