Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
isto kao kod mene sad ga ima sad ga nema... al zato je to ljepota ovoga kolača...hanice zamisli praviš jaffa tortu 5 sati...napraviš ustaneš ujutro tortenpleh prazan u frižderu ( nije se udostojio u sudoper da izbaci)...brzina monte kolača dozvoljava mi daga stalno pravim pa nek jede koliko mu volja a ja se ne nerviram kao recimo kad mi tortu pojede
Slijedeci put cu ostavit poruku u tepsiji "Ostavi mi bar jedan kolac poguzijo jedna" Mozda,ipak,napravim do iftara kolac..samo strah me da mi se co'jek ne udeblja.
500 g gotovih kora 500 g mljevenog mesa 5 jaja 1 pavlaka 2 dcl kisele vode 2 g crvenog luka Sol jedna cajna kasicica (ako zelis slanije probaj smjesu kad izmjesas) Biber, vegeta 1 dcl ulja Luk sitno isjeckati I dinstati pa dodati meso, soli , biber I malo vegete. Dinstati 5 minuta Jufke razdvojiti na 3 jednaka djela… pa redas 5 jufki pa smjesa pa opet 5 pa smjesa I na kraju opet 5 jufki… izmedju jufki nista ne uljis… Kad sve poredas isjeci na kocke. Ugrijes 1 dcl ulja I zalijes burek. Umutis 5 jaja, 1 pavlaku I 2 dcl kisele vode… Tom smjesom prelijes burek I stavis peci u vec zagrijanu pecnicu na temperaturi na koji inace peces pite… Kad porumeni gotova je … obicno se pece oko 20 minuta
Večeras ćemo znati kakav je, a sin će prvi degustirat za ručak
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
mantije domaca jufka nije lisnato:) lisnato koristim samo kad mi se zuri:)
paprike punjenje pavlako i krem sirom u mlijeku:)
domaca ruza pogaca
krompiri u mlijeku jajima i pavlaci na pola peceni:)
ispeceni krompirici:)
salata od crvenih paprika
puding od cokolde:)
sokove hurme i kafu nisam slikala to se podrazumjeva:) ako su slike nejasne halallite slikano sa telefona;)
ako se pitate zasto je vecina menija paprika to je zelja gostiju i zelim im udovoljiti nadam se da ce im se svidjeti sve je gotovo prekriveno folijom da bude vruce kad gosti dodju:) pusa mojim dragim hanumama i prijatan iftar Hanady jucerasnji iftar za 10 kao i svi do sada
mogu li ja dobiti recept tvog kolaca Hanady - monte??
"MONTE", u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno izmiješati 250gr margarina. Koji se prvo dobro izmuti sa 100 gr šećera. Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije taman boja kao gore na slici….to će biti skroz žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.
Vec me dugo smigate sa ovim kolacem pa samodlucila sutra ga napraviti..samo imam pitanje da li se petit keks prvo umace u mlijeko pa reda ili onakao suh...hvala..
Zna li iko na kojoj je strani recept od Hanady, mislim da se zove nešto kao jogurt tava. Hitno mi je da ga makar nađem dok beba još spava, a onda da to napravim do iftara. Nadam se da će se neko sjetiti
_____________________________
Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi
1 kg janjetine po orginalnom receptu...al ja vam kosristim teletinu nekako bolja mi bude.... so biber aleva paprika ( slatka naravo) 20g putera 4 jaja 4 dl jogurta 1 mala pavlaka 1 kašika supena brašna peršun 1-2 češnja bijelog luka 1 kašika vegete
janjetinu ili teletinu narežite na manje komade i stavite u posudu. dodati začine, zatim malo vode dodati i dinstati na tihoj temperaturi. nakon 15-tak minuta dodati puter istopljen.
Posebno izmiješajte jaja, jogurt, pavlaku ,brašno,nasjeckani peršun i bijeli luk.
meso staviti u vatrostalnu zdjelu i preliti zamješanim sastojcima ipeći u otovorenoj zdeli jedno 20-25 minuta na temperaturi od 200 stepeni
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
Lejla hvala, već me panika uhvatila, ja odledila meso s namjerom da to pravim a nikako da nađem recept. Čak sam i pp poslala Hanady Odoh sad raditi dok bebač spava. Hvala još jednom
_____________________________
Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi
m.i.n.a. ja nisam natapala keks i mislim da ne treba
nema potrebe da se umače u mlijeko...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Imaš negdje na prvim stranicama spisak šta ne kvari post,pa je i ginekološki pregled tu uvrstan...pa ti vidi. Ja sam pretprošlog ramazana trebala na pregled ali sam odgodila i dr. (arap) mi je tad rekao da kod njih žene idu uz ramazan,da ne smeta,ali eto meni bilo nekako ružno,ipak nije bilo ništa hitno u pitanju.
ma moja ti...vidiš ti ovu sliku...ama i mrtva usta bi ga jela... kakav je nego dobar...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hanady draga koji gustin koristis za monte kolac, i gdje bi mogla naci u Sarajevu onaj na biljnoj bazi, slikala nam ga je negdje Ilhana??????????????????????????
Moj muz je izrazio zelju da za iftar,odnosno njemu za veceru isprzim jaja. Veceras se necu bas puno umoriti ,mozda jos isprzim ledo pohovane lignje,nekako mi bezveze da samo jaja jedem za iftar. Naravno bit ce tu i supica i puding. Sve mi se cini da je malo.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Hanady draga koji gustin koristis za monte kolac, i gdje bi mogla naci u Sarajevu onaj na biljnoj bazi, slikala nam ga je negdje Ilhana??????????????????????????
mila gustin je inače škrobno brašno...znači biljnog je porijekla svaki. meni se čini ti si gustin sa želatinom pomješala...abiljna želatina ima u DM zove se Agar....
e sad gustin koji ja koristim je onaj koji lakše nađem na polici u kupovini...imaš dolčelin ili dr. otker evo slika
Gustin Dr. Oetker Gustin dokazano je uspješan proizvod u kuhanju i pripremi kolača još od davne 1898. godine. Dr. Oetker Gustin sastoji se od jestivog čistog kukuruznog škroba koji ne potječe od genetski modificiranog škroba. Dobro se podnosi i stoga je prigodan i za laganu, uravnoteženu prehranu. Dr. Oetker Gustin ne sadrži gluten. Upotrebljava se višestruko: za zgušnjavanje gulaša i umaka ili za finiju strukturu kolača, torti i keksa. Dr. Oetker Gustin umiješa se u vruće jelo i kratko prokuha ili se doda brašnu za vrijeme pripreme kolača. Doziranje je individualno, a na pakiranju možete naći opširnije informacije i savjete.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Moj muz je izrazio zelju da za iftar,odnosno njemu za veceru isprzim jaja. Veceras se necu bas puno umoriti ,mozda jos isprzim ledo pohovane lignje,nekako mi bezveze da samo jaja jedem za iftar. Naravno bit ce tu i supica i puding. Sve mi se cini da je malo.
ma za vas dvoje taman ja sam sinoć skuhala buraniju, ukiselila mlijeko i sad sa posla doletila taksijem čekam muža da dovuče bebe...i kontam nama ručak njemu iftar taman...još nek somun kupi...šta će mu više....
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''