|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ...
21.8.2010 22:31:51   
bebbe RR
Ma, nema sada potrebe za proizvodjenjem bilo kakvih konflikata... Vidi, pitaš, tražiš savjet - dobićeš svakakvih, a onda ti procijeniš čije ti se mišljenje čini najprihvatljivijim, ili doneseš isto na osnovu više različitih i to je to. Pa, valjda se zato imamo na ovom forumu. Ja sam dobila milion nebuloznih, ali i korisnih savjeta, kao i utješnih misli kada mi je trebalo. Djeca, na kraju krajeva, narastu, uprkos pregustoj ili prerijetkoj hrani:)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 176
21.8.2010 22:34:04   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ma, nema sada potrebe za proizvodjenjem bilo kakvih konflikata... Vidi, pitaš, tražiš savjet - dobićeš svakakvih, a onda ti procijeniš čije ti se mišljenje čini najprihvatljivijim, ili doneseš isto na osnovu više različitih i to je to. Pa, valjda se zato imamo na ovom forumu. Ja sam dobila milion nebuloznih, ali i korisnih savjeta, kao i utješnih misli kada mi je trebalo. Djeca, na kraju krajeva, narastu, uprkos pregustoj ili prerijetkoj hrani:)

Da...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 177
21.8.2010 22:36:45   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

pa znam user posted image zato je bitno...oko terksture je prolem...evo sad mu napravila alnatura tjesteninu sa domacim skuhanim paradajizom i persunom i maslinovim i blender..znas kako je ljepljivo ispalo, i meni se povraca, lijepi se..moram vode dodati i bice onda kao monte...zivio monteuser posted image

Nadam se da nisi svjesna koliko grijesis...ako je toliko vodenasto...logicno je da jede 6X i popije te obroke...Zapravo tvoje dijete je na klasicnoj bolnickoj dijeti. Takva "tekuca" hrana ne puni zeludac kao kruta, prolazi kroz citav proces varenja za 2h i ubrzava metabolizam.

Ovu dijetu koriste i za "brzo" mrsanje...i Preporucuje se maksimalno u trajanju do 10 dana.

Ti znas najbolje, a kako ja znam..sta se "desava" sa tom hranom bilo mi je obaveza da ti napisem.

haval ti user posted image mada lakše je to napisati i biti savjetodavan kada je tuđe dijete u pitanju - isto kao sto ja mogu biti pametnica mama almi ili visnji ili. pa reci, ma daj, pa kako vam djeca ne jedu, oni mora da jedu, pa oni su an dijeti, kada se piej caj i voda citav dan i teglica vocna to se zove diejta..ali one najbolje znaju kako im je tesko zbog toga kao i meni....kada mu ne izblendam, povrati, onda moram čekati da mu se malo povrati organizam od povracanja, pa onda opet pik ponove hranjenje...lako bi meni bilo draga moja da je emni dijete ko malo burence tj. da je dobijao od rodjenja po 1,5 kg mjesecno...i da trenutno ima 13 kg kao njegovi vrsnjaci..pa hajde, jedan dan povrati, drugi dan opet mogu sacekati i ako odbija hranu..ali s njegovih 9,5kg razumjeces da ja to jednostavno ne mogu...isto kao sto je odbijao kljun casu tj. nije jednostavno pio iuz nje vec je glodjao, i onda od prije dvije sedmice poceo da pije kao da je pio od rodjenja iz nje, bukvalno odjednom, onda kontam da ce odjednom poceti i da zvace...

vidim da je kdo tebe sve savrseno, dijete ti jede sve po pe seu sto bi se rekolo, zvace od kada je trebalo da pocne da zvace (a kad je to zapravouser posted image ), nemas problema izgelda..super, budi sretna i zahvali Boguuser posted image

ja se povlacim iz price...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 178
21.8.2010 22:46:41   
acudesa
malo sam iščitala postove, kod mene je momakuser posted image  pa mi bilo malo glupavo pisati šta on jede, ali ovo oko pljuvanja (povraćanja) hrane mi već daje povoda za uključivanje...
moj dragi gospodin ne voli žvakati hranu, čim mora malo više žvakati...isfolira me da mu se povraća (kašlje, zacrveni se, nema daha), ja na početku i mislila, ali kad mi se u po "predstave" nakeziouser posted image  smije mi se dijete u lice, ma kontam pa baš sam blesava..natjeram ga da do kraja sažvače i proguta..i sad ponekad imamo taj problem, ali u manjoj mjeri...
vraćam film, otkako je počeo jesti krutu hranu nije volio puno žvakanja, rekla bih da je samo bio polijen...odnosno...hmm...gumi bombone bez problema pojede cijelu kesicu, krišom user posted image a, hljeb..izvini molim te...predstavlja problem...
uh...ali ja sam počinjala sa malim mrvicama, pa većim i većim, da bi mu na kraju obraoka dala komad koliki i treba da jede...
ne znam kod tebe, al kod mene je upitanju lijenost

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 179
21.8.2010 22:51:51   
Anoniman
pocahontas ja se nisam naljutila na tebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 180
21.8.2010 22:56:01   
bebbe RR
Noa, meni je mrsko unazad čitati. Šta si ti pitala, a niko ti nije odgovorio, pa se Poci zabrinula?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 181
21.8.2010 22:57:14   
acudesa
Noa, malo na planinu...apetit se otvara...
moje iskustvo...i to duplo više jede kad smo na čistom zraku

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 182
21.8.2010 23:01:56   
mila81
Kod mene je pak drugi problem, moj mali solidno jede, otkako smo presli na krutu hranu lijepo zvace, ali meni se cini da sporo raste, meni debljina nije nesto za cim stremim, ali u odnosu na vecinu svojih vrsnjaka izgleda manje, imal u tim "vasim" knjigama kakvih utjesnih savjeta. Njemu je sad 2 godine i 20 dana, otprilike je visok oko 85-87 cm, nisam ga skoro vodila doktoru, pa se nismo mjerili. Mozda ja to umisljam, tjesim se sto je musko pa ce se kasnije izvuci i narasti, ja sam solidne visine, a muz 185. Dok mala, njoj su devet mjeseci ona mi izgleda da ce ga sa prvom godinom stici user posted image user posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 183
21.8.2010 23:02:33   
Dida79
Acudesa identicna situacija je i kod mene...sto kazes kesicu bombona pojede dok si rekao keks ali kad je u pitanju slana hrana tu uvijek ima nagon na povracanje user posted image
Ali ja imam gospodju sipkicu i da vidis cim je ugleda sve nestane cak prestane i da kasljucauser posted image i sve lijepo sazvaceuser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 184
21.8.2010 23:07:20   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: mila81

Kod mene je pak drugi problem, moj mali solidno jede, otkako smo presli na krutu hranu lijepo zvace, ali meni se cini da sporo raste, meni debljina nije nesto za cim stremim, ali u odnosu na vecinu svojih vrsnjaka izgleda manje, imal u tim "vasim" knjigama kakvih utjesnih savjeta. Njemu je sad 2 godine i 20 dana, otprilike je visok oko 85-87 cm, nisam ga skoro vodila doktoru, pa se nismo mjerili. Mozda ja to umisljam, tjesim se sto je musko pa ce se kasnije izvuci i narasti, ja sam solidne visine, a muz 185. Dok mala, njoj su devet mjeseci ona mi izgleda da ce ga sa prvom godinom stici user posted image user posted image

U ovoj knjizi sto imamo bebbe i ja sada gledam....sa 24mjeseca i visinom od 85cm...u postotku je 25% djecaka...Ne sekiraj se dragaaaaa....user posted image

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 185
21.8.2010 23:07:57   
teacher75
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: teacher75

pocahontas draga kad mu stizes napraviti 6 obroka? ja jedva stignem i 3 user posted image rafo samo jede po citav dan izgleda... lana pojede za dorucak (voce sa pahuljicama) i za rucak (povrce i meso ili zumance) oko 250 grama (izblendano-imam na blenderu oznaceno). u serpici je to stvarno puno i ja se zacudim koliko pojede. sto se tice voca, u tih izmixanih 250 grama stane otprilike: jedna citava banana, 1 jabuka, 1 breskva, nekoliko kasika pahuljica. sto se tice povrca: pola krompira, komadic mesa, 1 manja mrkva, 5-6 brokula. mislim da je to vise nego dovoljno. za veceru pojede duplo manje (hippove good night pahuljice + malo voca, obicno pola banane).tokom dana doji 3 puta a po noci 2. izmedju tih glavnih obroka pojede kekse ili rizin stiropor ili neki komad voca. voce hoce pojesti u komadu ili izgnjeceno a povrce i meso trazi da izblendan kao gotove kasice. zanima me, sta ostali misle, jer ok ovakav nacin ishrane? ni ja ne solim i ne secerim...

pa ja sam na poslu ,teta mu priprema..nije to problem, ja to sve radim vikendom i na godisnjem user posted image
kuha mu se u princpipu 3 i 4 obrok tj. rucak

ujutro mutilice koje nast5ojim da izbacim tj. zamijenim sa pravim zitaricama, tipa prosa, pure, rize, bulgura, pira i sl...plus voce obavezno i ad mlijeko, jos uvijek nismo na kravljem mada ga je probao davno....

i nije ti isto 250gr i 250 ml..to zans sigurno..tako da u telgici hipp pise 190gr.probaj sadrzaj prebaciti u blender pa javi koliko je to u mililitrima user posted image

ma i mislila sam na mililitre, to je oznaka na blenderu, ne vagam povrce i voce na vagi user posted image

aaaa,pa vi to jos mjerite koliko bebi pojedeuser posted image ja ne...uopste .....dajem mu svasta hb.jede i nebrojim i nemjerim....
Znam samo da ima 4 flase po 200ml
I plus 2.gh
Ujutro voce,rucak povrce ili tjestenina izmedju smoki,monte,ribice tj.grickalice ili voce i veceri flasa...

ma nije to strogo mjerenje, nego znam po zdjelama iz kojih uvijek jede i po oznakama iz blendera koliko to otprilike dodje (glavni obroci: dorucak, rucak- uvijek ispadnu oko 250ml i ona to sve pojede, nekad na silu- zigravam je da pojede do kraja, a nekad bas sa apetitom sve pojede. ja ne dajem uopce nezdrave stvari: monte, grickalice, itd, jer ne vidim kakve koristi od njih moze imati. kasnije kad sama bude jela nek ih jede, sad dok ja mogu uticati na njenu prehranu trudim se da sve bude zdravo...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 186
21.8.2010 23:09:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noa

hm moja Noa je bucka(imate slike u nikitinom albumu) al u zadnje vrijeme nista ne jede evo sad cu kao visnjauser posted image
ustala u 11 jer je sinoc imala pidzama party od 00-01,30--bebimil 3 200 ml
12,30----2 zalogaja kruha i dukatele 100ml soka
15,00----3 kasikice pure i jogurta
18,00---monte
20,30-----150ml bebimil3

evo bebbe

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 187
21.8.2010 23:09:20   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Dida79

Acudesa identicna situacija je i kod mene...sto kazes kesicu bombona pojede dok si rekao keks ali kad je u pitanju slana hrana tu uvijek ima nagon na povracanje user posted image
Ali ja imam gospodju sipkicu i da vidis cim je ugleda sve nestane cak prestane i da kasljucauser posted image i sve lijepo sazvaceuser posted image

pa razmaženke obične, eto šta jeuser posted image ...

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 188
21.8.2010 23:10:02   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: mila81

Pa, znaš da u prvoj godini baš brzo rastu dječica. Kažu da je visina dvogodišnjaka pola visine odraslog čovjeka, dakle 87+87 = 174 cm, što nije premalo. Ali, ovo pravilo ne važi uvijek, moj je brat bio najniži u razredu do drugog srednje, a sada je visok 191 cm. Uglavnom, djeca slijede neku genetiku, ne sekiraj se, narašće koliko mu je u DNA zapisano.

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 189
21.8.2010 23:11:52   
Skvo RR

hm moja Noa je bucka(imate slike u nikitinom albumu) al u zadnje vrijeme nista ne jede evo sad cu kao visnjauser posted image
18,00---monte
20,30-----150ml bebimil3

Ne znam koliko to traje....mi smo imali fazu od par dana samo tekucine....user posted image  Kako je sve drugo bilo okej...nisam se nesto brinula...Koliko to traje?

evo bebbe

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 190
21.8.2010 23:12:06   
mila81
Hvala vamuser posted image user posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 191
21.8.2010 23:13:19   
bebbe RR
Evo, pogledala sam tabelu visine. Od 25 do 50 odsto dječaka starih 24 mjeseca je visoko od 85 do 87 cm, što, složićeš se, nije ni slabo ni premalo. Gornja granica za taj uzrast je 94, a donja 82 centimetra.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 192
21.8.2010 23:14:12   
Skvo RR

Evo, pogledala sam tabelu visine. Od 25 do 50 odsto dječaka starih 24 mjeseca je visoko od 85 do 87 cm, što, složićeš se, nije ni slabo ni premalo. Gornja granica za taj uzrast je 94, a donja 82 centimetra.

user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 193
21.8.2010 23:14:21   
Anoniman
skvo pa traje vec 10-ak dana a prije 15 smo primili mmr

(odgovor članu mila81)
  Neposredna veza do poruke: 194
21.8.2010 23:16:12   
veeseelaa
jel puno il malo 14 kg za dijete od 20 mjeseci?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 195
21.8.2010 23:17:08   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

18,00---monte
20,30-----150ml bebimil3

Ne znam koliko to traje....mi smo imali fazu od par dana samo tekucine....user posted image  Kako je sve drugo bilo okej...nisam se nesto brinula...Koliko to traje?

evo bebbe

Hvala, Skvoice!
A, Noa! Pa, fakat! Opusti se! Ne jedemo ni mi odrasli svaki dan isto, nemamo isti apetit. Naletjelo ženi malo da joj nije do hrane.
Vjeruj, vjeruj, vjeruj - neće joj biti ništa, ako se normalno, uobičajeno veselo ponaša. Jednostavno nije gladna. A, kako je buckica, nemaš straha da će ti je mame bucmastih beba gledati sa sažaljenjem i komentarisati ha se okreneš:)))))

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 196
21.8.2010 23:17:35   
veeseelaa

ova moja malena je najvisočija u obdaništu od svojih vršnjaka, ja kontala svi mladji od nje a ono svi stariji a niži user posted image user posted image user posted image user posted image i broj cipelica im manji aaaaaa cirkusa

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 197
21.8.2010 23:17:59   
Skvo RR
Noa, Ma...mi smo imali "to" nesto...Sacekaj jos malo..Mi nismo jos ni primili vakcinu, a to nas bilo strefilo....Odprilike sam joj mogla pobrojati dnevno kasike hrane....Mislim sok je ako si naviknut da dijete dobro jede, pa se to desi..Samo jedno jutro se probudila i sama u kuhinju i dere se njam njam....Uglavnom, nisam nesto bila zabrinuta...mozda da je duze trajalo..sacekaj malo....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 198
21.8.2010 23:19:15   
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ova moja malena je najvisočija u obdaništu od svojih vršnjaka, ja kontala svi mladji od nje a ono svi stariji a niži user posted image user posted image user posted image user posted image i broj cipelica im manji aaaaaa cirkusa

suti, zamisli kolika ce biti ova nasa pod uticajem nasih gena

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 199
21.8.2010 23:19:37   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

jel puno il malo 14 kg za dijete od 20 mjeseci?

Normalno...user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *