Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pripremam iftar u subotu...mislila sam praviti pileću supicu, piletina sa gljivama i teletina sa krompirićima. Salate 3 - rendani kupus, paradajz i salata sa tjesteninom. Kupiti peciva - ramazanije, peciva zlatno zrno, susam,laugen. Pravim i još uljevak od kukuruznog brašna neka se nađe. Naravno dodatci - hurme, ajvar, pavlaka, kajmak, sir. Za piće obična voda, mineralna, limunada i sok. Za desert voća salata ( a za svekrvu ananas iz konzerve jer ona tako voli). Da li bi mogla još nešto? Niko od pozvanih nije ljubitelj kolača
Nedi ja recimo volim uz ramazan razne kompote i ekšije, pa ako ti pozvani ne vole kolače možda bi im možda ekšiju mola napraviti. To je jako lagano, zdravo i nije preslatko.
Koka i po bravo za tvoga sina Mashallah. Da ga Allah nagradi a i tebe jer da ga ti ne odgajaš tako mnogo teže bi to išlo.
< Poruku je uredio brzamala -- 12.8.2010 13:33:37 >
Nedi ja recimo volim uz ramazan razne kompote i ekšije, pa ako ti pozvani ne vole kolače možda bi im možda ekšiju mola napraviti. To je jako lagano, zdravo i nije preslatko.
Sta je to?
E vidiš...sladoled mi nije pao na pamet, a ni kompot. Nekako kompote uvijek pravim kad je malo hladnije a mogla bih napraviti imam i sastojke. Baš vam hvala, samo da moj N bude zdrav i mama sprema prvi veliki iftar za ovaj ramazan.
Sta je to
Skuha se suho, sitno isjeckano voće: suhe smokve, šljive, grožđice u pošećerenoj vodi kao kompot. I onda se doda puding po želji (ja najviše volim vaniliju), i krčka nekoliko minuta i to je to. Sipa u zdjelice male. Ima i druga varijanta ovoga, da se voću doda brašno umjesto pudinga. Ne treba biti gusto onako kao obični puding već samo da ne bude skroz vodenasto i rijetko kao kompot. Eh, što i obvjašnjavam, jedva sama sebe skontah
< Poruku je uredio brzamala -- 12.8.2010 13:39:03 >
Sta je to
Skuha se suho, sitno isjeckano voće: suhe smokve, šljive, grožđice u pošećerenoj vodi kao kompot. I onda se doda puding po želji (ja najviše volim vaniliju), i krčka nekoliko minuta i to je to. Sipa u zdjelice male. Ima i druga varijanta ovoga, da se voću doda brašno umjesto pudinga. Ne treba biti gusto onako kao obični puding već samo da ne bude skroz vodenasto i rijetko kao kompot. Eh, što i obvjašnjavam, jedva sama sebe skontah
Skontala, ima da napravim...Bas se cini ukusno...Imam kuci hurme, suhe sljive, smokve... Hvala.
Mada ja pravim i sa smrznutim voćem u toku zime...stavim borovnice, maline, kupine i puding od jagode/maline - ili breskve, kajsije i grožđice sa pudingom od vanilije. Nedi jako voli pojede zdjelu borovnica bez problema
A nedi jel kuhas smrznuto voce ili napravis puding,pa onda stavis voce u njega?
Pola litra vode stavim da prokuha i dodam smrznuto voće. Smanjim temperaturu i kuham 10 minuta. Zatim dodam 3 velike kašike šećera. Promiješam. U jednoj zdjelici istresem puding i dodam 2 dcl hladne vode i umutim ( da nema grudvica). Istresem puding u voće koje je na šporetu i kuham oko 5 min i miješam. Istresem u zdjelice i njam njam Ovo je mjera za jednu kesicu pudinga a voće stavljam odokativno
Hvala Nedi...super si postupak , objasnila...I to cu da probam. Mislim da ce se Umcetu svidjeti.
Nedi je oduševljen, inače mu tako podvalim svo voće koje neće pojesti svježe i uspijem jer nema šanse da pojede zdjelicu borovnica. I još da sam jede svježe borovnice, bilo bi by by namještaju
Drage moje, sjecam se prosle godine je bila tema Iftari (koja se nekom nasom greskom pobrisala -a bila je jedna mirisljava riznica recepata)... Svaki dan sam ulazila na nju i citala sta pripremate za iftar ... Iako hriscanka imala sam zajedno s vama taj neki praznicni osjecaj... miris koji se sirio iz svakog posta... naucila sam i sama da pravim neka jela i svaki put kad napravim topu kazem ovo sam ja od mojh RR zenica naucila... Sjecam se da sam par puta kupila somune i zajedno sa MM pricekala znak za vrijeme iftara i "naumakala " se tope ... mozda je to nekom smjesno ali meni bio neki bas lijep osjecaj... I sada je lijepo osjecati vasa ushicenja zbog ramazanskog posta koji vam ispunjva dusu... I radujem se zajedno s vama kao bosanka koja je naucila da svetkuje, slavi sa svima i postuje sve... Bas zato vas molim da ovu temu "ne kvarimo" onim sto krsi pravilo foruma (linkovi, video zapisi, citiranja...) onog sto moze dovesti do "nervoze" i bilo kakvog vida sekiracije bilo koje od vas/nas... Lagan post vam zelim i srecu vama i vasim porodicama na iftarskoj sofri...
(sve neprikladne postove sam pobrisala)
< Poruku je uredio Visnja RR -- 12.8.2010 14:10:11 >
Drage moje, sjecam se prosle godine je bila tema Iftari (koja se nekom nasom greskom pobrisala -a bila je jedna mirisljava riznica recepata)... Svaki dan sam ulazila na nju i citala sta pripremate za iftar ... Iako hriscanka imala sam zajedno s vama taj neki praznicni osjecaj... miris koji se sirio iz svakog posta... naucila sam i sama da pravim neka jela i svaki put kad napravim topu kazem ovo sam ja od mojh RR zenica naucila... Sjecam se da sam par puta kupila somune i zajedno sa MM pricekala znak za vrijeme iftara i "naumakala " se tope ... mozda je to nekom smjesno ali meni bio neki bas lijep osjecaj... I sada je lijepo osjecati vasa ushicenja zbog ramazanskog posta koji vam ispunjva dusu... I radujem se zajedno s vama kao sam bosanka koja je naucila da svetkuje, slavi sa svima i postuje sve... Bas zato vas molim da ovu temu "ne kvarimo" onim sto krsi pravilo foruma (linkovi, video zapisi, citiranja...) onog sto moze dovesti do "nervoze" i bilo kakvog vida sekiracije bilo koje od vas/nas... Lagan post vam zelim i srecu vama i vasim porodicama na iftarskoj sofri...
(sve neprikladne postove sam pobrisala)
Višnja jako lijepo si to rekla...kad pravim iftar za prijatelje pozovem i one koji nisu muslimani. Oni sjede i čekaju vrijeme kao i mi i jedemo svi zajedno. Nekome je to užano. Meni nije. I oni su moji prijetelji i pozvani su na iftar ( njima dođe večera) i uključeni su u naš život isto kao i mi u njihov.
Višnja jako lijepo si to rekla...kad pravim iftar za prijatelje pozovem i one koji nisu muslimani. Oni sjede i čekaju vrijeme kao i mi i jedemo svi zajedno. Nekome je to užano. Meni nije. I oni su moji prijetelji i pozvani su na iftar ( njima dođe večera) i uključeni su u naš život isto kao i mi u njihov.
Ista stvar i kod mene. To se podrazumjeva...
Kod mene veceras bas bas bas klasika, bez trunke ekstravagancije: -predjelo mohune -glavno jelo peceno pile s krompirom (eventl. luk i mrkva) -salata klasicna: paradajz, krastavice, paprika, luk i kajmak
za desert puding od cokolade
doooostaaa
Selam svim postačicama. Imam jednu dilemu. Vrijeme mi je da dobijem . Jutros sam bila čista i zapostila sam. Sad mi se pojavio smećkasti iscjedak. Da li sam već izgubila post i moram se omrsiti ili da sačekam pravo krvarenje ?