Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Skvo RR Nisam najbolje skontala dio o izmisljanju, ali nebitno... Uglavnom dijete treba da jede redovno, kolicinski korektno...Sta to znaci, na kraju koja je prava kolicina. Nekome je kolicina tanjur, nekome tri zalogaja... Uma jede tri obroka, plus jedna vocna uzina ima pola godine. Jede sto i mi...Pazim da je svaki dan kuhano..meso, povrce..bar 3X sedmicno pileca supa...Bitan je kvalitet, a ne kvantitet. Ja ne znam kilazu tvog bebaca, ali moram reci da to sa zdravljem nema nista... Medjutim ja cijenim unutrasnji osjecaj majke i tvoju zabrinutost...pa bi te pitala sta je za tebe kolicina? Recimo, koliko kolicinski pojede za rucak? dio o izmisljanju da pojasnim - mozda sam stvorila problem tamo gdje ga nema skontala Rafael ima 9,5 kg... pisala sam nekoliko puta njegov jelovnik na temi ishrana bebe od 12 mjeseci - ima 6 obroka, blendanih u posudi od cca 200-300ml, i komplet sve pojede...gramazu obroka ne znam, dakle, blendano je do strukture recimo kreme - montea npr.... jede jako zdravo, raznovrsno, jos uvijek ne secerim niti solim..plazmu ne pikam, jest da je slatka ali posebno nikada ne secerim obrok, ne jede salame, agrete, trapist sireve, kecape, majoneze i slicne budalastine....kuham mu posebno, ja i teta naravno.... doji jos uvijek Skontala Po mom misljenju puno mu je 6 obroka..Ja bi mu smanjila na 3 obroka (dorucak, rucak, vecera),jednu vocnu uzinu jednu slatku npr. ta plazma... plus dojenje....Sa tim da su to meni mali obroci..Sada gledam..na blenderu..to mi nesto malo...A ja sam dodavala malo soli..i zacine..persun, majcinu dusicu u tom periodu. A sto blendas? Pohvala sto ga hranis zdravo i ja sam protiv gornjih pikanterija...