|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
6.8.2010 11:24:27   
salmy
Pozdrav od nas dvojeuser posted image user posted image bebi je hvala Bogu bolje,rucka kaki i zahebavauser posted image user posted image user posted image
ja neznma drage mame jesu li vase bebe bile nemirne! Moj user posted image sve sto dodje pod ruku lomi vuce baca! ja stvarno neznam jeli to faza iliuser posted image user posted image user posted image  Evo recimo sad je u kolicima i pored njega je hranilica bukvalno je vuce vuce i ona padne na pod! svastauser posted image nikako mi nije jasno kako ga to privlaci! Neznam da ga zaruzim li pucnem po ruciuser posted image user posted image user posted image

pusa za generacijuuser posted image user posted image

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 501
6.8.2010 11:27:33   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Leena

Teacher, vjerujes da mi je toliko dosadilo biti u kuci da mi ne bi smetalo da ja pokisnem... Ali hajd, bice bolje.
Marina, ako se ne popravi vrijeme, i ja cu u trzni centar i tamo usput kupiti i tu navlaku za kisu heehe:)
Esma kakila user posted image user posted image user posted image , sada sam mirnija... brine me to sto nikako nije imala redovne stolice od pocetka, ali kad je samo dojila lakse mi je bilo, sada me ta jedna flasica izludi, da mi se hoce skroz vratiti mlijeko pa da je se rijesimo...
Rose, jeste li probali one ćilibarske ogrlice? Čula sam od više ljudi da baš pomažu...
Hannice, sta ti radis ovdje?! Sad ste velike cure, bjeeeeežiii na svoju temuuser posted image user posted image user posted image (salim se, naravno, neka vas kod nas:))

evo prestala kisa, bjezite napolje user posted image sticker ti je predivan, esmica je ko lutka user posted image jesi li pogledala na temi relaktacija, imas dosta o vracanju mlijeka. cula sam o tim cilibarskim ogrlicama suprotna misljenja, neki hvale da im je pomoglo a neki nisu primijetili nikakve promjene. mi jos nemamo zubice pa nemamo tih problema...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 502
6.8.2010 11:28:41   
teacher75
IZVORNA PORUKA: salmy

Pozdrav od nas dvojeuser posted image user posted image bebi je hvala Bogu bolje,rucka kaki i zahebavauser posted image user posted image user posted image
ja neznma drage mame jesu li vase bebe bile nemirne! Moj user posted image sve sto dodje pod ruku lomi vuce baca! ja stvarno neznam jeli to faza iliuser posted image user posted image user posted image  Evo recimo sad je u kolicima i pored njega je hranilica bukvalno je vuce vuce i ona padne na pod! svastauser posted image nikako mi nije jasno kako ga to privlaci! Neznam da ga zaruzim li pucnem po ruciuser posted image user posted image user posted image

pusa za generacijuuser posted image user posted image

mislim da je to faza. lana je inace strasno mirna ali je vec nekoliko igracaka pokvarila i uziva da sve baca a da joj ja dohvacam po 100 puta. trenira mamu user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 503
6.8.2010 11:29:25   
lekica83
Salmy djeca se tako uce koordinaciji pokreta a njima sve sto pravi bilo kakav zvuk je zanimljivo, djaba igracke, serpe su najbolji pokazatelj toga, nema djeteta koje ne voli da udara od serpe user posted image user posted image , samo mu osiguraj sigurnu okolinu da se ne povrijedi i pusti bebija da istrazuje user posted image , bar ja tako mislim, naravno da ako radi nesto sto ne treba da mu trebas reci NE i toga se drzati. Ne bih ti preporucila puckanje po rucici, kazu da je to jakoooo osjetljiv dio, cak kao i glava zbog nervnih zavrsetaka i da je jako opasno na tom mjestu pucnuti bebu user posted image Da li je to istina ili ne nemam pojma ali tako kazu i ja ne bi rizikovala..

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 504
6.8.2010 11:32:02   
teacher75
IZVORNA PORUKA: lekica83

Salmy djeca se tako uce koordinaciji pokreta a njima sve sto pravi bilo kakav zvuk je zanimljivo, djaba igracke, serpe su najbolji pokazatelj toga, nema djeteta koje ne voli da udara od serpe user posted image user posted image , samo mu osiguraj sigurnu okolinu da se ne povrijedi i pusti bebija da istrazuje user posted image , bar ja tako mislim, naravno da ako radi nesto sto ne treba da mu trebas reci NE i toga se drzati. Ne bih ti preporucila puckanje po rucici, kazu da je to jakoooo osjetljiv dio, cak kao i glava zbog nervnih zavrsetaka i da je jako opasno na tom mjestu pucnuti bebu user posted image Da li je to istina ili ne nemam pojma ali tako kazu i ja ne bi rizikovala..

Lana voli lupati po stolu a od igracaka su joj najdraze plasticne flase i ambalaza inace, kutije, poklopci, kese itd...nisam probala sa serpama, nekako mi to preglasno user posted image

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 505
6.8.2010 11:45:33   
lekica83
user posted image user posted image user posted image teacher i ne pokusavaj, ne da je glasno nego probi glavu.. i moja voli iste "igracke", sada joj jos i operem kutijice od njenih kremica i to joj je bas zanimljivo

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 506
6.8.2010 11:48:41   
mala86
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa i hannica nam ode user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 507
6.8.2010 12:41:43   
lilix
user posted image da se malo javnemo dok nismo zbrisali negdje preko vikenda
moja Beri jutros prvi put sama uhvatila loptu i naravno odmah je prinjela ustima user posted image
Teacher75 ni moj Benjamin nije nikako puzao, ustvari propuzao je u isto vrijeme kad je i prohodao, neka djeca jednostavno nisu zainteresovana za tu vrstu aktivnosti
idacha i Berian isto kao i tvoj bebać, već se diže u sjedeći položaj, svase ona zacrveni i preznoji ali ne odustaje, biće borbe s njima, al aBd izdržaćemo do šestog mjeseca ja se nadam
melly ja sam svašta probala za te hemoroide, al čini mi se da mi je najviše pomoglo kantarionovo ulje, i sad ga mažem preventive radi, nadam se da ćeš što prije da ih se riješiš
Mona Mohamed dobrodošla, vjerujem da si se nasekirala oko te žutice, samo bebu što više na svjetlost i što češće je doji i aBd brzo ćete se riješiti toga
Leena baš mi je žao zbog šetnje, al aBd biće vremena, i meni Berina nije kakila od vakcine a inače kaki svaki dan bar jednom, nadam se da će ubrzo, pipala sam joj stomačić nije tvrd al baš često prducka, je li ono Sulty reče da bi se trebao piti đus u tom slučaju?

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 508
6.8.2010 12:50:15   
cucu
IZVORNA PORUKA: melly__

Pozdrav drage mame i malene user posted image samo da se javimo i da vas pozdravimouser posted image
Kod nas je hB sve u redu,slusamo napredujemo u ponedeljak aBd na drugi dio vakcine user posted image ova na ramenu je bila ruzna,puna gnjoja ali juce je to sve iscurilo sva sreca user posted image djabe oni sto kazu da to ne boli nesto ja to ne vjerujem punouser posted image otkud oni znaju,nisu na sebi isprobaliuser posted image salim se ,nisam ja neki panicar ali ono mi nesto bas bilo ruznouser posted image
Ako ima koji savjet vezan za ove uzasne hemeroide neka mi posalje pp dok se nisam ubila,izludise me a nesto mi se ne da doktoru,kazu da je to najneugodniji pregleduser posted image user posted image hvala unaprijed..
Eto lijep pozdrav i poljupci za malenu djecicuuser posted image
Mona..vidim teuser posted image ..pisi nam kako je tvoja malena princeza..kako si tiuser posted image pozz

MELLY draga, za hemeroide slobodno nadji svinjsku mast i mazi 2, 3 puta dnevno onako koliko ti stane na prst, nije bas najmirisljavije al prodju odma vjeruj mi, ja sam pri porodu od napona ih dobila toliko da danima nisam mogla ni sjesti ni leci dok mi to svekrva nije donjela, prosli su mi za 2 dana a fakat su bili ogromni i bilo ih je uzasno puno

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 509
6.8.2010 12:54:21   
melly__

IZVORNA PORUKA: cucu

IZVORNA PORUKA: melly__

Pozdrav drage mame i malene user posted image samo da se javimo i da vas pozdravimouser posted image
Kod nas je hB sve u redu,slusamo napredujemo u ponedeljak aBd na drugi dio vakcine user posted image ova na ramenu je bila ruzna,puna gnjoja ali juce je to sve iscurilo sva sreca user posted image djabe oni sto kazu da to ne boli nesto ja to ne vjerujem punouser posted image otkud oni znaju,nisu na sebi isprobaliuser posted image salim se ,nisam ja neki panicar ali ono mi nesto bas bilo ruznouser posted image
Ako ima koji savjet vezan za ove uzasne hemeroide neka mi posalje pp dok se nisam ubila,izludise me a nesto mi se ne da doktoru,kazu da je to najneugodniji pregleduser posted image user posted image hvala unaprijed..
Eto lijep pozdrav i poljupci za malenu djecicuuser posted image
Mona..vidim teuser posted image ..pisi nam kako je tvoja malena princeza..kako si tiuser posted image pozz

MELLY draga, za hemeroide slobodno nadji svinjsku mast i mazi 2, 3 puta dnevno onako koliko ti stane na prst, nije bas najmirisljavije al prodju odma vjeruj mi, ja sam pri porodu od napona ih dobila toliko da danima nisam mogla ni sjesti ni leci dok mi to svekrva nije donjela, prosli su mi za 2 dana a fakat su bili ogromni i bilo ih je uzasno puno

Hvala ti draga..valjda cu je negdje naci..najzalosnije je to sto sam se ja porodila na Cr a nisam imala u trudnoci problema sa stolicom,tako da nemam pojma kako ih fasovauser posted image user posted image ali nadam se da cu ih se brzo rijesiti bas su veliki i grozniuser posted image ako nista moracu doktoru user posted image

17.06.

(odgovor članu cucu)
Neposredna veza do poruke: 510
6.8.2010 13:05:13   
aida.
Evo i nas... da se javim brzinski jer nemam kad ni zasto... danas smo bili na vakcini, primio dvije boce i nije kmekno nikako, dobrica mamina.. Teski smo 8300 i dugi 69cm user posted image user posted image user posted image javim se poslije.. sve vam saljem veeeeliki user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 511
6.8.2010 13:32:30   
cucu
Melly mislim da se ima kupit po trznim centrima al doduse sve sto sam vidjela su one velike kantice od 1,2kg a tebi treba malo. Rado bi ti ja dala al si mi dalekouser posted image   Najbolje da nadjes neku komsinicu koja to koristi pa nek ti da soljicu dovoljno ti je.

Masala aida pjavi maji bucouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kad ovako citam prosto se prepadnem za ovu svoju mrvu al nebi rekla da joj sta fali ona je 5,5,mjeseci ima 65cm i 6,5kg i nedjeluje mrsavo user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 512
6.8.2010 13:41:08   
Hepi
Lijep pozdrav...
moja bebica se rodila sa 3950, samo doji, i nakon mjesec dana je imao 5600 :))) mama presretna :)... iduci tjedan ce mu dva mjeseca i bas me zanima koliko sad ima kg i koliko je visok...
navecer zaspe u 9.30 , prvi put se probudi u 5 ujutro, doji i nastavi spavati do 8 ujutro... mama i tata se ustanu naspavani i sretni :))) samo da ovako nastavi...
veliki pozz za sve bebe i mame :)

(odgovor članu cucu)
Neposredna veza do poruke: 513
6.8.2010 13:44:02   
aida.
ma cucu nemas se sta plasit.. on je buco a i djecaci su jaci, tezi...tako da je tvoja mrvica sasvim taman user posted image user posted image

(odgovor članu cucu)
Neposredna veza do poruke: 514
6.8.2010 13:45:23   
aida.

IZVORNA PORUKA: Hepi

Lijep pozdrav...
moja bebica se rodila sa 3950, samo doji, i nakon mjesec dana je imao 5600 :))) mama presretna :)... iduci tjedan ce mu dva mjeseca i bas me zanima koliko sad ima kg i koliko je visok...
navecer zaspe u 9.30 , prvi put se probudi u 5 ujutro, doji i nastavi spavati do 8 ujutro... mama i tata se ustanu naspavani i sretni :))) samo da ovako nastavi...
veliki pozz za sve bebe i mame :)

i moj malisan super spava, a kazu kad beba spava tad i napreduje... nije ni cudo onda sto je ovakav user posted image user posted image

(odgovor članu Hepi)
Neposredna veza do poruke: 515
6.8.2010 14:35:45   
š t a
moj bebun se kupa oko 9 ipo jede i spava do 3 ipo, probudi se oko 6 ipo i opet presvljčenju i sika pa opet spava, da zlo ne čuje ja sam se ovih dana odmorila i naspavala.
Mona pozdrav i čestitke! David je imao žuticu koja ga je uspavljivala a ja sjedila kraj njega plakala i molila ga da se probudi, meni su govorili da puno svjetlosti (ne direktnog sunca) i puno maminog mljeka pomažu. Prvi mjesec će bebica biti žuta ali je utjeha što njega to neboli i lako se oporavlja.

MOLIM SVE MAME DA U POTPISU NAPIŠU DATUM ROĐENJA SVOJE BEBICE!!!!

Pusa i pozdravi od nas...

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 516
6.8.2010 15:13:16   
teacher75
IZVORNA PORUKA: aida.

Evo i nas... da se javim brzinski jer nemam kad ni zasto... danas smo bili na vakcini, primio dvije boce i nije kmekno nikako, dobrica mamina.. Teski smo 8300 i dugi 69cm user posted image user posted image user posted image javim se poslije.. sve vam saljem veeeeliki user posted image

erol je mala hrabrica. a bas je buco mali. lana ima skoro 10 mjeseci i oko 8 kg!

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 517
6.8.2010 15:34:18   
teacher75
zaboravih reci da smo fino prosetali vilsom i popili kafu u importanne al smo nazalost zurili da pravimo rucak...

Neposredna veza do poruke: 518
6.8.2010 15:38:14   
salmy
Mi smo htjeli isto vani,ali kisa nas zeznula! ebemu misa!
ali sutra idemo sa tajom u skitnjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (mozda vec veceras u potragu za Sveznalicom)

Neposredna veza do poruke: 519
6.8.2010 15:58:00   
melly__

IZVORNA PORUKA: š t a

moj bebun se kupa oko 9 ipo jede i spava do 3 ipo, probudi se oko 6 ipo i opet presvljčenju i sika pa opet spava, da zlo ne čuje ja sam se ovih dana odmorila i naspavala.
Mona pozdrav i čestitke! David je imao žuticu koja ga je uspavljivala a ja sjedila kraj njega plakala i molila ga da se probudi, meni su govorili da puno svjetlosti (ne direktnog sunca) i puno maminog mljeka pomažu. Prvi mjesec će bebica biti žuta ali je utjeha što njega to neboli i lako se oporavlja.

MOLIM SVE MAME DA U POTPISU NAPIŠU DATUM ROĐENJA SVOJE BEBICE!!!!

Pusa i pozdravi od nas...

user posted image user posted image user posted image
Bravo za malenog druga...sve se to normalizuje samo treba malo vremena da se naviknete,i vi a i on...ali eto neka si se i ti malo opustila i odmorilauser posted image Pussa i za vas...

17.06.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 520
6.8.2010 20:27:48   
aida.

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: aida.

erol je mala hrabrica. a bas je buco mali. lana ima skoro 10 mjeseci i oko 8 kg!

Pitam ja dr. jel on prekrupan za svoju dob, kaze ona da nije jer je krupan i rodjen (3850g), oko kilograma je do sad dobijao na tezini mjesecno.. Kaze zdrava, napredna, muska beba, nije mnogo, a ja se bas bila ubrinula user posted image user posted image a ja krupna a muz mi visok, pa je i on povisok na taju, a buco na mamu user posted image user posted image neka su oni nama zivi i zdravi pa koliko god imali user posted image

Neposredna veza do poruke: 521
7.8.2010 0:35:18   
Srculence
IZVORNA PORUKA: felix

Srculence kako je dinek?

Dobro je danas smo bili na kontroli i kaže dr da je puuuno bolje ali moramo nastaviti antibiotik još 4 dana i ovaj sirup još jedan do kraja popiti...ne znam kako se zoveuser posted image .
Ja sam zadovoljna ...on je veseo i jede fino masAllah:-)Jedino što nam je rekao da moramo izbaciti dudu..kaže zbog krajnikauser posted image ...Ne znam ni sama kako to da izvedemuser posted image Jeli neko imao slično iskustvo?Kako početiuser posted image ?
Dobrodošlicu želim našoj Moni i njenoj Ajishi.user posted image user posted image user posted image user posted image
cucu
ne brini se za kg i dino je isti takav..kad ga god vagaju meni malo kg a on ne izgleda mršavuser posted image
Ja sam premorena odoh u krpe. Svim mamama i user posted image želim laku noć i veeeliku pusu ima šaljemuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 522
7.8.2010 9:05:31   
kanita25
dobro jutro mali drugari i drage mamaiceuser posted image

evo da se i mi konacno ukljucimo na ovu temu..user posted image nama je danas 17 dana.roden sam sa 3300g i 52cm dug,juce nam je tek otpao pupak..prava sam mamina dobrica do sada bio a nadam se i od sada user posted image samo ruckim i spavam od 24 sata budan sam otprilike 2-4 sata..mama je prezadovoljnauser posted image  spavamo vise nego ikad..user posted image user posted image
nadam se da cemo se lijepo druziti user posted image

pozdravljamo sve male drugare i drugarice i njihove mamice user posted image user posted image user posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 523
7.8.2010 9:26:45   
Mya_81 RR
Prvo da zaželim dobro došlicu novim bebama i njihovim mamama user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Srculence
Jedino što nam je rekao da moramo izbaciti dudu..kaže zbog krajnikauser posted image ...Ne znam ni sama kako to da izvedemuser posted image Jeli neko imao slično iskustvo?Kako početiuser posted image ?

Pa, vi još na antibioticima user posted image Ali bar je dječak bolje user posted image A ovo za dudu i krajnike mi je skroz user posted image user posted image user posted image user posted image Nikad čula user posted image Šta mu je s krajnicima? Jesu li previše izaženi ili šta? Ne kužim! A što se tiče odvikavanja teško da ćeš to sada uraditi bez plakanja jer mu ne možeš objasniti nikako. Znam da se malo starijoj djeci kaže kako je cuca otišla u bolnicu ili tako nešto pa onda to prihvate lakše, ali ovako manjim bebama ne znam kako osim da uz nosanje predjete preko plakanja i nervoze zbog dude... sretnooooooooo user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 524
7.8.2010 10:38:31   
Mona Mohamed
user posted image  moja Asha mora ostati u bolnici..Zbog visokog zutila..Kako se samo brinem..Ne mogu prestati plakati..Jedva cekam da je vidim, a tek je proslo nekih pola sata..

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kilogrami
marny

kada ste najviše kilograma izgubili ?

dok sam dojila (60%)

nakon prestanka dojenja (40%)

Broj svih glasova: 85

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *