Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mi jutros onako metrom mjerili Lanu i ispalo da je duga oko 78 cm! bas smo se iznenadili. ne znam koliko smo je ispravno izmjerili ali svi se cude kad je vide da ima samo 10 mj. a tako duga...
a mlađa sa 11 mjeseci...
sve što u za 1 rođendan dobile do gardarobe bilo je broja 80...njima mala za njihov perido kada su dobile
a mlađa sa 11 mjeseci...
sve što u za 1 rođendan dobile do gardarobe bilo je broja 80...njima mala za njihov perido kada su dobile
i lana odavno nosi broj 80, samo sto joj dvodijelne stvari mogu i manja velicina posto je tanka. mada su joj sve haljinice velicina 80 minjaci
a mlađa sa 11 mjeseci...
Mi smo nosili 80 sa 8 mjeseci... ..Ljubi je majka....
marinaDK super adriano napreduje , azra i tvoj bebi je dug mašalah, mi smo sa toliko mjeseci imali 72 cm a 10kg tičerka baš je čudno što je lana duga, rodtelji su joj pravi liliputanci mi sad nosimo odjeću 86, al to više zbog stomaka, ode mu sve u širinu , ljubi ga mama u puparu
marinaDK super adriano napreduje , azra i tvoj bebi je dug mašalah, mi smo sa toliko mjeseci imali 72 cm a 10kg tičerka baš je čudno što je lana duga, rodtelji su joj pravi liliputanci mi sad nosimo odjeću 86, al to više zbog stomaka, ode mu sve u širinu , ljubi ga mama u puparu
hehhehee, jest vala, ja 182 cm a mm 188, ima na koga i biti duga
hvala skorpija sad sam ga mjerila u snu koliko sam mogla, ne mogu mu noge ispraviti, probudila sam ga pa opet umirila hehehe ma ima 77 sigurno, nosi broj 80, a i 86 majice mu nisu velike, dok pantole 86 su velike... a stopala hahahaha su najveca puno veca nego ostalim bebama, cipelice 17 su mu male i po duzini i sirini... gdje da nadjem neke cipelice da su udobne i dovoljno siroke, duzina bi mogla 19, ali mu siroko stopalo, da ga malo vodam vani???
hvala skorpija sad sam ga mjerila u snu koliko sam mogla, ne mogu mu noge ispraviti, probudila sam ga pa opet umirila hehehe ma ima 77 sigurno, nosi broj 80, a i 86 majice mu nisu velike, dok pantole 86 su velike... a stopala hahahaha su najveca puno veca nego ostalim bebama, cipelice 17 su mu male i po duzini i sirini... gdje da nadjem neke cipelice da su udobne i dovoljno siroke, duzina bi mogla 19, ali mu siroko stopalo, da ga malo vodam vani???
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Drage mame ja imam jednu brigu. Naime, moj bebac se rodio sa 4,1 kg i 56 cm i u prvoj sedmici je izgubio 400 g jer je cijelu sedmicu imao tamnu stolicu (dugo se cistio a i roden je 11 dana nakon termina). U drugoj sedmici je vratio 250-300 g. U trecoj sedmici poceli su grcevi i dobio je i krupicu ili soor u ustima i do napunjenih mjesec dana je stigao na 4,2 kg i narastao 3 cm.
Iskljucivo ga dojim i od kako ima grceve dajem caj od komoraca. Zbog grceva skoro cijeli dan je budan i san mu traje do 30 min, a navecer se probudi 1-2 puta da jede i spava po cijelu noc. Mlijeka imam jer non stop sam mokra i u korpice izmedu podoja na 1 dojci mi iscuri po 10 ml. U periodu grceva i bolova on bi cijeli dan bio na dojci i tako dojeci zaspe pa ga probudi bol po opet. Bljucka nam poslje jela jer vecinom zaspe dok doji pa ne uspije da podrigne svaki put.
Kao sto ste i same prosle kroz sve to imala sam raznih ubjedivanja da mi mljijeko nije dovoljno masno i jako, da mi je dijete gladno pa zato place od strane svekrve, mame, tetki i sl. Svijesna sam da nije gladan i da moje mlijeko nije nekvalitetno ali me brine ovo sporo dobijanje na kilazi jel to normlano?
Ima redovnu sotolicu 1-2 puta dnevno senf zute boje + 4 mokrih pelena, navecer spava u komadima do po 6 h, uvijek rukice drzi iznad glave kad spava, glavicu sam drzi dobro, prati pogledom zvecku, reaguje na zvuk i pjesmice. Zvali smo pedijatriju ali zbog godisnjih odmora cekamo termin a ne znam da li da idem privatno pedijatru zbog ovog.
Molim Vas ako ste imale slicnih problema ili neko iz vaseg okruzenja pisite nam sta da radimo da se mama prestane brinuti za svog malog ptica!
Meni je dr.uvijek govorila da je optimalno da beba mjesečno dobiva 700-800 g na težini,ja kako razumi da je tvojoj bebi tek mjesec dana,a da je u dvije sedmice dobivala po 200-300 g,pa mi se čini da je to ok. Kažeš i sama da mlijeka ima i da beba noću fino spava,ne vjerujem da je gladna,nemoj se brinuti,ali kada dođe dr. posavjetuj se s njom čisto da možeš biti mirna.
Ja sam juče vodila mlađu na kontrolu i baš sam se iznenadila kada ju je dr. izvagala 10,5kg baš nekako malo,njoj je 17 mj već sam pisala da ona stvarno slabo jede,ali sam ipak mislila da ima više,jer je svugdje popunjena,ima bebele nožice,stomačić,obraščići,ali eto samo 10,5kg nije ju mjerila,i samo dodala "dosta joj" sad jel to da me utješi...
gračabnka ti najbolje vidiš na svojoj bebi da li je sve ok, ja msilim da kilaža nije bitna jer nismo svi isto građeni, bitniji je vanjski izgled, a i sam kažeš da izgleda super
Pa meni izgledom djeluje ok,a šta bih sad...nek je zdrava,pa narašće k'o i sva djeca...ne mogu je natjerati da više jede,danas je pojela par zalogaja više nego inače ali samo zato što sam joj prijetila da ću joj bebu baciti u smeće,ne znam jel za ili za ali vidim ne vrijedi,par zalogaja i to je to!
mi smo u petak bili na kontroli, rođen je sa 4200 grama, sad imamo 5 kg, kod nas ne mjere dužinu pa ću to nekad kasnije uraditi sama..... za mjesec dana dobio 800 grama....
Pa meni izgledom djeluje ok,a šta bih sad...nek je zdrava,pa narašće k'o i sva djeca...ne mogu je natjerati da više jede,danas je pojela par zalogaja više nego inače ali samo zato što sam joj prijetila da ću joj bebu baciti u smeće,ne znam jel za ili za ali vidim ne vrijedi,par zalogaja i to je to!
gračanka ne brini se, ja sa starijim isto tako muku mučim, skoro godinu dana je imao istu kilažu. doktorica je svaki put rekla da je sve ok, on je dobro, zdrav je, djeluje mršavo ali je takve građe, jer sam i ja tako izgledala kao mala. ipak na moje insistiranje radili smo sve moguće nalaze i zdrav je a to je ipak najvažnije. to su valjda godine kada ih bukvalno moraš tjerati da jedu jer jednostavno nemaju vremena
e super da ima ovakva jedna tema da ne otvaram novu. kako napreduju vaša djeca, odnosno bebe što se tiče govora i drugih radnji. znači ne kilažom to je već apsolvirano na nekoliko tema.
kada bi npr beba trebala znati mahati, davati puse, prelaziti preko praga, donijeti nešto na zahtjev i slično. koliko vaše bebe ''''pričaju''''?
e super da ima ovakva jedna tema da ne otvaram novu. kako napreduju vaša djeca, odnosno bebe što se tiče govora i drugih radnji. znači ne kilažom to je već apsolvirano na nekoliko tema.
kada bi npr beba trebala znati mahati, davati puse, prelaziti preko praga, donijeti nešto na zahtjev i slično. koliko vaše bebe ''''pričaju''''?
lana stalno nesto brblja, zna reci mama kad je ljuta i tuzna, tata odavno govori al mislim da ne konta znacenje te rijeci (na zalost mm ). razumije kad je pitam: "hoces li siku?" i odmah pocne da se raduje i klikce.mahanje i tasun tanana odavno ucimo al jos ne zna (ili nece)
Ema je visoka 88 cm, teška jedva 11 ili 11, 5 kg. Ali, hvala Bogu, zdrava je. Priča odavno sve, ali baš sve i baš jasno. Sve ostalo se razvija kako treba, tako da sam zadovoljna. Jedino joj još nisu narasle trojke i petice:))))