Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pozdrav od nas dvoje bebi je hvala Bogu bolje,rucka kaki i zahebava ja neznma drage mame jesu li vase bebe bile nemirne! Moj sve sto dodje pod ruku lomi vuce baca! ja stvarno neznam jeli to faza ili Evo recimo sad je u kolicima i pored njega je hranilica bukvalno je vuce vuce i ona padne na pod! svasta nikako mi nije jasno kako ga to privlaci! Neznam da ga zaruzim li pucnem po ruci
Teacher, vjerujes da mi je toliko dosadilo biti u kuci da mi ne bi smetalo da ja pokisnem... Ali hajd, bice bolje. Marina, ako se ne popravi vrijeme, i ja cu u trzni centar i tamo usput kupiti i tu navlaku za kisu heehe:) Esma kakila , sada sam mirnija... brine me to sto nikako nije imala redovne stolice od pocetka, ali kad je samo dojila lakse mi je bilo, sada me ta jedna flasica izludi, da mi se hoce skroz vratiti mlijeko pa da je se rijesimo... Rose, jeste li probali one ćilibarske ogrlice? Čula sam od više ljudi da baš pomažu... Hannice, sta ti radis ovdje?! Sad ste velike cure, bjeeeeežiii na svoju temu (salim se, naravno, neka vas kod nas:))
evo prestala kisa, bjezite napolje sticker ti je predivan, esmica je ko lutka jesi li pogledala na temi relaktacija, imas dosta o vracanju mlijeka. cula sam o tim cilibarskim ogrlicama suprotna misljenja, neki hvale da im je pomoglo a neki nisu primijetili nikakve promjene. mi jos nemamo zubice pa nemamo tih problema...
Pozdrav od nas dvoje bebi je hvala Bogu bolje,rucka kaki i zahebava ja neznma drage mame jesu li vase bebe bile nemirne! Moj sve sto dodje pod ruku lomi vuce baca! ja stvarno neznam jeli to faza ili Evo recimo sad je u kolicima i pored njega je hranilica bukvalno je vuce vuce i ona padne na pod! svasta nikako mi nije jasno kako ga to privlaci! Neznam da ga zaruzim li pucnem po ruci
pusa za generaciju
mislim da je to faza. lana je inace strasno mirna ali je vec nekoliko igracaka pokvarila i uziva da sve baca a da joj ja dohvacam po 100 puta. trenira mamu
Salmy djeca se tako uce koordinaciji pokreta a njima sve sto pravi bilo kakav zvuk je zanimljivo, djaba igracke, serpe su najbolji pokazatelj toga, nema djeteta koje ne voli da udara od serpe , samo mu osiguraj sigurnu okolinu da se ne povrijedi i pusti bebija da istrazuje , bar ja tako mislim, naravno da ako radi nesto sto ne treba da mu trebas reci NE i toga se drzati. Ne bih ti preporucila puckanje po rucici, kazu da je to jakoooo osjetljiv dio, cak kao i glava zbog nervnih zavrsetaka i da je jako opasno na tom mjestu pucnuti bebu Da li je to istina ili ne nemam pojma ali tako kazu i ja ne bi rizikovala..
Salmy djeca se tako uce koordinaciji pokreta a njima sve sto pravi bilo kakav zvuk je zanimljivo, djaba igracke, serpe su najbolji pokazatelj toga, nema djeteta koje ne voli da udara od serpe , samo mu osiguraj sigurnu okolinu da se ne povrijedi i pusti bebija da istrazuje , bar ja tako mislim, naravno da ako radi nesto sto ne treba da mu trebas reci NE i toga se drzati. Ne bih ti preporucila puckanje po rucici, kazu da je to jakoooo osjetljiv dio, cak kao i glava zbog nervnih zavrsetaka i da je jako opasno na tom mjestu pucnuti bebu Da li je to istina ili ne nemam pojma ali tako kazu i ja ne bi rizikovala..
Lana voli lupati po stolu a od igracaka su joj najdraze plasticne flase i ambalaza inace, kutije, poklopci, kese itd...nisam probala sa serpama, nekako mi to preglasno
Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
da se malo javnemo dok nismo zbrisali negdje preko vikenda moja Beri jutros prvi put sama uhvatila loptu i naravno odmah je prinjela ustima Teacher75 ni moj Benjamin nije nikako puzao, ustvari propuzao je u isto vrijeme kad je i prohodao, neka djeca jednostavno nisu zainteresovana za tu vrstu aktivnosti idacha i Berian isto kao i tvoj bebać, već se diže u sjedeći položaj, svase ona zacrveni i preznoji ali ne odustaje, biće borbe s njima, al aBd izdržaćemo do šestog mjeseca ja se nadam melly ja sam svašta probala za te hemoroide, al čini mi se da mi je najviše pomoglo kantarionovo ulje, i sad ga mažem preventive radi, nadam se da ćeš što prije da ih se riješiš Mona Mohamed dobrodošla, vjerujem da si se nasekirala oko te žutice, samo bebu što više na svjetlost i što češće je doji i aBd brzo ćete se riješiti toga Leena baš mi je žao zbog šetnje, al aBd biće vremena, i meni Berina nije kakila od vakcine a inače kaki svaki dan bar jednom, nadam se da će ubrzo, pipala sam joj stomačić nije tvrd al baš često prducka, je li ono Sulty reče da bi se trebao piti đus u tom slučaju?
Pozdrav drage mame i malene samo da se javimo i da vas pozdravimo Kod nas je hB sve u redu,slusamo napredujemo u ponedeljak aBd na drugi dio vakcine ova na ramenu je bila ruzna,puna gnjoja ali juce je to sve iscurilo sva sreca djabe oni sto kazu da to ne boli nesto ja to ne vjerujem puno otkud oni znaju,nisu na sebi isprobali salim se ,nisam ja neki panicar ali ono mi nesto bas bilo ruzno Ako ima koji savjet vezan za ove uzasne hemeroide neka mi posalje pp dok se nisam ubila,izludise me a nesto mi se ne da doktoru,kazu da je to najneugodniji pregled hvala unaprijed.. Eto lijep pozdrav i poljupci za malenu djecicu Mona..vidim te ..pisi nam kako je tvoja malena princeza..kako si ti pozz
MELLY draga, za hemeroide slobodno nadji svinjsku mast i mazi 2, 3 puta dnevno onako koliko ti stane na prst, nije bas najmirisljavije al prodju odma vjeruj mi, ja sam pri porodu od napona ih dobila toliko da danima nisam mogla ni sjesti ni leci dok mi to svekrva nije donjela, prosli su mi za 2 dana a fakat su bili ogromni i bilo ih je uzasno puno
Pozdrav drage mame i malene samo da se javimo i da vas pozdravimo Kod nas je hB sve u redu,slusamo napredujemo u ponedeljak aBd na drugi dio vakcine ova na ramenu je bila ruzna,puna gnjoja ali juce je to sve iscurilo sva sreca djabe oni sto kazu da to ne boli nesto ja to ne vjerujem puno otkud oni znaju,nisu na sebi isprobali salim se ,nisam ja neki panicar ali ono mi nesto bas bilo ruzno Ako ima koji savjet vezan za ove uzasne hemeroide neka mi posalje pp dok se nisam ubila,izludise me a nesto mi se ne da doktoru,kazu da je to najneugodniji pregled hvala unaprijed.. Eto lijep pozdrav i poljupci za malenu djecicu Mona..vidim te ..pisi nam kako je tvoja malena princeza..kako si ti pozz
MELLY draga, za hemeroide slobodno nadji svinjsku mast i mazi 2, 3 puta dnevno onako koliko ti stane na prst, nije bas najmirisljavije al prodju odma vjeruj mi, ja sam pri porodu od napona ih dobila toliko da danima nisam mogla ni sjesti ni leci dok mi to svekrva nije donjela, prosli su mi za 2 dana a fakat su bili ogromni i bilo ih je uzasno puno
Hvala ti draga..valjda cu je negdje naci..najzalosnije je to sto sam se ja porodila na Cr a nisam imala u trudnoci problema sa stolicom,tako da nemam pojma kako ih fasova ali nadam se da cu ih se brzo rijesiti bas su veliki i grozni ako nista moracu doktoru
Evo i nas... da se javim brzinski jer nemam kad ni zasto... danas smo bili na vakcini, primio dvije boce i nije kmekno nikako, dobrica mamina.. Teski smo 8300 i dugi 69cm javim se poslije.. sve vam saljem veeeeliki
Melly mislim da se ima kupit po trznim centrima al doduse sve sto sam vidjela su one velike kantice od 1,2kg a tebi treba malo. Rado bi ti ja dala al si mi daleko Najbolje da nadjes neku komsinicu koja to koristi pa nek ti da soljicu dovoljno ti je.
Masala aida pjavi maji buco kad ovako citam prosto se prepadnem za ovu svoju mrvu al nebi rekla da joj sta fali ona je 5,5,mjeseci ima 65cm i 6,5kg i nedjeluje mrsavo
Lijep pozdrav... moja bebica se rodila sa 3950, samo doji, i nakon mjesec dana je imao 5600 :))) mama presretna :)... iduci tjedan ce mu dva mjeseca i bas me zanima koliko sad ima kg i koliko je visok... navecer zaspe u 9.30 , prvi put se probudi u 5 ujutro, doji i nastavi spavati do 8 ujutro... mama i tata se ustanu naspavani i sretni :))) samo da ovako nastavi... veliki pozz za sve bebe i mame :)
Lijep pozdrav... moja bebica se rodila sa 3950, samo doji, i nakon mjesec dana je imao 5600 :))) mama presretna :)... iduci tjedan ce mu dva mjeseca i bas me zanima koliko sad ima kg i koliko je visok... navecer zaspe u 9.30 , prvi put se probudi u 5 ujutro, doji i nastavi spavati do 8 ujutro... mama i tata se ustanu naspavani i sretni :))) samo da ovako nastavi... veliki pozz za sve bebe i mame :)
i moj malisan super spava, a kazu kad beba spava tad i napreduje... nije ni cudo onda sto je ovakav
moj bebun se kupa oko 9 ipo jede i spava do 3 ipo, probudi se oko 6 ipo i opet presvljčenju i sika pa opet spava, da zlo ne čuje ja sam se ovih dana odmorila i naspavala. Mona pozdrav i čestitke! David je imao žuticu koja ga je uspavljivala a ja sjedila kraj njega plakala i molila ga da se probudi, meni su govorili da puno svjetlosti (ne direktnog sunca) i puno maminog mljeka pomažu. Prvi mjesec će bebica biti žuta ali je utjeha što njega to neboli i lako se oporavlja.
MOLIM SVE MAME DA U POTPISU NAPIŠU DATUM ROĐENJA SVOJE BEBICE!!!!
Pusa i pozdravi od nas...
Evo i nas... da se javim brzinski jer nemam kad ni zasto... danas smo bili na vakcini, primio dvije boce i nije kmekno nikako, dobrica mamina.. Teski smo 8300 i dugi 69cm javim se poslije.. sve vam saljem veeeeliki
erol je mala hrabrica. a bas je buco mali. lana ima skoro 10 mjeseci i oko 8 kg!
moj bebun se kupa oko 9 ipo jede i spava do 3 ipo, probudi se oko 6 ipo i opet presvljčenju i sika pa opet spava, da zlo ne čuje ja sam se ovih dana odmorila i naspavala. Mona pozdrav i čestitke! David je imao žuticu koja ga je uspavljivala a ja sjedila kraj njega plakala i molila ga da se probudi, meni su govorili da puno svjetlosti (ne direktnog sunca) i puno maminog mljeka pomažu. Prvi mjesec će bebica biti žuta ali je utjeha što njega to neboli i lako se oporavlja.
MOLIM SVE MAME DA U POTPISU NAPIŠU DATUM ROĐENJA SVOJE BEBICE!!!!
Pusa i pozdravi od nas...
Bravo za malenog druga...sve se to normalizuje samo treba malo vremena da se naviknete,i vi a i on...ali eto neka si se i ti malo opustila i odmorila Pussa i za vas...
erol je mala hrabrica. a bas je buco mali. lana ima skoro 10 mjeseci i oko 8 kg!
Pitam ja dr. jel on prekrupan za svoju dob, kaze ona da nije jer je krupan i rodjen (3850g), oko kilograma je do sad dobijao na tezini mjesecno.. Kaze zdrava, napredna, muska beba, nije mnogo, a ja se bas bila ubrinula a ja krupna a muz mi visok, pa je i on povisok na taju, a buco na mamu neka su oni nama zivi i zdravi pa koliko god imali
Dobro je danas smo bili na kontroli i kaže dr da je puuuno bolje ali moramo nastaviti antibiotik još 4 dana i ovaj sirup još jedan do kraja popiti...ne znam kako se zove . Ja sam zadovoljna ...on je veseo i jede fino masAllah:-)Jedino što nam je rekao da moramo izbaciti dudu..kaže zbog krajnika ...Ne znam ni sama kako to da izvedem Jeli neko imao slično iskustvo?Kako početi ? Dobrodošlicu želim našoj Moni i njenoj Ajishi. cucu ne brini se za kg i dino je isti takav..kad ga god vagaju meni malo kg a on ne izgleda mršav Ja sam premorena odoh u krpe. Svim mamama i želim laku noć i veeeliku pusu ima šaljem
evo da se i mi konacno ukljucimo na ovu temu.. nama je danas 17 dana.roden sam sa 3300g i 52cm dug,juce nam je tek otpao pupak..prava sam mamina dobrica do sada bio a nadam se i od sada samo ruckim i spavam od 24 sata budan sam otprilike 2-4 sata..mama je prezadovoljna spavamo vise nego ikad.. nadam se da cemo se lijepo druziti
pozdravljamo sve male drugare i drugarice i njihove mamice
Pa, vi još na antibioticima Ali bar je dječak bolje A ovo za dudu i krajnike mi je skroz Nikad čula Šta mu je s krajnicima? Jesu li previše izaženi ili šta? Ne kužim! A što se tiče odvikavanja teško da ćeš to sada uraditi bez plakanja jer mu ne možeš objasniti nikako. Znam da se malo starijoj djeci kaže kako je cuca otišla u bolnicu ili tako nešto pa onda to prihvate lakše, ali ovako manjim bebama ne znam kako osim da uz nosanje predjete preko plakanja i nervoze zbog dude... sretnooooooooo
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.