|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
24.8.2010 10:51:25   
Hannica
IZVORNA PORUKA: zaha

joj niko mi nije odgovorio je li pola litra vrhnja ide u monte???Hannice vidim ti pravila koliko si stavila?????hitno moram iciuser posted image

Ja nisam bas islo po receptu pa nisam stavila toliko,ali ide pola litra ako hoces da ti bude deblja krema,i 400 grama cokolade.
Kod mene je skroz drugi kolac bio,vec sam rekla da je samo naziv ostao od "Monte" i keks.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1076
24.8.2010 10:53:38   
Honey3
IZVORNA PORUKA: Hannica

joj niko mi nije odgovorio je li pola litra vrhnja ide u monte???Hannice vidim ti pravila koliko si stavila?????hitno moram iciuser posted image

Ja nisam bas islo po receptu pa nisam stavila toliko,ali ide pola litra ako hoces da ti bude deblja krema,i 400 grama cokolade.
Kod mene je skroz drugi kolac bio,vec sam rekla da je samo naziv ostao od "Monte" i keks.user posted image
hvalaaaa user posted image user posted image user posted image i treba mi deblja krema

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1077
24.8.2010 10:58:01   
dzeny_2103
E moje ženice šta mislite da li bi se u ovaj monte kolač umjesto čokolade za kuhanje mogla staviti mliječna čokolada, da li bi se stislo nako lijepo kao sa čokoladom za kuhanjeuser posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1078
24.8.2010 10:59:51   
Hannica
IZVORNA PORUKA: dzeny_2103

E moje ženice šta mislite da li bi se u ovaj monte kolač umjesto čokolade za kuhanje mogla staviti mliječna čokolada, da li bi se stislo nako lijepo kao sa čokoladom za kuhanjeuser posted image

Hajd provjeri pa nam javi.user posted image  I ja sam razmisljala o tome.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 1079
24.8.2010 11:02:03   
frenkoza

IZVORNA PORUKA: medi87

Eh drage moje recite mi da li je trudnica obavezna davati vitre za bebu koju nosi , pošto sma ja trudn aa kako ja znam treba ali moj muž kaže ne zna 

Sad mene zanima da li se daju vitre za djecu??
Ja sam mislila da samo postaci to daju???
user posted image

u pravu si hannice.... vitre se daju da se ocisti post.... i daju ga postaci... ali kod nas u narodu je eto da se daju vitre na sve glave u kuci.... a znam hrpu ljudi koji ne poste ali obavezno vitre daju.... tako da... ne znam sta bih ti rekla....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1080
24.8.2010 11:03:00   
dzeny_2103
Ma ja slijedeći put probajem pa kako bude, malo mi jako sa čokoladom za kuhanje ali je bez obzira na to odličan recept user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1081
24.8.2010 11:06:39   
Hannica

Ma ja slijedeći put probajem pa kako bude, malo mi jako sa čokoladom za kuhanje ali je bez obzira na to odličan recept user posted image

Ja dodam malo secera i stavim samo jednu cokoladu od 100 gr.

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 1082
24.8.2010 11:48:53   
mamine oci
frenkoza gdje ste uzeli siniju ja sam voljela da kupim nisam uspjela naci s obzirom da nemam stol dobrobi mi dosla kad imam goste a i volm da jedem sa sinije nekako mi ono merakliskiuser posted image ako moze i cjena na pp

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1083
24.8.2010 11:58:19   
bananica

Hajd provjeri pa nam javi.user posted image  I ja sam razmisljala o tome.user posted image

ja sam pravila monte i imala samo 200gr cok za kuhanje pa sam ubacila 100gr mlijecne....odlican je ispao

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1084
24.8.2010 11:59:44   
bananica
u pravu si hannice.... vitre se daju da se ocisti post.... i daju ga postaci... ali kod nas u narodu je eto da se daju vitre na sve glave u kuci.... a znam hrpu ljudi koji ne poste ali obavezno vitre daju.... tako da... ne znam sta bih ti rekla....

kod nas u familiji skoro pa niko ne posti, al vitre dajemo svi

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1085
24.8.2010 12:06:14   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: mamine oci

frenkoza gdje ste uzeli siniju ja sam voljela da kupim nisam uspjela naci s obzirom da nemam stol dobrobi mi dosla kad imam goste a i volm da jedem sa sinije nekako mi ono merakliskiuser posted image ako moze i cjena na pp

evo ide pp

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1086
24.8.2010 12:08:21   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: frenkoza

IZVORNA PORUKA: mamine oci

evo ide pp

sinija iliti sofra

meni je tetka poklonila sofru, kupila ju je u C.gori, 100 eura

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1087
24.8.2010 12:09:25   
Schecherlemica
I meni je sinija super...
Nekada smo tako jeli svi porodicno kod nane,bas lijepe uspomene user posted image

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1088
24.8.2010 12:13:33   
frenkoza
100 eura.... uh masno je platila Bogami.... 
a snija je ispravniji naziv... sofra je sinonim za trpezu.... znaci sto sa svim skupa - escajgom, sudjem, hranom, picem... sve komplet je to sofra... mada kod nas u nekim djelovima bih siniju zovu sofra....

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 1089
24.8.2010 12:28:43   
veeseelaa
ja sam iz C.gore, i oduvijek govorim sofra user posted image
a inače ta sofra koju mi je tetka kupila je boli glava, mislim da će biti u životu 100 godina

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1090
24.8.2010 12:30:18   
Hanady RR

ja i moja brzina pisanja ničim izazvana
U MONTE IDE POLA LITRA VRHNJAuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1091
24.8.2010 12:32:34   
Hanady RR
ja imam siniju u nasljeđe od moje nane rahmetliuser posted image

i što kaže veesela 100 godina može trajati ako je kvalitetna....

moja je više ukras nego što je koristimo nažalost...ali eto koristim je ponekada kada pitu pravim ili baklavu ili ružice ostavim na njoj jufku u drugoj sobi da mi se sušiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1092
24.8.2010 12:34:39   
veeseelaa
moja je odložena umotana u celofan, nikad je nisam ni koristila user posted image  sad je spomenuste i sjetih se nje
Ako Bog da biće prilike

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1093
24.8.2010 12:39:58   
frenkoza
ja nemam puno prostora u kuci, male su mi prostorije.... imamo odvojen prostor za trpezariju i moze lijep sto i stolice da stanu, ali  mi taj prostor koristimo kao malu musalu u kuci ( mjesto gdje se klanja) ako bi tu stavili trpezarijski sto i stolice onda ne bismo imali gdje klanjati u kuci.... jedino u hodniku.... pa nam je sinija/sofra  najbolje rjesenje... postavi kad se jede i onda skloni kad ti ne treba vise.... a buduci da smo mm i ja ludi za tradicionalnim bosanskim stvarima planiramo napraviti ona šilteta na podu od spuzve da se moze fino sjesti... da se ne sjedi na ćilimu....

i nekako mi naročito iftar ide da se postavi tako.... neka gosti malo spuste svoje guzice na pod user posted image sta me briga... user posted image

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1094
24.8.2010 12:44:55   
mamine oci
ma sta fali i dole da se sjedne ja bas volim kad mi neko kaze nisam naucio ili naucila dole ko kad idemo na izlet nosimo stolove za sobom dekicu prostres i svi jeduuser posted image freki hvala na odgovoruuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1095
24.8.2010 12:47:21   
mila81
I ja kazem sofra, jer niko ne sjedi za sinijom praznom, nego kad se  pripremi sve na njoj i bas se moze reci "jeli smo na sofri". A kod nas je sinija najveca moguca tepsija, ali lijepo je znati i kako to drugi kazuuser posted image

Kod mene veceras pohovane tikvice, i nesto cu pohovati pilecih prsa jer mi ostalo od sinoc;
rizoto sa povrcem;
paradajz salata, kiseli krastavcici, sira i ovcavine "sjenicke";
desert, vocnu salatu koju cu kasnije praviti da se voce ne pokvari, a nakupilo ga se....

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1096
24.8.2010 13:10:50   
frenkoza
he he... sofra - turska rijec koja znaci trpeza...
a sini - turska rijec koja znaci  okrugli posluzavnik.... 
znaci sve je to tu negdje.... ako znamo kako je ustvari izgledala prije sinija, ili sto u starim bosanskim kucama - postojalo je postolje i onda se na njega stavljala tacna - veca ili manja i na njoj kahva, sok, kolaci, jelo ili sta vec.... znaci nista nije pogresno...

ja kazem: mi jedemo za sinijom.... ili mi jedemo za stolom.... a kad kazem bujrum za sofru, onda to moze znaciti i za siniju, i za sto, i na pod... znaci bilo gdje gdje je trpeza, tj. gdje je posluzena hrana...

ma meni je ovo skroz zanimljivo.... ja inace volim ispitivati i istrazivati te rijeci i kako se koja gdje koristi, a najvaznije zasto? to mi eto bas zanimljivo

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1097
24.8.2010 13:12:45   
Hannica
Ja kazem sofra,prvi put cujem za rijec "sinija".
Bas mi je drago da sam danas nesto novo naucila.
Bravo ja user posted image .

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1098
24.8.2010 13:14:00   
mamine oci
bitno je da se razumjemo sofra ili sinija nebito hvala Allahu na onom sto ima da se stavi na toj sofri ili sinijiuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1099
24.8.2010 13:15:36   
Radoznalica
Kako ste mi hanumice? Nadam se da sa lahkoćom postite, da vam Allah ukabuli i u sevap upiše! Ja se nadam da će mi ovo krvarenje poslije poroda ubrzo proći da makar mogu Kur'an učiti, a voljela bih probati i postiti, ali naša savjetnica za dojilje Lejla mi to i ne preporučuje, a znam da nisam obavezna, ali eto imam želju!
mamine oci sanjala sam da kod tebe jedem, haman da je svega bilo, ko kroz maglu se sjećam ko kad stalno se budim da vidim šta radi Abdullahuser posted image  na hajr i na dobro!
frenkoza baš mi se sviđa tvoj iftar, a posebno što iftarite za sinijom, odmah me podsjeti na moju nanu! E što se vitri tiče, treba se dati i za maloljetnu djecu, i to onaj ko dijete izdržava, za ženu muž nije dužan dati već bi to ona trebala dati iz svoje imovine. Također nema obaveze da se daju vitre za nerođeno dijete, mada nema smetnje ni ako se daju, negdje sam pročitala da je za vrijeme trećeg halife davano i za nerođeno dijete, ali ponavljam nije obaveza! E sad ako se beba rodi prije zore prvog dana Bajrama treba se dati i za nju, ako se rodi poslije onda ne treba. jasmin ako sam šta pogriješila ispravi me. Nadam se da sam pomogla, a Allah najbolje zna!
Hanady pravila sam jogurt tavu sa janjetinom, ostalo nam od akike i dobro je ispala s obzirom kakva sam kuharicauser posted image , malo neobičnog ukusa nikad nisam nešto slično jela, ali se pojela. Samo što sam ja sve upola mjere pravila, jer smo sami ja i mm, a on tako malo jede, da nam jedan somun bude oboma za iftar, njemu za sehur i meni za doručakuser posted image  Evo i slika, ako ne treba ovako da izgleda, Hanady nemoj me javno obrukatiuser posted image

user posted image

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *