Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja veceras isla na teraviju u Poslanikov mesdzid.Ne moram govoriti kako je bilo.Na kunut dovi mesdzid je jecao,dova je bila jako sazeta.Da sam samo slusala sa strane bilo bi mi lijepo.
hmmm... zavidim ti, al u pozitivnom smislu, naravno
Drage hanumice, citam cesto kako se vi nesto dogovarate za iftare, kafice i sl., pa da vam kazem da sam i ja veceras bila na iftaru kod MOJA BARBIKA i divno mi je bilo, prava je domacica, burek za 10-ku! Bas mi je drago da smo se upoznale, ovo nam je bio prvi susret.
I meni je drago da sam upoznala slatkicu Behar ...nadam se da ce se nase druzenje ako Bog da nastaviti Behar puno
E ovako prvo da pohvalim amanullah za recept piletina u parmezanu bilo je fenomenalno. Nisam stigla ni uslikati Jelo je tako ukusno a lagano ne padne na zeludac jos ja imala neplanirano gosta na iftaru doduse nepostaca pa sam se bila malo prepala hoce li mu se svidjeti jer gostima pravim samo provjerena jela ali su se svi redom davili Danas pravim supu, hadzijske palacinke salatu kolac kompot ali nemam pojma sta bi jos mogla napraviti uz ove palacinke. Mozda opet neko povrce
E ovako prvo da pohvalim amanullah za recept piletina u parmezanu bilo je fenomenalno. Nisam stigla ni uslikati Jelo je tako ukusno a lagano ne padne na zeludac jos ja imala neplanirano gosta na iftaru doduse nepostaca pa sam se bila malo prepala hoce li mu se svidjeti jer gostima pravim samo provjerena jela ali su se svi redom davili Danas pravim supu, hadzijske palacinke salatu kolac kompot ali nemam pojma sta bi jos mogla napraviti uz ove palacinke. Mozda opet neko povrce
super pčelice sto ti se svidjelo, samo mi reci kako pravis te hadzijske palačinke ??
Evo recepta: 300gr junetine bez kosti pakovanje sampinjona pakovanje ( otprilike 300gr) pilecih fileta sir trapist zacini Napravis palacinke kao inace.Naluku isprziti pilerinu izrezanu na kockice dodati meso isto izrezano na kockice dodati zacine i ostaviti da se dinsta. U drugoj tavi isprzis sampinjone Kad su gotove te dvije smjese sjedinis i punis palacinke.Srolas i redas u tepsiju. Sir izrendas i pospes po palacincima ( pozeljno je da bude malo vise sira da dobro pokrije palacinke) stavis u zagrijanu rernu desetak minuta da se sir rastopi prijatno
Mi smo ovih dana uglavnom bili na iftarima tako da nisam ništa posebno pravila, sehurimo pravo malo, neke standardne stvari, topa, suha pileća prsa, slane debele palačinke sa mazalicama, kompot, obavezna velika šolja ness kafe...
Sutra mi imamo goste na iftaru i planiram praviti:
- pileću supu - filovane paprike zapečene u tepsiji sa paradajz sosem i pavlakom - gulaš od teletine - pohovani pire krompir sa edamerom - jastučiće od lisnatog sa sirom i prelivom (sos od gljiva) - šopska salata - tufahije ili tiramisu (prije tufahije, nešto su me krenule )
sokovi, somuni standardno...
A nama ću večeras lagani iftar, pohovati oslić filete i krompir salata.
Mi smo ovih dana uglavnom bili na iftarima tako da nisam ništa posebno pravila, sehurimo pravo malo, neke standardne stvari, topa, suha pileća prsa, slane debele palačinke sa mazalicama, kompot, obavezna velika šolja ness kafe...
- pileću supu - filovane paprike zapečene u tepsiji sa paradajz sosem i pavlakom - gulaš od teletine - pohovani pire krompir sa edamerom - jastučiće od lisnatog sa sirom i prelivom (sos od gljiva) - šopska salata - tufahije ili tiramisu (prije tufahije, nešto su me krenule )
svidza mi se tvoj meni eto i mene na iftar
Baš mi je drago, akoBogda smislit ćemo neki iftar, pusica
dinkice moze li recept za ovo pohovani pire krompir sa edamerom [/quote]
ja pravim iftar za prijatelje i mislila sam praviti supu japrak snicle od mljevenog mesa pilece snicle krompri ili neki drugi prilog salatu od makarona kolac brzinski od keksa ala hanady sta mislite jel dosta
ja pravim iftar za prijatelje i mislila sam praviti supu japrak snicle od mljevenog mesa pilece snicle krompri ili neki drugi prilog salatu od makarona kolac brzinski od keksa ala hanady sta mislite jel dosta
imas par strnica naprijed postavila sam i ja neki recept za pohovan krompir e sad mozda je ovo sa pireom ukusnije al pogledaj ili cu ti ja naci pa samo copy-pasta
krompir prvo ocistim operem i stavim u serpu sa vodom da se kuha nekih 20 min tako prokuvan krompir procjedim iz vode nesmije se prekuhati da se raspada skuhan krompir ako je veci isjeci na pola napravimo smjesu za pohovanje smjesa: 3jaja kasicica soli 2-3 kasikee ulja 2-3 kasike mlijeka i 2 kasike kukuruznog brasna smjesu sjediniti izmjesati sastojke isjecen krompir na pola uvaljati u pripremljenu smjesu i prziti na zagrejanom ulju... zatim pohovan krompir poredjati u pleh(tepsiju)preko staviti kriske salame(sudzuk,prsut)ko sta voli ili ima i narendati dosta trapist sira staviti u rernu 15min da se sir istopi...
Treba mi pomoć. Imam poprženo faširano meso, a u meniu mi fali nešto pitasto. Sve izvedbe dolaze u obzir (jufke, lisnato, kore ...), jedino molim bez krompira, to mi je u drugom jelu. Tnx
redas jufke fil jufke fil, na kraju izrezes na kocek pitu i zalijes mjesavinom jaja kisele vode i ne znam cega jos pravi to u mene mama a ne znam napamet recpet malo potrazi bude super ukusna, ne bude suha ma ektra
500 g gotovih kora 500 g mljevenog mesa 5 jaja 1 pavlaka 2 dcl kisele vode 2 g crvenog luka Sol jedna cajna kasicica (ako zelis slanije probaj smjesu kad izmjesas) Biber, vegeta 1 dcl ulja Luk sitno isjeckati I dinstati pa dodati meso, soli , biber I malo vegete. Dinstati 5 minuta Jufke razdvojiti na 3 jednaka djela… pa redas 5 jufki pa smjesa pa opet 5 pa smjesa I na kraju opet 5 jufki… izmedju jufki nista ne uljis… Kad sve poredas isjeci na kocke. Ugrijes 1 dcl ulja I zalijes burek. Umutis 5 jaja, 1 pavlaku I 2 dcl kisele vode… Tom smjesom prelijes burek I stavis peci u vec zagrijanu pecnicu na temperaturi na koji inace peces pite… Kad porumeni gotova je … obicno se pece oko 20 minuta
Drage hanume, dugo kontam bi li se javila, i evo na kraju sam se odvažila. Nažalost, ja ovaj Ramazan ne mogu postiti, rodila sam prije 28 dana, još imam krvarenje i dojim. Mada sam kontala pokušati ako mi stane krvarenje. Nekako sam tužna, jer ovo mi je prvi Ramazan da ne postim, kad je nastupio akšam i Ramazan ja sam počela plakati, i sad mi je teško Nekad ne stignem iftar spremiti pa to mm uradi i na sehur kad ustaje tad se obično Abdullah probudi pa ga dojim i onda mm sam sehuri. Helem, poveznica sa Ramazanom mi dođu ovi ramazanski programi na tv-u i najviše teravija koju gledam na Saudiji. Nekako mi ništa nije isto kao prije, al na hajr Allah mi je dao najljepši ramazanski dar! A vala i ova tema me nekako razgali kad vidim kako vi uživate. Molim Allaha da vam primi vaš post, ukabuli dobra djela i oprosti grijehe! I evo menija mog skromnog iftara: domaća pileća supica japrak i sogan dolma (odleđeni, jer su unaprijed spremljeni) prilog pire krompir (ili ovaj pohovani po receptu mamine oci) domaći kukuruz salata i hurmašica ili baklava (ima oboje) Eto sve vas mahsuz selamim
Za 2-3 osobe ide ovako:
- 2 krompira srednje veličine - 100-150 gr edamera ili gaude - 2 jaja - 3 kašike brašna - so Krompir oguliš, izrežeš na kolutiće i skuhaš. Ocijeđen krompir stavis u plastičnu zdjelu, dodaš izrendan sir, 2 jaja, 3 kašike brašna i so. Sve fino umutiš u jednoličnu smjesu. Nauljiš ruke i praviš veće kuglice, mogu i malo izdužene pa pohuješ u brašno, jaje i susam i na blago ugrijano ulje, okreneš jednom i to je to. Stvarno bude ukusno, onaj se sir fino istopi a i pak dominira krompir i super ide kao prilog uz razne soseve.
< Poruku je uredio Dinkica -- 20.8.2010 12:45:17 >
Radoznalice, tvoja briga za tvoju bebu sad je tvoj najvažniji ibadet! Allah te zadužio da ga hraniš, griješ i daješ mu osjećaj sigurnosti. Nemoj postiti i kad ti krvarenje prestane, dug je dan, tečnost ti je prijeko potrebna zbog mlijeka, a vi ste sad u osjetljivom preiodu. A draga, nema ništa ljepše da bebi dok doji tiho učiš sve ono što se može i bez velikog abdesta, La Ilaheilallah, El Hamdulillah ... neku dovu, ili samo da doviš na našem jeziku. Sve se to više prima u Ramazanu. Nemoj biti tužna, mada te razumijem, teško se čovjeku ubacit u Ramazansku atmosferu ako ne posti. Ali i sama sigurno znaš da nas Allah ne opterećuje preko naših mogućnosti, i da On najbolje zna koji su prioriteti.
Drage hanume, dugo kontam bi li se javila, i evo na kraju sam se odvažila. Nažalost, ja ovaj Ramazan ne mogu postiti, rodila sam prije 28 dana, još imam krvarenje i dojim. Mada sam kontala pokušati ako mi stane krvarenje. Nekako sam tužna, jer ovo mi je prvi Ramazan da ne postim, kad je nastupio akšam i Ramazan ja sam počela plakati, i sad mi je teško Nekad ne stignem iftar spremiti pa to mm uradi i na sehur kad ustaje tad se obično Abdullah probudi pa ga dojim i onda mm sam sehuri. Helem, poveznica sa Ramazanom mi dođu ovi ramazanski programi na tv-u i najviše teravija koju gledam na Saudiji. Nekako mi ništa nije isto kao prije, al na hajr Allah mi je dao najljepši ramazanski dar! A vala i ova tema me nekako razgali kad vidim kako vi uživate. Molim Allaha da vam primi vaš post, ukabuli dobra djela i oprosti grijehe! I evo menija mog skromnog iftara: domaća pileća supica japrak i sogan dolma (odleđeni, jer su unaprijed spremljeni) prilog pire krompir (ili ovaj pohovani po receptu mamine oci) domaći kukuruz salata i hurmašica ili baklava (ima oboje) Eto sve vas mahsuz selamim
Radoznalice, znam da si tuzna no hajir, ti brini za Abdullaha, a napostićes akoBogda.
Ja kada nisam mogla postiti, upotpunjavala sam se pravljenjem iftara za postače i tu imamo nagradu inshAllah, i ibadet, on donosi smiraj srcu.
< Poruku je uredio amanullah -- 20.8.2010 13:11:21 >
dinkice moze li recept za ovo pohovani pire krompir sa edamerom
Za 2-3 osobe ide ovako:
- 2 krompira srednje veličine - 100-150 gr edamera ili gaude - 2 jaja - 3 kašike brašna - so Krompir oguliš, izrežeš na kolutiće i skuhaš. Ocijeđen krompir stavis u plastičnu zdjelu, dodaš izrendan sir, 2 jaja, 3 kašike brašna i so. Sve fino umutiš u jednoličnu smjesu. Nauljiš ruke i praviš veće kuglice, mogu i malo izdužene pa pohuješ u brašno, jaje i susam i na blago ugrijano ulje, okreneš jednom i to je to. Stvarno bude ukusno, onaj se sir fino istopi a i pak dominira krompir i super ide kao prilog uz razne soseve.
Lejla i amanullah hvala na lijepim riječima, a Lejla baš si me napomenula na zikr, a upravo dojim , hvala draga Znam da Allah nikog ne opterećava preko njegovih mogućnosti, ali eto skupilo mi se vala pa sam morala s nekim podijeliti, ko kad nigdje ne izlazim A nastojaću sazvati par iftara, za meni se ne sikiram, ima da pokupim ideje od vrijednih hanumica
IZVORNA PORUKA: jasmin Ja veceras isla na teraviju u Poslanikov mesdzid.Ne moram govoriti kako je bilo.Na kunut dovi mesdzid je jecao,dova je bila jako sazeta.Da sam samo slusala sa strane bilo bi mi lijepo.
I ja ti zavidim, jest to loš osjećaj, ali ga za ovo ne želim savladavat
I ja sam neki dan gledala teraviju, ne znam je li bilo iz Poslanikove džamije ili iz Kjabe, i isto ljudi plaču. Ja prvo nisam mogla povjerovat, ali vidim to masovno, muškarci grcaju. I onda mene neka tuga, što ne razumijem arapski. Da mi Allah jednom dadne da i mene opijaju svete riječi. Jer, koliko god čitala prevod, i slušala tumačenje nije to isto ko kad slušaš učača, a znaš o čemu se radi.