pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: shejla Mya, ti se neces naspavati dok ona ne nauci da se sama uspava... Znaci bez ikakvih pomagala... Poslusaj me, samo dvije noci... Prvu noc kad zaplace, ti joj se samo javi, nemoj ustajati iz kreveta... nemoj joj dati ni cuclu ni flasu... pricaj joj jednolicnim glasom...govori psss psss... pjevaj uspavanku, ako znas... Vjerovatno ce se buniti, ali izdrzi prvi put barem 5 minuta... I tek onda ustani... Iduce budjenje, ista metoda... Narednu noc, ili za dvije, tri noci... sve isto, ali nemoj ustati... Ona ce lezati i cekati da dodjes i tako zaspati... IZVORNA PORUKA: tajra uh i ja vise ne znam kako bih je ucila da zaspi.... Ovo gore je za nas nemoguce, jer Lamija nece lezati kad se probudi... Ona, zapravo prvo ustane, pa onda otvori oci Ali FAKAT je tako. I onda stane na ogradu krevetica, koja joj je, negdje do pupka...znaci moze komotno naglavacke, ne daj mi Boze... I tetura se, jer, ustvari, jos spava... Naucili smo i kako koka: ka kakaka ka.... (ali ono bas se dernja, hehe) i jucer mi na Carsiji, kad ona, kako je vidjela golubove kod Sebilja: ka kakaka.... pisali se svi od smijeha Mi se nismo vagali od rodjendana, tad smo imali 9550 gr. A zalijepili smo onaj metar djeciji u sobi, pa smo se izmjerili: 82 cm. Mashallah! joj jest..tajra, ti ko moja mama...lakše je to reći nego uraditi, šuti i budi sretna sto kod tebe ovaj sistem funkcionise... kakvo crno ležanje kad se probudi...taj sada fino prstom pokaže na jastuk za dojenje kada se u pola noći probudi, ne znam ni ja ni on gdje se nalazimo ali on tacno zna sta hoce jucer kad sam dosla s posla, kaze teta bio je sit, taman jeo...inace podoji jednu (.), ali jucer Boze dragi, ja to brojim kao pet komada u cugu (lijevu, desnu, lijevu, desnu pa onda zaspao na lijevoj )..i sve je fino izvukao, nisam se ko covjek ni istusirala, ni jela..izasla iz sobe kad je zaspao, muz lego od shege, ko prebijena mačka..reko crkoh od gladi, daj mi sveeeeeeggggggaaaaaaaaa ne znam sta mu bi da toliko doji, nije u zivotu vise od jedne sike po podoju, rijetko kad dvije odjednom....ali pet komada..e pa svasta....ja sam cak posumnjala da nije jeo, ali nidje veze...
< Poruku je uredio pocahontas -- 24.8.2010 7:31:36 >