|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
22.8.2010 0:08:01   
Hanady RR
Kako sam i obećala evo mog večerašnjeg rođendanskog iftara

user posted image
mantije prije pečenja
user posted image
šniclilce od puretine
user posted image
naravno mantije smo ispekli user posted image
user posted image
ispekli smo malo piletine i paprikauser posted image
user posted image
puna šerpetina begove čorveuser posted image
user posted image
imama baildi i somunčići sa logavineuser posted image
user posted image
evo malo maglovito stolauser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 976
22.8.2010 0:10:22   
Hanady RR
i ode post bez kolačauser posted image user posted image user posted image user posted image

ide glavno
user posted image
njegovo veličanstvo MONTE pred rezanje

i
user posted image
izrezan

uglavnom napravila sam sve ono za čim su želju izrazili postači večerasuser posted image
prvenstveno moja mamauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 977
22.8.2010 0:26:41   
lely
Odkad nisam bila na forumi i odma naletim na tvoj iftar Hanady.Sve predivno izgleda,mogu samo zamisliti kako mirise i koliko je ukusno.
Sretan rodjendan i da ih jos puno proslavis u zdravlju i rahatluku sa najmilijima.

user posted image

Neposredna veza do poruke: 978
22.8.2010 0:39:10   
acudesa
user posted image user posted image user posted image user posted image
hani, ...ostavila si me bez riječi...svaka čast..
sad vidim da sam ja jedna pekmeza obična, koliko se ja namučim oko iftara...al ga "odradim"..ti to sa pjesmomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 979
22.8.2010 2:11:55   
Hannan
Hanadi user posted image user posted image  sve izgleda masallah prelijepo, a posebno ovaj monte, veceras ga probala, mmmmm odlican i svi pitaju jel ova cok. krema od same cokolade :) Jos jedan sud ce biti ako Bog da  za 15 dana od glavnog kriticara mm :):) i sto je meni jako bitno: jednostavan i brzo bude gotov. Pravila sam jos i ono povrce sa pieltinom, cini m ise Amatullah sto je stavila recept, isto odlicno, uz to sopska salata, pogaca od crnog brasna i grah by sveki

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 980
22.8.2010 4:37:36   
Ella_H
Pozdrav i eselamu alejkum drage postacice moje...
MashAllah imam samo rijeci pohvale za vas, ja sam vam dosad samo
jednom bila na iftaru u jednoj turskoj dzamiji elhamdulilah prelijepo je bilo,
mali Ammar zaspi oko aksama tako da od teravije nema nista ali bit ce inshAllah
da samo Allah dz.s da zdravlja...Zavidim vam pozitivno i na lijepim iftarima kod mene
bas jednostavno cesto iftarim sama jer mm radi tad ali hvala Allahu dz.s na svemu
najteze mi je jer nekako nemas koga ni da pozoves na iftar ljudi se otudjili nekako
neznam ni ja na hajr InshAllah, vjerujte kad vidim vase slike i radost probudite mi
osjecaje a posebno slika mamine oci iftar na podu lijepo sofra , i ja sam veceras tako
sa svojim sinom pa me djete pita kako ja nemam babu, a gdje je moja mama,
jel meni seka umrla pa mi se sve stuzilo reko jest sine ali imamo Allaha dz.s on nas sve
pazi....
Jasmin zavidim i tebi pozitivno na odlasku u Poslanikovu dzamiju da te Allah dz.s
nagradi sto si podjelila iskustvo;;
Ljubim vas sve i zelim da vam Allah dz.s ukabuli vas post i da izadjete bolje vjernice
iz ovog ramazana AMIN!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 981
22.8.2010 12:31:52   
megi
Hanady
prvo sretan rodjendan, da ih jos mnogo docekas u zdravlju i sreci sa svojima

moze li molit re cesept za ovo imama baildi
jesu to punjeni patlidzani ili.....

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 982
22.8.2010 13:48:32   
bananica
mogu li ja dobiti recept tvog kolaca Hanady - monte??

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 983
22.8.2010 14:06:48   
Hannica
IZVORNA PORUKA: bananica

"MONTE",  
u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno  izmiješati  250gr  margarina. Koji se prvo  dobro izmuti sa 100 gr šećera.   Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri   Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije  taman boja kao gore na slici….to će biti skroz  žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 984
22.8.2010 14:31:36   
amanullah
Hanady iftarska sofra je za 10, mashAllah !

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 985
22.8.2010 15:08:22   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: megi

Hanady
prvo sretan rodjendan, da ih jos mnogo docekas u zdravlju i sreci sa svojima

moze li molit re cesept za ovo imama baildi
jesu to punjeni patlidzani ili.....

da to su patlidžani punjeni porvćem....
hvala na čestitkama...
a sada receptuser posted image
Imam Baildi

potrebno
4 glavice crvenog luka
2 čehna bijeloog luka
4 paprike
5 paradajza
5 patlidžana srednje veličine
5 badema
malo ulja
soli
bibera
paršunov list

u jednu dublju tavu propršiti sitno nasjeckan luk crveni i bijeli....
paradajz oguliti kao jabuku i narezati na kockice pa sve sa onim sokom staviti na porpržen luk i prirjatu
narezati paprike na kockice i dodati u isto
začiniti po želji i staviti peršunov list
pirjati jeno 20 minuta uz stalno dodavanje vode

patlidžane oguliti, rajeći po polovini i izdubiti kašikom sredinu...sredinu od 2 patlidžana narezati na sitno u ubaciti među ostalo povrće....

patlidžane samo malo okrenuti na vrućoj plati...za jedne i duge strane po  pola minute

nauljiti tepsiju pa u nju poredati patlidžane...u svaki sa trane zaposti po pola badema ( badem je dobar za izvuče ljutinu iz patlidžana)
patlidžane napuniti dinstavim povrćem i svu tečnost iz tace nasuti oko patlidžana...

peći na temperaturi od 250 stepeni nekih 20-25 minuta....

po želji ko voli na ove palidžane može staviti i krišku trapista pa eći još 5-10 minuta da se on istopi i poveže...ukusno je i sa trapistom ali ja ga nisma ovaj put stavila pošto mi je jedan gost preosjetljiv na trapistuser posted image

eto ga lako, brzo ukusno i zdravouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 986
22.8.2010 15:09:10   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: bananica

"MONTE",  
u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno  izmiješati  250gr  margarina. Koji se prvo  dobro izmuti sa 100 gr šećera.   Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri   Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije  taman boja kao gore na slici….to će biti skroz  žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.

evo recet si dobilauser posted image
samo jpš dobra volja i da se oduševiš brzinom pravljenja, lakoćom i naravno ukusom.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 987
22.8.2010 15:20:59   
riba78
Hanady iftarska sofra je user posted image
mene interesuju ove mantije ,način na koji h ti praviš ,posebno savijanje user posted image
super izgledaju i imam namjeru njih napraviti na velikom iftaru .

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

Neposredna veza do poruke: 988
22.8.2010 15:23:51   
sporty mamaa
kad je rijec o mantijama, da napisem da sam ih pravila neki dan, super ispale, mamine oci hvala za receptuser posted image user posted image user posted image Kaze mm ovo ti je najbolja pita koju si dosad pravilauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 989
22.8.2010 15:24:55   
Visnja RR
hanady jel ti pravis mantije sa lisnatim tjestom ili razvijas jufku?

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 990
22.8.2010 15:29:19   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: riba78

Hanady iftarska sofra je user posted image
mene interesuju ove mantije ,način na koji h ti praviš ,posebno savijanje user posted image
super izgledaju i imam namjeru njih napraviti na velikom iftaru .

moje mantije idu ovako.....

ja potkuham jufrku standardnu za ppitu...kad potkuhvam u nju stavim malo praška za pecivo....na vrh kašike

razvijem veliku jufku preko cijelog trpezariskog stola i ostavim je da se malo porsuši...oko 15 minuta....

e onda fino kremen odozdo pa prvo stavim prvi red mesa i to tako komadiće mesa na savkih 3-4 cm...onda savijem kao za burek samo manje puta okrenem jufku i počnem da režem između mesa stavljenog...u pleh redam što uzmem odrezani dio pa prema dole okrenem krajeve i stavim u pleh i tako sve jedan do druge u krug....
i onda dalje na jufki radim isto....
meni od jedne velike jufke izađe ova teprsija velika što vidiš na slici....ostane jedno 8-9 mantija koje započenm u drugoj tepdiji i onda malu jufku razvijem pa manju tepsiju mantijam.

eh ja se nadam da si shavtilauser posted image

a meso za mantije ja ovako spremim:
1 kg mesa junećeg faširanog
soli, bibera, 3-4 glavice luka i 2 čehna bijelog luka
malo ulja....
i samo malo tople vode da dobro zakuham tu smjesu da se sve fino izmeša....
i obavezno mi malo odstoji da mi meso popimi miris začina

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 991
22.8.2010 15:30:58   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

hanady jel ti pravis mantije sa lisnatim tjestom ili razvijas jufku?

ma razvijam draga...
ja nikad nisma kupila gotovu jufku niti linstao tjesto...
ja i kad pravim rozge ili kiflice od linstaog sama pravim linstaouser posted image user posted image user posted image user posted image
nisma ja normalna...al jaranica sam sa brašnom...hoće mi od rukeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 992
22.8.2010 15:36:21   
sporty mamaa
meni je jednostavnije razviti jufku preko stola i onda od jufke rezati kockice, u svaku kockicu staviti meso(ja dodam i krompir) i onda praviti jastucice... meni to nekako jednostavnije, a dode mi na istouser posted image

Neposredna veza do poruke: 993
22.8.2010 15:38:56   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

meni je jednostavnije razviti jufku preko stola i onda od jufke rezati kockice, u svaku kockicu staviti meso(ja dodam i krompir) i onda praviti jastucice... meni to nekako jednostavnije, a dode mi na istouser posted image

ma ja sam tako radilaa li mrzi me rezat kockice...ovako kad razvijem samo dignem stoljnjak na kome sam razvila on savije jufku ja nožem između isječem i slažem u pleh...
probaj vidjet ćeš brže je i lakše...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 994
22.8.2010 15:39:31   
riba78
hvala Hanady  user posted image
probam ubrzo aBd user posted image takođe i monte user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

Neposredna veza do poruke: 995
22.8.2010 15:44:15   
Hannica
Ja sam se jutros,kad sam ustala na sehur,bas iznervirala,ja da naspem vode za kafu kad u sudoperu prazna tepsija u kojoj je bio monte,mm sve pojeo.user posted image   Dva puta pravila i samo tri kolaca pojela,prvi put 2,a drugi 1.
Zato vecears necu nista pravit...nek jede petit keksa kao sto sam i ja morala.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 996
22.8.2010 15:47:11   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hannica

Ja sam se jutros,kad sam ustala na sehur,bas iznervirala,ja da naspem vode za kafu kad u sudoperu prazna tepsija u kojoj je bio monte,mm sve pojeo.user posted image   Dva puta pravila i samo tri kolaca pojela,prvi put 2,a drugi 1.
Zato vecears necu nista pravit...nek jede petit keksa kao sto sam i ja morala.user posted image

isto kao kod meneuser posted image user posted image user posted image user posted image
sad ga ima sad ga nema...
al zato je to ljepota ovoga kolača...hanice zamisli praviš jaffa tortu 5 sati...napraviš ustaneš ujutro tortenpleh prazan u frižderu ( nije se udostojio u sudoper da izbaci)...brzina monte kolača dozvoljava mi daga stalno pravim pa nek jede koliko mu volja a ja se ne nerviram kao recimo kad mi tortu pojedeuser posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 997
22.8.2010 15:51:47   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

isto kao kod meneuser posted image user posted image user posted image user posted image
sad ga ima sad ga nema...
al zato je to ljepota ovoga kolača...hanice zamisli praviš jaffa tortu 5 sati...napraviš ustaneš ujutro tortenpleh prazan u frižderu ( nije se udostojio u sudoper da izbaci)...brzina monte kolača dozvoljava mi daga stalno pravim pa nek jede koliko mu volja a ja se ne nerviram kao recimo kad mi tortu pojedeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Slijedeci put cu ostavit poruku u tepsiji "Ostavi mi bar jedan kolac poguzijo jedna"user posted image
Mozda,ipak,napravim do iftara kolac..samo strah me da mi se co'jek ne udeblja.

Neposredna veza do poruke: 998
22.8.2010 15:56:29   
Anoniman
njamm.... od citanja o mantijama, jaffa torti monte-u ogladnihhh

ja sam veceras na iftar pozvana, ali sam sve do sad trazila recepte za kolace po internetu, jaffa tortu volim ali dugo se sprema..pa trazim nesto vocno lagano i nasla sam...njammuser posted image

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 999
22.8.2010 16:00:01   
Niina
jao sto se ismijah..hahahhaha...hanica...haman je kod sviju ista situacija.....hahhahah
Ja vise ne pravim kolace...meni bolje da ga nemam jer cu ga jesti....a vala i mm...oboje bi mogli koju kilu dolje.

S vremena na vrijeme napravim mu puding i to onaj koji ja ne volim user posted image user posted image user posted image

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *