Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Dobro jutro i od nas! kako ste mi? joj nesto me tastatura zeza nikako ne mogu da vam se javim! Idacha<cestitam zubice<moGU mIsliti kako si ponosna! Kanita valjda ce sve biti u redu sa tim krpeljima<joj jest mi zao male bebice> Radoznalice<ja nisam nikako sirok o povijala<niti mi je neko pokazao kako se to radi niti su mi rekli da treba> snimili oms kukove i sve je bilo ok> Ljubim vas ev<subi me ovo kucanje<cujemo se !
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Hvala Meri, ja sam zabrinuta jer je beba dugo bila na zadak i rođen je na carski, pa kažu ima to veze sa kukićima. A žao mi ga da mu sad preko papmpersa stavljam i pamučnu pelenu, ionako ga srklet fata od vrućine.
U srijedu ćemo ako Bog da na prvi pregled, pa ću i doktoricu pitati. Beba lijepo napreduje, ručka, spava, ma prava je duša. Nadam se da me neće nalijepiti, ipak makar mu radim vježbice. A za snimanje kukova naručeni smo tek 18 novembra, pa kontam da nam to nije kasno, možda bi trebali negdje privatno prije to obaviti.
evo i nas da vas malo pozdravimo kako ste nam nemamo bas vremena puno da citamo Idacha cestitamo zubic,djevojcicama probusene usi,male rodjendane i jos ako smo sta propustili mi smo dobili jos jedan zubic ,malo smo se umazili kako nam je tetka tu naucio momak da bude sve po njegovom,puza super vec stigne prelaziti iz jedne sobe u drugu,prica,vristi galami,mase rukicom ali samo babi svom valjda ga pozeli ljubite nam
Dobro jutro i od nas, mi ljencuge maloprije ustali zove nas prijateljica da izadjemo gdje na kafu al "prerano mi" s obzirom da ni odjutrila nisam, hehehe... Kako E. dugo spava a i ja oduvijek bila spavalica i ja sastavim s njim pa sam nizasto onda, morat cu se navic ranije ustajat... On sinoc nesh se stalno budio, ili mu je bilo vruce, a mislim da nije, ili je mozda nervoza od zubica... sta god je s njim ja kazem ZUBICI, hehehe sve vam pozdravljamo i saljemo veeeliki
draga kanita, mi smo imali slicnu situaciju jucer ali niti sam ga vodila u bolnicu niti sam pomisljala na to... eh sad ne znam kakva je situacija kod vas bila, tj. koliko dugo je krpelj bio na bebici i koliko duboko je usao, ali srecom kod Naneta je taman se bio zakacio i to bas u pempasu na guzi... kad sam ga presvlacila vidim crnu tackicu i znam da u ovo vrijeme vrvi sve od krpelja i popipam kad vidim to je to... u tom slucaju najbolje je namazati uljem preko krpelja i sacekati 10-ak minuta i lagano ga izvaditi jer kad masnoca udje u pore koze krpelj ne moze da se zakaci pa ga je puno lakse izvaditi... cak se desi da i sam ispadne... ja sam tako ucinila i nikakvih problema nema... malo je bilo crveno, sto sam namazala Synopen masti i nakon pola sata vise nista nije bilo... ali mora se u ovo vrijeme dobro paziti na krpelje jer im je sada vrijeme i sada ih najvise ima... preporucila bih svima da prilikom svakog presvlacenja detaljno i temeljito pregledate svoje bebice... zao mi je sto si se toliko nasikirala... ljubi pilence malo i nadam se da je sve oki doki
Cao svima. Evo samo usla da malo preletim sta ste pisale, kad procita ovo. Ja Keni prije dva dana nasla isto krpelj i to malo iznad guze; isto tek se zakacio i posto sam ja malicuk panicar odnesem ga na hitnu. Izvadili mu krpelja, isto tek se bio zakacio. Dali su mu Sumamed sirup i obavezno rekli da se sutradan javim kod naseg pedijatra. Pedijatar nam je rekao da ni u kom slucaju mi ne bi smjeli vaditi krpelja jer mogu ostati noge od krpelja u tijelo, pa se onda napravi jos veci zijan. I rekla nam je da narednih dana pratimo da li ce dobiti kakav osip ili temperaturu. Do danas je sve OK. Ljubimo sve drugove i drugarice i cestitamo prve zubice, korake, rijeci i sve ostalo sto smo propustili( Cestitamo i prve mindjusice nasoj drugarici Majdi)
evo nas sa kontrole..sve je hvala Bogu dobro proslo,i nema nikakvu upalu od odvratnih krpelja ....rekao nam hirurg da samo prasimo puderom.. nama je danas 1. maji rodendan pa sve male drugare castimo jednim komadicem tortice (mame ne kradite dobicete koju kilicu vise ))))
Radoznalice jutros sam malo opustenija mogla si nam doci... mi cekamo Selmu i Aišu pa da se druzimo
pozzzdravi za sve male drugare i njihove drage mamice
Evo i nas...ozdravila sam ali poludi u kuci,nisam mrdnula nigdje 2 dana samo spavamo.. Kanita drugu sretan mali rodjendan ,sve naj naj naj bolje od srca bas mi je zao sto vam se desilo to ,mogu samo zamisliti kako si se prepala ali eto hB pa je sad sve u redu...poljupci za malenu djecicu Idacha za jos jedan zubic...kod vas to super napreduje,Masalla..pussa... Leena drago mi je da se situacija sa stolicom popravila ,javi se ti njima i slobodno pitaj sve sto te interesuje,bas su ljubazni sto je pravo cudno za nase podneblje pussa i za vas dvije Radoznalice..i bolje ti je da malo kasnije odes na UZ kukova,mi poletili odmah sa mjesec dana i onda morali opet sa dva doci na kontrolu a sto se tice sirokog povijanja mi smo ga stavljali do drugog mjeseca i bas nam je dosadilo..pozz i bice to sve u redu aBd... Ostale puno pozdrava i za sve...
< Poruku je uredio melly__ -- 21.8.2010 12:36:37 >
cao svima! ja cekam malca da se probudi pa cemo u drugu setnjicu danas i po namirnice za rucak! juce me poceo zvati mama,presretna sam!zubici nam nicu bez vecih problema,za sad imamo donje jedinice,pa gornje dvice i gornju samo 1 jedinicu melly drago mi je da si ozdravila,ja sam sinoc bila u Crkvicama,na B.Rijeci i bas sam zagledala svaku mamicu nebili te prepoznala ! kanita cestitam na prvom malom rodjendanu !bas mi je zao zbog krpelja,ali hB dobro je proslo! i ja necu torte rose cestitam na jos jednom zubicu lejlas veliki pozdrav za tebe,merjem i malenog,nadam se da ce i on uskoro s nama na neku rr kaficu velika pusa za sve
Mala 86...cestitam uh mogu samo zamisliti taj osjecaj,,kako je to lijepo ja jedva cekam aBd..cestitke i za zubice,kod vas to super ide ,blago vam se....nisam ja sinoc setala,u kuci 2 dana..nesto me bas strah,svi se nesto zale,bolesni,ali ne mogu vala vise ni u kuci Pussa i za vas..
Kanita25 - čestitke za prvi mali rođendan, drago mi je da je sve OK,a tortu bi ja malo da gricnem Mala86 - i ja se nadam i radujem skorom druženju na RR kaficama, vjeruj mi da sam šiznula u kući. Prvo u bolnici, a onda nastavak, ali sutra ćemo aBd u prvu zvaničnu šetnju. Ne mogu više.... Radoznalice - i ja ti savjetujem obavezan UZ kukova sa dva mjeseca, a ni ja ne stavljam široki povoj zbog vrućine, dovoljne su vježbice, pa vidjećemo. Nama je i patronažna rekla da povoj stavljamo samo uveče,ali ja se ni toga ne pridržavam, žao mi ga. Ostalima čestitke na zubićima, bušenju ušiju itd. Mene interesuje kada ste vi sa svojim bebama prvi put izašli u šetnju? Ne računam odlaske doktoru, to ne brojim kao izlazak
joj vjerujem ti to a kucu!ja sam izasla dosta brzo,nisam cekala famoznih 40 dana!dok sam se ja dobro osjecala i mogla hodat! mislim da je imo negdje 2 sedmice,i to smo prvo na neki sajam mama,beba i trudnica,on i jos jedna bebica bili najmanji -mame poletile !pocetak 10 mjeseca je bio! ma vazno je da si ti dobro i da to mozes izdrzat!naravno da neces radit maratone prvih dana...
evo i nas kod nas danas urnebes,kao i svake subote kad je Ajla kod kuce.ludimmmmm.tek malo prije je zaspala a samo divlja po kuci.jos je upala iz krevetica(koja je dosta vislji od standardni)na lice.jos nemogu doci sebi.ima modricu preko cjele desne strane
ja sam sad izasla iz kuce 13-ti dana a sa bebom 21 dana i nakon par dana smo posli i u setnju s kolicima.do 40-dana se nahodali.dobro sam se osjecala i bilo mi bezveze sjedit u kuci
ja sam izasla iz kuce 12-ti dan, a 15-ti isla na sjelo na vikendici kod jarana, drugaricin rodjendan bio a s bebom sam ipak cekala da prodje 40 dana, doduse porodila sam se polovinom marta, kad se jos lozilo, zrak zagusljiv a on suvise mali.. Vrijeme i nije bilo neko za setnje tako da nisam htjela... A da sam se porodila u ljetno doba sigurno bih izasla prije...
Mi smo izasli vec sa 15 dana bas me briga....sad mu je 2 mjeseca a vec se nahodao samo tako,nema gdje nije bio ..mi imamo prijatelje ciji je mali izasao na "prozor" tek 43 dan a rodjen u 7 mjesecu....sad mu bila godina a vise se Mirza nahodao za 2 mjeseca nego on za godinu i ne daj Boze nikome ali mali stalno bolestan..cim na zrak izadje odmah se razboli zalosno...
Ma izlazimo mi na balkon svakodnevno, i išli smo par puta doktoru na kontrole, tako da je izlazio. Ali eto slušajući svoju mamu još čekam na našu prvu šetnju. A ja sam izlazila i u prodavnicu i u FIS, malo sam izvodila i Merjem napolje dok ga je mama čuvala. A sutra aBd......idemo,juhhhuuuuu Osjećam se kao da sam pobjegla s lanca, zamislite kako mi je bilo zadnja dva mjeseca
Mi smo izasli vec sa 15 dana bas me briga....sad mu je 2 mjeseca a vec se nahodao samo tako,nema gdje nije bio ..mi imamo prijatelje ciji je mali izasao na "prozor" tek 43 dan a rodjen u 7 mjesecu....sad mu bila godina a vise se Mirza nahodao za 2 mjeseca nego on za godinu i ne daj Boze nikome ali mali stalno bolestan..cim na zrak izadje odmah se razboli zalosno...
imam i ja takvih !mi smo dnevno po 3.5 sata u setnji!kuci sam s njim,nemam obaveza osim nesto po kuci i rucak i sad ja da drzim djete zatvoreno a vani sunce sija "ko tepsija" nem sanse
kanita žao mi je sto ste imali ne zgodu s krpeljima,nadam se da nece vise biti nikakvih problema. evo da se pohvalim Nikola je jucer sam složio kolutove na onaj cunj, naravno ne po velicini al opet skužio je kako se slažu i sad se stalno igra s njima,stvarno sam ponosna pusa svim bebicama
Osjećam se kao da sam pobjegla s lanca, zamislite kako mi je bilo zadnja dva mjeseca
mogu mislit ,ali hB sve je iza tebe i bebac je u tvom narucju! joj ja kad sam tek izasla vani mislila sam da svi znaju da sam ja dobila bebu ,osjecala sam se ko djete ,a jos sam do sat prije poroda isla u trgovinu,ali to poslije mi je bilo bas "nesto"