|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  242 243 [244] 245 246   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
10.8.2010 11:28:23   
salmy
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

E recite mi za monte znam da se negdje spominjao ali ne mogu listati....mojauser posted image  ima 11mj i ja mu dajem 2 puta sedmicno ono malo pakovanj....dajem mu umjesto jednog obroka mlijeka pojede fino........Zanimaju me vasa iskustvauser posted image
mene svi pitaju jesam li user posted image pocela davti monte? ne kontam zasto? vjeruj nisam razmisljala o njemuuser posted image user posted image evo kad procitah tvoj post skontah mozda bi trebala?

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 6076
10.8.2010 12:39:12   
katarinaaa
hej,moj ima 8 mj,i ja sam mu vec par puta davala monte,nista mu nije bilo bogu hvala.mene zanima kakvu vi vodu dajete,dal s pipe ili flasiranu

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6077
10.8.2010 12:42:15   
snijeg
Ja još uvijek dajem flaširanu ili prokuham ovu našu gradsku, a pahuljica je u 13-om mjesecu, ne vjerujem ja našim institucijama i pored sveg prirodnog "vodoblaga" koje ova zemljica ima user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu katarinaaa)
Neposredna veza do poruke: 6078
10.8.2010 12:46:18   
Atarka
Monte, milchscnitte i ostale vjestacke preradjevine zasada ne dajem svojoj bebi (10mj). Radije cu mu skuhati sama puding.
Danas mu za rucak pravim tjesteninu od heljde sa umakom od mesa i povrca.

30.09.2009

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 6079
10.8.2010 12:50:30   
lilix
IZVORNA PORUKA: salmy

E recite mi za monte znam da se negdje spominjao ali ne mogu listati....mojauser posted image  ima 11mj i ja mu dajem 2 puta sedmicno ono malo pakovanj....dajem mu umjesto jednog obroka mlijeka pojede fino........Zanimaju me vasa iskustvauser posted image
mene svi pitaju jesam li user posted image pocela davti monte? ne kontam zasto? vjeruj nisam razmisljala o njemuuser posted image user posted image evo kad procitah tvoj post skontah mozda bi trebala?

eh za monte; nama je pedijatrica rekla da ga ne dajemo jer je visokoalergen i nije za bebe, ja sam ga isto bila uvela Benji sa jedno 10 mjeseci, pa sam poslušala njen savjet i prestala ga davati, uveli smo ga ponovo tek sa dvije godine; sad kontam to je dobro i iz razloga što se navikao na one voćne jogurte pa sad radije uzima njih nego ove čokoladne

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6080
10.8.2010 12:53:28   
salmy
zanima me koliko sirup paracetamol moze biti u frizider? evo sad gledam  3 otvorena stoje! mozda je glupo pitanje ali zao mi da bacamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 6081
10.8.2010 12:56:56   
snijeg
Mi monte još probali nismo, niti ćemo skoro user posted image user posted image

Salmy, što će ti paracetamol u frižideru, zar ne piše na uputstvu da može stajati otvoren do 25 stepeni i isteka roka user posted image user posted image
Sad si me dovela u sumnju, sreća pa nismo imali potrebu da ga dugo koristimo (hvala Bogu), ali izvršit ću provjeru dok uđem u kuću....ccccc što me zadevera user posted image user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6082
10.8.2010 13:00:22   
salmy
IZVORNA PORUKA: snijeg

Mi monte još probali nismo, niti ćemo skoro user posted image user posted image

Salmy, što će ti paracetamol u frižideru, zar ne piše na uputstvu da može stajati otvoren do 25 stepeni i isteka roka user posted image user posted image
Sad si me dovela u sumnju, sreća pa nismo imali potrebu da ga dugo koristimo (hvala Bogu), ali izvršit ću provjeru dok uđem u kuću....ccccc što me zadevera user posted image user posted image
Ma neznam ja ti sve drzim u frizideru! ali evo procitah na njemu pise:ne zamrzavati! jel znaci da ne mora biti u frizideru!
svasta evo i sebe samu zadeverahuser posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 6083
10.8.2010 13:45:35   
leona81
ja dajem filtriranu vodu bebi a mislila sam dati one jogurtice na kojima pise od 8 mj od nestla...ali sadrze emulgator soju lecitin i neki su cak s cokoladom...svasta

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6084
10.8.2010 14:50:21   
katarinaaa
meni je pedica rekla da paracetamol moze bit otvoren samo 2 do 3 mj

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6085
10.8.2010 14:52:07   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

ja dajem filtriranu vodu bebi a mislila sam dati one jogurtice na kojima pise od 8 mj od nestla...ali sadrze emulgator soju lecitin i neki su cak s cokoladom...svasta

pa sta ce ti to, bolje uzmi obicni punomasni jogurt i pomijesaj sa vocem, tako ja radim...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6086
10.8.2010 14:55:50   
teacher75

znam da je neko ovdje spominjao da monte sadrzi neke stetne aditive pa kontam da ga ne dajem sto duze moguce...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6087
10.8.2010 16:14:14   
megi
evo i nas malo na ovoj temi da vidimo sta nam user posted image  jedu

user posted image  ovo je jednom za lanu sto rucki, nadam se da ce uskoro preci i na neblendano user posted image

kad je rijec o monteu mi ga jednom probali, ali kazu da ima puno stetnih sastojaka tako da ga mi ne koristimo, ni to ni kupovne jogurte, ja joj napravim domaci

jos uvijek pijemo flasiranu vodu, sokice
jedemo skoro sve kao i mi, ja svakako ne solim previse, MM sebi stalno dosoljava
juce jela tikvenicu, uh sto joj se svidjela

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6088
10.8.2010 16:30:09   
leona81
IZVORNA PORUKA: teacher75

pa sta ce ti to, bolje uzmi obicni punomasni jogurt i pomijesaj sa vocem, tako ja radim...

obicni jogurt? tecni?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 6089
10.8.2010 16:38:39   
teacher75

obicni jogurt? tecni?

ja uzimam gusti posto moja lana nece nista tecno, meggle 3.2% masti i dodam 3-4 kasike jogurta u izmixano voce i to sve fino pojede. davala sam joj i da proba sam jogurt kasikicom al joj se ne svidja ukus, kao ni mladi sir, al ja to ubacim u voce pa pojede...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6090
10.8.2010 16:59:31   
lila25
i mene monte zanima nama ko kod dodje nosi monte kao on je za bebicu a meni nigdje veze da mu dajem te vjestacke tvorevine,ili smoki ne znam sta ima u njima hranljivo.Vise i ne govorim da on to ne jede jer me svi poprijeko pogledaju kad kazem da to nista ne jede,da jede samo ono sto mu ja pripremim.

Neposredna veza do poruke: 6091
10.8.2010 22:09:21   
niki83
moja N ima atopijski dermatitis i dr.dermatolog nam je rekla da ni u kom slucaju ne dajem monte, kinder cokoladice i sl. jer su jaki alergeni plus sadrze niz emulgatora koji su jako stetni (ovo nismo nikad ni probale do sad, nemamo ni potrebe), a onda je spomenula i smoki, naravno zato sto ima kikirikija..i ja se sad pitam ima li negdje onog bijelog smokija koji smo mi nekad kao djeca jeli..onaj veliki bez kikirikija, bez ikakvih ukusa, zna li neko?? on bi bas bio super da se malo zabavljaju bebice s tim..

N&N

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 6092
10.8.2010 22:11:34   
Hanady RR
joj niki ima ga u crnoj gori....

ja sad bila na moru i nađem ga u njihovom marketu...nisma kupila jer savršeno se sjećam nikakvog okusa...ogroman bez ičega i pravo ljepljivuser posted image

eto da mi je bilo ovaj post prije 10 dana porčitati ja bih donijela kontingent tog smokija...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6093
10.8.2010 22:12:27   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

moja N ima atopijski dermatitis i dr.dermatolog nam je rekla da ni u kom slucaju ne dajem monte, kinder cokoladice i sl. jer su jaki alergeni plus sadrze niz emulgatora koji su jako stetni (ovo nismo nikad ni probale do sad, nemamo ni potrebe), a onda je spomenula i smoki, naravno zato sto ima kikirikija..i ja se sad pitam ima li negdje onog bijelog smokija koji smo mi nekad kao djeca jeli..onaj veliki bez kikirikija, bez ikakvih ukusa, zna li neko?? on bi bas bio super da se malo zabavljaju bebice s tim..

a zasto joj ne uzmes onaj "stiropor" od rize u DM-u? lana voli to da gricka. smije li jesti plazmu i petit beure (doduse u njima ima meda)?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6094
10.8.2010 22:37:47   
Lady26

Ja sam kontala kako zvace a nema zubicauser posted image hahhahaha jadnicak desnima user posted image user posted image bori se ko user posted image
pitu nismo probali a moramo! kako joj dajes pitu i koju? sutra kontam pravitiuser posted image  

a gdje to pise da pita mora da se proba??? ja je nigdje ne vidim u tablicamauser posted image   zar ne ide bjelance u pitu? 
hahahhaha ja ti ne gledam tablice vec odavno! a bjelance nismo jos probali,a zumance davno! Mozda burek ili tikva? pa moze i krompirusa?

Ista sam user posted image user posted image
Lana vec ima mjesec dana kako jede pravu supu, znaci ista kao sto pravim i sebi (sa tjesteninom, malo soli i persunom, mesom) s tim da njena ima tek mrvicu soli, a nama posebno kad njoj odvadim zacinim. Kad pogledate 5 tablica od razlicitih "izvora" svaka kaze drugacije prema tome ja sam odustala od toga. Ne bih mogla slijepo pratiti tablice...Lana je probala dosad svasta, onako izmedju obroka, pa cak i taj famozni smoki, slag (sa kolaca ili onaj sto dodje "na kafi" sa slagom), kinder cokoladu, nestle puding od vanilije za 8mj, pa joj hB nije bilo nista, i mogu da vam kazem da ne voli cokoladu user posted image ...Pitu krompirusu je isto probala nismo odusevljeni hihihihi
I dalje imamo 3 do 4 obroka cvrste hrane, a mozda 2x AD...

< Poruku je uredio Lady26 -- 10.8.2010 22:39:24 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 6095
10.8.2010 22:41:08   
teacher75
svako daje svom djetetu ono sto zeli, a ja zelim da joj od malena usadim zdrave navike, znam da ce kasnije jesti i monte i smoki i cokoladu, a ne vidim kakve koristi to sada ima za njen razvoj, bolje da jede sto vise voca i povrca, a od ostalih stvari nikakve koristi. sto kasnije proba i pocne to jesti, to bolje...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 6096
10.8.2010 23:12:49   
lila25

svako daje svom djetetu ono sto zeli, a ja zelim da joj od malena usadim zdrave navike, znam da ce kasnije jesti i monte i smoki i cokoladu, a ne vidim kakve koristi to sada ima za njen razvoj, bolje da jede sto vise voca i povrca, a od ostalih stvari nikakve koristi. sto kasnije proba i pocne to jesti, to bolje...

u potpunosti se slazem i moj ce naravno jesti te proizvode,ali sve dok mu mogu ja birati nekako sam mirnija kad znam da jede sve sto je zdravo a ne nesto vjestacko i naravno da nece nista biti ako proba,posljedice se javljaju poslije godina konzumiranja tih emulgatora i vjestackih secera....onog trenutka kad mi pocne vristati u prodavnic da zeli monte ili neki drugi slatkis e tek tad cu mu dati da jede user posted image

Neposredna veza do poruke: 6097
10.8.2010 23:13:04   
leona81
moze li moja jesti onaj stiropor? nema jos zubica, jede dvopek uveliko...onaj od pira alnaturin i probala je barellin...danas smo probali i avokado a sutra cemo kupine...ah da i probali smo kasice koje sadrze narandzin sok i sve je proslo ok, pa smo uzeli caj od sipurka i narandze od hippa...

Neposredna veza do poruke: 6098
10.8.2010 23:20:07   
teacher75

moze li moja jesti onaj stiropor? nema jos zubica, jede dvopek uveliko...onaj od pira alnaturin i probala je barellin...danas smo probali i avokado a sutra cemo kupine...ah da i probali smo kasice koje sadrze narandzin sok i sve je proslo ok, pa smo uzeli caj od sipurka i narandze od hippa...

nema ni lana nijednog zubica ali ga glodje i nekako pojede pomalo, zabavi se, isto kao i koricu hljeba. mi smo danas isto probali kupine i ribizle, al naravno sve smixano, ne daj boze da pojede koji komadic user posted image a sipurak smo probali jos na moru, tj. kasicu od sipurka i sok koji u sebi ima narandze, mada jos nismo jeli citruse

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6099
10.8.2010 23:34:52   
Hanady RR

Ja sam kontala kako zvace a nema zubicauser posted image hahhahaha jadnicak desnima user posted image user posted image bori se ko user posted image
pitu nismo probali a moramo! kako joj dajes pitu i koju? sutra kontam pravitiuser posted image  

a gdje to pise da pita mora da se proba??? ja je nigdje ne vidim u tablicamauser posted image   zar ne ide bjelance u pitu? 
hahahhaha ja ti ne gledam tablice vec odavno! a bjelance nismo jos probali,a zumance davno! Mozda burek ili tikva? pa moze i krompirusa?

pa kako ces napraviti pitu bez bjelanca??? i mi odavno jedemo zumance, al bjelance je tek sa godinu. a ja pratim tablicu i ne vidim sta tu ne valja. uostalom, ja ne solim jos nista lani a ne mogu neslanu hranu jesti...

ja se izvinjavam teacher a jesi ti ikada pravila pitu....

pita krompiruša i pita burek idu bez jaja znači nema ženo bjelanaca...a i tikvenica mlada može bez jaja samo sa pavlakom....
a so ...
pa staviš u jufku mosrke soli a ovo što unutra stavljaš saviješ jedan neslani zvrk za dijete ostalo za ostale ukućane posoliš regularno....

po tablicama dijete sa 10 mjeseci može jesti tjesteninu, krompir i tikvu i pavlaku...ne kontam zašto onda nebi sve odjednom pojelo u vidu piteuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 6100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  242 243 [244] 245 246   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  242 243 [244] 245 246   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *