|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  243 244 [245] 246 247   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
10.8.2010 23:40:18   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: salmy

Ja sam kontala kako zvace a nema zubicauser posted image hahhahaha jadnicak desnima user posted image user posted image bori se ko user posted image
pitu nismo probali a moramo! kako joj dajes pitu i koju? sutra kontam pravitiuser posted image  

a gdje to pise da pita mora da se proba??? ja je nigdje ne vidim u tablicamauser posted image   zar ne ide bjelance u pitu? 
hahahhaha ja ti ne gledam tablice vec odavno! a bjelance nismo jos probali,a zumance davno! Mozda burek ili tikva? pa moze i krompirusa?

pa kako ces napraviti pitu bez bjelanca??? i mi odavno jedemo zumance, al bjelance je tek sa godinu. a ja pratim tablicu i ne vidim sta tu ne valja. uostalom, ja ne solim jos nista lani a ne mogu neslanu hranu jesti...

ja se izvinjavam teacher a jesi ti ikada pravila pitu....

pita krompiruša i pita burek idu bez jaja znači nema ženo bjelanaca...a i tikvenica mlada može bez jaja samo sa pavlakom....
a so ...
pa staviš u jufku mosrke soli a ovo što unutra stavljaš saviješ jedan neslani zvrk za dijete ostalo za ostale ukućane posoliš regularno....

po tablicama dijete sa 10 mjeseci može jesti tjesteninu, krompir i tikvu i pavlaku...ne kontam zašto onda nebi sve odjednom pojelo u vidu piteuser posted image

ja sam rekla da ne znam praviti pitu, sjecam se onako kad sam gledala rahmetli majku-nanu da je stavljala jaja, e sad ne znam koja je pita bila u pitanju user posted image meni je pita ipak nekako premasna i jaka, mozda zavisi kako je ko napravi, a ja jos nista ni ne solim Lani...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6101
10.8.2010 23:42:09   
teacher75
a ne znam ni kako bi pojela pitu kad joj sve moram blendati, pa sam se zafrkavala da pokusavam zamisliti kako izblendati pitu user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6102
10.8.2010 23:44:02   
Hanady RR
pa vidim ja ti upalila sa bjelancemuser posted image user posted image user posted image

ama ženo u sirnicu i zeljanicu idu jaja ostale bez jajauser posted image user posted image user posted image

a nit je masna nit je jaka kad je suho napraviš miša mu....

al nema veze neću te sad učit pita kako se pravi user posted image user posted image user posted image ...nego samo da se zna da beba sa 10 mjeseci sukladno svim tablicama može pojesti domaću pitu tikvenicu i kormpirušu a i burek od faširanog mesa.user posted image user posted image user posted image svi sastojci su dozvoljeni sa primjesama pažnje na zvrk pite koju nećemo soliti jer bebi dajemo.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6103
10.8.2010 23:45:16   
Hanady RR

a ne znam ni kako bi pojela pitu kad joj sve moram blendati, pa sam se zafrkavala da pokusavam zamisliti kako izblendati pitu user posted image

staviš komadiće pite i jogurt i izblendaš...regularno kao i sve ostalouser posted image user posted image user posted image

a možeš joj napravit i krug (zvrk) koji joj mož biti zanimljiv kao taj tvoj stiropol iz DM-a....bolje tikvu da jede mladu nego stiropol brate miliuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6104
10.8.2010 23:46:56   
teacher75

pa vidim ja ti upalila sa bjelancemuser posted image user posted image user posted image

ama ženo u sirnicu i zeljanicu idu jaja ostale bez jajauser posted image user posted image user posted image

al nema veze neću te sad učit pita kako se pravi user posted image user posted image user posted image ...nego samo da se zna da beba sa 10 mjeseci sukladno svim tablicama može pojesti domaću pitu tikvenicu i kormpirušu a i burek od faširanog mesa.user posted image user posted image user posted image svi sastojci su dozvoljeni sa primjesama pažnje na zvrk pite koju nećemo soliti jer bebi dajemo.user posted image

ja skoro nikad ne jedem burek jer kad ga pojedem uvali mi se u zeludac, ne mogu disati citav dan. ne bih mogla zamislit da to dam user posted image . ok tikvenica i krompirusa.a kako vam pojedu tolike komade, ne kontamuser posted image moja bi to samo glodjala i sve pomrvila, ipak su to krupni komadi...

Neposredna veza do poruke: 6105
10.8.2010 23:48:13   
teacher75

staviš komadiće pite i jogurt i izblendaš...regularno kao i sve ostalouser posted image user posted image user posted image

a možeš joj napravit i krug (zvrk) koji joj mož biti zanimljiv kao taj tvoj stiropol iz DM-a....bolje tikvu da jede mladu nego stiropol brate miliuser posted image

pa to je stiropol od rize i zitarica, mislim da je to jako zdravo... a tikvicu jede skoro svaki dan za rucak. ma njoj bi to sve iz zvrka poispadalo dok bi grickala

Neposredna veza do poruke: 6106
10.8.2010 23:57:30   
Hanady RR

ja skoro nikad ne jedem burek jer kad ga pojedem uvali mi se u zeludac, ne mogu disati citav dan. ne bih mogla zamislit da to dam user posted image . ok tikvenica i krompirusa.a kako vam pojedu tolike komade, ne kontamuser posted image moja bi to samo glodjala i sve pomrvila, ipak su to krupni komadi...

e čuj kako pojedu tolike komade...koje bona tolike komade...daš djetetu u mrvicama pitu...user posted image user posted image user posted image
kako ti pojede korisu hljeba...

a taj stiropol sa žitaricama..vjeruj bolje tikva tri put dnevno nego to...
velika je ona...user posted image

samo ti tako nastavi pasirat pa će ona i sa 2 godine pasirano jesti e to će biti belaj....
ovo sad bez zezanja malo intenzivirajte komadiće da djeca jedu...nema veze što nemaju zubića to su jake dsni koje vas fino ujest mogu...kasnije će te imati probleme....
slomimo se zdravo ih hraneći žitaricama a uništimo djetetu želudac jer nema komadiće da vari već sve kroz njega porlazi u vidu izblendane tečnosti.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6107
11.8.2010 0:07:49   
teacher75

e čuj kako pojedu tolike komade...koje bona tolike komade...daš djetetu u mrvicama pitu...user posted image user posted image user posted image
kako ti pojede korisu hljeba...

a taj stiropol sa žitaricama..vjeruj bolje tikva tri put dnevno nego to...
velika je ona...user posted image

samo ti tako nastavi pasirat pa će ona i sa 2 godine pasirano jesti e to će biti belaj....
ovo sad bez zezanja malo intenzivirajte komadiće da djeca jedu...nema veze što nemaju zubića to su jake dsni koje vas fino ujest mogu...kasnije će te imati probleme....
slomimo se zdravo ih hraneći žitaricama a uništimo djetetu želudac jer nema komadiće da vari već sve kroz njega porlazi u vidu izblendane tečnosti.user posted image

nisi bila tu kada sam pisala da nece nikako osim izblendano. bila sam joj fino izgnjecila povrce viljuskom, skoro pa ko izblendano, pojela 2 kasike i vristala, nije bilo sanse da dalje okusi. onda sam to isto izblendala i pojela punu zdjelu! tako da vise volim da mi pojede 250 grama izblendano (koliko u prosjeku pojede) nego 2 kasike izgnjeceno...

Neposredna veza do poruke: 6108
11.8.2010 6:44:53   
mala86
IZVORNA PORUKA: niki83

moja N ima atopijski dermatitis i dr.dermatolog nam je rekla da ni u kom slucaju ne dajem monte, kinder cokoladice i sl. jer su jaki alergeni plus sadrze niz emulgatora koji su jako stetni (ovo nismo nikad ni probale do sad, nemamo ni potrebe), a onda je spomenula i smoki, naravno zato sto ima kikirikija..i ja se sad pitam ima li negdje onog bijelog smokija koji smo mi nekad kao djeca jeli..onaj veliki bez kikirikija, bez ikakvih ukusa, zna li neko?? on bi bas bio super da se malo zabavljaju bebice s tim..

ej draga cudi me da nisi naletila u hr na njega jer znam da ga u splitu po velikim trgovinama ima!ja sam ti u petak dole i donjet cu ti,ima ga 99 posto!

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6109
11.8.2010 13:06:45   
lavić Simba

IZVORNA PORUKA: Atarka

Monte, milchscnitte i ostale vjestacke preradjevine zasada ne dajem svojoj bebi (10mj). Radije cu mu skuhati sama puding.
Danas mu za rucak pravim tjesteninu od heljde sa umakom od mesa i povrca.

cuj ne dajes vjestacke preradjevine....a Boga ti od cega pravis puding...zar u pudingu nema vjestackih emulgatora?????Pa onda najbolje nista ne davatiuser posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 6110
12.8.2010 10:46:37   
lekica83
teacher75 mozes li napisati koji "stiropol" dajes svojoj Lani. Prolazecu u Dm-u onako slucajno sam vidjela da ih ima vise, doduse mozda su samo jedni ti bas koji su Dm-ov proizvod ali eto ko pita ne skida user posted image a ja nisam zagledala

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 6111
12.8.2010 11:20:33   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lekica83

teacher75 mozes li napisati koji "stiropol" dajes svojoj Lani. Prolazecu u Dm-u onako slucajno sam vidjela da ih ima vise, doduse mozda su samo jedni ti bas koji su Dm-ov proizvod ali eto ko pita ne skida user posted image a ja nisam zagledala

uzela sam joj 2 pakovanja:
alnatura bez soli- reis waffeln (riza) i 4 korn waffeln (4 zitarice-riza, kukuruz, proso, heljda). nemaju glutena a imaju susama (sezama).lana bas voli da ih glodje, pojede pomalo

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6112
12.8.2010 11:23:07   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

IZVORNA PORUKA: Atarka

Monte, milchscnitte i ostale vjestacke preradjevine zasada ne dajem svojoj bebi (10mj). Radije cu mu skuhati sama puding.
Danas mu za rucak pravim tjesteninu od heljde sa umakom od mesa i povrca.

cuj ne dajes vjestacke preradjevine....a Boga ti od cega pravis puding...zar u pudingu nema vjestackih emulgatora?????Pa onda najbolje nista ne davatiuser posted image

ja dajem sam ovoce, povrce, meso, zitarice, jogurt , mladi sir i zumance user posted image od slatkisa samo keks (1-2 dnevno)

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 6113
12.8.2010 11:33:13   
leona81
zar bebe smiju susam? i koji ti keks dajes? 

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 6114
12.8.2010 11:40:23   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

zar bebe smiju susam? i koji ti keks dajes? 

ne znam smije li, znam da i druge zene daju user posted image odavno jede i nema nikakvih problema... keks dajem plazmu i petit beure- pocela nedavno iako ima meda u njima... lino mljeveni ubacujem u kasice

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6115
12.8.2010 11:41:46   
anidla
e ovako imam par pitanja, pa se nadam vasim odgovorima...

1) ako je beba probala punomasno mlijeko iz Hipp kasice i nije imalo alergiju, znaci li to da bez problema mogu dati jogurt, mladi sir???

2) jucer je tek probao gluten (drzali smo se onih famoznih 9 mjeseci), i sve je ok...sta sad sve smijem novo uvesti u ishranu djeteta a da ima gluten (Noa ima 9 mjeseci i par dana)...kruh? smije li keks? griz?

do sada smo probali svasta, uz jako puno vremena, bli smo pazljivi zbog dermatitisa:

krompir
tikvicu,
mahunu
grasak
karfiol
brokulu
mrkvu
rizu
blitvu

teletina
puretina
piletina

jabuka,
kruska
sljiva
kajsija
marelica
breskva
banana

s tim da moram napomenuti da beba nece svjeze voce izmiksano (povrati ga) ali hoce iz hipp kasica, pa se nadam da je i to  ok....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6116
12.8.2010 11:43:24   
teacher75
susam-sezam jeste alergen ali je ovdje mali postotak, ja sam joj probala dati i nije bilo problema...

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6117
12.8.2010 11:45:21   
teacher75
IZVORNA PORUKA: anidla

1) ako je beba probala punomasno mlijeko iz Hipp kasice i nije imalo alergiju, znaci li to da bez problema mogu dati jogurt, mladi sir???

2) jucer je tek probao gluten (drzali smo se onih famoznih 9 mjeseci), i sve je ok...sta sad sve smijem novo uvesti u ishranu djeteta a da ima gluten (Noa ima 9 mjeseci i par dana)...kruh? smije li keks? griz?

do sada smo probali svasta, uz jako puno vremena, bli smo pazljivi zbog dermatitisa:

krompir
tikvicu,
mahunu
grasak
karfiol
brokulu
mrkvu
rizu
blitvu

teletina
puretina
piletina

jabuka,
kruska
sljiva
kajsija
marelica
breskva
banana

s tim da moram napomenuti da beba nece svjeze voce izmiksano (povrati ga) ali hoce iz hipp kasica, pa se nadam da je i to  ok....

budi oprezna sa keksima, jer ih dosta imaju med ili jaja- plazma i petit beure imaju med. mi smo ih nedavno uveli i hvala bogu nije bilo problema...a ovo za mlijeko ti ne znam reci

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6118
12.8.2010 11:47:48   
tinchita
Pripazi malo, jer je sezam jak alergen. Moj frajer je imao alergijsku reakciju, a probao ga je samo preko mog mlijeka...(sumnjali smo na sezam, jer je to bilo jedino novo tada da sam ja jela, pa se kasnije i potvrdilo)!!

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

Neposredna veza do poruke: 6119
12.8.2010 11:51:02   
teacher75
IZVORNA PORUKA: tinchita

Pripazi malo, jer je sezam jak alergen. Moj frajer je imao alergijsku reakciju, a probao ga je samo preko mog mlijeka...(sumnjali smo na sezam, jer je to bilo jedino novo tada da sam ja jela, pa se kasnije i potvrdilo)!!

sad sam malo istrazila i pise u nekim knjigama da sezam moze cak od pocetka dohrane, sto je i meni cudno, al eto, valjda zavisi u kojem obliku. a sto se tice alergija, lana jede taj stiropol vec sigurno 3 mjeseca i nije bilo nikakve alergijske reakcije...

(odgovor članu tinchita)
Neposredna veza do poruke: 6120
12.8.2010 11:52:30   
teacher75
u mnogim hippovim kasicama pise da mogu sadrzavati ljesnike, orasasto voce, sto se isto preporucuje tek kasnije zbog alergija. eh, tesko je sve pratiti, ne znam sta bi onda jeli...user posted image

Neposredna veza do poruke: 6121
12.8.2010 11:55:34   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: anidla

DA.  Ne kontam na kakvu alergiju mislis?

Da..da....da

krompir
tikvicu,
mahunu
grasak
karfiol
brokulu
mrkvu
rizu
blitvu

teletina
puretina
piletina

jabuka,
kruska
sljiva
kajsija
marelica
breskva
banana

OKuser posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 6122
12.8.2010 12:01:59   
Skvo RR
Ako mislis na alergiju na bjelancevine iz kravljeg mlijeka, to bi ti se odmah pokazalo...Jogurt, mladi sir, pavlaka, ma samo navalite... Ja recimo ne podnosim laktozu...i vidim da je Uma ista mama...mi nikako mlijeko ne pijemo, ali zato nadoknadjujemo na drugi nacin..casa jogurta, par kasika pavlake i to je to...

Moja rodica je imala osip od kravljeg mlijeka...i to je jedini slucaj za koji sam cula u 30 godina zivota.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 6123
12.8.2010 12:08:50   
leona81
ja imam isto preosjetljivost na laktozu i to samo od mlijeka, ostali mlijecni proizvodi mi ne smetaju...nego koje hippove kasice sadrze tragove ljesnjaka i oraha? ja to nisam nigdje vidjela

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 6124
12.8.2010 12:13:12   
Lady26
Aldina ja te necu savjetovati jer mislis da sam ja blesava sto se tice ishrane moje bebe user posted image , al neka, Lana rucka sve i svasta...i sve voli.
Uveliko jede mlijeko sa Lino prizvodima, rucka koricu hljeba, sredinu udrobljenu u povrce, u supi jede tjesteninu, probali gluten sa 6mj user posted image ...
Mada se slazem sa Skvo, slobodno mu daj, posto tek krecete pomalo a kad vidis da nema problema, navalite user posted image .
Bon apetit user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 12.8.2010 12:14:04 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 6125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  243 244 [245] 246 247   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  243 244 [245] 246 247   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *