Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 12:15:18
Lady26
IZVORNA PORUKA: leona81
ja imam isto preosjetljivost na laktozu i to samo od mlijeka, ostali mlijecni proizvodi mi ne smetaju...nego koje hippove kasice sadrze tragove ljesnjaka i oraha? ja to nisam nigdje vidjela
Pa kasice sa zitaricama pretpostavljam...kad kupujes kasicu procitaj sastav, oni to napisu da bi se ogradili...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 13:32:55
teacher75
ja imam isto preosjetljivost na laktozu i to samo od mlijeka, ostali mlijecni proizvodi mi ne smetaju...nego koje hippove kasice sadrze tragove ljesnjaka i oraha? ja to nisam nigdje vidjela
nisam 100 % sigurna, al mislim da sam vidjela u onim za laku noc....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 13:54:17
anidla
ma dala sam Noi onu Hipp kasicu za laku noc sa punomasnim mlijekom, i HB nije bilo reakcije, pitala sam i pedijatricu jel to znaci da nije alergican na mlijeko,ona kaze da nije...al dzaba ja 2 puta pitam....
voljela bih mu npr dati palentu i mladi sir al opet u meni se budi strah...
jucer smo probali gluten u obliku zita (psenica) i evo do sada je sve super HB...
onda danas cu mu dati malo kruha pa vidjet cemo
kupila sam i neku hipp kasicu sa jogurtom, ali vise bih voljela dati ovo neko nase kao npr Meggle...
zumance jos nismo probali, i to me strah
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 13:56:08
lekica83
teacher hvala, valja nam u kupovinu pa da i mi malo sta grickamo A imam jos jedno pitanje, zna li neko kada se uvodi karfiol, u mojim tablicama ga nigdje nema
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 13:58:03
anidla
karfiol je iz iste porodice kao i brokula...mi smo ih uveli sa 7 mjeseci....pomalo jer to nadima. ja ubacim u povrce kad kuham mali jedan ili karfiol ili brokulu iz carske mjesavine ledo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 13:58:21
teacher75
IZVORNA PORUKA: lekica83
teacher hvala, valja nam u kupovinu pa da i mi malo sta grickamo A imam jos jedno pitanje, zna li neko kada se uvodi karfiol, u mojim tablicama ga nigdje nema
karfiol ti se uvodi kad i brokula, u 7.mj. mi ga jedemo odavno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 13:58:55
teacher75
IZVORNA PORUKA: anidla
karfiol je iz iste porodice kao i brokula...mi smo ih uveli sa 7 mjeseci....pomalo jer to nadima. ja ubacim u povrce kad kuham mali jedan ili karfiol ili brokulu iz carske mjesavine ledo
nama ne smeta, ja joj ubacim 4-5
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 14:07:55
lekica83
anidla i mene bas to zanima sa mlijekom, ja sam svojoj Lani nekoliko puta dala po par kasikica cokolina sa obicnim mlijekom i nije bilo nikakve reakcije a inace joj pravim rizolino sa AD mlijekom pa me interesuje sta ti je pedijatrica rekla, da li se alergija na kravlje mlijeko pokazuje odmah ili se mora popiti kolicinski malo vise mlijeka da bi se to vidjelo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 14:08:21
teacher75
ja sve pratim sastave i za nas a jos vise za bebu zato sam pitala u kojim jer mi te onda nismo jeli jer u nasim toga nije bilo
jeste li probali one hipp-ove za laku noc? cini mi se da je tamo pisalo sitnim slovima da je moguce da sadrzi tragove, al nisam 100% sigurna. provjericu, pa ti javim..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 14:09:55
Skvo RR
ma dala sam Noi onu Hipp kasicu za laku noc sa punomasnim mlijekom, i HB nije bilo reakcije, pitala sam i pedijatricu jel to znaci da nije alergican na mlijeko,ona kaze da nije...al dzaba ja 2 puta pitam....
voljela bih mu npr dati palentu i mladi sir al opet u meni se budi strah...
Ma kakav strah...Vidjet ces veselja kod bebice.........
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 14:15:52
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: teacher75
nama ne smeta, ja joj ubacim 4-5
Mi smo sa sedam mjeseci uveliko pucali karfiol i brokule...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 14:29:40
leona81
ja sve pratim sastave i za nas a jos vise za bebu zato sam pitala u kojim jer mi te onda nismo jeli jer u nasim toga nije bilo
jeste li probali one hipp-ove za laku noc? cini mi se da je tamo pisalo sitnim slovima da je moguce da sadrzi tragove, al nisam 100% sigurna. provjericu, pa ti javim..
probali smo i te i citala sam sastav? jedino gdje sam vidjela to je u prosu od alnature ali onom cjelovitom prosu ne pahuljicama i zato ga jos nisam ni dala bebi...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.8.2010 14:59:46
teacher75
probali smo i te i citala sam sastav? jedino gdje sam vidjela to je u prosu od alnature ali onom cjelovitom prosu ne pahuljicama i zato ga jos nisam ni dala bebi...
ne znam draga stvarno, u pravu si, ima u alnaturinom prosu, ako jos gdje vidim javim ti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.8.2010 13:01:52
katarinaaa
ja svom od 6 mj dajem mlijeko iz tetrapaka,popije dnevno pola litre sa cokolinom,karmelinom i keksolinom,ujutru zna popit i po 250ml.ima 8 mj,a danas cu mu prvi put karfiol sa krompirom,al ja sam tog dosta skuhala,dodati cu u to pavlaku
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.8.2010 9:12:20
lekica83
Meni je takodje jedna pedijatrica rekla da slobodno mogu uvesti mlijeko iz tetrapaka od 6og mjeseca, ja bila iznenadjena ali ona kaze kao po novim studijama to se moze, naravno druga pedijatrica kaze ni slucajno do godinu dana pa sad kako ko odluci. Ja jos nisam davala da pije to mlijeko ali jeste pojela par kasikica sa cokolinom, dao joj MM i to vec nekoliko puta a ja joj i dalje pravim sa te kasice sa AD mlijekom.
Teacher probali smo ono cudo sa rizom, prvo sam joj dala komad da se sama zabavi da glodje ali je ona gledala zbunjeno, stavljala u usta pa bacala na pod tako da to i nije bas najbolje proslo ali sam joj ja kidala komadice i stavljala u usta i pojela je pofino, polako to ona malo "zvace" desnima i rastopi pljuvackom pa proguta. Uglavnom super neka se uci da zvace a i njoj je pravo zanimljivo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.8.2010 11:56:14
teacher75
IZVORNA PORUKA: lekica83
Meni je takodje jedna pedijatrica rekla da slobodno mogu uvesti mlijeko iz tetrapaka od 6og mjeseca, ja bila iznenadjena ali ona kaze kao po novim studijama to se moze, naravno druga pedijatrica kaze ni slucajno do godinu dana pa sad kako ko odluci. Ja jos nisam davala da pije to mlijeko ali jeste pojela par kasikica sa cokolinom, dao joj MM i to vec nekoliko puta a ja joj i dalje pravim sa te kasice sa AD mlijekom.
Teacher probali smo ono cudo sa rizom, prvo sam joj dala komad da se sama zabavi da glodje ali je ona gledala zbunjeno, stavljala u usta pa bacala na pod tako da to i nije bas najbolje proslo ali sam joj ja kidala komadice i stavljala u usta i pojela je pofino, polako to ona malo "zvace" desnima i rastopi pljuvackom pa proguta. Uglavnom super neka se uci da zvace a i njoj je pravo zanimljivo.
super, bas mi je drago da joj se svidjelo i lana tako to jede, sada pojede malo vise i sama. sto se tice mlijeka, lana jos uvijek doji pa joj ja ne dajem nikakvo drugo mlijeko. kontala sam poceti s kravljim od godinu dana (za svaki slucaj). AD joj nisam nikad davala, a kasice joj pravim sa vodom, vocem i keksom(3 zita od babylove ili neku hipp sa vocem ili baby rice). od mlijecnih proizvoda joj ponekad u vocene kasice ubacim par kasika jogurta ili mladog sira jer ih ne voli posebno jesti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.8.2010 22:22:49
Lady26
Mi smo danas doruckovali zdjelicu griza sa bananom, a rucali smo pavlaku i sredinu hljeba njam njam svidjelo joj se, uzina nestle puding od vanilije za bebe...poslije toga 2x po 160ml mlijeka i spavanja . Jao ja vrtim sve jedno te isto, nemam vise ideja sta da joj pravim...vidim ovo sto napravim da voli pa ne mijenjam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.8.2010 22:34:57
salmy
Ma super Lanica velika i mi se vrtimo u krug.Danas buranija bila jeo je ali nije odusevljen! Sutra planiram da pravim puru,nismo jos probali vidjecemo reakciju! inace voce i keks su glavni jutarnji obroci!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.8.2010 22:39:06
lekica83
I mi smo danas probali puru ali je pojela par zalogaja i pocela negodovati, ja je stavim na siku i pojela je ona pofino i ja ponovo hajd reko da vidim hoce li sad malo pure kad ona spuca vise od pola tanjira .. eh ko bi znao sta ona misli u svojoj maloj glavici