Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:38:11
teacher75
IZVORNA PORUKA: noa
e sad ja znam da je na RR takva osuda mamama koje daju djeci monte al bas me briga ja sam presretna kad pojede monte ili puding ili vocni jogurt ili keksic ili par smokija itd
ja ne vidim ko je kome ovdje sudio? ja sam samo rekla da ja ne dajem, a nisam kritikovala druge...
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:39:19
Skvo RR
e sad ja znam da je na RR takva osuda mamama koje daju djeci monte al bas me briga ja sam presretna kad pojede monte ili puding ili vocni jogurt ili keksic ili par smokija itd
Mi to sve jedemo...a monte ne voli...
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:39:36
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Skvo, koliko ste visoki? Vesela, ako smijem direktno savjetovati - nemoj je ružiti, nemoj joj prijetiti, nemoj se mučiti - ništa od toga ne pali. Ponašaj se kao da ti ništa na svijetu nije tako svejedno kao to koliko će ona pojesti nekoliko dana. I počeće bolje jesti. To je nepisano (ili možda pisano) pravilo. Samo ti pucaj voće, povrće i meso i ne nudi joj slatkiše da se ne zasiti time. i to malo što, kako kažeš, čalabrcne, ima svoju vrijednost. Ne trebaju svoj djeci iste količine hrane.
Sutra je mjerim, pa da stavim tacnu visinu..Nisam je mjerila ima dva mjeseca..odustala vise... , ma salim se ....Nosi broj 98-104H&M..ako ti ista znaci... Tako izmjerim pa javim.
Pa, to je baš visoka žena!!! Bravo za Umče! Ema je na gornjoj granici za uzrast visinom, 88 cm, a H&M nosi 92, ponešto i 86. S napomenom da gotovo sve hlače koje nemaju regulator moram suziti.
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:40:05
Visnja RR
zadnja 4 mjeseca sam presretna kad za veceru pojede monte ... pa ipak je to mlijecni proizvod... cak pokusavam da asju natjeram da jede smoki i grisini...ali nece... al je zato veceras kad smo iftarili kod Hodzica na carsiji jela somun sa kajmakom...ljubi je majka... ne jede ali obozava mljecen proizvode: mlijeko, jogurt, pavlaku, mladi sir....
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:40:40
teacher75
ja svojoj sama napravim vocni jogurt, kad sam procitala kakva je hemija u vocnim jogurtima i sama sam prestala da ih kupujem sebi a prije sam ih redovno kupovala i jela/ pila...
< Poruku je uredio teacher75 -- 21.8.2010 23:41:11 >
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:41:19
Skvo RR
Skvo, koliko ste visoki? Vesela, ako smijem direktno savjetovati - nemoj je ružiti, nemoj joj prijetiti, nemoj se mučiti - ništa od toga ne pali. Ponašaj se kao da ti ništa na svijetu nije tako svejedno kao to koliko će ona pojesti nekoliko dana. I počeće bolje jesti. To je nepisano (ili možda pisano) pravilo. Samo ti pucaj voće, povrće i meso i ne nudi joj slatkiše da se ne zasiti time. i to malo što, kako kažeš, čalabrcne, ima svoju vrijednost. Ne trebaju svoj djeci iste količine hrane.
Sutra je mjerim, pa da stavim tacnu visinu..Nisam je mjerila ima dva mjeseca..odustala vise... , ma salim se ....Nosi broj 98-104H&M..ako ti ista znaci... Tako izmjerim pa javim.
Pa, to je baš visoka žena!!! Bravo za Umče! Ema je na gornjoj granici za uzrast visinom, 88 cm, a H&M nosi 92, ponešto i 86. S napomenom da gotovo sve hlače koje nemaju regulator moram suziti.
Ma kakav 92...zimus i proljetos nosila.... A, 86...ne sjecam se vise...
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:42:16
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja ne vidim ko je kome ovdje sudio? ja sam samo rekla da ja ne dajem, a nisam kritikovala druge...
Nisi, istina, samo si rekla da ne daješ nezdravu hranu kao što je monte i ostalo što si nabrojala. Ja sam ti samo rekla da ono što nije u kategoriji zdravog, nije automatski u kategoriji nezdravog, jer nezdravo je ono što je štetno za zdravlje. Ja sam blago opsjednuta zdravom hranom, ne posjedujem u kući neintegralne tjestenine i brašno, ali, kada je Ema imala faze teškog nejela nisam imala ništa protiv da pojede monte. Tako da razumijem i mame, poput Noe, koje tako misle.
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:43:42
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
bebbe hvala na savjetu,u pravu si, moram se opustiti, možda se previše trudim
bas tako...dobrodosla u klub "moj mali mangup mene zeza"
Višnja draga šta da radimo????? mene strah da se ne razbole
manje sekiracije nase... pokusaj davati vitamine bar kroz sokic ili ako hoce da pije granule natura mix ...(moja nece ni to) evo hocu ovih dana da potrazim onu nasu kovrdzavu da vidim ima li onog soka od ribizle... ja sam prestala da se brinem sto ne jede...ali se trudim da joj na sve nacine ubacujem vitamine ... Asja hB izgleda ok... dr je rekla da je cak naprednija za svoju uzrast...
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:43:57
veeseelaa
Ma kakav 92...zimus i proljetos nosila.... A, 86...ne sjecam se vise...
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:44:14
škorpija
noa nedavno je baš bio jedan teks iz njemačkih novina da monte nije zdrav za djecu kao ni kupovni voćni jogurt jer je pun emulgatora i svakakvih čuda. Daleko od toga da je to opasno za djecu, ali oni su više osuli paljubu na proiizvođača što se monte reklamira aman-zaman ko eliksir rasta za djecu. bolji je domaći puding, griz, ili domaći vočni jogurt nego te glupost, ali kad smo napolju e tui en pazim toliko, dam smoki, plazmu, šta god (monte ne dajem jer isprlja i mene i sebe )
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:44:22
teacher75
Nisi, istina, samo si rekla da ne daješ nezdravu hranu kao što je monte i ostalo što si nabrojala. Ja sam ti samo rekla da ono što nije u kategoriji zdravog, nije automatski u kategoriji nezdravog, jer nezdravo je ono što je štetno za zdravlje. Ja sam blago opsjednuta zdravom hranom, ne posjedujem u kući neintegralne tjestenine i brašno, ali, kada je Ema imala faze teškog nejela nisam imala ništa protiv da pojede monte. Tako da razumijem i mame, poput Noe, koje tako misle.
onda smo se razumjele ja nemam te faze hvala bogu, pa ne znam kako je... nisam imala namjeru ikoga da uvrijedim
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:45:41
veeseelaa
bebbe hvala na savjetu,u pravu si, moram se opustiti, možda se previše trudim
bas tako...dobrodosla u klub "moj mali mangup mene zeza"
Višnja draga šta da radimo????? mene strah da se ne razbole
manje sekiracije nase... pokusaj davati vitamine bar kroz sokic ili ako hoce da pije granule natura mix ...(moja nece ni to) evo hocu ovih dana da potrazim onu nasu kovrdzavu da vidim ima li onog soka od ribizle... ja sam prestala da se brinem sto ne jede...ali se trudim da joj na sve nacine ubacujem vitamine ... Asja hB izgleda ok... dr je rekla da je cak naprednija za svoju uzrast...
šta je to? i gdje ima uzeti? ma i meni dr kaže da je dosta naprednija od vršnjakinja al džaba ja se brinem
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:45:53
teacher75
IZVORNA PORUKA: škorpija noa nedavno je baš bio jedan teks iz njemačkih novina da monte nije zdrav za djecu kao ni kupovni voćni jogurt jer je pun emulgatora i svakakvih čuda. Daleko od toga da je to opasno za djecu, ali oni su više osuli paljubu na proiizvođača što se monte reklamira aman-zaman ko eliksir rasta za djecu. bolji je domaći puding, griz, ili domaći vočni jogurt nego te glupost, ali kad smo napolju e tui en pazim toliko, dam smoki, plazmu, šta god (monte ne dajem jer isprlja i mene i sebe )
e na ovo sam i ja mislila, nisam bezveze lupetala, znam da sam negdje to procitala...
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:46:06
bebbe RR
ja svojoj sama napravim vocni jogurt, kad sam procitala kakva je hemija u vocnim jogurtima i sama sam prestala da ih kupujem sebi a prije sam ih redovno kupovala i jela/ pila...
De, ba, Teacher! Kupi prizvod od dobrog proizvođača, a ne neko smeće, pa se nećeš otrovati voćnim jogurtom i hemijom iz njega! Pa, nije cijela prehrambena industrija usmjerena na trovanje ljudske vrste! Mislim, ono, ako ideš do besvjesti s tim, onda je najbolje da kupiš kravu i zasadiš voćnjak. To je jedini garant da ćeš jesti voćni jogurt k0ontrolisanogh porijekla i kvalitete.
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:47:53
teacher75
De, ba, Teacher! Kupi prizvod od dobrog proizvođača, a ne neko smeće, pa se nećeš otrovati voćnim jogurtom i hemijom iz njega! Pa, nije cijela prehrambena industrija usmjerena na trovanje ljudske vrste! Mislim, ono, ako ideš do besvjesti s tim, onda je najbolje da kupiš kravu i zasadiš voćnjak. To je jedini garant da ćeš jesti voćni jogurt k0ontrolisanogh porijekla i kvalitete.
mislim da je puuuuno zdravije uzeti obicni jogurt i pomijesati ga sa vocem, i zasto onda da kupujem gotov vocni jogurt
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:49:08
bebbe RR
A članaka svakakvih posvuda. Monte prizvodi Zott, i najpopularnija je mliječno - čokoladna kašica, a na tržištu ih je, pogotovo u EU, koliko hoćeš. To, dakle, znači da konkurencija uvijek ima razlog da mu spodbija kvalitet. Kada je u prehrani fakat nešto dokazano kako ne valja, kada to dokažu inspekcije, onda to ne čitaš u jednom članku, već se pošalje obavijest medija koji javno objave informaciju, zar ne?!
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:49:44
Skvo RR
Ni nase zemljiste nazalost nije kako treba...
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:50:29
Schecherlemica
Onda ja imam malog bucu Samo ga ja ne dozivljavam kao bebelog,a mozda jeste On ima 8 mjeseci,napunio danas ,a 9kg Previse? On je inace sav bebast,pa i bucmast,a obroci su nam povrce,voce,teletina,piletina,ad,bez ikakvih slatkisa jos uvijek... U Utorak prvi put na rodjendanu probao plazma keks,mnogo mu se svidjelo,ali ja mu to jos ne kupujem... A eto bucili je,a inace bas bolesljiv
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:50:54
teacher75
A članaka svakakvih posvuda. Monte prizvodi Zott, i najpopularnija je mliječno - čokoladna kašica, a na tržištu ih je, pogotovo u EU, koliko hoćeš. To, dakle, znači da konkurencija uvijek ima razlog da mu spodbija kvalitet. Kada je u prehrani fakat nešto dokazano kako ne valja, kada to dokažu inspekcije, onda to ne čitaš u jednom članku, već se pošalje obavijest medija koji javno objave informaciju, zar ne?!
tuzili su i kinder cokoladu iz ostog razloga, sto reklamiraju da je nesto posebno zdrava za djecu a nikakve razlike nema izmedju nje i ostalih cokolada. bas se sjecam te afere prije par godina...
RE: Zašto bebe ne smiju jesti ono što kuhamo ... 21.8.2010 23:50:56
bebbe RR
mislim da je puuuuno zdravije uzeti obicni jogurt i pomijesati ga sa vocem, i zasto onda da kupujem gotov vocni jogurt
Osobno ne bih kupila voćni jogurt ni u ludilu, ali ne razumijem tvoje razloge - zašto vjeruješ proizvođaču običnog jogurta da te neće otrovati?! Ili svom piljaru da nije voće prskano tvarima koje polagano ali sigurno ubijaju?
< Poruku je uredio bebbe RR -- 21.8.2010 23:51:25 >