Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ah,da...zaboravila sam napisat da ce biti i mnogo sljiva. Bas sam ga poslala da nabere u nasem vlastitom vocnjaku. Mozda i kompot sutra napravim od njih.
hello drage moje :)) ja sam jutros dobila pa sam ko muha bez glave - nemam pojma ni sta bi jela ni bi li jela - navikla sam se na onaj ritam sehur - iftar.. za muzeka pravim piletinu i paprike sa sirom i krompirom kao prilog. hljeb sam ispekla a sutra cu ako Bog da i ja taj famozni monte kolac praviti :)) za Hanady i faris06 puno pozdrava.. znam kakav je osjecaj.. ja sam par ramazana propustila postiti .. djeca mi bila mala, puno obaveza, ja anemicna.. probam postiti pa mi pozli.. sada sam fit, djeca su malo veca pa me lijepo slusaju i hvala Bogu ispostila sam sve do sada i cim mi prodje opet cu.. tako i vama zelim da ako Bog da sljedeci ramazan budete fit i ispostite citav ramazan.. do tada sakupljajte sevape vasim lijepim iftarima
mila gustin je inače škrobno brašno...znači biljnog je porijekla svaki. meni se čini ti si gustin sa želatinom pomješala...abiljna želatina ima u DM zove se zove agar
Gustin Dr. Oetker Gustin dokazano je uspješan proizvod u kuhanju i pripremi kolača još od davne 1898. godine. Dr. Oetker Gustin sastoji se od jestivog čistog kukuruznog škroba koji ne potječe od genetski modificiranog škroba. Dobro se podnosi i stoga je prigodan i za laganu, uravnoteženu prehranu. Dr. Oetker Gustin ne sadrži gluten. Upotrebljava se višestruko: za zgušnjavanje gulaša i umaka ili za finiju strukturu kolača, torti i keksa. Dr. Oetker Gustin umiješa se u vruće jelo i kratko prokuha ili se doda brašnu za vrijeme pripreme kolača. Doziranje je individualno, a na pakiranju možete naći opširnije informacije i savjete.
[/quote]
Ma ja sve mislim zelatin, a istivala ovaj recept za monte, i napisala gustin, ma dobila fin recept za vocni kolac, a odozgo glazura zelatina, pa zbog toga pitam, hvala ti u svakom slucaju
ma moja ti...vidiš ti ovu sliku...ama i mrtva usta bi ga jela... kakav je nego dobar...
Doooobar, a kako ga je ostalo i za sehura, i na sehuru je bio doooobar. Fala Bogu da sam količinu soli potrefila, ja sam totalni antitalenat za soljenje ako ne mogu probat
Ja sam jučer probala vrećice za pečenje i moram priznati da nisam baš zadovoljna rezulltatom. Krompir mi se skroz zalijepio za vrećicu a piletina je bila ok, ništa spektakularno. Ne znam, možda sam predugo pekla a malo ulja stavila u krompire Uglavnom, danas nisam smjela ponovo rizikovati pa je bilo na stari, dobri način. : supa od tjestenine, tel. kotleti, integralna riža, miješana salata.
Poz drage moje...Hanady bas ti hvala na informaciji za gustim nemas pojma koliko ja stvari izbjegavam jer nonstop mislim da li je ok ili ne pogotovo za Ramazan heheeh jos samo da nadjem sta je to na engleskom super ali ima vjerovatno u nasoj prodavnici bas cu reci mm da mi kupi InshAllah.. Ja sinoc iftar salata paradajz, teleca supica, teletina i krompirici i ja i mali iftarili odlicno Mamine oci kuhas mi odlicno da ne zaboravim hanady ilhana prava umjetnica otvarate mi vala i apetit a i kulinarske sposobnosti jos da mi je samo skinut kojih 15 kg viska brzo bi ih nabacila s vasim receptima nazad hehe
Eh drage moje recite mi da li je trudnica obavezna davati vitre za bebu koju nosi , pošto sma ja trudn aa kako ja znam treba ali moj muž kaže ne zna
ne daju se vitre za nerodjeno dijete....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
Eh drage moje recite mi da li je trudnica obavezna davati vitre za bebu koju nosi , pošto sma ja trudn aa kako ja znam treba ali moj muž kaže ne zna
ne daju se vitre za nerodjeno dijete....
a sta ako djete dodje na Bajram , jel se ni tada ne daju vitre ?????
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
Ja sam jučer probala vrećice za pečenje i moram priznati da nisam baš zadovoljna rezulltatom. Krompir mi se skroz zalijepio za vrećicu a piletina je bila ok, ništa spektakularno. Ne znam, možda sam predugo pekla a malo ulja stavila u krompire Uglavnom, danas nisam smjela ponovo rizikovati pa je bilo na stari, dobri način. : supa od tjestenine, tel. kotleti, integralna riža, miješana salata.
a joj - bas mi je zao.. koliko mogu skontati pekla si ih u odvojenoj kesi.. i ja sam tako i nisam ni ja zadovoljna krompirom - pretpostavljam da mu fali onaj sos od pileta da se u njemu iskrcka i zapece a pile mi je bilo extra - mekano i socno.. ja nisam neki expert za pecenje ali ovo mi je bas neka safe varijanta.. u svakom slucaju ni stari dobri nacin ti nije losh - cak sta vise ;))
mamine oci bravo za iftar pogacice izgledjau odlicno tako i moja mama pravi a meni se nikad ne da
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
vitri se mogu dati do klanjanja Bajram namaza, ne poslije. znači ako beba dođe na Bajram, nije još bila rođena do onog trenutka dokada su se davali vitri.
hvala
nista mirkice... vitre moraju izaci iz kuce noc u oci bajrama.... a svi koji se iza toga rode nek cekaju iducu godinu zezam se malo... sve poslije toga je sadaka.... a na djetete se i onako daje sadaka kad mu se ime daje....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
vitri se mogu dati do klanjanja Bajram namaza, ne poslije. znači ako beba dođe na Bajram, nije još bila rođena do onog trenutka dokada su se davali vitri.
hvala
nema na čemu i ja sam se isto raspitivala prošle godine, i na kraju je moja i došla na Bajram
nema na čemu i ja sam se isto raspitivala prošle godine, i na kraju je moja i došla na Bajram
hahahhahah et mozda bas bude i kod mene tako :)))) frankoza kome ja ovdje da dam sadaku , ja ne znam nikoga za sadaku , jedino kad budem isla u BIH kasnije naknadno da dam .
volim da gledam slike koje postavite a vidim večeras ne bi ni jedne Aferim za iftar
ma ja nekad mi mrsko svaku noc slikat i umorim se iskreno pa nema kad od ovog mog zvrka a jos nemam aparat nego sve sa telefona pa i nisu slike jasne ko sto bi voljela