Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Kako sam i obećala evo mog večerašnjeg rođendanskog iftara
mantije prije pečenja
šniclilce od puretine
naravno mantije smo ispekli
ispekli smo malo piletine i paprika
puna šerpetina begove čorve
imama baildi i somunčići sa logavine
evo malo maglovito stola
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
uglavnom napravila sam sve ono za čim su želju izrazili postači večeras prvenstveno moja mama
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Odkad nisam bila na forumi i odma naletim na tvoj iftar Hanady.Sve predivno izgleda,mogu samo zamisliti kako mirise i koliko je ukusno. Sretan rodjendan i da ih jos puno proslavis u zdravlju i rahatluku sa najmilijima.
hani, ...ostavila si me bez riječi...svaka čast.. sad vidim da sam ja jedna pekmeza obična, koliko se ja namučim oko iftara...al ga "odradim"..ti to sa pjesmom
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
Hanadi sve izgleda masallah prelijepo, a posebno ovaj monte, veceras ga probala, mmmmm odlican i svi pitaju jel ova cok. krema od same cokolade :) Jos jedan sud ce biti ako Bog da za 15 dana od glavnog kriticara mm :):) i sto je meni jako bitno: jednostavan i brzo bude gotov. Pravila sam jos i ono povrce sa pieltinom, cini m ise Amatullah sto je stavila recept, isto odlicno, uz to sopska salata, pogaca od crnog brasna i grah by sveki
Pozdrav i eselamu alejkum drage postacice moje... MashAllah imam samo rijeci pohvale za vas, ja sam vam dosad samo jednom bila na iftaru u jednoj turskoj dzamiji elhamdulilah prelijepo je bilo, mali Ammar zaspi oko aksama tako da od teravije nema nista ali bit ce inshAllah da samo Allah dz.s da zdravlja...Zavidim vam pozitivno i na lijepim iftarima kod mene bas jednostavno cesto iftarim sama jer mm radi tad ali hvala Allahu dz.s na svemu najteze mi je jer nekako nemas koga ni da pozoves na iftar ljudi se otudjili nekako neznam ni ja na hajr InshAllah, vjerujte kad vidim vase slike i radost probudite mi osjecaje a posebno slika mamine oci iftar na podu lijepo sofra , i ja sam veceras tako sa svojim sinom pa me djete pita kako ja nemam babu, a gdje je moja mama, jel meni seka umrla pa mi se sve stuzilo reko jest sine ali imamo Allaha dz.s on nas sve pazi.... Jasmin zavidim i tebi pozitivno na odlasku u Poslanikovu dzamiju da te Allah dz.s nagradi sto si podjelila iskustvo;; Ljubim vas sve i zelim da vam Allah dz.s ukabuli vas post i da izadjete bolje vjernice iz ovog ramazana AMIN!
mogu li ja dobiti recept tvog kolaca Hanady - monte??
"MONTE", u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno izmiješati 250gr margarina. Koji se prvo dobro izmuti sa 100 gr šećera. Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije taman boja kao gore na slici….to će biti skroz žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Hanady prvo sretan rodjendan, da ih jos mnogo docekas u zdravlju i sreci sa svojima
moze li molit re cesept za ovo imama baildi jesu to punjeni patlidzani ili.....
da to su patlidžani punjeni porvćem.... hvala na čestitkama... a sada recept Imam Baildi
potrebno 4 glavice crvenog luka 2 čehna bijeloog luka 4 paprike 5 paradajza 5 patlidžana srednje veličine 5 badema malo ulja soli bibera paršunov list
u jednu dublju tavu propršiti sitno nasjeckan luk crveni i bijeli.... paradajz oguliti kao jabuku i narezati na kockice pa sve sa onim sokom staviti na porpržen luk i prirjatu narezati paprike na kockice i dodati u isto začiniti po želji i staviti peršunov list pirjati jeno 20 minuta uz stalno dodavanje vode
patlidžane oguliti, rajeći po polovini i izdubiti kašikom sredinu...sredinu od 2 patlidžana narezati na sitno u ubaciti među ostalo povrće....
patlidžane samo malo okrenuti na vrućoj plati...za jedne i duge strane po pola minute
nauljiti tepsiju pa u nju poredati patlidžane...u svaki sa trane zaposti po pola badema ( badem je dobar za izvuče ljutinu iz patlidžana) patlidžane napuniti dinstavim povrćem i svu tečnost iz tace nasuti oko patlidžana...
peći na temperaturi od 250 stepeni nekih 20-25 minuta....
po želji ko voli na ove palidžane može staviti i krišku trapista pa eći još 5-10 minuta da se on istopi i poveže...ukusno je i sa trapistom ali ja ga nisma ovaj put stavila pošto mi je jedan gost preosjetljiv na trapist
eto ga lako, brzo ukusno i zdravo
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
mogu li ja dobiti recept tvog kolaca Hanady - monte??
"MONTE", u tepsiju poredati petit keks…. Napraviti bijelu kremu: U šerpu staviti 8 dl mlijeka da porkuha. Dok to kuha u 2 dl hladnog mlijeka staviti 10 kašika gustina I oko 100 gr šećera pa mješati. Kad mlijeko porvri ovo istresti I mješati dok se nedobije gusta masa kao za pudding. U ohlađeno izmiješati 250gr margarina. Koji se prvo dobro izmuti sa 100 gr šećera. Ovu kremu istresti po petitu. Napraviti crnu kremu. Otopiti 300gr.čok.za kuh. u 1/2 slatkog vrhnja, miješati ali da ne provri Dobro istopiti čokoladu u vrhnju do se ne dobije taman boja kao gore na slici….to će biti skroz žitko ali je OK…istresti po bjeloj kremi I staviti u frižider da se ohladi. Treba mu oko 2-3 sata da se fino stisne crna krema.
evo recet si dobila samo jpš dobra volja i da se oduševiš brzinom pravljenja, lakoćom i naravno ukusom.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Hanady iftarska sofra je mene interesuju ove mantije ,način na koji h ti praviš ,posebno savijanje super izgledaju i imam namjeru njih napraviti na velikom iftaru .
_____________________________
To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje." Meša Selimović
kad je rijec o mantijama, da napisem da sam ih pravila neki dan, super ispale, mamine oci hvala za recept Kaze mm ovo ti je najbolja pita koju si dosad pravila
Hanady iftarska sofra je mene interesuju ove mantije ,način na koji h ti praviš ,posebno savijanje super izgledaju i imam namjeru njih napraviti na velikom iftaru .
moje mantije idu ovako.....
ja potkuham jufrku standardnu za ppitu...kad potkuhvam u nju stavim malo praška za pecivo....na vrh kašike
razvijem veliku jufku preko cijelog trpezariskog stola i ostavim je da se malo porsuši...oko 15 minuta....
e onda fino kremen odozdo pa prvo stavim prvi red mesa i to tako komadiće mesa na savkih 3-4 cm...onda savijem kao za burek samo manje puta okrenem jufku i počnem da režem između mesa stavljenog...u pleh redam što uzmem odrezani dio pa prema dole okrenem krajeve i stavim u pleh i tako sve jedan do druge u krug.... i onda dalje na jufki radim isto.... meni od jedne velike jufke izađe ova teprsija velika što vidiš na slici....ostane jedno 8-9 mantija koje započenm u drugoj tepdiji i onda malu jufku razvijem pa manju tepsiju mantijam.
eh ja se nadam da si shavtila
a meso za mantije ja ovako spremim: 1 kg mesa junećeg faširanog soli, bibera, 3-4 glavice luka i 2 čehna bijelog luka malo ulja.... i samo malo tople vode da dobro zakuham tu smjesu da se sve fino izmeša.... i obavezno mi malo odstoji da mi meso popimi miris začina
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
hanady jel ti pravis mantije sa lisnatim tjestom ili razvijas jufku?
ma razvijam draga... ja nikad nisma kupila gotovu jufku niti linstao tjesto... ja i kad pravim rozge ili kiflice od linstaog sama pravim linstao nisma ja normalna...al jaranica sam sa brašnom...hoće mi od ruke
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
meni je jednostavnije razviti jufku preko stola i onda od jufke rezati kockice, u svaku kockicu staviti meso(ja dodam i krompir) i onda praviti jastucice... meni to nekako jednostavnije, a dode mi na isto
meni je jednostavnije razviti jufku preko stola i onda od jufke rezati kockice, u svaku kockicu staviti meso(ja dodam i krompir) i onda praviti jastucice... meni to nekako jednostavnije, a dode mi na isto
ma ja sam tako radilaa li mrzi me rezat kockice...ovako kad razvijem samo dignem stoljnjak na kome sam razvila on savije jufku ja nožem između isječem i slažem u pleh... probaj vidjet ćeš brže je i lakše...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Ja sam se jutros,kad sam ustala na sehur,bas iznervirala,ja da naspem vode za kafu kad u sudoperu prazna tepsija u kojoj je bio monte,mm sve pojeo. Dva puta pravila i samo tri kolaca pojela,prvi put 2,a drugi 1. Zato vecears necu nista pravit...nek jede petit keksa kao sto sam i ja morala.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Ja sam se jutros,kad sam ustala na sehur,bas iznervirala,ja da naspem vode za kafu kad u sudoperu prazna tepsija u kojoj je bio monte,mm sve pojeo. Dva puta pravila i samo tri kolaca pojela,prvi put 2,a drugi 1. Zato vecears necu nista pravit...nek jede petit keksa kao sto sam i ja morala.
isto kao kod mene sad ga ima sad ga nema... al zato je to ljepota ovoga kolača...hanice zamisli praviš jaffa tortu 5 sati...napraviš ustaneš ujutro tortenpleh prazan u frižderu ( nije se udostojio u sudoper da izbaci)...brzina monte kolača dozvoljava mi daga stalno pravim pa nek jede koliko mu volja a ja se ne nerviram kao recimo kad mi tortu pojede
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
isto kao kod mene sad ga ima sad ga nema... al zato je to ljepota ovoga kolača...hanice zamisli praviš jaffa tortu 5 sati...napraviš ustaneš ujutro tortenpleh prazan u frižderu ( nije se udostojio u sudoper da izbaci)...brzina monte kolača dozvoljava mi daga stalno pravim pa nek jede koliko mu volja a ja se ne nerviram kao recimo kad mi tortu pojede
Slijedeci put cu ostavit poruku u tepsiji "Ostavi mi bar jedan kolac poguzijo jedna" Mozda,ipak,napravim do iftara kolac..samo strah me da mi se co'jek ne udeblja.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
njamm.... od citanja o mantijama, jaffa torti monte-u ogladnihhh
ja sam veceras na iftar pozvana, ali sam sve do sad trazila recepte za kolace po internetu, jaffa tortu volim ali dugo se sprema..pa trazim nesto vocno lagano i nasla sam...njamm
jao sto se ismijah..hahahhaha...hanica...haman je kod sviju ista situacija.....hahhahah Ja vise ne pravim kolace...meni bolje da ga nemam jer cu ga jesti....a vala i mm...oboje bi mogli koju kilu dolje.
S vremena na vrijeme napravim mu puding i to onaj koji ja ne volim
_____________________________
Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.