Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
meni je stiglo rješenje (navodno kucano 26.06) a li naknade još nema porodila sam se 16.05. a predala sam nakon mjesec. da li da čekam sljedeću turu, mislim isplatu. šta se dešava kad t poštar ne nađe kući. Možda su glupa pitanja ali kad nemam pojma
meni je stiglo rješenje (navodno kucano 26.06) a li naknade još nema porodila sam se 16.05. a predala sam nakon mjesec. da li da čekam sljedeću turu, mislim isplatu. šta se dešava kad t poštar ne nađe kući. Možda su glupa pitanja ali kad nemam pojma
U 8 mjesecu dobit ćeš za 6 i 7 mjesec znači dvije sa isplatama kako i drugima stigne. Ovih poal mjeseca iz 5 mjeseca neće ti platiti sada nego ćeš po isteku porodiljskog dobiti posljednju 12 u punom iznosu a ne do 16.tog.
Ako nisi kući dužan je da ti ostavi obavještenje na vratima ili u sandučetu i imaš rok od 7 dana da isto podigneš u pošti...uprotivnom vraća se u službu opštinsku pa ti ponovno šalju sa narednim mjesečnim primanjem.
jel Ok odgovor samo se nadam da skontate jer ja se i sama sebi ibretim kako lijepo osmislim al vam koma objasnim
16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :) 19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)
delfin ja sam imala taj problem jer je tek kuća napravljena na brdu ni adrese ni broja nemam. U opštini su mi rekli da navedem prvi broj koji je do kuće pa sam ja tako stavila moju adresu Franje Franjića do br. 33..
Onda sam našla nekoga ko u blizini prima naknadu i zamolila sam da mi pošalje poštara kad donese naknadu jer po pravilu i nekom zakonu on ne smije nikome pare dati osim porodilji na rukeili da ih vrati na poštu da ih ti digneš.. tako su meni rekli u opštini..
Ženice koje niste dobile 13. naknadu od Grada Sarajeva zovite na ove brojeve telefona 033 221 139, 202 883, 203 121 i gnjavite ih kad će biti. stvarno je ovo bezobrazluk, ja sma trebala primiti majsku do kraja jula, a evo i kraj mjeseca, a para nema, krajnji bezobrazluk, a vjerovatno će na kraju biti pojeo vuk magarca
Ženice koje niste dobile 13. naknadu od Grada Sarajeva zovite na ove brojeve telefona 033 221 139, 202 883, 203 121 i gnjavite ih kad će biti. stvarno je ovo bezobrazluk, ja sma trebala primiti majsku do kraja jula, a evo i kraj mjeseca, a para nema, krajnji bezobrazluk, a vjerovatno će na kraju biti pojeo vuk magarca
škorpija, sta su ti rekli kad si ih zvala? Hoce li uopste biti ista?
posto sam prekinula bolovanje 5.jula da li imam pravo na naknadu za prva 4 dana jula kada sam se jos vodila na bolovanju?
da naravno...imaš pravo na svaki dan reoveden na porodiljskom dopustu.
ako nisu isplatili u junu sa redovnim naknadama obrati im se pismeno u službu...jet tebe to lsjeduje.
Ja sad zvala za ovu 13-tu teta Svjetlana kaže da nisu još bile ni za maj,ali da se ne sekiram jer one uvijek budu!samo pitanje je vremena,jer kesha nema! a onda me pitala koja sam opština,i kada sam ja rekla Centar,opet mi je rekla da se ne sekiram jer ”kod Osme to uvijek pude po p.s.-u” !! Eh sad,ko je Osmo i to veze nemam,al et trebala bi biti!
< Poruku je uredio dady -- 27.7.2010 11:20:09 >
Ja sad zvala za ovu 13-tu teta Svjetlana kaže da nisu još bile ni za maj,ali da se ne sekiram jer one uvijek budu!samo pitanje je vremena,jer kesha nema! a onda me pitala koja sam opština,i kada sam ja rekla Centar,opet mi je rekla da se ne sekiram jer ”kod Osme to uvijek pude po p.s.-u” !! Eh sad,ko je Osmo i to veze nemam,al et trebala bi biti!
pomoćnik načelnika za te poslove.... temeljan i nema da fali... njegovi spiskovi su po ps.s...sa centra nema brige...on sve pošalje uredno prema gradu a može bit neće on da ga prozivaju po opštini ako grad nema para...daće njemu opština svoje pa će osmo od grada opšini da vrati
moze li mi neko pojasniti za prijateljicu.Ona je nezaposlena i ima nekog ko bi je prijavio na sest mjeseci e sad neko joj je rekao da mora i dalje biti prijavljena sve dok dobija naknadu.da li je to tacno?
to je tačno koliko znam, mora biti prijavljena cijelo vrijeme dok bude na pordiljskom da bi dobijala naknadau, ali taj neko je čini mi se može prijaviti na pola radnog vremena, i ona bi dobijala jendaku sumu kao da je priojavljena na puno radno vrijeme,
ali nadam se da će se hanady javiti na ovu temu, ona će to bolje znati
mora biti prijavljena ali poslodavac ne placa doprinose ni PIO ni MIO, mene mama prijavila i to mi je rekao nas knjigovodja, znaci poslodavac ne gubi nista
Danas sam zvala opštinu NS da pitam kad će biti isplate porodiljski naknada, na moju veliku žalost odgovor je bio "stvarno nam je žao ali nemamo tu informaciju". Danas sam zakasnila da zovem kanton, ali to ću sigurno sutra uciniti.