|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
23.8.2010 23:39:18   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: chuci

vitri se mogu dati do klanjanja Bajram namaza, ne poslije. znači ako beba dođe na Bajram, nije još bila rođena do onog trenutka dokada su se davali vitri.

hvala user posted image user posted image user posted image user posted image

nema na čemu user posted image user posted image
i ja sam se isto raspitivala prošle godine, i na kraju je moja i došla na Bajram user posted image

hahahhahah et mozda bas bude i kod mene tako :))))
frankoza kome ja ovdje da dam sadaku , ja ne znam nikoga za sadaku , jedino kad budem isla u BIH kasnije naknadno da dam .

bitno je da je das.... kad mognes.... ili ako neces da cekad dok budes dolazila uvijek imas ove humanitarne akcije, pa za zdravlje nekog djeteta, uplati 20-30 eura ili kolko mozes, na ziro racun i nanijeti za zdravlje i nafaku svom djetetu.....

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1051
23.8.2010 23:40:07   
Hanady RR
Mila...
evo biljnog želatina...ja znam da sam ga stavila i na temu fondant vjerovtano si tamo vidjelauser posted image
user posted image
ovo je kesica od 10 grama ...ima u DM-u sigurno a mama mi kaže ima i u interexuuser posted image

eto da znamo i ovdje ako nam zatreba za kolačićeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1052
24.8.2010 1:20:49   
Ella_H
MashAllah mamine oci ma mirisi dopiru do mene hehe
kod mene veceras:teleca supica, saft paprike,luk,paradajz,
paprike u vrhnju, kus kus, teletina, palacinci hehe

Pusa za sve zdrave da im Allah dz.s podari hajr u postu i ukabuli
a bolesne sto prije da ozdravi i ostalima da se nauce oko biznisa iftara
hehehe ja se divim zenama kako brzo spremaju, kuhaju itd
nekad se osjecam kao amater hehe

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1053
24.8.2010 4:13:42   
jasmin
Hutbe iz tri sveta mesdžida
Mekka: Usame b. 'Abdullah el-Hajjat
Dženestka vrata Rejjan su za one koji se raduju ramazanu
Preveo i sažeo: Semir Imamović

Ramazan sa sobom donosi radost i blagoslov. U njemu je obilje dobra i velika Allahova milost. Ramazan za vjernička srca znači smiraj, spokoj i sreću. Za vjernika u ramazanu postoje dvije radosti: radost pri dočeku iftara i radost na Sudnjem danu zbog nagrade posta. Hadis na ovu temu manje-više svakom je dobro poznat, ali pitamo se ko to zaslužuje dvije radosti? Postoje li za to uslovi i kakva je suština posta koji će nas dovesti do toga? Onaj ko posti samo od jela i pića, a ne suzdržava se od lošeg govora i postupanja po njemu, ne čuva oči, uši i ostale organe od zabranjenog, ne smatra se uspješnim postačem, kao što kaže Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u hadisu kojeg prenosi Ebu Hurejre: "Ko ne napusti lažan govor i postupanje po njemu (u toku posta), Allahu nije potrebno da se suzdržava od hrane i pića." Dosta bliski ovoj vrsti gubitnika jesu oni koji poste radi običaja i navike, ili oni koji poste mrzovoljno, negodujući, sa željom da što prije istekne post kako bi se povratio svojoj zabludi. Smisao posta daleko je veći. Post je Allahu najdraže djelo za koje on nagrađuje od Sebe, bez računa.

Džennetska kapija Rejjan iščekuje ulazak sasvim druge vrste postača. To su oni koji se raduju dolasku ramazana, koji razmišljaju o njegovom smislu i poukama, koji s njegovim dolaskom donose čvrstu odluku da će iskoristiti svaki njegov trenutak. To su oni koji nastoje da očuvaju svoje organe očiste svoju dušu, te ih ispune iskrenom pokornošću i ljubavlju prema Allahu i Njegovoj vjeri. Takvim postačima vodilja su Poslanikove, sallallahu alejhi ve sellem, riječi koje isto tako prenosi Ebu Hurejre: "Ko bude postio ramazan vjerujući i nadajući se (obećanoj) nagradi, oprošteni su mu njegovi prethodni grijesi." (Muttefekun alejhi) Tj. ko bude postio, vjerujući da je post istina i Allahova naredba koja ga približava Njemu, te se bude nadao obećanoj nagradi jedino od Njega, zaslužio je Njegov oprost. Oprost koji se ovdje spominje odnosi se samo na male grijehe, jer veliki grijesi iziskuju iskreno pokajanje Allahu, kao što se može razumjeti iz konteksta drugog hadisa koji prenosi isti ashab od Allahog Poslanika da je rekao: "Pet dnevnih namaza, džuma do džume, ramazan do ramazana, su iskup za grijehe koji se počine između njih, ukoliko se budu izbjegavali veliki grijesi." Bilježi ga Muslim. Pravi postači svjesni su Allahove milosti i izobilja koje se dijeli u ovim blagoslovljenim danima. Zato ih vidimo kako se trude da njihov post bude potpuno ispravan sa svim svojim uvjetima i etikom ponašanja, kao što nastoje da ga očuvaju od svega što ga može narušiti. Od prakse Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u mjesecu ramazanu bilo je da poveća svoj namaz i da dijeli sadaku i pomaže potrebne. Posebnu pažnju je posvećivao učenju Kur'ana i to je svojim sljedbenicima ostavio u oporuku.

Radost postača nije ograničena na spoznaju o nagradi koja očekuje postače. Post je, kao što kažu učenjaci, najbolji put koji čovjeka vodi cilju koji mu donosi sreću na ovom i budućem svijetu. To je bogobojaznost, a post je njen izvor, kao što kaže Uzvišeni: "O vjernici, propisuje vam se post, kao što je propisan onima prije vas, da biste se grijeha klonili." (El-Bekare, 183.). Postač se približava Allahu putem ostavljanja strasti, postom povećava svoje vjerovanje, i uči se strpljivosti i podnošenju poteškoća. Post je uzrok povećanja dobrih djela. Posebno je značajan odgojni momenat kada se duša uzdiže iznad prohtjeva i strasti. U mjesecu ramazanu to je posebno olakšano, jer post sužava putevu šejtanu koji kola ljudskim tijelom.

Omladinski časopis SAFF

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1054
24.8.2010 7:18:11   
taurus
evo i mog iftarskog menia, u četvrtak ima 6 odraslih na iftaru i pripremam slijedeće:
begova čorba-naravno domaća
ramstek u saftu a prilog mu je žuta riža sa susamom
šampinjoni punjeni sa sirom (recept sa RR)
musaka od pohovanih patliđana
pohovane paprike (roge) sa sirom
buredžici od lisnatog tijesta
palačinke sa sirom
princes krofne
monte kolač
i naravno voće i sokovi
mislim da je dovoljno

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1055
24.8.2010 9:29:50   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: frenkoza

IZVORNA PORUKA: medi87

Eh drage moje recite mi da li je trudnica obavezna davati vitre za bebu koju nosi , pošto sma ja trudn aa kako ja znam treba ali moj muž kaže ne zna 

ne daju se vitre za nerodjeno dijete....

jos nesto... vitre daje svaki postac da ocisti svoj post... tako da nije obaveza davati za djecu, mada je kod nas obicaj da se daje na sve glave u kuci

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1056
24.8.2010 9:32:40   
frenkoza
user posted image

musaka s krompirom

user posted image

neka vrsta krompiruse od kupovnih jufki

evo kako izgledaju nasi iftari... ja i MM  ne volimo puno komplikovati oko iftara...  imamo malu siniju i kolko moze na nju stati user posted image ne vise.... naravno kad smo mi sami.... a slikacu vam insallah i kad budemo pravili iftar za vise ljudi...

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1057
24.8.2010 9:48:09   
Dinkica
frenki svidja mi se ovakav iftar, luda sam za kromirom, MM i ja uglavnom idemo na iftare ovih dana a ja najviše volim da skromno iftarim kod svoje kuće, nadam se prekosutra user posted image  

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1058
24.8.2010 9:58:48   
megi
drage moje vidim vrijedne ste, slike su za 10

ja sam sinco pravila iftar
a na meniju su bile supa, topa, japrak, pohovane pilece senicele, fasirane snicle zapecene sa gljivama, pita sirnica, tikvenica, kolac  - hvala Hanadyu na receptu, onaj nejn brzi s keksom
i naravno voceeeee

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1059
24.8.2010 10:11:30   
dzeny_2103
Hanady hvala za ovaj želatinuser posted image

Interesuje me da li je neka od vas  pravila kolac kod kojeg se šlag krema podijeli u tri djela pa se u svaki po nešto stavlja i jos me interesuje jedan kolac uglavnom se mjesa čololada i puter istopljeni pa se doda susam, keks i ostalo po želji, ako je kome to poznato trebale bi mi tačne mjere a ako ne ja veceras eksperimentišemuser posted image pa vam javim  kako je bilo user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1060
24.8.2010 10:18:10   
hanabanana
Tarhana
Komadići pilećih prsa u finom sosu, uz to ide prilog pilav ( domaći )
Patlidzani punjeni lukom.
Lijena pita & sutlija, pa ko šta hoće ( sama gazala oboje )

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 1061
24.8.2010 10:21:54   
Honey3
dzeny torta pahuljica:6slag pjena,2 slag kreme umutiti sa 3-4 case kisele vode i 200g secera
umuceni slag podijeliti na tri dijela
u jedan staviti 300g mljevenog keksa
u drugi 2 jaffa keksa izmrviti
u treci kesicu ness 3u1
u dublju posudu staviti foliju pa redati ness,jaffa pa mlj.keks
staviti u frizider da stoji najmanje 3h izvaditi,prevrnuti na tepsiju i ukrasiti po zelji user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 1062
24.8.2010 10:28:58   
Honey3
ja veceras imam iftar u kuci bit ce nas oko 20-ak,neznam tacno jer nisu svi potvrdil i mislila sam praviti:
supu
pil.filete pohovane
cufte
pire krompir
pite:tikvenicu,sirnicu i burek
treba mi jos neko varivo ali neznam sta biuser posted image
mislila sam monte kolac (ali me interesuje je li ide pola litra vrhnja jer u receptu stoji 1/2)
bombice
hurme
sok od zove
voce
i mislim da je dovoljnouser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1063
24.8.2010 10:32:36   
Mirkica

vitri se mogu dati do klanjanja Bajram namaza, ne poslije. znači ako beba dođe na Bajram, nije još bila rođena do onog trenutka dokada su se davali vitri.

hvala user posted image user posted image user posted image user posted image

tako sam prosli put vitre upaltila a nisam znala da li je to ispravno a Bog nek mi operosti nisam htjela dati u nas Mesdzid nekako mi djelovalo kao bacanje para , pa sad ane znam je li mogu vitre stavrno prebaciti za neku humanitarnu akciju jesam li tacno postupila ???? (prosli put je islo za lijecenja male bebe )  de mi molim te odgovori na ovo ...

nema na čemu user posted image user posted image
i ja sam se isto raspitivala prošle godine, i na kraju je moja i došla na Bajram user posted image

hahahhahah et mozda bas bude i kod mene tako :))))
frankoza kome ja ovdje da dam sadaku , ja ne znam nikoga za sadaku , jedino kad budem isla u BIH kasnije naknadno da dam .

bitno je da je das.... kad mognes.... ili ako neces da cekad dok budes dolazila uvijek imas ove humanitarne akcije, pa za zdravlje nekog djeteta, uplati 20-30 eura ili kolko mozes, na ziro racun i nanijeti za zdravlje i nafaku svom djetetu.....

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1064
24.8.2010 10:34:14   
dzeny_2103
hvala zaha user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1065
24.8.2010 10:35:38   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: zaha

Komadići teletine dinstavni sa lukom, paprikom, malo gljiva i paradajzom.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1066
24.8.2010 10:37:46   
frenkoza
mozes mirkice ako je u pitanju za neku osobu... vitre se ne mogu dati za izgradnju hajrata ( dzamija, cesta, cesmi, ) za to se daje sadaka... a vitre iskljucivo za neku osobu.... i nisi pogrijesila ako si uplatila za humanitarnu akciju za pomoc nekoj osobi.... to i jeste to.... pa neko moze licno odnijeti, neko uplatiti... bitno je da si ti odvojila novac za tu svrhu....
kod nas isto ima da se uplacuje na tzv. blokove.... tj. u islamsku zajednicu, pa onda oni to rasporedjuju iz svog fonda dalje.... moze i tako.... ali ja isto vise volim konkretno nekome pomoci

10.11.2009.
30.0

Neposredna veza do poruke: 1067
24.8.2010 10:38:40   
taurus
IZVORNA PORUKA: hanabanana

to mi liči na hadžijski čevab, a možeš napraviti i sarmu u japraku, sogan dolmu, bamiju, šarenu dolmu

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1068
24.8.2010 10:39:05   
Mirkica

mozes mirkice ako je u pitanju za neku osobu... vitre se ne mogu dati za izgradnju hajrata ( dzamija, cesta, cesmi, ) za to se daje sadaka... a vitre iskljucivo za neku osobu.... i nisi pogrijesila ako si uplatila za humanitarnu akciju za pomoc nekoj osobi.... to i jeste to.... pa neko moze licno odnijeti, neko uplatiti... bitno je da si ti odvojila novac za tu svrhu....
kod nas isto ima da se uplacuje na tzv. blokove.... tj. u islamsku zajednicu, pa onda oni to rasporedjuju iz svog fonda dalje.... moze i tako.... ali ja isto vise volim konkretno nekome pomoci

eh hvala ti punoo user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1069
24.8.2010 10:40:04   
frenkoza
nisam odmah skontala gdje ti je post user posted image user posted image user posted image   tek kad sam procitala sve komplet skontala sam sta si me pitala user posted image

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1070
24.8.2010 10:41:21   
frenkoza

ovo uvijek dobro prolazi... onako za umocit.... aj bas volim ove muckalice.... ja ih tako zovem user posted image

10.11.2009.
30.0

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1071
24.8.2010 10:44:25   
Honey3
IZVORNA PORUKA: taurus

to mi liči na hadžijski čevab, a možeš napraviti i sarmu u japraku, sogan dolmu, bamiju, šarenu dolmu
hvala vam drage moje,mislim da cu ovu teletinu jer mi se nesto ne da dolmiti,oduzima mi dosta vremena a jos nista nemam spremno,prvo se bacam na monte pa daljeuser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1072
24.8.2010 10:44:30   
hanabanana
Ja napravim više, pa jedan dan prilog riža, drugi dan krompir, može i kus-kus, ili pilav. Mogućnosti su neograničene.

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1073
24.8.2010 10:46:24   
Hannica
IZVORNA PORUKA: medi87

Eh drage moje recite mi da li je trudnica obavezna davati vitre za bebu koju nosi , pošto sma ja trudn aa kako ja znam treba ali moj muž kaže ne zna 

Sad mene zanima da li se daju vitre za djecu??
Ja sam mislila da samo postaci to daju???
user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 1074
24.8.2010 10:48:38   
Honey3
joj niko mi nije odgovorio je li pola litra vrhnja ide u monte???Hannice vidim ti pravila koliko si stavila?????hitno moram iciuser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *