|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
7.8.2010 10:38:33   
melly__
Kanita..dobrodosliuser posted image djecak je Masallah prava dobrica,a i presladak je,bas mi je drago sto se Alona navikla na bracu znam koliko si brinulauser posted image ..ljubni ih oboje od nasuser posted image user posted image user posted image
Mya..kako nam je kolegica malena..jel je jos muce zubici,rastu li...pussa i user posted image za vas dvije
Leena Esmica mi je preslatka,prava ljepotica..ocarala me toliko da sam pozeljela jos jednu user posted image user posted image
Mi smo juce sreli druga iz bolniceuser posted image bas smo se iznenadli kakvih sve roitelja imauser posted image user posted image hrane ga svakih pola sata-sat..kad god zaplace oni mu daju da jedeuser posted image tako da sad sa 50 dana ima skoro 7 kg...meni to nije bas u redu user posted image ..stvarno sam se iznenadila..
Eto pozdrav i user posted image za djecicu i mamice...

17.06.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 526
7.8.2010 10:41:54   
melly__

IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

user posted image  moja Asha mora ostati u bolnici..Zbog visokog zutila..Kako se samo brinem..Ne mogu prestati plakati..Jedva cekam da je vidim, a tek je proslo nekih pola sata..

Ajoj Mona bas mi je zao..pa kako to da i ti nisi sa njom??? kod nas i mame ostave u bolnici sa user posted image ..nemoj se sikirati bice to sve dobro aBD..POZZ..

17.06.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 527
7.8.2010 10:50:35   
Srculence
Evo i nas :-)
Kanita dobro nam došliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mya draga jesmo još smo na antibioticimauser posted image više poludismo...Još ovo vrijeme ružno stalno se mijenja i vjetar neki puše pa ni izaći ne možemo...ma fujuser posted image .
Mona baš mi je žao što je curica morala da ostaneuser posted image user posted image user posted image Moraš biti jaka nemoj se sekirati...brzo će ona kući ako Bog da.Probaj nekako da središ da ostaneš s njom..jer je dojiš.Čuvaj se mila,biće to sve u redu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 528
7.8.2010 12:23:13   
Leena
joj pisla i sve se obrisalo:(((((, da nije Mone, ne bi mi se dalo ponavljati....
Mona, i moja Esma je isto bila 2 dana u bolnici, a ja sam 2x dnevno isla da je podojim (ostalo sam izdajala kod kuce da bih zadrzala mlijeko), a i to jedva, jer sam jos imala bolne savove... Znam kako ti je tesko, i ja sam samo plakala, ali onda kad sam otisla tamo prvi put i vidjela kakvih sve bolesnih bebica ima, samo sam Bogu zahvaljivala sto je moja dusica zdrava! To suncanje je smijesno, skinu ih u pelenice, stave im naocale male i stave ih u te inkubatore, kao mali solariji, a oni se suncaju i masu nonicama i rucicama, preslatki su:). I sto je najbitnije, kada bebana izadje kuci za 2-3 dana je potpuno zdrava, a na kucnom lijecenju zutica se zadrzi i do 40 dana. Ti iskoristi to vrijeme i dobro se naspavaj, pa da svojoj curici budes vedra i odmorna kada ti se vrati! Ne daj se i imaj na umu da je Aiša, hvala Bogu dragom, zdravo dijete i da je to suncanje samo brz nacin da se rijesi tog zutila i vise stvar prevencije bolesti, nego lijecenja.

lilix, jeste Sulty govorila za đus, ali nama nije pomagao:(

Melly, hvala, draga, i mirza je lutak mali, ne urek'o se, mašalla!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 529
7.8.2010 13:44:02   
aida.
Mona bas mi je zao.. Pokusaj da mislis sto pozitivnije a sigurna sam da ce sve ako Bog da biti dobro.. nemoj da se mnogo sekiras, mada znam kako je tesko...user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 530
7.8.2010 13:49:50   
koka i po

user posted image  moja Asha mora ostati u bolnici..Zbog visokog zutila..Kako se samo brinem..Ne mogu prestati plakati..Jedva cekam da je vidim, a tek je proslo nekih pola sata..

Draga Mona to što se dešava tvojoj bebi sasvim je normalno i dešava se milionima drugih.Ne brini se ...tamo će joj pomoći i biti će sve ok.A ti...tznam da ti je teško i da se brineš.Evo ti jedan user posted image  i malo moje snage da sve to prebrodiš.

Neposredna veza do poruke: 531
7.8.2010 13:52:14   
Visnja RR
draga Mona nadam se da ce tvoja bebana sto prije kuci... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 532
7.8.2010 14:53:54   
Mona Mohamed
Bila sam kod nje..Vidjela sam je..
Prostorija s inkubatorima nije velika i nema prostora za posjetioce..Na srecu bolnica mi je 2-3 minute od stana i rekli su mi da mogu doci da je vidim kad god pozelim..Doktor kaze da je ona skroz zdrava beba hvala Bogu..I da je zutilo sasvim normalno..
No ona meni mnogo fali..I ja se nadam da ce biti ok aBd i sto prije se vratiti kuci..
Hvala vam za podrsku..Jako mnogo znaci.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 533
7.8.2010 22:42:38   
Honey3
Mona draga ne briniuser posted image i moja Esma je bila jednu noc u bolnici zbog zutila i ujutro odmah pustena,nista strasno ja znam da je tebi tesko i da sve kuci mirisi na bebicu ali to je prolazno hvala Bogu i tvoja bebi ce ubrzo biti sa tobomuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 534
7.8.2010 23:11:27   
Anoniman

Draga Mona znam kako se osjecas, moj bebac je bio 7 dana u bolnici mada sam  i ja bila zajedno sa njim,onog trenutka kad su dosli pi njega da ga vode na pedrijatriju sa izgovorom da sa bebom nesta nije ok, doslo mi je da vristim i urlicem ko medvjed...HB nista ozbiljno nije bilo da se nije moglo lijeciti....Gdje moj bebac bio u inkubatoru bilo je i bebica sa zuticom, imale su posebne svjetijke, bice to dobro, nemoj se brinuti....user posted image user posted image Velika pusa tebi i curici

Neposredna veza do poruke: 535
8.8.2010 8:40:04   
mala86
Jutro svima user posted image

joj mona kako mi je zao,ali sigurna sam da ce malena brzo izaci,samo se nemoj puno brinut zbog mlijeka,saljem ti veliki user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 536
8.8.2010 8:47:12   
Mya_81 RR
Mona, znam da je to teško user posted image Koliko god da je dijete staro mami je teško kad moraju ostati u bolnici, pogotovo tek na početku. Ali probaj se utješiti time da ta žutica zaista nije ništa strašno i da se lako izliječi user posted image

Mala, kako ide kod vas? user posted image Nikako da se sretnemo u gradu user posted image

Melly, pitala si za curku...ma, mi smo super...sa svim mama uspije izaći na kraj još samo da sredimo spavanje bit će idealno (ovu priču imam već 8 mjeseci, ali nije ništa bolje user posted image user posted image ) Nadam se da je dječak dobro, stolica OK, da fino papa i napreduje user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 537
8.8.2010 8:54:55   
rose 87
jutro i od nas
Mona user posted image user posted image user posted image nemoj da se brines,a mogu misliti kako ti nedostaje tvoja user posted image ,bit ce to dobro,hB pa nije nista ozbiljnije
svim novim mamama i user posted image zelim dobrodoslicu user posted image user posted image
srculence nadam se da ce vam to odvikavanje od cuce dobo proci
sta nam je sa bambi i meri nesto ih nemauser posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 538
8.8.2010 9:01:52   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: rose 87
sta nam je sa bambi i meri nesto ih nemauser posted image user posted image

Meri se nije javljala otkkao je otišla na more tako da je možda još na odmoru, a za Bambi ne znam user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 539
8.8.2010 9:11:24   
rose 87
u pravu si,a da nam i bambi nije zbrisala na more da se brcka user posted image user posted image user posted image ,hajd ako i jesu nadam se da se dobro provode

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 540
8.8.2010 9:22:27   
mala86
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Mala, kako ide kod vas? user posted image Nikako da se sretnemo u gradu user posted image

mya dobro smo,ne zalim se previse,ali sad kad sam vidjela dvogodisnje blizance od rodjaka mm user posted image  vec me strah za poslije!koja je to kolicina energije,od jutra do mraka-za ne povjerovat!?ali me nekako tjesi jer prosle godine u ovo doba oni su bili ko Leon,i bili su gori!

on se zabavi igrackicama,ili nekim neigrackama,ganja ih po cijelom stanu,hoda izmedju stola,kreveta,hoce da se popne na krevet(jedan dan mu cak i uspjelo),kad mu se prispava zakenjka,jos uvijek nocu jede svaka 2 sata,ali proce i to,bar za 2 godine user posted image user posted image user posted image user posted image

sta ima sa Minjicom,joj bas vas muci to spavanje/nespavanje?

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 541
8.8.2010 10:08:53   
samedi
Evo i meneeeeeee!!! Konacno su nam jutros uveli internet ne mogu da vjerujem!!! Saljem vam svima veeeliki user posted image user posted image user posted image !!! Sad mogu i ja slati smajlije  user posted image
Ne mogu sada tipkati puno,imam obaveya,malena se budi,pusa svima i dobrodoslica novim mamama!!!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 542
8.8.2010 10:48:41   
Srculence
evo i nas:-)
Odvikavanje od dude 0 bodovauser posted image ...ma nema šanseuser posted image ..šta mogu...
Mi smo hB dobro i ne boli nas više uhouser posted image user posted image user posted image user posted image Do utorka pijemo ovaj antibiotik...jedva čekam da završimouser posted image .
semedi dobrodošli natraguser posted image user posted image user posted image user posted image

Mona kako je malena jutros?

rose 87 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mala i ja se isto divim roditeljima blizanaca ja s ovim svojim jedva stignem...kako bi tek bilo da imam dvojeuser posted image user posted image user posted image

Mya kod nas je isto budi se po 2 puta da jede...bio jedno vrijeme prestao...sad ponovo ista pričauser posted image .Ja sam se prestala više nadati...nego se pomirila sa sudbinom

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 543
8.8.2010 11:00:03   
R&T@
Srculence, do utorka i dosta vise...
Prodje vam ljeto s tom dosadnom upalom...
user posted image user posted image user posted image

Mona, lezi u krevet, misli da se tvoja beba sunca (a i jeste tako), i odmaraj...
Hvala bogu, ona je ziva i zdrava...
Kad je doneses, abd, danas ili sutra mirisi je cijeli dan...
I poljubi je u nozicu i za mene...
user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 544
8.8.2010 11:05:37   
Srculence
tajra vala si u pravu prođe nam ljeto u antibioticima ...a vala i nije neko ljetouser posted image vrijeme je užasuser posted image .Ljubi djevojčice od nas dvoje:-)))

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 545
8.8.2010 11:12:38   
R&T@
Hvala, hocu, i ti svog medenjaka...

Da vas utjesim meni ljeto prodje vireci u pelenu...
jest proljev...nije proljev...user posted image user posted image user posted image
a toplomjer i cepici su mi najomrzeniji rekvizit...

Jedno maaaaaaaaaaamaaaaaaaaaa sve ucini laksim...user posted image  

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 546
8.8.2010 12:59:56   
Anoniman
D-dan beberonima i mamicama, A je poceo da skakuce na nogicama, sav se zacrveni user posted image user posted image ...Inace vrijeme  danas je tmurno, ubilo se za spavanja...

Mona kako je bebica???

Da li zna neko sta se desilo sa nasom forumasicom JelenaT nikako je ne vidjam na forumu, a bila je aktivna na temi trece tromjesecje ???

Pozdrav i velika pusa svima....

< Poruku je uredio MarinaDK -- 8.8.2010 13:00:44 >

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 547
8.8.2010 17:10:58   
aida.
Samo da se javim da kazem da smo mi danas jaaako puno sretni jer mi se porodila prijateljica i rodila jednu zdravu i zivu djevojcicu jucer user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image iii jedva cekam da je vidim user posted image

Mi smo super, set_amo, pajkimo, hapimo i to je to user posted image user posted image

Mona nadam se da je beba ok, javi nam se.... user posted image

< Poruku je uredio aida. -- 8.8.2010 17:11:53 >

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 548
8.8.2010 20:06:02   
salmy
Pusa za generacijuuser posted image user posted image user posted image i da se mama pohvali da je user posted image  kakio u tutuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
hahhahahah izgledalo je tako smijesno nama a i user posted image
Zubica nema ali MAMA je napipala nestouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nadam se ubrzo zajcovimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 549
8.8.2010 20:43:25   
Mona Mohamed
Hvala vam na brizi..
Doktor kaze da je bolje nego jucer..hvala Bogu..Sutra ce joj vaditi krv pa ako razina bilirubina bude manja, idemo kuci svojoj..
Danas sam par puta bila kod nje..
A nedostaje..Stalno drzim njenu rozu krpicu i mirisem..Samo da mi dode sto prije ziva i zdrava aBd..

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Porod :)
smajli80

Pitanjce za majke koje su imale 2 ili više porođaja(prirodna)Da li su oba otpočela:

U istoj ned.trudnoće (46%)

Na isti način(pukao vodenjak,bolovi) (2%)

Prvi nema nikakve veze sa drugim (52%)

Broj svih glasova: 81

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *