|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
22.8.2010 16:02:52   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

user posted image user posted image user posted image user posted image
isto kao kod meneuser posted image user posted image user posted image user posted image
sad ga ima sad ga nema...
al zato je to ljepota ovoga kolača...hanice zamisli praviš jaffa tortu 5 sati...napraviš ustaneš ujutro tortenpleh prazan u frižderu ( nije se udostojio u sudoper da izbaci)...brzina monte kolača dozvoljava mi daga stalno pravim pa nek jede koliko mu volja a ja se ne nerviram kao recimo kad mi tortu pojedeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Slijedeci put cu ostavit poruku u tepsiji "Ostavi mi bar jedan kolac poguzijo jedna"user posted image
Mozda,ipak,napravim do iftara kolac..samo strah me da mi se co'jek ne udeblja.

user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1001
22.8.2010 16:25:46   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: megi

ups nije recept stavila Hanady nego Visnja sorryuser posted image

500 g gotovih kora
500 g mljevenog mesa
5 jaja
1 pavlaka
2 dcl kisele vode
2 g crvenog luka
Sol  jedna cajna kasicica (ako zelis slanije probaj smjesu kad izmjesas)
Biber, vegeta
1 dcl ulja
Luk sitno isjeckati I dinstati pa dodati meso, soli , biber I malo vegete. Dinstati  5 minuta
Jufke razdvojiti na 3 jednaka djela…  pa redas 5 jufki pa smjesa pa opet 5 pa smjesa I na kraju opet 5 jufki… izmedju jufki nista ne uljis…
Kad sve poredas isjeci na kocke. Ugrijes 1 dcl ulja I zalijes burek.
Umutis 5 jaja, 1 pavlaku I 2 dcl kisele vode… Tom smjesom prelijes burek I stavis peci u vec zagrijanu pecnicu na temperaturi na koji inace peces pite… Kad porumeni gotova je … obicno se pece oko 20 minuta

user posted image

user posted image

Večeras ćemo znati kakav je, a sin će prvi degustirat za ručak user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1002
22.8.2010 16:27:52   
Visnja RR
Leeejlaaaa odlicno izgleda ...a vjeruj mi da je preukusan user posted image

03.04.`08

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1003
22.8.2010 16:28:55   
Lejla Ka
Evo vam i jedna ova ljepotica da se zasladite bez kalorija

user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1004
22.8.2010 18:46:44   
mamine oci
user posted image
domaca krem juha sa povrcem

user posted image

paprike i paradajz u paradajz sosu
user posted image
mantije  domaca jufka nije lisnato:) lisnato koristim samo kad mi se zuri:)

user posted image

paprike punjenje pavlako i krem sirom u mlijeku:)

user posted image
domaca ruza pogaca
user posted image
krompiri u mlijeku jajima i pavlaci na pola peceni:)
user posted image
ispeceni krompirici:)
user posted image
salata od crvenih paprika
user posted image
puding od cokolde:)

user posted image

sokove hurme i kafu nisam slikala to se podrazumjeva:)
ako su slike nejasne halallite slikano sa telefona;)

ako se pitate zasto je vecina menija paprika to je zelja gostiju i zelim im udovoljiti nadam se da ce im se svidjeti sve je gotovo prekriveno folijom da bude vruce kad gosti dodju:) pusa mojim dragim hanumama i prijatan iftar Hanady jucerasnji iftar za 10user posted image kao i svi do sadauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1005
22.8.2010 19:26:49   
jasmin
Masaallah Adely,super sofra.
Ja sam sebi napravila pljeskavice s lukom i kajmakom.
Maloprije sam zavrsila keks tortu i ostavila je na hladjenje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1006
22.8.2010 19:33:56   
Visnja RR
adela svaka cast..user posted image  moracu probati napraviti ovu tvoju ruzu pogacu...
a i mantije ali od lisnatog .... user posted image

03.04.`08

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1007
22.8.2010 19:47:01   
almicch
svaka čast i sve pohvale vrijenim forumašicamauser posted image user posted image user posted image user posted image
recepti su super !!! sad bar imam novih ideja

danas za iftar

krem supa od gljiva
musaka od tikvica
pohovani pileći fileti
salata ( kupus paradajz)
i rogačev kolač

;)) I can''''t hear you over the sound of how amazing I am !!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) ;))))

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1008
23.8.2010 13:23:01   
m.i.n.a.

IZVORNA PORUKA: bananica

mogu li ja dobiti recept tvog kolaca Hanady - monte??

"MONTE",  
u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno  izmiješati  250gr  margarina. Koji se prvo  dobro izmuti sa 100 gr šećera.   Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri   Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije  taman boja kao gore na slici….to će biti skroz  žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.

Vec me dugo smigate sa ovim kolacem pa samodlucila sutra ga napraviti..samo imam pitanje da li se petit keks prvo umace u mlijeko pa reda ili onakao suh...hvala..

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1009
23.8.2010 14:00:10   
dzeny_2103
isprobala Monte kolač, super je , sve pohvale user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1010
23.8.2010 14:03:36   
Radoznalica
Zna li iko na kojoj je strani recept od Hanady, mislim da se zove nešto kao jogurt tava. Hitno mi je da ga makar nađem dok beba još spava, a onda da to napravim do iftara. Nadam se da će se neko sjetitiuser posted image

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 1011
23.8.2010 14:10:08   
Lejla Ka
jogurt tava user posted image

potrebno

1 kg janjetine po orginalnom receptu...al ja vam kosristim teletinu nekako bolja mi bude....
so
biber
aleva paprika ( slatka naravo)
20g putera
4 jaja
4 dl jogurta
1 mala pavlaka
1 kašika supena brašna
peršun
1-2 češnja bijelog luka
1 kašika vegete

janjetinu ili teletinu narežite na manje komade i stavite u posudu. dodati začine, zatim malo vode dodati i dinstati na tihoj temperaturi. nakon 15-tak minuta dodati puter istopljen.

Posebno izmiješajte jaja, jogurt, pavlaku ,brašno,nasjeckani peršun i bijeli luk.

meso staviti u vatrostalnu zdjelu i preliti zamješanim sastojcima ipeći u otovorenoj zdeli jedno 20-25 minuta na temperaturi od 200 stepeni

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1012
23.8.2010 14:16:05   
Radoznalica
Lejla hvala, već me panika uhvatila, ja odledila meso s namjerom da to pravim a nikako da nađem recept. Čak sam i pp poslala Hanadyuser posted image  Odoh sad raditi dok bebač spava. Hvala još jednom user posted image

Nikada nemojte mnogo govoriti o sebi, jer drugi uvijek imaju više za kazati o toj temi

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1013
23.8.2010 14:19:46   
Lejla Ka
Slikaj prije nego je smažete user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Radoznalica)
Neposredna veza do poruke: 1014
23.8.2010 15:37:17   
dzeny_2103
m.i.n.a. ja nisam natapala  keks i mislim da ne treba

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1015
23.8.2010 15:43:27   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dzeny_2103

m.i.n.a. ja nisam natapala  keks i mislim da ne treba

nema potrebe da se umače u mlijeko...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 1016
23.8.2010 15:46:23   
SdZ
Drage moje, znate li vi smije li se postiti kad imas ginekolski pregled??

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1017
23.8.2010 15:55:14   
Anoniman
Imaš negdje na prvim stranicama spisak šta ne kvari post,pa je i ginekološki pregled tu uvrstan...pa ti vidi.
Ja sam pretprošlog ramazana trebala na pregled ali sam odgodila i dr. (arap) mi je tad rekao da kod njih žene idu uz ramazan,da ne smeta,ali eto meni bilo nekako ružno,ipak nije bilo ništa hitno u pitanju.

(odgovor članu SdZ)
  Neposredna veza do poruke: 1018
23.8.2010 16:01:34   
abh
Lejla Ka kakav je bio burek?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1019
23.8.2010 16:11:13   
bananica
Pravila sam Monte, fantastican je, a jednostavno i brzo za napraviti....hvala na receptu

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1020
23.8.2010 16:19:33   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: abh

Lejla Ka kakav je bio burek?

ma moja ti...vidiš ti ovu sliku...ama i mrtva usta bi ga jela...
kakav je nego dobar...user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1021
23.8.2010 17:09:57   
mila81
Hanady draga koji gustin koristis za monte kolac, i gdje bi mogla naci u Sarajevu onaj na biljnoj bazi, slikala nam ga je negdje Ilhana??????????????????????????

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1022
23.8.2010 17:32:06   
Hannica
Moj muz je izrazio zelju da za iftar,odnosno njemu za veceru isprzim jaja.user posted image user posted image user posted image
Veceras se necu bas puno umoriti user posted image ,mozda jos isprzim ledo pohovane lignje,nekako mi bezveze da samo jaja jedem za iftar.user posted image
Naravno bit ce tu i supica i puding.
Sve mi se cini da je malo.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1023
23.8.2010 17:33:23   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mila81

Hanady draga koji gustin koristis za monte kolac, i gdje bi mogla naci u Sarajevu onaj na biljnoj bazi, slikala nam ga je negdje Ilhana??????????????????????????

mila gustin je inače škrobno brašno...znači biljnog je porijekla svaki. meni se čini ti si gustin sa želatinom pomješala...abiljna želatina ima u DM zove se Agar....

e sad gustin koji ja koristim je onaj koji lakše nađem na polici u kupovini...imaš dolčelin ili dr. otker
evo slika

user posted image

Gustin Dr. Oetker Gustin dokazano je uspješan proizvod u kuhanju i pripremi kolača još od davne 1898. godine. Dr. Oetker Gustin sastoji se od jestivog čistog kukuruznog škroba koji ne potječe od genetski modificiranog škroba. Dobro se podnosi i stoga je prigodan i za laganu, uravnoteženu prehranu. Dr. Oetker Gustin ne sadrži gluten. Upotrebljava se višestruko: za zgušnjavanje gulaša i umaka ili za finiju strukturu kolača, torti i keksa. Dr. Oetker Gustin umiješa se u vruće jelo i kratko prokuha ili se doda brašnu za vrijeme pripreme kolača. Doziranje je individualno, a na pakiranju možete naći opširnije informacije i savjete.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1024
23.8.2010 17:35:21   
Hanady RR

Moj muz je izrazio zelju da za iftar,odnosno njemu za veceru isprzim jaja.user posted image user posted image user posted image
Veceras se necu bas puno umoriti user posted image ,mozda jos isprzim ledo pohovane lignje,nekako mi bezveze da samo jaja jedem za iftar.user posted image
Naravno bit ce tu i supica i puding.
Sve mi se cini da je malo.user posted image

ma za vas dvoje tamanuser posted image
ja sam sinoć skuhala buraniju, ukiselila mlijeko i sad sa posla doletila taksijem čekam muža da dovuče bebe...i kontam nama ručak njemu iftar taman...još nek somun kupi...šta će mu više....user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *