|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
21.8.2010 20:13:04   
R&T@
Bas mi zao malog misauser posted image
A za tezinu, nadoknadit ce on to brzo...
pa curice ne vole debele momkeuser posted image ...
On i Lamija su izgleda najpametniji na ovoj temi...

Ova moja brzinski sve konta, ali fura svoj fazon...
Kad je nesto pokusamo nauciti, pogleda nas kao: sto me gnjavite?
A kad treba sestru "iskopirati" to odmah usvoji...

Hvala Bogu, ona je bolje danas...
nadam se da ce noc proci mirno, abd...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 576
21.8.2010 21:40:42   
koka i po
Pozdrav generaciji  od nas dvoje user posted image

Još smo u fazi vrištanja i izbjegavanja tute na hiljadu načina user posted image

Al zato dobro plešemo user posted image  pogotovo uz Draganu Mirković user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 577
21.8.2010 21:51:37   
Anoniman
vece
A.je danas bio nesnosljiv,usto oko 3.sata i vise nije spavao oko 7.sati vec poceo kmecat,bacat se cupat nezna sta ce od sebe a spavat nece
Nekako sam izdrzala do 9.snjim i zaspo premoren je puno.Nemogu ga dole ostaviti kod sveki ni 5.min zove place cim,vidi da me nema kmeci....
Snjim idem i na wc.ni tu nisam rahat od njega.MM.danas citav dan na terenu do veceras do neka doba,pa sam danas sama crkla sa A.
Bas,je neumoran...Dusa moja svasta zna maše svima na ulici tko god naidje a i puse saljeuser posted image .....
Sonja,zao mi je punoo drugauser posted image a i tebe nije ti lako vjerujem ti bas mu se nesto neda dusa draga .....
Bit ce bolje abd.nedajte se....
Vidim svasta zna misic mali.....Sto,se tice kg.pa i mi smo mrsavi ima 9.650gr.haman
bas je anel sitan ,nema sad nesto posebno sala ni mesa.Meni je onak taman
Kad,sam snjim bila u boln.skoro kao sto znas kad je inf.primao bila s nama jedna zena,sa djetom od 2god.I on inf.primao takodje kaze da ima maleni 10kg.ravni.
I nije sad ono mrsav mrsav nekazem da nebi bilo na odmet jos koja kg.sto majka kaze,al je sitan i on kao anel.
Nebrini,samo da ozdravi sve ce on svoje nadoknaditi.abd.
Al,takve smo mi,majke i sama sam takva cim je,bolestan slabije jede i jos mi samo na to natovari na brigu....
Al,bit ce dobro dragauser posted image user posted image saljemo,vam pusu :-)
Koka i po,i A.voli plesat ma cim cuje muziku nije bitno koju taj dize rukice u zrak i igra samo takouser posted image pogotovo guzom hahahha .....
Veseljak tvoj mali neka nekauser posted image user posted image user posted image
Sto,se tice tute mi se jos,neucimo na nju a bit ce muke znam ja to.....user posted image al neka jos pempe....

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 578
21.8.2010 22:45:16   
Apotekarka
Vecer...joj moje zenice nikako vas uhvatiti bas me posao odvojio od vas,ali od sutra sam na godisnjem ima da malo ucestim...
Evo sjedim u velikom neredu okrecilisobu jednu sad slijedi pospremanje ali morala sam odahnuti bas sam premorena...
Danas mi se Antonio opet osuo najsmjesnije mi sto najvise ima iza usiju user posted image user posted image user posted image  i bez vakcine MMR je bio na flonidanu radi toga,mislim da je sunce uzrok prosetao 15 min po suncu danas...
Eh da se jos nesto pohvalim,veceras se momak vani sam poceo pustati uradi 7-8 koraka sam i onda ili tresne ili ga uhvatimo,po kuci uz stvari i dalje...Je li vrijeme za prohodnicu ili tekkad pravo podje jhos je nestabilan....Dobili smo i donju dvicu napokon i na nju dosao red i bijeli mi se jedan donji kutnjak nisam 100% sigurna ali u njega svce naopakomne bi me cudilo sa zubima...Mozda je to uzrok one strasne histericnosti mozda nije jedini krivac MMR vakcina...Antonio sve razumije sto god zeli pokazuje samo slabo prica doiduse slogove govori i ponesto kao standardno tata,mama,baba,dedo,ta je to,mjau,muuu,avav i ponavlja za nama ko papagaj...
Slabo mi plijeko pije prije pio 200-250 ml sad 100-150 od kako je vakcinu primiouser posted image user posted image user posted image
Kako ste mi vi svi ostali,nedostajete mi puno

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 579
21.8.2010 22:54:40   
Apotekarka
potrefio da pokaže gde je nos kad sam ga to pitala i ja sam bila ponosnauser posted image user posted image
moj ganja svijet i koga zna i nezna i kaziprstom ide porema nosu i kaze nooooooooo to je nos bez s

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 580
21.8.2010 23:50:14   
škorpija
apotekarka pratim te na temi MRP vakcine, nadam se da će sve reakcije brzo proći

a za nos ma antonio je pametnica malauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 581
22.8.2010 12:30:19   
Hannica
Dobro jutro generacijo! Ima li koga? Zar jos spavate??

Mi smo danas ok,kao i obicno..user posted image  hvala Bogu.
Hana se budila u toku noci nekoliko puta,valjda izgladnila,a mozda je nervozna i zbog vakcine ili zubica,ko zna..user posted image  Ali moram je mala pohvaliti...jutros smo spavale do pola 11 user posted image  i mama je jako sretna zbog toga.user posted image
Nadam se da su i ostale bebe dobro i da su prosle te reakcije na vakcinu.user posted image
Saljemo vam puno poljubaca.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 582
22.8.2010 12:38:53   
megi
pozz

i mi smo jutros odspvali do 9 sati sto nisamo imaaaaaaa
ali to samo zato sto smo sinoc legli pravo kasno

inace joss ne hodamo sami, a svasta kao pricamo, i ovih dana je naucila da kaze kad je zedna pa smao hoda po kuci i govori koka (soka)user posted image

uh nas ta vakcina tek ceka, valjda nece biti kakvih strasnih reakcija

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 583
22.8.2010 12:47:15   
Anoniman
dobar dan i od nas
Mi smo slabo spavali,stalno se budio te caj,te vrtio se pa opet oko 6 trazio flasu i nekako smo spavali do pola 9.
Neznam sta mu je sa spavanjem uzadnje vrijeme nespava nikako mirno.
Skoro zaspo,svoj podnevni san ,i posle na none vesele nema odmora....
Megi,bravo za curu user posted image user posted image user posted image .....
A.zna reci daj,i to lijepo kaze kad vidi sta na stolu za jelo ili kad vidi kad tko jede fino rukicu pruzi i kaze daj!!!
Zna pljeskat rukicama pec mami kolaceuser posted image ......
pusa svima....
Apotekarko,ljubi druga.

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 584
22.8.2010 12:50:01   
Mya_81 RR
Mi smo imali groznu noć...budila se sigurno jedno 15 puta u nekom plaču i kenjkanju....nemam pojma šta joj je...sve pomislim da nam spavanje ne može biti gore, a izgleda da može user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 585
22.8.2010 12:50:12   
R&T@
Sram vas bilo, obje...
Da je meni jedno jutro cuti dozivanje iz djecije sobe poslije 7...

Barem necemo kasniti u vrtic...

Moje se jutros nesto druze, ne ureklo se...
Obicno sam im kao sudija...

Sad podnevna tisina...lijepi san...

Ja sa RR umjesto da cistim kucu za srijedu...
sram sad mene bilo...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 586
22.8.2010 12:53:05   
Hannica
Jao bas mi je zao sto vam bebe ne spavaju,a ja se zali na svoju Hanu.Necu vise...zadovoljna sam.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 587
22.8.2010 12:57:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Mi smo imali groznu noć...budila se sigurno jedno 15 puta u nekom plaču i kenjkanju....nemam pojma šta joj je...sve pomislim da nam spavanje ne može biti gore, a izgleda da može user posted image
nisi jedinauser posted image ni kod nas nista bolje,stalno se nesto budi kmecuciuser posted image znam po bezbroj puta ustat uzet ga iz kreveta i vratiti nekad nemam,snage vise pa prespava kod mene ...
Zbog,njega mm.spava u dr.sobi,jer ovaj nikad sastaviti noc u kompletu da rahat odspavamo...
Ako,spava s nama ili je guranje s lezaja ili se ovaj pokupi u neka dobauser posted image
Kaze spavat cu s tobom kad anel navrsi godinu (kontali bolje ce spavati)ono,ispade sve obrnuto samo,losije spava.
Stavrno,se budi ko mala beba.
Cak,i danju kad se probudi ustane kmecuciuser posted image nepamtim kad je ustao veseo.
Kako,vi pravite flasu kad se vasa djeca probude da jede,tj.pred jutro.
Placul,ona mogul docekat mirni flasu ili ne??
A.uzadnji par dana uzas place ujutro gldan nemoze docekat flasu,da ga ostavim u krevetu sve bi digo na noge vec ga sa sobom nosim do dnevne sobe dok podgrijem hapu.
To,me posjeca na dane kad je bio maji pa,sam snjim pravila flasu.
Ah da ustajem recimo prije njega na pola sat kao sto,mm kaze da dam flasu dok se on nije probudio necu....Dosta sam muku prije mucila jer,nije htjeo jest kad gleda.
Sad je nemoze docekat,flasu i popije za sek.na gledeci uvjekuser posted image pa makar i plako,dok je nepodgrije hapa.
Tajra,ti si haman zahebanauser posted image user posted image nema sta .....
Pubim curice meden

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 588
22.8.2010 13:00:23   
R&T@
Ne smijemo se zaliti, zene drage...
Sjetimo se proslogodisnjeg ljeta kad su nas nase bebe budile svako 2-3 sata...

Tad sam mislila da nikad vise necu prespavati noc...

I mastala kako cu ja nju buditi kad joj bude najsladje...

A, evo ja vec to zaboravila...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 589
22.8.2010 13:00:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannica

Jao bas mi je zao sto vam bebe ne spavaju,a ja se zali na svoju Hanu.Necu vise...zadovoljna sam.user posted image
sta hoces zeno draga pa spavale do 11.stid vas bilouser posted image nama corluciti
Suti,i uzivaj A.nije spavao nikad duze od 9 ili pola 10 a to nepamtim kad je bilo
Do,11.nikada.....
Idel Hanci,sama koracimauser posted image rusil se ili je dobra sa ravnotezom.

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 590
22.8.2010 13:06:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tajra

Ne smijemo se zaliti, zene drage...
Sjetimo se proslogodisnjeg ljeta kad su nas nase bebe budile svako 2-3 sata...

Tad sam mislila da nikad vise necu prespavati noc...

I mastala kako cu ja nju buditi kad joj bude najsladje...

A, evo ja vec to zaboravila...
ja necu nikad zaboraviti kad sam ustajala svaka 2.sata dok je bio tek rodjena beba ej,svaka 2.sata ja sam navijala sebi sat da ga hranim tako mi rekli ej lude boze miliuser posted image
Posle guza se budila sama svaka 3 sata ni min..vise ni manje.
A blago tebi cuj,zaboravila vec ja nisam uh to se lako nezaboravljauser posted image user posted image
Znas sta ja nekontam,ovako cesto sa mm.sjednem pa pricam reko:
Kako,recimo majke koje imaju djete od 3,4 5 god.lupetam pa opet zatrudne dodje beba ,covjece dragi pa se se opet vraca na pocetak sve iznova trudnoca,povracanje,bolovi,grcevi pa porod,pa budjenje bebe,pa nosanje po ped.pa  razbole se ...
pa zubici grcevi,sve iznova se vraca
A fino odhrane djecu malo dahnu i opet isto....
Ja neznam nebi mogla proc ponovo kroz sve to neka mi Bog operosti ali ne
Kad bi htjela ,film bi mi se vratio unazad i to bi me kocilo
Jedino bi,mi bilo zao A.samog ostaviti na svjetu bez brata sestre.
Al,nije jedini....
Al,svaka cast majkama koje imaju 2 i vise djece divim im seuser posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 591
22.8.2010 13:09:57   
koka i po
nemoj tako felix...moj stariji sin je bio beba za primjer...jeo,spavao po čitavu noć user posted image  jest da su ga moji umazili al to je razumljivo...

a ovaj drugi user posted image  što bi Višnja rekla "šejtan na kanafi"user posted image

helem...ako je prvo dobro ili nije drugo će biti drugačije...nego de požuri sa drugim dok nisi sve zaboravila user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 592
22.8.2010 13:09:58   
Mya_81 RR
E, Tajra kako da zaboravim kad na prste mogu nabrojati koliko je puta prespavala noć u komadu u ovih 14mjeseci. Još mi je dobro spavanje ako se budi samo zbog čaja i cuce jedno 3, 4 puta, ali opet su nam takve noći rijetke user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 593
22.8.2010 13:11:35   
R&T@
Ja svojoj ne dam vise flasu cim progleda jer me onda zeza sa doruckom...

Prvo joj pravimo dorucak, sto prije to bolje...
Dok pojede, ohladi joj se caj...
Onda jedno 5 minuta mira da popije...

Mlijeko tek oko 11 kad treba spavati...
I opet uvece...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 594
22.8.2010 13:13:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po

nemoj tako felix...moj stariji sin je bio beba za primjer...jeo,spavao po čitavu noć user posted image  jest da su ga moji umazili al to je razumljivo...

a ovaj drugi user posted image  što bi Višnja rekla "šejtan na kanafi"user posted image

helem...ako je prvo dobro ili nije drugo će biti drugačije...nego de požuri sa drugim dok nisi sve zaboravila user posted image

Hvala dragauser posted image user posted image nebi ja.....isto bi ja ko fol nebi muza moglo nagovoriti da je jos jedanuser posted image .....
Neka je meni A.ziv i zdrav a vala i neka je jedinac .....nemrem ja nemam vise zivaca heheheh ,vidis da sam mrsava ja kazem da je jos jedno ja bi hodala ko cackalica hodajucauser posted image uzasno sam panicar i sikirljiva
Vala,brate mili bujrum tebi ti imas dva djecaka sta fali jos jedna mala sekica
user posted image znam,ja da ti bi ....nemoras ni reci sta ti fali.....

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 595
22.8.2010 13:17:14   
koka i po
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: koka i po

Hvala dragauser posted image user posted image nebi ja.....isto bi ja ko fol nebi muza moglo nagovoriti da je jos jedanuser posted image .....
Neka je meni A.ziv i zdrav a vala i neka je jedinac .....nemrem ja nemam vise zivaca heheheh ,vidis da sam mrsava ja kazem da je jos jedno ja bi hodala ko cackalica hodajucauser posted image uzasno sam panicar i sikirljiva
Vala,brate mili bujrum tebi ti imas dva djecaka sta fali jos jedna mala sekica
user posted image znam,ja da ti bi ....nemoras ni reci sta ti fali.....

nemam ja "jaje" za curice user posted image user posted image user posted image user posted image  što bi moja tetka babica rekla user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 596
22.8.2010 13:21:13   
Anoniman
otkud ti znas user posted image user posted image imas imas i te kako ili tm.nema jaje za zenskouser posted image
Nisi ni probala ......
Sta ti znas.....
Meni je sve mm.govorio kod tebe ce bitiuser posted image jer imas 2.seke nemam brata i eto biuser posted image ipak a i ja sam mislila bit ce user posted image kaze on vidis da je do mene ne do tebe kao vise moje gene pokupio nego tvojeuser posted image

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 597
22.8.2010 13:22:42   
R&T@
Mya, ti se neces naspavati dok ona ne nauci da se sama uspava...
Znaci bez ikakvih pomagala...

Poslusaj me, samo dvije noci...
Prvu noc kad zaplace, ti joj se samo javi, nemoj ustajati iz kreveta...
nemoj joj dati ni cuclu ni flasu...
pricaj joj jednolicnim glasom...govori psss psss...
pjevaj uspavanku, ako znas...

Vjerovatno ce se buniti, ali izdrzi prvi put barem 5 minuta...
I tek onda ustani...

Iduce budjenje, ista metoda...

Narednu noc, ili za dvije, tri noci...
sve isto, ali nemoj ustati...

Ona ce lezati i cekati da dodjes i tako zaspati...

Felix, ti i nemas kad praviti drugo, kad ti je Anel u krevetu...user posted image
Ti ces se naspavati, ako te muz pusti, kad naucis Anela da spava u kreveticu...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 598
22.8.2010 13:27:26   
Anoniman
user posted image user posted image zato postoji dan i noc do pola 2 ima foreuser posted image dotad anel spava mirno posle nema sanse user posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 599
22.8.2010 13:28:34   
Anoniman
da hocu mogu ih destero napraviti tj. mmuser posted image uvjek se za mazenje nadje vremena nezezaj znas i samauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *