|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako napreduje vaša beba
17.6.2010 12:52:26   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

joj Hanady draga hvala ti znaš kako si me smirila,srce siuser posted image user posted image ,
nikita i tebi isto user posted image user posted image
p.s. i ja sam uvik bila žgoljava i mršavna u školu pošla s 18 kila al hvala Bogu uvik zdrava to je najvažnije 

e taman tako...ova moja starija ista moja seka...moja mama nije smjela da je vodi na sistematski u 1 razred poslala tatu...imla je moja sek atada punih 17 kg...
user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 876
17.6.2010 13:08:27   
mišur
Evo da se I mi javimo na ovu temu:-)
Bili smo na kontroli sa mjesec dana I guzarica je dobila 1.700gr. Dr kaze da bih trebala smanjiti malo dojenje,ali ja sam ponosna na moje male sarmice:-). Ona samo doji tako da ja ne vidim razlog za smanjenje dojenja niti brigu zbog eventualnog pretjeranog debljanja..mi nastavljamo ruckati po starom!
Porasla je 2cm I sve ostalo je super.
Jos trebamo na uzv kukova,koji sam bila zakazala I zaboravila. Tako je to sa drugim djetetom,izgleda-sa Lukom sam danima prije bila uzbudjena zbog svakog pregleda,a sad zaboravljam :-)

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 877
17.6.2010 13:20:33   
leona81
i ja sam kao mala bila debeljuca i fasovala upalu pluca sa 5 god...jadna imala mrsave noge nisam mogla hodati, tata me nosio na ledjima:) posla u skolu sa 17 kg...a moja mala ima 10 kg sa 7 mj hahhaha...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 878
17.6.2010 13:26:43   
aida.

IZVORNA PORUKA: mišur

Evo da se I mi javimo na ovu temu:-)
Bili smo na kontroli sa mjesec dana I guzarica je dobila 1.700gr. Dr kaze da bih trebala smanjiti malo dojenje,ali ja sam ponosna na moje male sarmice:-). Ona samo doji tako da ja ne vidim razlog za smanjenje dojenja niti brigu zbog eventualnog pretjeranog debljanja..mi nastavljamo ruckati po starom!
Porasla je 2cm I sve ostalo je super.
Jos trebamo na uzv kukova,koji sam bila zakazala I zaboravila. Tako je to sa drugim djetetom,izgleda-sa Lukom sam danima prije bila uzbudjena zbog svakog pregleda,a sad zaboravljam :-)
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 879
17.6.2010 15:51:57   
anidla
danas smo se vagali, imamo sa 7 mjeseci i 8 dana 8.500 kg! user posted image masanla, udvostrucili smo porodjajnu tezinu user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 880
17.6.2010 15:54:23   
anidla
pa to je pola kilograma za mjesec dana, jel to ok user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 881
19.6.2010 9:05:03   
mala86
mi smo juce bili na pregledu,danas nam je punih 9 mjeseci!i imamo 8500kg,joj to je meni skroz malo,ne mogu da vjerujemuser posted image user posted image user posted image user posted image !cak pomisljam da im vaga nije tacna,ili Boze da ona meni nije rekla 9500user posted image ,jer sad gledam sa 6 mjeseci je imo 7950,pa to znaci da je za 3 mjeseca dobio samo 550 gr?user posted image user posted image user posted image user posted image

ali je zato narasto 10 cm za to vrijeme!dr koja je inace malo panicarka,kaze da je sve super,da njega ima sasvim dovoljno i u duzinu i sirinu,da se nista ne brinem i samo nastavim ovako
a ja luda sad kad pogleda ove brojeve

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 882
19.6.2010 10:39:57   
chuci
mala86 to je sasvim u redu. prirast težine je veliki prvih mjeseci, kad beba ništa ne radi, sad je aktivniji pa troši više kalorija, a ne samo da mu se taloži sve što pojede. pa vidiš koliko se pružio uvisinu mašAllah user posted image user posted image

ništa se ne sikiraj.

pa zamisli da je dobijao po kg svaki mjesec. koliki bi bio sa godinu ili dvije user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 883
19.6.2010 10:47:28   
mala86
pa cuci to me mali i tjesi jer znam da je vrcav,nema mira ni kad spava,i tad se okrece oko sebe,vrti tamo vamo,non stop je aktivan,pa i kad doji mlati nogicama user posted image user posted image

Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 884
19.6.2010 10:49:12   
Srculence
IZVORNA PORUKA: mala8'

mi smo juce bili na pregledu,danas nam je punih 9 mjeseci!i imamo 8500kg,joj to je meni skroz malo,ne mogu da vjerujemuser posted image user posted image user posted image user posted image !cak pomisljam da im vaga nije tacna,ili Boze da ona meni nije rekla 9500user posted image ,jer sad gledam sa ' mjeseci je imo 7950,pa to znaci da je za 3 mjeseca dobio samo 550 gr?user posted image user posted image user posted image user posted image

ali je zato narasto 10 cm za to vrijeme!dr koja je inace malo panicarka,kaze da je sve super,da njega ima sasvim dovoljno i u duzinu i sirinu,da se nista ne brinem i samo nastavim ovako
a ja luda sad kad pogleda ove brojeve

I kod nas slična siuacija sa 6 i po mj imao 7750 a u 9 mj 8400 user posted image ...pa ga sunetili i imao upalu grla i smršao sad ima 8100 i dr kaže da je to taman za njega...a i ja kad pogledam ove brojke muka mi dolaziuser posted image .

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 885
22.6.2010 17:20:09   
Hanady RR
prenos posta sa danom 22.6.2010.godine
IZVORNA PORUKA: Sulty

Moja malena je u prvom mjesecu trudnoce dobila 400 g. Evo citam da je to ipak u redu s obzirom da u prvoj sedmici izgubi i do 10% svoje tezine. Koliko su vase bebe dobile u prvom mjesecu i imam li razloga za brigu i kako da osiguram da dobije vise u narednom mjesecu? Ona doji i super doji, barem se meni tako cini. Vrlo je zdrava i aktivna. Narasla je 2.5 cm. Dr. kaze da bi bio zadovoljniji da je dobila 500 g, a ne 400g.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 886
22.6.2010 17:24:18   
chuci
sulty ne sikiraj se. da je dobila 500 gr doktor bi rekao da bi bio zadovoljniji sa 600 gr.
bitno je da napreduje, odnosno da dobija na težini.
samo nek doji. user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 887
22.6.2010 18:11:25   
nanika
Mi smo danas bili na bociuser posted image , MRZIM IH. A ima 9500gr. Kaze dr. uopste ne izgleda kao da ima toliko.user posted image Znaju moje ruke koliko je tezakuser posted image . Danas nam je 5 mj i 22danauser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 888
22.6.2010 22:16:57   
Anoniman
Mi smo se danas vagali i mjerili, 6.500 grama, i 67 cm mashala sutra mu je puna 4 mjeseca i  dobio je 3 kile i narastao 12 cm odkako se rodio....

(odgovor članu nanika)
  Neposredna veza do poruke: 889
23.6.2010 23:56:00   
andjela I
Nama je 9 mjeseci i 6 dana. Prije 2 sedmice smo imali 8200 gr, sto je za moj pojam malo i dr nije bas zadovoljna, ali kaze da joj izgleda savrseno. Jede 2 obroka guste hrane i doji. Moram napomenut da je hiper aktivna i da je mirna samo dok spava. Nakon toga kroz 2 dana smo se prehladili, upala grla pa kasalj itd. U ponedjeljak smo bili kod doktorice i kilaza je spala na 8150 gruser posted image . dr kaze da je to zbog prehlade. Jako se brinem, pokusala sam da joj dam mlijeko na flasicu, jer mozda dojenje nije dovoljno. ali odbija.

Naša princeza rodjena 17.09.2009.god. u 13 i 20h.
29.07. 2011. god. rodjen je nas mali princ.
Vole vas mama i tata.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 890
24.6.2010 0:06:50   
mama Nataša
andjela, moj mali ima 10 mjeseci i taman istu kilažu, ni naša dr. nije zadovoljna ali nas to prati od rođenja, taj slabi spori prirast težine.
od kad je napunio 7 mjeseci moj mali jede tri obilna obroka krute hrane i opet dobije na mjesec manje od pola kile.  Takav je kakav je i šta ja sad tu mogu, živahan je i žilav i jak i aktivan i eto. On je jedna lijepa i zdrava beba i mislim da je to najbitnije, a kila više-manje, ja ne mogu više da razbijam glavu oko toga user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu andjela I)
Neposredna veza do poruke: 891
24.6.2010 8:34:25   
mala86
joj ja ne znam kako vas te pedijatrice mogu tako plasit?i moj ima 8.500kg,ja onako zabrinuta kazem da mi je to malo,a ona ce meni da njega ima dovoljno i u duzinu i sirinu,i da se nista ne brinem!jos on se okrenu,poce po onom malom stolu puzat,hoce ustat uz mene,dobavlja igracke-ona kaze pa vidite koliko je aktivan,samo vi nastavite tako!
ma cure ne brinite se nista

od prijateljice mali 2 mjeseca mladji,ima 11kg ma to je bombica od bebe,ali ne moze u hodalicu(ne smije od debljine),u kolicima samo lezi,jos digne nogu i tako se vozi,tesko mu sjedit od stomaka

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 892
24.6.2010 10:25:58   
niki83
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

andjela, moj mali ima 10 mjeseci i taman istu kilažu, ni naša dr. nije zadovoljna ali nas to prati od rođenja, taj slabi spori prirast težine.
od kad je napunio 7 mjeseci moj mali jede tri obilna obroka krute hrane i opet dobije na mjesec manje od pola kile.  Takav je kakav je i šta ja sad tu mogu, živahan je i žilav i jak i aktivan i eto. On je jedna lijepa i zdrava beba i mislim da je to najbitnije, a kila više-manje, ja ne mogu više da razbijam glavu oko toga user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
i kod nas isto user posted image

N&N

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 893
24.6.2010 11:56:56   
tajcika
moj bebac je juce bio na boci,pregledali su ga i sada ima 6850gr nisu ga mjerili al otprilike ima oko 60cm,sad su mu dva i po mjeseca meni ne izgleda uopce debelo,roden je sa 4300gr i 54cm duzine i dr. kaze da je sve ok

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 894
24.6.2010 15:14:41   
Henna...
Pozz svima,ja sam nova ovdje....))Moja djevojcica ima 2mjeseca a ima vec 6kg,a rodjena je sa 3.700 i narasla je za ova 2mjeseca 8 cm pa sam malo i zabrinuta da to nije mnogo,a naravno ne dohranjujem je nego samo iskljucivo dojenje....

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 895
24.6.2010 16:08:54   
andjela I
Sara je prva 3-4 mjeseca dobijala preko 1 kg svaki mjesec i bila je buca prava, a kako je postala aktivna manje.
Ja se uzasno brinem, ali sad ste me malo utjesile. Bitno je kako kazete da jede i da je lijepa, zdrava i vesela beba.

Naša princeza rodjena 17.09.2009.god. u 13 i 20h.
29.07. 2011. god. rodjen je nas mali princ.
Vole vas mama i tata.

(odgovor članu Henna...)
Neposredna veza do poruke: 896
28.6.2010 14:41:01   
Guardian
Moja cura je prva tri mjeseca dobijala po 600 gr, nismo se vagali zadnji mjesec, moram otici mojim rukama se cini da je sada vise otezala.
Prvi mjesec sam bila jakozabrinuta zbog njene kilaze, a nakon toga sam se opustila. Bitno je da je ona zdrava i aktivna a to jeste!

(odgovor članu andjela I)
Neposredna veza do poruke: 897
29.6.2010 11:33:30   
bumbalu
nama je danas u dobar cas 6 mjeseci i isli mo na vaganje teska je 8040gr i duga 67,5cm,jo uvijek dojimo i jedemo pomalo ostalu hranu

(odgovor članu Guardian)
Neposredna veza do poruke: 898
7.7.2010 12:52:36   
bebacha
Moj miki je za 7 dana dobio 340gruser posted image user posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 899
7.7.2010 13:26:21   
Zoe
Evo i nas u ovaj klubuser posted image
Farah je rođena sa 3750gr, prvih 15 dana je izgubila 150gr pa vratila 100 gr, sa nepuna 2 mj.(falila su nam 2 dana ) bili na pregledu i imala je 5500gruser posted image user posted image user posted image , mi isključivo dojimo hBuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *