Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
IZVORNA PORUKA: jasmin Ja veceras isla na teraviju u Poslanikov mesdzid.Ne moram govoriti kako je bilo.Na kunut dovi mesdzid je jecao,dova je bila jako sazeta.Da sam samo slusala sa strane bilo bi mi lijepo.
I ja ti zavidim, jest to loš osjećaj, ali ga za ovo ne želim savladavat
I ja sam neki dan gledala teraviju, ne znam je li bilo iz Poslanikove džamije ili iz Kjabe, i isto ljudi plaču. Ja prvo nisam mogla povjerovat, ali vidim to masovno, muškarci grcaju. I onda mene neka tuga, što ne razumijem arapski. Da mi Allah jednom dadne da i mene opijaju svete riječi. Jer, koliko god čitala prevod, i slušala tumačenje nije to isto ko kad slušaš učača, a znaš o čemu se radi.
IZVORNA PORUKA: jasmin Ja veceras isla na teraviju u Poslanikov mesdzid.Ne moram govoriti kako je bilo.Na kunut dovi mesdzid je jecao,dova je bila jako sazeta.Da sam samo slusala sa strane bilo bi mi lijepo.
I ja ti zavidim, jest to loš osjećaj, ali ga za ovo ne želim savladavat
I ja sam neki dan gledala teraviju, ne znam je li bilo iz Poslanikove džamije ili iz Kjabe, i isto ljudi plaču. Ja prvo nisam mogla povjerovat, ali vidim to masovno, muškarci grcaju. I onda mene neka tuga, što ne razumijem arapski. Da mi Allah jednom dadne da i mene opijaju svete riječi. Jer, koliko god čitala prevod, i slušala tumačenje nije to isto ko kad slušaš učača, a znaš o čemu se radi.
Eh Lely,vjeruj da si posve upravu.Sinoc sam klanjala za ovim ucacom
i on je ucio dovu,dova je bila gotovo slicna...Subhanallah kad uzvikne Ja Kereem(O Plemeniti)...samo cujes jecaje i imas osjecaj da je dova primljenja.
< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.8.2010 13:18:22 >
Ima li koga na ovoj temi ili su svi na "temi dana" ? Ja veceras,aBd,pravim prvu pitu od kada je ramazan poceo,ni manje ni vise nego krompirusu,bas mi nesto na um pala. Napravila sam ponovo i kolac "Monte",jedva cekam iftar da pojedem jedan. Bit ce i supica,aBd,kao i dinja,lubenica,jogurt uz krompirusu,hurmice,salata...i jos sto sta. Jedva cekam.
Polahko ispracamo prvu trecinu ramazana.Nadam se da smo uspjele postici Allahovu milost koja je karakteristicna za ovu trecinu.Nastavimo u drugoj traziti Allahov oprost.Ako nismo u stanju citati Kur`an na arapskom,barem citajmo prevod. Ja za danas imam corbicu od graska,mesa i povrca.Salata s krastavcima i kiselim mlijekom.Rolat s mljevenim hurmama.
Da te Allah izlijeci draga,On nikog ne opterecuje preko mogucnosti.Bas mi je zao zbog tebe.
E ja te u potpunosti razumijem. I ja sam se tako osjecala pocetkom Ramazana. Inace postim, ne bas citav Ramazan , ali koliko mogu. Ovaj jednostavno fizicki nisam spremna, tek pocela raditi , Hena se i dalje budi bezbroj puta nocu, odvikavamo se od kike, a ja su vucem kao isprebijana. Stvarno sam tuzna, a jos kad svratim na ovu temu, a svratim svakodnevno . Inace divim se vasim iftarima, a neki recepti su i isprobani.
Ja se poželila kašike i safta. Bit će večeras neki sataraščić
Hanady, nemoj tugovat (koliko možeš), zna se šta je preče. Da ti što prije ozdraviš, a možeš i ako ne postiš ibadet činit, i dovit, sve se to u Ramazanu uvećava
Da te Allah izlijeci draga,On nikog ne opterecuje preko mogucnosti.Bas mi je zao zbog tebe.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
jučer sam se omrsila...i danas je doktor izričito zabranio da dalje postim inače može dožći do većih problema.
to ne zanči da neću biti na temi i sa vama podjeliti slikice iftara koje budem psremala ukućanima i gostima... ali malo sam tužna u vezi sa itim pa halalite nisma voljna da svarćama često na temu.
Molim dragog Allaha da te izlijeci i da ti zdravlja i sve najbolje u zivotu
Draga Hanady, molim Uzvisenog da ti podari izljecenje i zdravlja napretek. Ako Bog da kada budes u mogucnosti, nadoknadit ces. Ima olaksica..Ako ti nesto znaci, nisi sama i nisi jedina. Veliki zagrljaj od Aishe i njene mame. Cuvaj mi se.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Hanady, bas mi je zao, da te Allah pomogne i izlijeci te...ja veceras pravila onu tvoju tavu jogurticu:) bila je odlicna masallah, svima se svidjelo. Pored toga, sveki je spremila krompirusu i ajran, pa sam ga pretjerala...
Hanady nadam se da nije nista opasno cuvaj se mila Allah dz.s.,da pomogne bice insAllah sve u redu,pusa tvojim ljepoticama uz svaki njihov osmjeh zagrljaj i poljubac mama ce biti bolje
Evo napokon ugrabih malo komp od hairlije Hanady zao mi je Posebno mi je zao zato sto znam da je i tebi tesko palo sto ne možes postiti, ali zdravlje je ipak najbitnije
Kod mene je danas bio grah Sutra imam goste na iftaru pa ce biti: supa, sarma, pečena piletina i krompiri, miješana salata, jabukovača i sladoled. Somune, limunadu, hurme i slican sitnis i ne nabrajam je rmi s eto podrazumijeva
Mile moje bez obzira na mene i moje zdravstveno stanje ( danas pod utjecajem lijekova bez bola ) ja za svopj rođendan pripremam iftar za dio familije koja želi da mi ga čestita kod kuće
hvala vam na podršci... jutros na sehuru bila sam budna i tužna...ali sam znala da ona koji sve vidi zna da ja jednostavno sada drugačije ne mogu.
prošle godine za moj rođendan bio je divan iftar u mojoj kući...i čini mi se ja ljepše ''proslave'' imala nisam...
zato ću i ove...vjerovatne manje obimno nego do sada napraviti isto....
večeras slike očekujet jer ja mobitelom slikam...mrzim fotoaparat sa kojega još nikada nisu skinute slike
ja sutra imam itar dvoje odraslih troje male djece a pravicu supu neizbjeznu domacu pogacu mantije(po zelji gostiju) paprike isprziti na maslac i preliti mileramom paprike kao salata(bjeli luk,persun,mrkvica,zacini)(po zelji gostiju) kromirici isjeceni na pola peceni u rernu i preliveni pavlakom,mlijekom,jajaima salata +sir puding od cokolade voce sok,kafa,hurme misim da sam nesto zaboravila ako se sjetim dodam na spisak
Ja ovih dana po iftrima... hoce svi da iskoriste prilike dok sam jos tu da me zovnu pa svako vece kod nekoga.... sinoc doduse kod mame i babe jer mi muz radio 24 sata...
veceras cu kod dince a sutra opet kod moji jer mi muz radi opet 24 sata... :/
Neke dame prave iftar,neke hodaju po iftarima :D heh.
Ja sam jutros za sehur pravila burek s mljevenim mesom,pohovana riba,salata od krastavaca i jogurt. Za iftar imam jos ribe i corbicu od povrca.Volimo puno krastavce u kiselom mlijeku.