Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pozdrav drage moje imam pitanje za majke koje dobivaju novcanu pomoc od grada (220 KM). kada vam je bila zadnja nadoknada i za koji mjesec. ja evo cekam i cekam a nigdje je. zadnju sam dobila u maju za mjesec april. inace dobila sam samo te tri nadoknade za feb, mart i april a porodila sam se u novembru. da li neko ima informaciju da li to nadoknada samo kasni ili opet nemaju para?
pozdrav drage moje imam pitanje za majke koje dobivaju novcanu pomoc od grada (220 KM). kada vam je bila zadnja nadoknada i za koji mjesec. ja evo cekam i cekam a nigdje je. zadnju sam dobila u maju za mjesec april. inace dobila sam samo te tri nadoknade za feb, mart i april a porodila sam se u novembru. da li neko ima informaciju da li to nadoknada samo kasni ili opet nemaju para?
nermina_ kod mene isto kao kod tebe samo što sam ja primila 4 ali zadnju u maju mj za april...vjerovatno sam se porodila prije tebe..pa sam primila jednu više Zvala sam ih nedavno i kažu da se prima 6 tih naknada,samo što nemaju para i opštine su im kasno dostavile spiskove .Rekli su da će biti ali da ne znaju kad...valjda kad se obezbjede pare.
meni nikako nije jasno ko su žene koje dobijaju višekratnu pomoć od grada i po kojem osnovu, koliko znam Grad Sarajevo daje samo jednokratne nakande (poznata ko 13 naknada) i to zaposlenim ženama 260 i nezaposlenim 360 Km. Molim vas objacnite mi o čemu se radi, jer totalno sam
pa nisam bas sigurna ali mislim da pravo na tu nadoknadu 220 (ja sam mislila 12 mjeseci ali evo neko napisa da je 6) imaju porodilje koje su ostvarile pravo na djeciji doplatak.
< Poruku je uredio nermina_ -- 5.8.2010 12:29:21 >
da li ova naknada ima veze s cinjenicom da neko posjeduje ili ne posjeduje automobil ili se to odnosi samo na djeciji doplatak..ili na sta se uopste odnosi ovo s imanjem auta
Meni ovdje nije ništa jasno, ja sam na birou imam li ja ovdje šta za dobiti, jos malo pa cu se poroditi pa da se na vrijeme informišem, i ako je od grada srajevo zar taj grad čine samo te četiri opštine. Koliko se dobiva vremenski i novčano za porodilje na birou. Inače sam i ja na Ilidzi. Molim vas da mi javite ko je upoznat sa ovim informacijama.
Ništa nego ću se ja izgleda s prijavom boravka opet prijaviti kod roditelja u Centar :))))
Meni ovdje nije ništa jasno, ja sam na birou imam li ja ovdje šta za dobiti, jos malo pa cu se poroditi pa da se na vrijeme informišem, i ako je od grada srajevo zar taj grad čine samo te četiri opštine. Koliko se dobiva vremenski i novčano za porodilje na birou. Inače sam i ja na Ilidzi. Molim vas da mi javite ko je upoznat sa ovim informacijama.
Ništa nego ću se ja izgleda s prijavom boravka opet prijaviti kod roditelja u Centar :))))
kaz na slicnim temama da trebas biti prijavljen najmanje godinu dana na podrucju opstine i kada odes na web stranicu grada sarajevo....zaista su navedene samo ove 4 opstine...ostale su u sklopu kantona sarajevo
ciao drage mame, javljam se po prvi put, inace vas pratim od rodjenja mog malog , sad ce skoro 4 mjeseca...aBd; najnovija info koju sam dobila jutros od chika postara je ta da su stigli cekovi iz opstine Novo Sarajevo, za centar - stari grad isplata kaze chika postar najvjerovatnije utorak ili srijeda
< Poruku je uredio Visnja RR -- 8.8.2010 17:28:49 >
kaz na slicnim temama da trebas biti prijavljen najmanje godinu dana na podrucju opstine i kada odes na web stranicu grada sarajevo....zaista su navedene samo ove 4 opstine...ostale su u sklopu kantona sarajevo
ja mislim da to godinu dana važi da moraš biti u kantonu sarajevo prijavljen. ja sam promijenijla adresu stanovanja mjesec dana prije poroda prešla iz opštine centar u novi grad i regularno sve primam iz novog grada.
mrkva evo informacija za tebe...tačna i decidna da se nezbunjuješ dalje
kao porodilja sa biroa imaš pravo na pordiljsku naknadu za nezaposlenu majku/porodlji u iznosu od 120Km 12 mjeseci od dana poroda. Zahtjev za ovu naknadu podnosiš opštini na kojoj si prijavljena u roku od 60 dana od dana poroda. Uvjet za ostavrivanje ove naknade je da si najmanje 12 mjeseci prijavljena na nekoj od opština kantona sarajevo znači i ilidža i vogošća i hadžići pored 4 gradske opštine.
naknada od Grada odnosi se samo na 4 gradske opštine, po statutu grada sarajeva grad čine opštine centar, stari grad, novi Grad i Novo sarajevo. za ostavrivanje ove naknade uslov je da najmanje 12 mjeseci prije ostavrivanja prava na istu 8 znači dana poroda) živiš na jednoj od gradskih opštine tj. budeš prijavljena. ova naknada se prima samo jednom po isteku onih 12 preko opštine i Grad je imao novca za to u prethodnom budžetu upitno je dali će naknade ovoga tipa isplaćivati i naredne godine. iznos za majku koja ne radi bio je 360KM znači nešto kao 13 plata jednom i nikada više.
e sad ti nema šanse da stigneš sa prijavom kod mame za ovu naknadu sve i da oni budu imali novaca za ove svrhe.
Nadam se pojasnila sam ti.
Dezodorans SdZ
Preporucite mi neki dezodorans, a da nije Garnier i Lady Speed Stick. Koristila sam oba i kao da mi vise ne odgovaraju. Bas mi treba neki koji traje barem 7-8h ako ne ona reklamna 24h.
... (97%)
... (3%)
Broj svih glasova: 98
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!