|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
20.7.2010 16:35:49   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

Ko mi daje mastuluk da vam kazem koliki je iznos naknade  za sljedeci mjesec????user posted image user posted image

meni svejedno, ja sada primila zadnju user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 2051
21.7.2010 11:51:50   
anidl
nije nas bilo kuci kad je dosla ova zadnja naknada, rekla mi je teta da ce mi je isplatiti retroaktivno uz slijedecu, nadam se da nece biti problema user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2052
21.7.2010 12:11:03   
Puslica
bila sam u gradskoj upravi u ponedjeljak ,kazu ima me na spisku u komp.ali nema para ,slab im budzet ,pa bice...KAD /NEZNA SE

DJECA SU NAJLJEPŠI POKLON ,VOLIM VAS CURICE MOJE!

Neposredna veza do poruke: 2053
21.7.2010 12:46:48   
aminana
Puslica,
hvala na informaciji , kad god da dođe biće dobro.

(odgovor članu Puslica)
Neposredna veza do poruke: 2054
21.7.2010 23:52:21   
delfin
meni je stiglo rješenje (navodno kucano 26.06) a li naknade još nema porodila sam se 16.05. a predala sam nakon mjesec. da li da čekam sljedeću turu, mislim isplatu. šta se dešava kad t poštar ne nađe kući. Možda su glupa pitanja ali kad nemam pojmauser posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu aminana)
Neposredna veza do poruke: 2055
21.7.2010 23:58:36   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: delfin

meni je stiglo rješenje (navodno kucano 26.06) a li naknade još nema porodila sam se 16.05. a predala sam nakon mjesec. da li da čekam sljedeću turu, mislim isplatu. šta se dešava kad t poštar ne nađe kući. Možda su glupa pitanja ali kad nemam pojmauser posted image

U 8 mjesecu dobit ćeš za 6 i 7 mjesec znači dvije sa isplatama kako i drugima stigne. Ovih poal mjeseca iz 5 mjeseca neće ti platiti sada nego ćeš po isteku porodiljskog dobiti posljednju 12 u punom iznosu a ne do 16.tog.

Ako nisi kući dužan je da ti ostavi obavještenje na vratima ili u sandučetu i imaš rok od 7 dana da isto podigneš u pošti...uprotivnom vraća se u službu opštinsku pa ti ponovno šalju sa narednim mjesečnim primanjem.user posted image

jel Ok odgovor samo se nadam da skontate jer ja se i sama sebi ibretim kako lijepo osmislim al vam koma objasnimuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 2056
22.7.2010 9:30:04   
lavić Simba
posto vidim od mustuluka nistauser posted image  recicu vam i onako sljedeci mjesec iznos naknade je 437 KMuser posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2057
22.7.2010 19:22:36   
delfin
Hanady, hvala ti na ovješanjenju, skonatala sam. Još samo da dođe, ja već potrošila pare :)
Lavić Simba hvala na info. mene je interesovalo al glupo da pitam kad nisam dobila još ni jednu.

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

Neposredna veza do poruke: 2058
22.7.2010 19:45:14   
Mamica24
delfin ja sam imala taj problem jer je tek kuća napravljena na brdu ni adrese ni broja nemam. U opštini su mi rekli da navedem prvi broj koji je do kuće pa sam ja tako stavila moju adresu Franje Franjića do br. 33..

Onda sam našla nekoga ko u blizini prima naknadu i zamolila sam da mi pošalje poštara kad donese naknadu jer po pravilu i nekom zakonu on ne smije nikome pare dati osim porodilji na rukeili da ih vrati na poštu da ih ti digneš.. tako su meni rekli u opštini.. 

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 2059
26.7.2010 17:40:20   
škorpija
Ženice koje niste dobile 13. naknadu od Grada Sarajeva zovite na ove brojeve telefona 033 221 139, 202 883, 203 121 i gnjavite ih kad će biti. stvarno je ovo bezobrazluk, ja sma trebala primiti majsku do kraja jula, a evo i kraj mjeseca, a para nema, krajnji bezobrazluk, a vjerovatno će na kraju biti pojeo vuk magarcauser posted image user posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 2060
26.7.2010 17:44:02   
teacher75
posto sam prekinula bolovanje 5.jula da li imam pravo na naknadu za prva 4 dana jula kada sam se jos vodila na bolovanju?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2061
27.7.2010 9:39:19   
Trnoruzica

IZVORNA PORUKA: škorpija

Ženice koje niste dobile 13. naknadu od Grada Sarajeva zovite na ove brojeve telefona 033 221 139, 202 883, 203 121 i gnjavite ih kad će biti. stvarno je ovo bezobrazluk, ja sma trebala primiti majsku do kraja jula, a evo i kraj mjeseca, a para nema, krajnji bezobrazluk, a vjerovatno će na kraju biti pojeo vuk magarcauser posted image user posted image user posted image user posted image

škorpija, sta su ti rekli kad si ih zvala? Hoce li uopste biti ista? user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2062
27.7.2010 10:11:21   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

posto sam prekinula bolovanje 5.jula da li imam pravo na naknadu za prva 4 dana jula kada sam se jos vodila na bolovanju?

da naravno...imaš pravo na svaki dan reoveden na porodiljskom dopustu.

ako nisu isplatili u junu sa redovnim naknadama obrati im se pismeno u službu...jet tebe to lsjeduje.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2063
27.7.2010 11:19:22   
dady
Ja sad zvala za ovu 13-tu
teta Svjetlana kaže da nisu još bile ni za maj,ali da se ne sekiram jer one uvijek budu!samo pitanje je vremena,jer kesha nema!user posted image a onda me pitala koja sam opština,i kada sam ja rekla Centar,opet mi je rekla da se ne sekiram jer ”kod Osme to uvijek pude po p.s.-u” !!
Eh sad,ko je Osmo i to veze nemam,al et trebala bi biti!user posted image

< Poruku je uredio dady -- 27.7.2010 11:20:09 >

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

Neposredna veza do poruke: 2064
27.7.2010 11:23:33   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dady

Ja sad zvala za ovu 13-tu
teta Svjetlana kaže da nisu još bile ni za maj,ali da se ne sekiram jer one uvijek budu!samo pitanje je vremena,jer kesha nema!user posted image a onda me pitala koja sam opština,i kada sam ja rekla Centar,opet mi je rekla da se ne sekiram jer ”kod Osme to uvijek pude po p.s.-u” !!
Eh sad,ko je Osmo i to veze nemam,al et trebala bi biti!user posted image

pomoćnik načelnika za te poslove....
temeljan i nema da fali...
njegovi spiskovi su po ps.s...sa centra nema brige...on sve pošalje uredno prema gradu
a može bit neće on da ga prozivaju po opštini ako grad nema para...daće njemu opština svoje pa će osmo od grada opšini da vratiuser posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 2065
27.7.2010 11:26:03   
dady
Hanaddy ma ti si naša sveznalica!user posted image user posted image user posted image
Sad nam samo ostaje da čekamo!!!user posted image
A ko čeka .... Valjda i dočeka!user posted image

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

Neposredna veza do poruke: 2066
27.7.2010 23:32:32   
Puslica
BIO BI KRAJNJI RED DA TA 13.DODZE ,JA SAM JE DAVNNOOOOOOOO POTROSILA ,HAHA,KAZU BICE KAD BUDE PARA 

DJECA SU NAJLJEPŠI POKLON ,VOLIM VAS CURICE MOJE!

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 2067
28.7.2010 13:46:05   
lila25
moze li mi neko pojasniti za prijateljicu.Ona je nezaposlena i ima nekog ko bi je prijavio na sest mjeseci e sad neko joj je rekao da mora i dalje biti prijavljena sve dok dobija naknadu.da li je to tacno?

(odgovor članu Puslica)
Neposredna veza do poruke: 2068
30.7.2010 14:30:35   
škorpija
to je tačno koliko znam, mora biti prijavljena cijelo vrijeme dok bude na pordiljskom da bi dobijala naknadau, ali taj neko je čini mi se može prijaviti na pola radnog vremena, i ona bi dobijala jendaku sumu kao da je priojavljena na puno radno vrijeme,

ali nadam se da će se hanady javiti na ovu temu, ona će to bolje znati

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 2069
31.7.2010 17:09:25   
cucu
mora biti prijavljena ali poslodavac ne placa doprinose ni PIO ni MIO, mene mama prijavila i to mi je rekao nas knjigovodja, znaci poslodavac ne gubi nista 

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2070
2.8.2010 11:15:49   
lila25
hvala vam na odgovorima,prijavice je na pola radnog vremena to ce joj super doci,jer je razlika dobijati 400 a ne 120 km.

skorpija ma nigdje hanady user posted image user posted image valjda ce se javiti

ali eto prijateljica je skontala sta treba i kako da se prijavi..user posted image

(odgovor članu cucu)
Neposredna veza do poruke: 2071
4.8.2010 13:29:27   
aya
da li slucajno neko zna kada dolazi ta 13. naknada, trinaesti mjesec ili ???

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 2072
4.8.2010 15:13:23   
nikos
Drgage mame,

Danas sam zvala opštinu NS da pitam kad će biti isplate porodiljski naknada, na moju veliku žalost odgovor je bio "stvarno nam je žao ali nemamo tu informaciju". Danas sam zakasnila da zovem kanton, ali to ću sigurno sutra uciniti.

Lpuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 2073
4.8.2010 16:46:12   
salmy
Prosli  mjesec su malo zaksnili(NS) a inace dodje na vrijemeuser posted image user posted image user posted image user posted image  ja se nadam do kraja sedmice,obicno bude iza penzijauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikos)
Neposredna veza do poruke: 2074
4.8.2010 18:08:34   
leki34
Je li ko zvao Kanton i pitao hoce li biti iza penzije ili ce i ovaj mjesec kasniti kao i prošli.user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

upis u skolu
djidjibufon

Smatrate li da je uredu upisati dijete u predskolsko obrazovanje sa 5,5 god?Koji je vase misljenje po pitanju istog?

molim odgovor (97%)

molim odgovor (3%)

Broj svih glasova: 87

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *